Genre: Komedie / Romantiek
Releasedatum: 18 december 2008
Bekijk via Netflix
Bekijk via Prime Video
Plot Four Christmases
"His father, her mother, his mother and her father all in one day."
Kate (Reese Witherspoon) en Brad (Vince Vaughn) zijn een gelukkig stel samen. Met de kerst in aantocht schijnen ze alles voor elkaar te hebben totdat hun ouders vragen dat ze kerst bij hun komen vieren. Omdat al hun ouders gescheiden leven zorgt dit voor problemen.
Brad McVie
Denver McVie
Dallas McVie
Susan McVie
Vincent44
Bar slechte film. Na een - tenenkrommend - uur afgezet. Geforceerde humor die zogenaamd herkenbaar moet zijn, met als absolute dieptepunt Vince Vaughn die altijd hetzelfde personage speelt in al zijn films. Met een hoe-sneller-ik-praat-hoe-grappiger-het-wordt insteek is dit een ontzettend slechte film.
Onsamenhangend, ongeloofwaardig (Vaughn + Witherspoon?) en onzinnig.
edmo
Wat een flutfilm. We hebben hem afgekeken, maar meer om te wachten tot het leuk ging worden. Op een enkele grap na was het een langdradige B film. Zeker met deze cast had ik toch meer humor verwacht.
danim
waardeloze film
die vaughn irriteerde me vreselijk
kon er niet om lachen
flauwe film
justkimm22
Stem dan niet als het zo'n slechte film is of in ieder geval niet 2,5 ster want mensen denken dan nog steeds dat ze hiernaar kunnen kijken:S
kimberlyVD
Stem dan niet als het zo'n slechte film
Uhm, als je enkel op films mag stemmen die je goed vind, dan zou elke film een maximale score hebben. Het zou mooi worden...
Norma
Een paar schaarse grappige momenten, (Vaughn die dichtslaat als er een camera voor zijn neus verschijnt) maar vooral een hoop ongein waar ik ik niet om kon lachen. (Zoals bijvoorbeeld dat in elkaar slaan door die broers, tsja, sommigen zullen het een giller vinden, mijn humor is het blijkbaar niet) Op zich nog wel een leuk gegeven wat betreft de verschillende manieren van kerst vieren door de diverse families, mét de steevast daarbij behorende familiestrubbelingen natuurlijk, maar echte kerstsfeer ontbreekt nogal vond ik. Geen vervelende film om eens te zien, maar zeker niet eentje die gezellig genoeg is om jaarlijks weer met plezier uit de kast te trekken.
Nancy1980
Best leuke film, al vindt ik hem soms wat flauw.
Maar er zitten zeker wl leuke momenten in,
Het is niet een typische kerstfilm, maar we leuk om een keer gezien te hebben.
Friday the 13 th
- 2023 stemmen
Matige kerstkomedie. Er zit jammer genoeg geen magie tussen Vince Vaughn en Reese Witherspoon. Erg jammer want bij een kertsfilm hoort nu eenmaal een drama en meerdere touchmomenten. Dit bleef volledig uit.
Gelukkig zit er nog wat humor in. Het bezoek bij de verschillende families wisselen zich qua amusementswaarde nogal vaak af. Zo was het bezoek aan de beide vaders één van de minste taferelen.
Het was ook behoorlijk "Meet The Parents". Ik heb er van kunnen genieten, zeker bij dat kerstspel. Maar dit is zeker geen bijzondere kerstfilm.
Tsja, ik vind dit gemiddelde de film geen recht aan doen.
Het verhaal doet je ook een beetje denken aan Meet the Parents, al hebben de Vaughn en Witherspoon andere (leuke) redenen om hun familie te bezoeken.
Vooral het 1e uur van de film heb ik regelmatig dubbel gelegen om de vele domme, maar vooral ook grappige situaties. Vaughn en Witherspoon hebben zo allebei hun geheimpjes voor elkaar die door hun familieleden op een pijnlijke, maar leuke manier naar buiten wordt gebracht.
