• 9.374.710 stemmen

Joy Ride 2: Dead Ahead (2008)

Thriller / Actie | 91 minuten

Genre: Thriller / Actie

Geregisseerd door: Louis Morneau

Met onder meer: Nick Zano, Kyle Schmid en Laura Jordan

Plot Joy Ride 2: Dead Ahead

"Detours can be deadly."

Vier vrienden zijn onderweg naar een concert in Las Vegas, maar tijdens hun reis gaat hun auto plotseling kapot. Het viertal besluit vervolgens om een auto te stelen om zo hun reis te kunnen doorzetten. Maar ze ontdekken al snel dat deze auto eigendom is van Rusty Nails, een gestoorde vrachtwagenchauffeur die de achtervolging op het viertal inzet.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Eerste deel was erg goed, maar dit is toch echt een vreselijke film. Had al geen hoge verwachtingen, want de clichés zie je van ver weg al aankomen, maar dat het zo slecht zou zijn had ik ook niet verwacht. Verhaal slaat nergens op, en kon mij totaal niet boeien. Acteerwerk was niet om aan te zien, en de spanning was ver te zoeken. Ik heb ruim een uur zitten kijken, maar toen had ik het wel gehad.

Vervelende film

avatar van Phantasm

Phantasm

Ik vond het geen vervelende film, heb me er prima mee vermaakt, gewoon 3,5 ster.

avatar van 606

Niet al te interessante film en zwak acteerwerk.

En behoorlijk dom einde

2,5 ster

avatar van moRtyrIsDope

moRtyrIsDope

Hij was wel leuk opzich, maar deel 1 was veel beter.

ik heb film wel een paar keer stop gezet en ff iets anders gedaan omdat ik dat belangrijker vond dan de film zelf (en dat was een porno filmpje)

avatar van arie-lex

arie-lex

ik heb de film niet stop gezet. ik wist dat als ik hem stop zou zetten ik de film noooit meer af ging kijken. slappe film

avatar van JDSsmetje

JDSsmetje

Uiteindelijk noch een goede thriller. Ik had wel veel meer verwacht van deze film nadat ik deel 1 had gezien en stemde daarop 4.5*. Deel 1 heeft evenens een tijdje in mijn top 10 gestaan. Het verhaal matig, de spanning goed. Acteerwerk kon iets beter maar vond kk ook matig. Als je vergelijkt met deel 1 vind je de film veel minder en zou je 2 sterren gaan geven, maar als je deze film dan vergelijkt met andere thrillers dan is dit eigenlijk nog wel een goede thriller.

avatar van Gang_Star

Gang_Star

Redelijke thriller, met af en toe een spannend moment. Alleen jammer van dat einde, dat zo ongeloofwaardig is. Daar heb ik me vreselijk aan geirriteerd.

avatar van SvV

SvV

Minder dan het eerste deel maar alsnog leuk. Soms weer lekker spannend.

avatar van Jimbooo

Jimbooo

Ik vond het echt een slechte film. Matig acteerwerk en zeer voorspelbare delen. Daarnaast vond ik het einde erg ongeloofwaardig!!

avatar van takkiej

takkiej

Na het zien van 1, was ik zeer verheugd dat ik deze zag liggen....

Niet lang...niet te vergelijken met 1...

Alleen de stem is al te nep voor woorden...eerder leuk dan scary...rest zal ik niet verklappen maar geef hem 1,5 ster voor de moeite...

avatar van Saaimen

Saaimen

Jimbooo schreef:

Echt totaal mee eens, wat een slechte film zeg!! Deel 1 is gewoon spannend en ontzettend leuk uitgewerkt. Dit deel is het tegenovergestelde, echt slecht gewoon! Die kerel die dat zusje via myspace heeft ontmoet en dan meegaat is al lachwekkend.. en dan De allerlaatste scene WAAROM? zoooo slecht, moet dat nou echt nog bij een deel 2 Lang leve deel 1 en 1 sterretje voor dit dramatische vervolg

avatar van td1991

td1991

Vermakelijke en spannende film... Ik vond hem ook helemaal niet zo voorspelbaar. Volgens mij ben ik hier de enige die hem wel goed vind...

avatar van Vader81

Vader81

Best wel een leuke film, soms wel iets te voorspelbaar.

