menu
Volg jij MovieMeter al op Facebook?
Mis niets over je favoriete films en blijf op de hoogte van de nieuwste releases op onder andere Netflix.
MovieMeter op Facebook

Boot Camp (2008)

Alternatieve titels: De Gré Ou de Force | Punishment

mijn stem
2,98 (478)
478 stemmen

Canada / Verenigde Staten
Drama / Thriller
99 minuten

geregisseerd door Christian Duguay
met Mila Kunis, Gregory Smith en Peter Stormare

Overal te wereld zijn honderden opvoedkampen. Ze worden stuk voor stuk niet in de gaten gehouden door de overheid. De meeste bereiken op een respectabele manier hun doel. Maar sommige zijn de hel op aarde. Sophie is volledig losgeslagen. Ze is totaal onhandelbaar en schopt overal tegenaan. Haar ouders hebben het compleet met haar gehad. Nadat ze op een avond compleet uit haar plaat is gegaan op een feestje van haar ouders, wordt ze plots ontvoerd door een groep mannen. De volgende dag wordt ze wakker op een boot richting haar grootste nachtmerrie.

TRAILER

https://www.youtube.com/watch?v=f7KQtJEdbvE

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van 606
3,0
606
Goed te doen voor 1 keer maar verders niet heel bijzonder.
Verhaal was goed vooral om dat het waarheidsgetrouw is.
Acteren was ook niet slecht.

3 sterren

avatar van moviemafketel
2,5
Goed uitgangspunt, maar helaas nogal afgeraffeld. Het kamp heeft een donker en luguber sfeertje, niks mis mee. Je kan zien dat een samenleving in het klein met 1 iemand aan de macht uiteindelijk als een luchtbel uiteen spat. Dictatorschap kan in zo'n opvoedkamp goed werken, mits de regels duidelijk en vooral eerlijk worden gehandhaafd. Helaas komt het slechte in de mens boven als hij zijn macht kan misbruiken. Zo ook hier. Zo voed je geen kinderen op, zo vernietig je wie ze zijn en maak je er een angstige ja-knik-groep van.

De muziek vond ik trouwens wel prima. Ook de mooie wind en hoosbuien droegen bij aan iets surreëels. Het geeft je echt een gevoel dat je er niet kan ontsnappen.

Daar hadden ze echt wat meer mee moeten doen. Het bleef te braaf. De enkelbanden hadden moeten ontploffen(wel in andere films al gezien, maar toch), er hadden meer kinderen nog veel harder/wreder aangepakt kunnen worden. Het bleef teveel een Drama en helaas heeft het nooit het genre Thriller behaald, daar waar de ingrediënten zeker aanwezig hadden kunnen zijn.

Acteerwerk van Kunis is prima in orde. Ze gaat me nog eens echt bevallen, al krijg ik That 70's Show maar niet uit mijn hoofd als ik haar zie. Die meneer Everwood mag van mij een andere baan gaan zoeken. Ik kan die gast gewoon niet zien. Alsof hij altijd moet poepen en heel nodig ook nog.

Het einde is een copy van The Island, alleen met kinderen. 2,5 sterren, omdat het thriller-element best aardig werd opgebouwd, maar vervolgens helemaal wegebde.

avatar van nognooit
2,0
Interessant concept, maar een jammerlijke uitvoering. De ontwikkelingen volgen zich snel en droog op, waardoor het zelden impact heeft. Het is allemaal ook te voorspelbaar en de karakters twee dimensioneel. Een spannende conclusie, laatstaan een waardige conclusie, was ook niet te bekennen.

Twee sterren voor de kijkbaarheid, want het keek wel lekker weg, en het concept.

avatar van erpunited
3,0
Vermakelijke film. Leuk verhaal. Niet echt spannend maar wel boeiend. Het acteren kon beter maar de film is zeker vermakelijk om en keer te kijken

avatar van TimZor
3,0
Een voldoende krijgt de film wel van mij. Leuk neer gezet acteren was ook best redelijk, (Kunis is leuk haha) en een behoorlijk interesant gegeven. Wat allemaal over het algemeen makkelijk weg kijkt. Maar daar ging het misschien ook wel weer mis ... of niet ??? Het keek allemaal een beetje te makkelijk weg, het moest ik weet niet wat een strafkamp voorstellen, maar had ff wat meer pit en aggressie verwacht eerlijk gezegt. Misschien dat het dan ook spannender bleef en met gemak een Ruime voldoende had kunnen krijgen. het einde was wat dat betreft ook wel erg makkelijk en een beetje te snel misschien ? iedereen komt opeens in opstand en ze zijn weer vrij en geen bewaker of wat dan ook meer te vinden ?

avatar van jordkaka
3,5
Een hele sobere sfeer wat ze gelukkig wel vast houden, niet dat het opeens weer vrolijke kleuren krijgt. Zeker een mooie film die een beetje te kort duurt eigenlijk, de film is zo voorbij. Thriller? Nee, drama lijkt me een beter genre voor dit. 3,5* alleen kan ik niet stemmen op mijn iPod.

avatar van Friday the 13 th
3,0
Leuke wegkijker met wel een heel interessant verhaal.