De cast is ook lekker fleurig en speelt met veel plezier hun rol. Nergens irriteert het. Vaughn is ook weer heerlijk op dreef als ie in een pessimistische bui is en Witherspoon is even charismatisch als altijd. Hoewel de vonken tussen hun 2 er niet altijd van af vliegen is het toch komisch allemaal.
Helaas verdwijnt de humor compleet het laatste kwartier en krijg je het standaard christmas feel good verhaaltje met de bekende speeches over liefde en familie.
Het irriteert echter nergens, alleen je krijgt wel het idee dat er meer potentie had gezeten als ze het luchtig zouden houden.
De film eindigt gelukkig nog wel leuk, zodat je toch met een glimlach aan de aftiteling begint.
mnrk
Met deze recensie ben ik het helemaal eens. Maar voor mij was de held van deze film toch wel Robert Duvall als de vader van Vince !!!
Maar voor de rest een prima film voor deze dagen.
erik1677
Tja een topper is het niet, maar om deze film nu meteen slecht te noemen gaat me te ver.
heb eigenlijk wel behoorlijk dubbel gelegen om de familie van vaughn,om hemzelf trouwens helemaal niet.
Alleen met de eerder genoemde camera momenten.
heb me verder wel vermaakt met deze film.
Leland Palmer
Meh, vond dit niet echt leuk eigenlijk. Een schaars grappig moment is te ontdekken en het geheel kijkt lekker weg, maar de film kent teveel vervelende momenten om echt leuk te kunnen zijn. Een lekker kerstsfeertje was ook niet aanwezig jammergenoeg.
Vooral het 1e bezoek aan de familie van Vaughn met vader Duvall was vreselijk slecht en irritant, onder andere dankzij die twee ergerlijke broers met dat gestoei.
Vince Vaughn zelf is wel grappig, maar voor de rest kon deze (veelal geforceerde) humor me niet bekoren. Onvoldoende dus ook.
Erg mee eens, vreselijk dom.
Fran
- 1953 berichten
De humor in deze film is best ver te zoeken. Het verhaal op zich is wel leuk hoor maar ik vond het niet leuk uitgewerkt. De familieleden zijn allemaal iets te vaag om leuk te zijn. Ik kreeg er in ieder geval niet echt een binding mee om het maar even zo te zeggen. Ze werden misschien toch iets te saai neergezet.
De chemie tussen Vaughn en Witherspoon was 0,0 . Ik kon me echt niet in de relatie tussen die twee plaatsen. Het einde was niet bepaald een climax. Meestal zie je in deze films dat ze erachter komen dat ze helemaal verliefd zijn op elkaar of iets dergelijks maar hier gebeurde niks bijzonders. Het laatste stukje waarin je ziet dat ze een baby hebben gekregen was wat mij betreft overbodig. Het voegde niks toe aan de film. Ik vond het een matig filmpje.
reza145
Ik kon helaas ook niet al teveel humor in de film ontdekken. Vaughn speelde dramatisch, probeerde grappig over te komen, maar dat wekte alleen maar irritatie bij me op. Het verhaal zelf was misschien nog de moeite waard geweest als er wat beter was geacteerd. Dit is geen aanrader om met zijn allen tijdens kerst te gaan kijken. Dit levert alleen maar een teleustelling op.
skipy05
Wat viel die film tegen zeg. Ik had deze toch veel beter verwacht. Het einde alleen al. De laatste 5min vond ik hem zo slecht worden. Hij had wat langer mogen zijn en het verhaal beter uitgewerkt. Ik zat altijd maar te wachten tot hij goed ging worden maar dat is er niet van gekomen. Vince Vaughn vond ik nogal zelfde spelen zoals in andere film, ik vind het niet zo een goede acteur. Reese Witherspoon viel mee ook nogal tegen.