Iemand die graag Saw toestanden ziet zal deze toch wel goed vinden denk ik.

avatar van Friday the 13 th

Friday the 13 th

• 2023 stemmen

Heel goed vervolg. Het acteerwerk is inderdaad iets minder, maar daar moet je niet op zoek naar gaan in een horrorfilm. Soms krijg je het er gratis bij, maar het is geen must. Wel viel me op dat ook sommige special effects wat dul overkwamen (auto die overkop ging). De moorden op zich waren wel héél goed uitgevoerd.

Het voordeel van deze film is dat hij binnen de eerste 3 minuten al spannend wordt. De intro is immens goed. Voor de rest blijft hij spannend met die zieke opdrachten die ze moeten uitvoeren. Het einde is een klein beetje SAW, maar dit is tegenwoordig wat het publiek vraagt, dus ik had er geen problemen mee. De film mag dan hier en daar een cliché bevatten, denk eraan het is horror en bovendien bevat de film op zijn eigen meer dan genoeg originele en vernieuwende momenten dat het me zeker de volle 91 minuten kon boeien.

avatar van U-96

U-96

• 2076 stemmen

Die stem van Rusty Nail

avatar van schram101

schram101

Wat een laag gemiddelde hier zeg. Vond deze film zeker even goed als het eerste deel. Het acteerwerk van Nick Zano en Nicky Aycox was best aardig. De spanning zat er goed in en soms was de film ook lekker goor.

Op naar deel 3 !

avatar van 1311811

schram101 schreef:

Op naar deel 3 !

Ik ben het helemaal met je eens! Viel goed in de smaak!

avatar van Tarkus

Tarkus

Misschien is het omdat je de eerste film hebt gezien, en je weet wat je kan verwachten dat deze 2de prent minder spannend overkomt.

Ook de vertolkingen zijn iets minder, maar toch kon ik me met deze film toch best vermaken.

Dus al bij al niet slecht.

Voor de gevoelige kijkers, er zitten wel een paar gruwelijke scènes in deze prent, u bent gewaarschuwd !!

avatar van noknoke

noknoke

Tijdje terug gezien, net als de eerste deel.

Niet slecht.

avatar van lelici

lelici

Tja, de settings in Utah maken veel goed. Voor de rest niets bijzonders, maar ook weer niet slecht te noemen voor dit genre. En dan dat einde...waar heb ik dat ook al weer eerder gezien??!!

avatar van llectrofish

llectrofish

Geen topfilm, maar zeker geen flop. Ik vond het verhaal goed, en de spanning zat er in. 3,5*

avatar van wilfred0107

wilfred0107

deze film was echt gaaf:) er zaten veel onverwachte wendingen in en blijft spannend tot het eind. Ook erg romantisch:) ik heb hem nu 15x gezien en elke keer wordt hij beter. samen met gladiator is het mijn favoriete film

avatar van Aapje81

Aapje81

Tamelijk zwakke horrorprent die alleen de moeite waard is omdat Nicki Aycox wel leuk is om te zien. Verder zijn af en toe de stunts met de vrachtwagen wel aardig maar je hebt het natuurlijk allemaal al eens eerder en beter gezien.

Het meest vervelende vond ik echter het zwakke acteerwerk. Aycox is geen geweldige actrice maar in vergelijking met de troep die ernaast liep lijkt zij ineens Meryl Streep. Tenslotte kon de boef mij ook niet erg overtuigen. In deel 1 was hij erg interessant maar hier werkt hij vooral op de lachspieren en heeft behoudens de openingscéne nauwelijks charisma.

Tel daarbij nog een erg zwak en traag scenario en je hebt een zeer inwisselbare horrorfilm die ik snel weer ben vergeten. Nee, het is te hopen Aycox eens wat anders gaat proberen.

avatar van nightbreed

nightbreed

Pijnlijk om naar te kijken.

avatar van Z*RO

Z*RO

Na het zien van deze film vraag ik me af of ik oud word voor dit genre, of dit gewoon een zwak uitgewerkte film is ... Deze vond ik toch echt wel een de slappe kant, hoewel ik de eerste niet slecht vond.