Mila Kunis is altijd leuk om naar te kijken en het plot is best interessant. Al is het jammer dat alles zo snel moet gaan. De drive van de film ligt zo hoog dat de scènes je als kijker maar weinig doen.

De ontsnappingsscène was dan wel weer spannend, maar helaas ook weer zo voorbij. Het einde loopt te gemakkelijk en komt wat geforceerd over. In de trant van: " oke jongens nu gaan we iets zoeken waarmee we kunnen afronden".

Maar ik heb me toch vermaakt! Een typische late night film.

avatar van Kr!kke
3,0
De film heeft in de eerste plaats een leuk concept. Echt gestoord eigenlijk dat dergelijke kampen echt hebben bestaan. Ik verwachtte dus dat ik een leuk en spannend filmpje tegemoetging, maar mijn verwachtingen zijn toch niet helemaal ingelost. De film wou eerder een zo realistisch mogelijk beeld van dergelijke kampen geven heb ik de indruk, zodat het uiteindelijk allemaal wat braafjes bleef. Pas op, ik zeg niet dat het in de omstandigheden die getoond werden in de film, een lachertje zou zijn om daar te verblijven. Ik bedoel het eerder in de zin van dat de makers van de film er toch meer mee konden doen. Ze hadden het wat mij betreft nog wat harder en grauwer mogen maken. Daarnaast kende de film eigenlijk geen spannende momenten, wat toch ook wel jammer was aangezien de situatie zich toch wel perfeect aanleende voor spannende scènes. Ook de acteerprestaties zijn niet van een hoog niveau, maar toch vond ik ze voldoende voor een film als deze. Ik ga er ook vanuit dat de acteurs en actrices nog niet over veel ervaring beschikten, zodat ik er zeker niet al te negatief over wil doen. Ik klink misschien wel wat negatief over deze film, misschien zelfs negatiever dan ik zelf wil zijn eigenlijk, want al bij al heb ik me toch geamuseerd bij het bekijken van deze film. Zoals ik in het begin al zei, is het leuke concept de grooste troef van de film. Dit concept leent zich natuurlijk ook aan tot het maken van een vlotte film, waar je niet te veel over moet nadenken, wat ook wel eens leuk kan zijn.

avatar van ExToR
3,5
Aardige film, had een beetje zin in een rebel-achtige film, ging maar eens kijken welke films Mila had afgeleverd (aangezien ik toch niet zo veel voelde voor titanic 2 ;p) en voilá. Ik vond het verhaal nogal kinderachtig gebracht, overdreven gedoe met vastketenen aan een blok beton, een niet zo soepele relatie en uiteindelijk een (uiteraard) voorspelbare opstand.

En dan herinner de eerste lijn tekst van de hele film; gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Twijfelend over hoe waargebeurd dit verhaal wel niet is, zal ik deze film maar kort samenvatten als een film die een erg serieus onderwerp op een vrij ongeloofwaardige manier brengt. Het acteerwerk is zo zo, maar aan het eind van het geheel toch ook weer geen compleet onvoldaan gevoel. Niet de film die ik verwacht/gehoopt had, maar ook niet slecht (ik denk vooral leuk voor een jongere doelgroep). Erg lastig te beoordelen dus.

p.s. kunnen we deze film wel een echte thriller noemen?

avatar van daxclusive
4,0
Prima film, gekeken met niet al te veel verwachtingen.
Tot mijn verbazing zat er een prima verhaal in en was de film nog spannend ook.
Mooie camerabeelden, goed acteerwerk...
Welverdiende 4*

avatar van DBTim
3,5
Erg boeiend! Het verhaal is misschien een tikkeltje overdreven, maar ook weer niet over de top. Ik begon erg met de gevangen in het kamp mee te leven en op het einde van de film zat ik dan ook met een grijns op m'n gezicht naar de tv te kijken. Prima film!

avatar van StevenMighty
2,5
Geen slechte film, maar ook niet echt een vermakelijke die zal bijblijven.
Het was wel interessant te zien hoe het er in die kampen kan aan toe gaan, aangezien de film op waarheid is berust.

De filmlocatie vond ik goed gekozen, een Fiji eiland omringt door de woeste zee maar die weinig paradijselijk aandoet door de donkere sfeer van de film.

Ik vond wel dat de jongeren nogal snel naar zo een kamp gestuurd worden, dat kwam redelijk ongeloofwaardig over. De helft van onze jeugd zou er dan in thuishoren

Niet onvergetelijk maar wel eens goed om gezien te hebben.

2,5 sterren

avatar van Decec
3,5
vanavond gaat niet door 2030 Net 5 moet zijn Enemy of the State
helaas

Krities
Mooie film! Wel raar, zoals iemand al zei, dat je ouders je een heel jaar naar een eiland sturen voor een grote bek en wat wiet..

