• 9.372.862 stemmen

Geregisseerd door: Mike Newell

Met onder meer: John Cusack, Billy Bob Thornton en Angelina Jolie

Releasedatum: 25 november 1999

Plot Pushing Tin

"A comedy about losing control"

Nick werkt in een controlcenter op een New Yorkse luchthaven. Deze stressvolle baan laat echter een diepe indruk achter op zijn leven en dat van zijn collega's. Als Nick een nieuwe collega krijgt, Russell Bell, leidt dit tot een gespannen sfeer, aangezien beiden denken dat ze de beste zijn. De strijd leidt er zelfs uiteindelijk toe dat Nick met Russel's vrouw naar bed gaat.

avatar van rep_robert

Aardig concept wat verder matig uitgewerkt wordt. De personages komen en gaan(wat dacht je van Jolie) en de ruzie/clash tussen de charismatische acteurs Cusack en Thornton eindigt helaas ook in een sof.

Standaard werkje verder.

Newell.

Ondertussen toch al de 6de film van hem die ik zie. Je weet vooraf eigenlijk zelden waar hij mee komt, veel lijn zit er niet in z'n werk. Misdaad, Harry Potter, romantische perikelen ... Pushing Tin staat dan weer te boek als comedy. De enige constante die ik zie is dat het best slecht is.

Veel comedy valt er niet te herkennen. Het is vooral een dramatje dat wat luchtiger neergezet wordt. Met ietwat dikker aangezette personages, wat haantjesgedrag en enkele plotelementjes die het niet bepaald geloofwaardig maken. Buiten de setting is er ook weinig opvallends aan deze film.

Dan komt het neer op de acteurs en personages, maar die bakken er weinig van. Thornton kan beter, Cusack is zijn irritante zelf, Jolie en Blanchett voegen ook niks toe. Je zit dus met een kwartet hoofdacteurs waarvan er geen enkele een leuke rol heeft. Ook de nevenpersonages zijn saai en grijs, net als de regie van Newell. Functioneel en levensloos, maar wel over twee uur uitgerokken.

Mnee, niemandalletje dat de hele tijd lichtelijk vervelend is. Gezien de speelduur is dat aardig storend. On par voor Newell, dat dan weer wel.

avatar van MOVIEMAZZTER

MOVIEMAZZTER

Dit is toch een iets betere film dan de rating doet vermoeden. Leuke, hanige strijd tussen de 2 hoofrolspelers. En Jolie in Eva-kostuum als bonus.

avatar van TragieStar.*

TragieStar.*

Negende film in de Angelina Jolie marathon. Al was ze denk ik maar 5 minuten in de hele film.

Goede cast verder, maar het verhaaltje stelt niet zoveel voor. Het gaat over luchtverkeersleiders en over vreemdgaan en dat was het dan ook. Het eerste is niet zo interessant en het tweede is wel leuk, maar had beter uitgewerkt kunnen worden. Het was dus erg half om half, maar blijft erg aan de oppervlakte en gaat nergens te diep op in waardoor het te luchtig blijft.

Ik zou deze film eerder omschrijven als een drama dan een komedie. Heb nergens gelachen of het gevoel gehad dat iets grappig was. De film bevat meer negatieve en dramatische gebeurtenissen.

Leuk om eens gezien te hebben, maar geen film om nog eens te zien.