- Home
Releasedatum: 18 december 2008
Bekijk via Netflix
Bekijk via Prime Video
Plot Four Christmases
"His father, her mother, his mother and her father all in one day."
Kate (Reese Witherspoon) en Brad (Vince Vaughn) zijn een gelukkig stel samen. Met de kerst in aantocht schijnen ze alles voor elkaar te hebben totdat hun ouders vragen dat ze kerst bij hun komen vieren. Omdat al hun ouders gescheiden leven zorgt dit voor problemen.
Brad McVie
Denver McVie
Dallas McVie
Susan McVie
wwelover
Nou nou wat een leuke kerstfilm. Als dit de kerstfilm van 2008 moet zijn, dan is het weer een treurig kerstfilm jaar. Het verhaal had veel beter uitgewerkt moeten worden. Het werd nu onnodig sentimentele troep met een vleugje humor. En de meeste grappen waren totaal niet geslaagd. Heb ook vrijwel geen één keer echt goed moeten lachen, terwijl ik Vince Vaughn redelijk hoog heb zitten.
Quentin
Begon nog aardig, flink gelachen om middelmatige grappen, maar de tweede helft, en vooral de protagonisten, werd met veel te moralistisch terwijl ze me in het begin nog aanspraken.
Maximilian
Minuut 1-45:
Minuut 46-80:

Minuut 81-82:
Even in woorden; de eerste drie kwartier waren fantastisch; leuke grappen, interessante personages, hilarische dialogen die nog niet minutenvullend zijn..
Na die 45 minuten valt het verhaal echter in een gat van relatieconflict-gesprekken die op een gegeven moment wel erg vervelend worden. Snelheid wordt helemaal uit de film gehaald, terwijl de 2 second break-up tussen Vaughn en Witherspoon flink afgeraffeld werd, met die ongeloofwaardige sméékbede van Vaughn..raaawr
Krappe voldoende, echter(mede door het einde)
3/5
Trailer was idd wel leuk, de film niet.
Ik heb altijd een zwak voor Vince Vaughn en hij is de enige die hier wel grappig is. Verder vooral enorm irritante, niet leuke personages en vervelende humor.
Captain Pervert
Beter dan verwacht, nergens briljant maar de film zakt ook nergens echt in. Prima film.
Leuk.
Al helpt het laatste kwartier de film bijna om zeep.
Wat daarvoor gebeurt is 'Meet The Parents' in het kwadraat, maar het werkt wel. Leuke grappen dus.
Op het eind (vlak voor Voight) begint het gezemer. De dosis rom moet er ook nog bij. Geforceerd en onnodig. En het werkt dan ook niet. Gelukkig is het voorgaande voldoende komisch..
Goed (zij het nipt).
Vincent44
Bar slechte film. Na een - tenenkrommend - uur afgezet. Geforceerde humor die zogenaamd herkenbaar moet zijn, met als absolute dieptepunt Vince Vaughn die altijd hetzelfde personage speelt in al zijn films. Met een hoe-sneller-ik-praat-hoe-grappiger-het-wordt insteek is dit een ontzettend slechte film.
Onsamenhangend, ongeloofwaardig (Vaughn + Witherspoon?) en onzinnig.
Tsja, ik vind dit gemiddelde de film geen recht aan doen.
Het verhaal doet je ook een beetje denken aan Meet the Parents, al hebben de Vaughn en Witherspoon andere (leuke) redenen om hun familie te bezoeken.
Vooral het 1e uur van de film heb ik regelmatig dubbel gelegen om de vele domme, maar vooral ook grappige situaties. Vaughn en Witherspoon hebben zo allebei hun geheimpjes voor elkaar die door hun familieleden op een pijnlijke, maar leuke manier naar buiten wordt gebracht.
De cast is ook lekker fleurig en speelt met veel plezier hun rol. Nergens irriteert het. Vaughn is ook weer heerlijk op dreef als ie in een pessimistische bui is en Witherspoon is even charismatisch als altijd. Hoewel de vonken tussen hun 2 er niet altijd van af vliegen is het toch komisch allemaal.
Helaas verdwijnt de humor compleet het laatste kwartier en krijg je het standaard christmas feel good verhaaltje met de bekende speeches over liefde en familie.
Het irriteert echter nergens, alleen je krijgt wel het idee dat er meer potentie had gezeten als ze het luchtig zouden houden.
