• 9.373.219 stemmen

Geregisseerd door: Seth Gordon

Met onder meer: Reese Witherspoon, Vince Vaughn en Robert Duvall

Releasedatum: 18 december 2008

Plot Four Christmases

"His father, her mother, his mother and her father all in one day."

Kate (Reese Witherspoon) en Brad (Vince Vaughn) zijn een gelukkig stel samen. Met de kerst in aantocht schijnen ze alles voor elkaar te hebben totdat hun ouders vragen dat ze kerst bij hun komen vieren. Omdat al hun ouders gescheiden leven zorgt dit voor problemen.

Leland Palmer

Aah, weer een gezellig kerstfilmpje. Zal kerst dit jaar wel in de bioscoop komen denk ik. Lijkt me opzich wel geinig. De film heeft in ieder geval een goede cast.

avatar van Knisper

Knisper

Vince Vaughn heeft dan ook een verpletterende indruk gemaakt met zijn vorige kerstfilm.

Knisper schreef:

Niet echt hé, maar dit lijkt me een heel ander soort film. Beter dan die Fred Claus in ieder geval...

Geinige trailer.

avatar van stephan73

stephan73

Lijkt me gewoon een rip-off van Meet the Parents! Niet bijzonder..

avatar van Bla

Bla

Die kots-scene uit de trailer is nu al geweldig.

avatar van hwwtje

hwwtje

Zojuist even de trailer bekeken, ziet er grappig uit. Maar ik dacht net als stephan73 aan meet the parents.

avatar van hannes64

hannes64

• 1926 berichten

Bla schreef:

Die kots-scene uit de trailer is nu al geweldig.

Ik had `t ook niet meer.....alleen vaughn kan zoiets.

avatar van Friday the 13 th

Friday the 13 th

• 2023 stemmen

Deze wil ik gaan kijken in de bioscoop. Heerlijk zo een kerstfilm.

avatar van crack1

crack1

No Merci. .LOL

avatar van Hankieh

Hankieh

Lijkt me leuk maar niet super.

De beste kerst komedie tot nu toe vond ik Bad Santa.

avatar van wwelover

wwelover

Nou nou wat een leuke kerstfilm. Als dit de kerstfilm van 2008 moet zijn, dan is het weer een treurig kerstfilm jaar. Het verhaal had veel beter uitgewerkt moeten worden. Het werd nu onnodig sentimentele troep met een vleugje humor. En de meeste grappen waren totaal niet geslaagd. Heb ook vrijwel geen één keer echt goed moeten lachen, terwijl ik Vince Vaughn redelijk hoog heb zitten.

avatar van CreativeStar

CreativeStar

Leuke film ..

Heb m gezien in de bios.

Bij bepaalde scenes kwam ik niet meer bij ..

(Zoals bij het huis van Vince Vaughns vader en broers..)

Is ook niet echt een kerstfilm, zoals de normale kerstman-ho-ho-ho dingen) Het speelt zich af met kerst that's it ..

Maar goed, 3,5* van mij ..

avatar van the-hague-pride

the-hague-pride

stukken beter dan fred claus iig

kijkt wel leuk weg en heb wel kunnen lachen

en idd het speelt zich gewoon af tijdens de kerst

avatar van film-gek

film-gek

Ziet er uit als een nutteloze film, die Vaughn vindt ik ook niet grappig

avatar van Bubblez

Bubblez

• 2058 berichten

Een aardige film, maar zoals eerder gezegd niet écht een kerstfilm. De eerste bezoeken aan familie zijn nog wel grappig, maar na de eerste helft is de lol er wel af. Dan wordt het meer gezever en voorspelbaar. Ik had het persoonlijk veel logischer gevonden als de hoofdrolspelers tot de conclusie komen dat ze totaal niet bij elkaar passen. De chemistry is er in ieder geval niet. Ik had meer slapstick verwacht, al was de baby tegen de kastdeur wel een flinke lacher. De rest van de geslaagde grappen konden we helaas al in de trailer zien...

avatar van napoleon84

napoleon84

viel mee, maar meer niet. 2*

avatar van CrazyPhunk

CrazyPhunk

Ik heb de film gisteren met een paar klasgenoten bekeken en kwam op sommige momenten niet meer bij van het lachen. Ik vind het een zeer geslaagde film.

avatar van PKlijnstra

PKlijnstra

Film is gewoon goed, acteurs zijn goed. Verhaallijn heeft weinig met kerst te maken, het zijn gewoon familie-bezoekjes verder niks speciaals. Zeker geen slechte film, Vince Vaughn is zoals we van hem gewent zijn gewoon weer goed

avatar van andrehoek

andrehoek

Kijk vooral de trailer en niet de film.