Xen0n
Wel een vermakelijk filmpje, maar de kerstfilm hierin is heel ver te zoeken. Normaal zijn het de altijd hele mooie, een goed gevoel gevende momenten die het 'm doen in zo'n kerstfilm.
Bij deze film was het meer alsof iedereen een hekel zou hebben aan kerst, dit is niet wat ik verwacht had of waar ik op zat te wachten.
Ik verwachtte een leuke kerstfilm, maar kreeg een matige 13 in een dozijn romkom... Jammerlijk gefaald?
Snel vergeten en op naar wat beters... Wat ik moet zeggen dat de cabaretier op NL3 in tegenstelling tot de film wel zeer vermakelijk was
Shinobi
Gewoon een vermakelijke film, geen hoogvlieger dat wel. Maar het is zeker te doen.
Er zitten wel wat leuke momenten in, vooral bij de eerste ontmoeting vond ik zelf.
Alleen jammer dat het op het eind weer zo sentimenteel moet worden.
3, 0 Sterren.
DragQueen
Mindere komedie, met een wat onsamenhangend verhaal. verder is er niet veel chemie tussen vaughn en witherspoon. hun acteerwerk is ook niet denderend te noemen. zo speelt vaughn hetzelfde typetje als in al zijn films. 2 sterren.
SaNDuTjE
Slecht acteren, slecht verhaal en vooral slechte grappen.
Diep trieste film... Snel vergeten weer.
Saaimen
Wel komisch, maar niet vernieuwend of wat dan ook. Leuk op het probleem gescheiden ingespeeld, maar ook niet meer en niet minder dan een aardige komedie met een sterke Vince Vaughn! 2,5 ster richting 3. Minimale voldoende dus !
bladerunner2007
De film hebben we rond de kerstdagen gezien erg leuk, althans we hebben om sommige dingen hartelijk gelachen, echter niet de gehele film heeft een hoog lachgehalte.
Vermakelijk voor het gehele gezin.
Angrod_Pallanén
Eindelijk dan gezien.
Ik dacht dat het een perfecte combo zou zijn van komedie en kerst, maar het valt allemaal best tegen. 'Four Christmases' is je standaard romkom met een goed werkend stel dat op de proef gesteld wordt door familie. Tijdens kerst. Daar houd het allemaal wel op. Witherspoon en Vaughn zijn matig samen en de families zijn allemaal wel leuk, maar niet echt memorabel. Weinig geslaagde grappen, ondanks een vrij humoristische cast. Ik heb me zeker vermaakt, maar als komedie nog als kerstfilm scoort hij onder de maat.
2,5
Elineloves
Het had zo leuk kunnen zijn.... maar dat was het niet. Zogenaamde grappen waar ik niet om kon lachen, de sfeer vond ik niet leuk, af en toe zelfs erg zeurderig... en van chemie was er in mijn ogen geen sprake. Vervelende acteurs, zoals dat vriendje van zijn moeder, zijn vader, zijn broers.. Ze maakten het verhaal er niet beter op. Die seksueel getinte grappen van zijn moeder met dr toyboy.. vreselijk.
Nee, erg jammer. 2.5 naar 2.0*
tal1b
ik ook, eindelijk dan maar 'n keer gezien te hebben.
opzich leuke film, met paar grappige momenten. Altijd leuk om reese te zien, nooit wat op aan te merken. Vince deed het in mijn ogen ook ok, scene met joseph was geinig
en die seksueel getinte grappen van z'n moeder met dr toyboy.. lachen
DSonnema
Ze weten vaak leuke ideeen te verzieken daar in Hollywood...
zo ook met deze film... het heeft me welgeteld 1 glimlach bezorgd...
en dat was toen de aftiteling kwam!
Het acteren werd goed gedaan door Vince en Reese, zoals ik gewend ben van ze, maar het belabberde script zorgde ervoor dat het totaal niet grappig was...
1* voor de moeite!

Kakushi Ken Oni no Tsume