Genre: Drama / Thriller
Canada / Verenigde Staten
Geregisseerd door: Christian Duguay
Met onder meer: Mila Kunis, Gregory Smith en Peter Stormare
Plot Boot Camp
"Every year troubled teens are sent away to change their lives. On this island they must fight to save them."
Overal te wereld zijn honderden opvoedkampen. Ze worden stuk voor stuk niet in de gaten gehouden door de overheid. De meeste bereiken op een respectabele manier hun doel. Maar sommige zijn de hel op aarde. Sophie is volledig losgeslagen. Ze is totaal onhandelbaar en schopt overal tegenaan. Haar ouders hebben het compleet met haar gehad. Nadat ze op een avond compleet uit haar plaat is gegaan op een feestje van haar ouders, wordt ze plots ontvoerd door een groep mannen. De volgende dag wordt ze wakker op een boot richting haar grootste nachtmerrie.
Sophie
Danny
Girl
Rhonda
The_Game
Vermakelijke, maar vooral makkelijke thriller, dat helaas nergens echt spannend word. Hier had meer in kunnen zitten.
Padde
Goede film met een goed verhaal.
de moeite waard om te kijken.
maar beslist geen thriller
meer drama
rose
Waar dat genre Thriller voor staat, is mij volslagen onduidelijk.
Mavoe
Wauw!
Het acteerwerk...
Het camerawerk...
De sfeer in de hele film...
Wauw!
Een thriller is het niet nee... Ik zou zeggen, drama.
coldheaven
Aardige film die een (waarheidsgetrouw?) beeld schetst van de opvoedkampen waar onze doorgeslagen overzeese buren er zoveel van schijnen te hebben. Duguay had hier echter meer mee kunnen doen; hij had voor mij best de film een uur langer later duren, om verder op de geschiedenis van het kamp in te gaan en meer gebeurtenissen aan te kaarten. Grootste deel van de film was ook wat aan de softe kant; pas nadat Kunis en Smith weer terug zijn gedeporteerd naar het kamp wordt het tempo in de film flink opgevoerd en de gebeurtenissen een stuk heviger; helaas dat er zo vluchtig naar de climax wordt toegewerkt dat het wat ongeloofwaardig overkomt.
Over ongeloofwaardig gesproken; wat voor ouder ben je als je je kind naar de Halalukus stuurt om ze daar door een stelletje wilde inboorlingen te laten aftrainen, met als gevolg dat je misschien wel twee jaar niets meer van ze hoort? Kom nou..
Een ander punt van kritiek zijn de acteerprestaties van het gros van de personen; die zijn namelijk redelijk beschamend. Vooral dat kindersterretje Mila "That 70s Show" Kunis; in die show was haar uiterlijk al het enige pluspunt van haar aanwezigheid, en ook in Boot Camp moet je ook niet veel van haar verwachten. Zelfs Peter Stormare, het kamphoofd acteert zwaar ondermaats. De enige wiens acteerprestaties mij enigszins stemden waren die van Smith en het blonde meisje die echt los ging in haar rol als sadiste tijdens de blootstellingsrondes.
Interessante schets, maar er had meer ingezeten.
Zwei und ein halbe */5
Thorak
Deze film kon mij nergens boeien.Ook de aanleiding tot het sturen naar zo'n kamp kon wel beter worden uitgelegd.Ik bedoel na een keer je kamer niet opruimen lijkt zo'n kamp een beetje overdreven,toch?
Waarschijnlijk moet je de film dan nog maar eens kijken want ze werd er niet heen gestuurd omdat ze haar kamer niet had opgeruimd...
Deze film is ook niet waargebeurd en dat word ook nergens gezegd.
De film is gebaseerd op wargebeurde feiten en dat is een wereld van verschil met waargebeurd. Dat insinueerd toch dat alles gebeurd is zoals in deze film word weergegeven.
Dit soort 'heropvoed kampen' bestaan en dat is de link met de waargebeurde feiten.
Ik had van deze film toch wel wat meer verwacht.
Bij een titel 'Boot camp' verwachte ik toch meer te zien te krijgen over het heropvoeden en drillen. Op welke manier worden die kinderen nou bezig gehouden en wat houd dat heropvoeden dan precies in? Ik mag toch aannemen dat dat meer is dan alleen die 'groep therapie' sessies en wat schoonmaken en opruimen?
Het had dus allemaal wat beter uit gewerkt mogen worden. Gezien het budget van $14 miljoen had dat ook makkelijk gekund.
Kuwiel
Deze film viel mij helemaal NIET tegen. Het heeft een vrij goed verhaal en kijkt lekker weg.Een goed film voor een door de weekse avond !
Ramie
Ondanks dat ik de uitstraling een beetje die van een B-film vind, is het een vrij aardige film.
Kunis is leuk, het verhaal vrij simpel maar wel vermakelijk (al twijfel ik aan 'waargebeurd verhaal'), acteerwerk is ook wel oke, het onderwerp is origineel en vrij bizar; wat het boeiender maakt.
Thorak
Er staar ook nergens dat het een waargebeurd verhaal is!
Het is gebaseerd op waargebeurde feiten.
Die feiten zijn waarschijnlijk alleen maar dat dergelijk kampen bestaan/bestonden.
Wederom word bij deze film waargebeurd en gebaseerd op feiten weer door elkaar gehaald.
AmazingPP
Helemaal geen onaardige film met Gregory "Everwood" Smith, die hier een hele puike rol neerzet. De film is in sommige opzichten nogal ongeloofwaardig, omdat het allemaal heel snel gaat soms, maar dat wil niet zeggen dat er een hele prettige film overblijft die je geboeid blijft houden tot het einde. Als het werkt heb ik niets tegen dit soort kampen, maar je zult altijd zien, dat er altijd 1 of 2 rotte appels tussen zitten. In dit geval dus ook. 3 *
diaan11
Prima geacteerd, boeiend verhaal, redelijk uitgewerkt.
Ik had niet verwacht dat Kunis zo'n goede rol zou neerzetten en van Gregory Smith had ik juist meer verwacht, vond hem een beetje 'vlak'.
Al met al kan je hier wel een filmavondje mee doorkomen.
Svenster
Hele aardige film! Ik heb me geen moment verveeld, al is alles best voorspelbaar. Maar goed, er zijn meer films voorspelbaar dan dat ze dat niet zijn. 3 * is een gepast aantal....
movieminder
Beetje matige film. Verhaallijn en acteren is nu en dan echt te slecht om de film een voldoende te geven. Het camerawerk is dan wel weer prima.
Al met al een film met te vaak van die net niet momenten.
Daarom geen voldoende (3) maar net een onvoldoende.
2,5 *
Nephilim
Aardig maar de film heeft 2 problemen.
1. Hij is pas het laatste half uur echt spannend. Het eerste uur is aardig maar kabbelt een beetje voort.
2. De film weet niet of hij een docu drama wil zijn of een thriller. De intro en outro text beweert dat het op ware feiten is gebaseerd maar de film is niet realistisch genoeg. Het doet allemaal veel te geromantiseerd aan. Het is niet rauw en realistisch genoeg. Aan de andere kant is de film ook niet spannend genoeg om een goede thriller te zijn. Beetje vlees noch vis en dat is erg jammer. Het concept is erg interessant.
Ik twijfel tussen 3 en 3.5 sterren. Nou ja laat ik hem de voordeel van de twijfel geven. Bovendien is Mila altijd lief om naar te kijken. Ook al zit ze onder de blubber.
Weertenaar
Och jongens, hier kun je toch veel meer mee doen dan een trits clichés: 2.00 (1.80)
Boot Camp beschikt over een zeer interessant concept, maar laat de oppervlakkige uitwerking weinig ruimte over om te spreken van een geslaagde film. Zo is Duguay de gehele speelduur veel te gefocust om het slotakkoord van voldoende lading te voorzien door haat te zaaien onder de tieners richting de begeleiders, wat vaak op een dermate geforceerde manier geschiedt dat de geloofwaardigheid er op bepaalde momenten ernstig onder te leiden heeft. Bovendien wekt die planmatige regie van Duguay een grote mate van voorspelbaarheid op. Toch jammer dat het op deze manier moest eindigen, want de prent kent zeker wel een aantal redelijk geslaagde passages. Het acteerwerk houdt daarnaast ook al niet over, zowel Smith als Kunis hadden de automatische piloot aan staan, om over de zwakke Stormare maar niet te beginnen.
DonOswaldo
- 1931 stemmen
Goede film maar als genre zou ik drama/waargebeurd zetten