Het enige wat je dan mist is het woordspelletje met Jon Favreau. Doorspoelen tot het moment als hij zegt "Flip the Tube".

Verder is het leuk om Robert Duvall te zien, maar hij brengt weinig meerwaarde. Vince Vaughn hebben we ook beter gezien en Jon Voight kon na het spelen op deze set zo doorlopen naar de set van Pride & Glory. Glaasje alcohol erbij en actie. Snap best dat de man oud begint te worden, maar hij kan zeker meer dan alleen een seniele oude dronken opa spelen.

Klein detail nog, de orginele titel is Four Christmases...

andrehoek schreef:

Klein detail nog, de orginele titel is Four Christmases...

Je meent het...

avatar van Quentin

Quentin

Begon nog aardig, flink gelachen om middelmatige grappen, maar de tweede helft, en vooral de protagonisten, werd met veel te moralistisch terwijl ze me in het begin nog aanspraken.

avatar van andrehoek

andrehoek

HarmJanStegenga schreef:

Je meent het...

Hahaha, had het inderdaad te laat door....

avatar van gherdt

gherdt

Ik ben hier verdomme in de bioscoop heen geweest. Laten we het maar houden op een gebrek aan onderhandelingsvaardigheden. Van 738 kilometer zag ik aankomen hoe verschrikkelijk dit ging worden. Godbetert Vince Vaughn in een kerstfilm! Maar goed, ik dacht dat Reese Witherspoon nog wat goed zou maken. Haar kop kon ik aan het einde ook niet meer zien. Een enkel flauw glimlachje hebben de extreme cliche-personages alsmede het verschrikkelijke moraalkerstverhaal bij mij niet kunnen opwekken. Alleen toen zijn broers Vince in de houdgreep namen was ik hoopvol. Zullen ze hem de nek omdraaien? Helaas niet dus. Een verschrikking dit, maar dat had ik kunnen weten.

avatar van ArcovandenBroek

ArcovandenBroek

Ik vond de film wel geslaagd. Ik verwachtte er niet veel van, maar heb regelmatig flink gelachen. Als je goedgehumeurd bent, kan je deze film vast en zeker waarderen.

De film had wel iets langer mogen duren, het was ineens afgelopen.

avatar van mandy7

mandy7

heb gelachen, en soms nog redelijk hard ook

baby, deur

moeder, beste vriend

dat soort dingen

geslaagde film, vorige week in volle bioscoopzaal gezien

dat maakt een film toch altijd iets leuker

vooral als de hele zaal het naar hun zin heeft

en dat was in dit geval zo.

avatar van Niqk

Niqk

ah man, wat heb ik een hekel aan vince vaughn.. bwerg..

avatar van SanneW

SanneW

Wel een grappige film, soms een beetje TE. Maar vond het voor een kerstfilm wel leuk!

avatar van balloe

balloe

Ben hem gisteren in de cinema gaan kijken ik vond de film best wel geslaagd. Had eerst een paar recensies gelezen en de trailor ervan bekeken, ik verwachtte er eigenlijk niet veel van en ging daarom met een half half gevoel kijken. Maar de film werd beter en beter, ik vond de humor zeker geslaagd, en zeker niet te droog. Sommige grappen vond ik ook minder natuurlijk, de film kon mij zeker boeien tot na een paar familiebezoeken, toen begon er een zekere sleur te komen en had ik goesting om de remote te nemen en door te spoelen. De film is redelijk voorspelbaar, maar dat weet je eigenlijk al wel op voorhand met zo een film, maar ik vond hem daardoor zeker niet slechter, ook de acteerprestaties waren goed, niet super maar toch voldoende. goeie film, maar helemaal niet één die je zeker gezien moet hebben. voor mij 2/5

avatar van amanda22

amanda22

Vond het een gezellige kerst familie film. Heb veel gelachen en verser gewoon een simpel verhaal