Enkel de gedachte aan Rusty Nail in deel 1 houdt het voor mij wat recht.

Nipt 2*

avatar van lamalord

lamalord

2 sterren voor Rusty Nail

avatar van VierkanteOogjes

VierkanteOogjes

lelici schreef:
En dan dat einde...waar heb ik dat ook al weer eerder gezien??!!

Thelma&Louise?

Rusty Nail leek wel superman, was overal en nergens!
En hoe vaak moet ik het nog zeggen, dat je gewoon z'n kop er af moet hakken met een schep en niet schouderklopjes er mee moet geven...hij staat weer op, je weet toch?
Tevens viel mij op dat tijdens het dobbelen, z'n borstzakje in 1 keer geen brandgat meer had. (vlak voor hij dubbel 1 gooide). Valt je dat dan niet op als acteur als die scene wordt opgenomen?

Het einde inderdaad te slecht gewoon....oh nee, hij is superman! tadaaa...

1,5 *

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

Vond deze juist vermakelijker dan deel 1.

Maarja ik zag deze eerder, dus het verhaal was voor mij 'nieuw', en het bevat ook wat meer gruwelijke gore in dit deel en dat doet het altijd goed voor mij.

Alhoewel de cast van deel 1 wel beter is (behalve Steve Zahn).

Denk dat het nu gewoon wachten word op deel 3.. (waar ik ook voor te vinden zal zijn)

avatar van Theunissen

Jezus wat een origineel (niet dus) en cliche verhaal was dit weer. Een groepje achterlijke jongeren (volgens mij kiest men altijd voor een groepje jongeren omdat het niet overtuigend overkomt als men een groepje volwassenen neemt. want volwassenen zijn meestal niet zo achterlijk) besluit een afgelegen B-weg te nemen naar Las Vegas omdat dat zogenaamd sneller is als een autosnelweg (alleen al dat idee is belachelijk en idioot). Uiteraard krijgen ze op deze afgelegen B-weg autopech en is er in de verste verte niets te bekennen todat men opeens (goh wat een toeval) bij een afgelegen creepy huis terecht komt. Uiteraard is het groepje zo slim (of beter gezegd "achterlijk") om er effen in rond te neuzen en dan ook nog een auto (vol met benzine en de sleutels waren uiteraard ook aanwezig ) te stelen. En nu komt het meest idiote (het voorgaande is natuurlijk al idioot genoeg), het groepje is ook nog zo achterlijk om een briefje achter te laten met hun telefoonnummer en waar ze naar toe gaan

En dan de gestoorde vrachtwagenchauffeur "Rusty Nail" met zijn "goldielocks" en "do it now". Volgens mij heeft hij het eerste meer dan 10x gezegd en het tweede minstens 5 keer. Wat een hoogstaande dialogen had deze persoon.

Het einde was overigens een lachtertje het ene moment is het nog nacht en het andere moment is het opeens daglicht En uiteraard heeft deze film geen echt einde zoals in alle soortgelijke films die al 100x verfilmd zijn.

Dat soort verhalen zijn zo belachelijk aan het worden en zijn ook al zo vaak uitgevoerd dat ze me de strot uitkomen. Deze film voegt dan ook werkelijk helemaal niets meer toe en je belandt in deze film van het ene cliche naar het andere cliche. Wat een baggerfilm was dit en wat een zonde van mijn tijd. Gelukkig duurde de film niet al te lang.

P.S. het enige leuke in deze film was de 2e trucker toen die zei "ik hou van mega grote tieten i.p.v. kleine".

avatar van Beloki

Beloki

Zeer slap aftreksel van deel 1, dat nog een sterk, verassend verhaal had, met een goede cast en een goed einde. Dit vervolg is meer een cliche-horrorfilmpje met veel bloed, weinig spanning en vreselijk acteerwerk. Het einde zag je mijlenver aankomen.

Eigenlijk is het enige pluspunt aan deze film het stemgeluid van Rusty Nail.

13 in een dozijn filmpje, maar dan nog net wat slechter.

B.