De film eindigt gelukkig nog wel leuk, zodat je toch met een glimlach aan de aftiteling begint.
Leland Palmer
Meh, vond dit niet echt leuk eigenlijk. Een schaars grappig moment is te ontdekken en het geheel kijkt lekker weg, maar de film kent teveel vervelende momenten om echt leuk te kunnen zijn. Een lekker kerstsfeertje was ook niet aanwezig jammergenoeg.
Vooral het 1e bezoek aan de familie van Vaughn met vader Duvall was vreselijk slecht en irritant, onder andere dankzij die twee ergerlijke broers met dat gestoei.
Vince Vaughn zelf is wel grappig, maar voor de rest kon deze (veelal geforceerde) humor me niet bekoren. Onvoldoende dus ook.
Fran
- 1953 berichten
De humor in deze film is best ver te zoeken. Het verhaal op zich is wel leuk hoor maar ik vond het niet leuk uitgewerkt. De familieleden zijn allemaal iets te vaag om leuk te zijn. Ik kreeg er in ieder geval niet echt een binding mee om het maar even zo te zeggen. Ze werden misschien toch iets te saai neergezet.
De chemie tussen Vaughn en Witherspoon was 0,0 . Ik kon me echt niet in de relatie tussen die twee plaatsen. Het einde was niet bepaald een climax. Meestal zie je in deze films dat ze erachter komen dat ze helemaal verliefd zijn op elkaar of iets dergelijks maar hier gebeurde niks bijzonders. Het laatste stukje waarin je ziet dat ze een baby hebben gekregen was wat mij betreft overbodig. Het voegde niks toe aan de film. Ik vond het een matig filmpje.
reza145
Ik kon helaas ook niet al teveel humor in de film ontdekken. Vaughn speelde dramatisch, probeerde grappig over te komen, maar dat wekte alleen maar irritatie bij me op. Het verhaal zelf was misschien nog de moeite waard geweest als er wat beter was geacteerd. Dit is geen aanrader om met zijn allen tijdens kerst te gaan kijken. Dit levert alleen maar een teleustelling op.
Shinobi
Gewoon een vermakelijke film, geen hoogvlieger dat wel. Maar het is zeker te doen.
Er zitten wel wat leuke momenten in, vooral bij de eerste ontmoeting vond ik zelf.
Alleen jammer dat het op het eind weer zo sentimenteel moet worden.
3, 0 Sterren.
Angrod_Pallanén
Eindelijk dan gezien.
Ik dacht dat het een perfecte combo zou zijn van komedie en kerst, maar het valt allemaal best tegen. 'Four Christmases' is je standaard romkom met een goed werkend stel dat op de proef gesteld wordt door familie. Tijdens kerst. Daar houd het allemaal wel op. Witherspoon en Vaughn zijn matig samen en de families zijn allemaal wel leuk, maar niet echt memorabel. Weinig geslaagde grappen, ondanks een vrij humoristische cast. Ik heb me zeker vermaakt, maar als komedie nog als kerstfilm scoort hij onder de maat.
2,5
Elineloves
Het had zo leuk kunnen zijn.... maar dat was het niet. Zogenaamde grappen waar ik niet om kon lachen, de sfeer vond ik niet leuk, af en toe zelfs erg zeurderig... en van chemie was er in mijn ogen geen sprake. Vervelende acteurs, zoals dat vriendje van zijn moeder, zijn vader, zijn broers.. Ze maakten het verhaal er niet beter op. Die seksueel getinte grappen van zijn moeder met dr toyboy.. vreselijk.
Nee, erg jammer. 2.5 naar 2.0*
Aapje81
Ik zie Reese ontzettend graag en eigenlijk was zij de enige reden dat ik dit gedrocht tot het einde heb uitgezeten. De contrasten tussen haar en Vaugn vond ik af en toe best vermakelijk maar het was te weinig om de film echt genietbaar te maken. Daarvoor waren de bijrollen ook veel te slecht bezet en de grappen niet leuk.
Tegenvaller.
Matige comedie waarin een koppel voor het eerst genoodzaakt is om kerst met hun familie te vieren, en er zo achter komen dat ze elkaar eigenlijk nog helemaal niet goed kenden. De grappen zijn nogal flauw en overdreven. Wel zit er een lekkere vaart in het verhaal, maar als de film tegen het einde wat serieuzer wordt, is de vaart er ook wat uit. Vince Vaughn en Reese Witherspoon vormen een leuk duo, en ik hoop ze nog eens samen te zien in een wat betere film.