Mila Kunis een groot pluspunt!

avatar van jippie2010
2,5
Leuk al die voorstellen hier hoe de film meer actie kan bevatten,
maar het moet natuurlijk wel dicht bij de waarheid blijven he

Doordat het gebaseerd is op daadwerkelijke gebeurtenissen kun je niet alles uit de kast trekken zoals ontploffende enkelbandjes? haha
Het psychologisch aspect daarentegen kun je juist mooi belichten in deze setting,
en daar is veels te weinig gebruik van gemaakt.

Ik kom niet verder dan een *2.0

avatar van Decec
3,5
Een goede drama/thriller film...
Prima verhaal...
Prima acteerwerk...
Redelijk mooi HD kwaliteit
breedbeeld...
Prima achtergrond geluid/
muziek (Dolby Digital)...

avatar van misterdhdh
4,0
aangename verrassing dit filmpje, had er niet zo hoge verwachtingen van, maar uiteindelijk vind ik dit best een goed filmpje.Misschien omdat ik nog maar weinig drama films heb gezien, want dit is het toch meer dan een thriller. Begin is aardig, ook wanneer ze al op het kamp aankomen, (worden ze vastgebonden aan die beton), de toon wordt meteen gezet.v
verhaal is redelijk afwisselend en wordt voor mij nooit saai (bv eerst elkaar kleineren, slagen, dan weer dat zwarte meisje dat misbruikt wordt, dan moeten ze weer hard werken,... , vervelen deed het me nooit. acteerwerk was ook aardig, en het einde vond ik ook niet storend, al kon het einde misschien wel iets beter. Beste vond ik toch aan deze films die scenes waarin ze elkaar kleineren, door met een groepje rond ze te gaan staan en dan ze te confronteren met wat ze hebben aangedaan, wanneer ze er zich nog steeds niet bewust van zijn worden ze geslagen. Wel niet teveel vragen stellen bij deze film, gewoon denken dat het allemaal zwaar krapuul is dat op strafkamp is.

4/5

avatar van YAUA
Standaard, beetje trashy, meestal slecht acteerwerk en eigenlijk een half uur te lang. Hoewel de film vast een flink budget heeft gehad vond ik het verdacht veel lijken op een b-film, en ondanks de negatieve punten vond ik de film best wel tof.

avatar van Gang_Star
2,0
Vrijwel standaard thriller, die toch enigszins mager is uitgewerkt. Het acteerwerk is niet van hoogstaand niveau, maar toch best redelijk. Wat voor mij de film onderuit haalde is dat het veelal voorspelbaar is en dat het niet spannend wordt uitgewerkt. Daardoor vond ik 90 minuten toch een lange zit.

avatar van Spetie
2,5
Een goed concept en zo’n setting op een eiland in de Stille Zuidzee kan ik ook altijd wel waarderen. Helaas is de uitwerking minder goed, waardoor er uiteindelijk niet zo heel veel valt te genieten.

De film schommelt een beetje tussen het waarheidsgetrouw brengen van een drama en een thriller, maar lijkt geen echte keuze te maken. Het script zelf is te oppervlakkig om alle gebeurtenissen en misstanden over de heropvoedingskampen echt te kunnen uitdiepen. Als thriller is het allemaal te vlakjes en voorspelbaar om het spannend te kunnen maken, al moet gezegd worden dat het allemaal best onderhoudend is. De acteerprestaties zijn niet werelds maar kunnen er nog wel mee door.

Een redelijke film dus, die vooral eens een inkijk geeft in de wereld van de heropvoedkampen, maar echt bijzonder is het allemaal niet.

2,5*

avatar van Tarkus
3,0
Helemaal niet slecht deze film.
Maar of het allemaal op feiten is gebaseerd, daar heb ik toch mijn twijfels over.
Maar het is wel een goed verhaal.
En een van mijn favoriete acteurs is hier ook weer in goede doen, Peter Stormare.

3,0
Niet slecht.goed voor 1 malig gezien te hebben.

avatar van xxERWINxx
3,0
Niet slecht deze film, niet zo veel actie, maar allemaal wel erg geloofwaardig.
Deze film zal nog wel even bijblijven als je m gezien hebt en is ook best boeiend en redelijk schokkend.
Het einde was ook wel verrassend, al had ik toch wat meer actie verwacht, het was meer drama.
Ze hadden hier best meer uit kunnen halen.

avatar van SmackItUp
1,5
Vergelijkbaar met Coldwater, al is die film op alle fronten beter. Beduidend harder, spannender en veel dreigender. De dokter en bewakers komen over als totale mietjes en ook de liefdesverhouding komt gewoon niet over.

1,5*

2,0
Matig,dat is eigenlijk wel wat het is,...matig!

Gast
geplaatst: vandaag om 02:18 uur

geplaatst: vandaag om 02:18 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.