soom
Boeiend en wrang tegelijk, Mila zet een goede rol neer, en Gregory Smith is, na hem zo nu en dan in Everwood gezien te hebben, best sterk bezig. De grootste nachtmerrie die Sophie ondergaat is wat ik wrang vond, heel wrang en bitter, het liet me achter met mijmeringen over bepaalde dingen, het lijkt me zo raar als je als ouders niet in staat bent om je eigen kind in toom te houden, maar als je het beste geeft wat je hebt, en dat is niet genoeg? Hoe dan ook, Boot Camp liet mij inzien dat ik het met alles niet zo slecht heb getroffen.
juhnzun
Mooie omgeving en die Mila Kunis mag er ook wezen
maar het verhaal is echter te slap gedaan zowel als thriller als drama is het mislukt
Angel-76
Wel een goeie film, geen thriller zoals zovele al zeggen..
Maar zeker wel een keigoed drama..
Keek lekker weg..
Veruca
He, is dit een thriller?

Didn't see that coming,
Nee, ik vond het een aardige film, maar een thriller zeker niet. Hij was een beetje bitter, want je beseft eigenlijk hoe ziek Amerika is. Vrij goed spel van Smith en Kunis, maar het had natuurlijk beter gekund,
al met al een best aardige film..
DjFrankie
Erg gedramatiseerd, absoluut geen hoogstandje, en zeker geen thriller nee. Vond het wel leuk dat The Refused met New Noise in de film zat,
Was ook erg voorspelbaar het geheel. Voor mij net geen voldoende.
Matthiasc88
Goeje film, goed geacteerd en blijft interessant om volgen. Einde was volledig in proportie met de film.
Bovendien kan het met Mila Kunis moeilijk slecht zijn....
DonOswaldo
- 1931 stemmen
Dacht dat ik hier al wat had getypt..
Maar oke, aardige film met een eveneens aardige cast die overtuigd. Mocht misschien wat meer spanning zijn, maar het valt niet verkeerd en weet alsnog goed te beklijven.
coolpeople?
Leuke film, zelf vind ik het niet echt een thriller maar meer een drama, het leukste stukje vind ik dat op het kamp aan komt en dat ze op een blok moeten gaan zitten voor de open zee

Heb jij de Netflix-docu 'The Man With 1000 Kids' al gezien? 'Maag draaide om'

Prime Video-hitserie 'The Night Manager' krijgt een derde seizoen