En voor de oplettende kijker die ook de documentaire van Seth Gordon heeft gezien over Donkey Kong: Steve Wiebe heeft een klein rolletje als de zwager van Reese Witherspoon.
Het is inderdaad geen beste kerstmis komedie (ook natuurlijk niet het ideale moment om deze film in augustus te bekijken). Het verhaal is flauw en de situaties zijn belachelijk, overdreven en totaal niet komisch (dieptepunt waren de overdreven worstel broers). De cast was ook niet bepaald lekker op dreef met als dieptepunt Vince Vaughn. Reese Witherspoon deed het nog redelijk en zag er ook best aardig uit. Er zit overigens best veel mooi vrouwelijk schoon (van alle leeftijden) in deze film met Mary Steenburgen, Kristin Chenoweth en Katy Mixon en mede daardoor is deze film nog het kijken waard.
DonOswaldo
- 1931 stemmen
Aardig. Vermakelijk script dat voor de nodige humor zorgt, al is het voornamelijk de cast die het naar een genietbaar niveau trekt. 3,5*
cantforgetyou
- 1950 berichten
Ik had deze in 2008 al in de bios gezien. Was toen niet onder de indruk. Nu ook niet, maar voor een duffe 1e kerstdag ochtend best leuk. Veel slechte grappen en een paar best leuke.
Brabants
Leuke kerstfilm met een origineel verhaal en een sterke chemie tussen de hoofdrolspelers(Reese Witherspoon en Vince Vaughn), De film staat bol van de foute grappen, maar ken ook rake humor. Dit levert dan ook best wat hilarische scenes op. Onlangs een tweede keer gezien en toen werd ik mezelf bewust van het feit dat ik hem de eerste keer toch beter vond. Dus voor mij geen film die ik drie keer zal zien.
Eenvoudig maar best lollig.
Een simpele opzet die de film al snel in vier hoofdstukken verdeeld. Koppel dat geen verplichtingen wil wordt toch verplicht met kerst hun vier families te bezoeken (want de ouders zijn allen gescheiden). Ideaal om warm te lopen voor het familiale leven!
Elk gezin is als een mini-film, het helpt om het allemaal wat leuk te houden. Wanneer je de ene familie beu begint te raken zijn Vaughn en Witterspoon alweer op weg naar de volgende. Dat het naar het einde toe iets dramatischer wordt is voorspelbaar, gelukkig duurt dat segment niet al te lang.
Humor is wel oké, al is het dan zelden écht grappig. Vaughn en Witterspoon zijn niet het meest logische komische duo, maar ze trekken hun plan. Zoals wel vaker zijn het de randpersonages die in dit soort films voor de meeste humor zorgen. Persoonlijk erg kunnen lachen om de rol van Favreau, past compleet niet bij hem maar daarom extra lollig.
Memorabel is het niet, maar dat hoeft een film als deze eigenlijk ook niet te zijn. Als kerstkomedie is het redelijk geslaagd, meer verwachtte ik er ook niet van.
tommykonijn
De laatste kerstfilm van dit jaar. Ik had wel enkele gemengde verhalen gelezen vooraf, maar mij leek dit oprecht een leuke komedie. Het verhaal biedt mogelijkheden en de twee hoofdrolspelers hebben zich inmiddels wel bewezen van hun kunnen. Genoeg redenen om Four Christmases dit jaar de revue te laten passeren.
Totdat het koppel bij de eerste deur aanklopt, is alles nog koek en ei. De openingsscène zet de juiste toon (deed wat denken aan de rollenspellen van Phil en Claire in Modern Family enkele jaren hierna) en ook Vaughn's reactie op de camera op het vliegveld is leuk. Daarna zakt de film als een plumpudding in elkaar. Ik heb eigenlijk niet meer hoeven te lachen en heb me zelfs veelal zitten irriteren. De bijrollen lijken vooral zo irritant mogelijk te moeten zijn en dat is dusdanig goed gelukt dat ik al heel snel klaar met hen was. Reese Witherspoon en Vince Vaughn zijn prima acteurs en ze doen zichtbaar hun uiterste best om hier iets van te maken, maar het mag niet baten. We krijgen vier familiebezoekjes voorgeschoteld, maar geen een daarvan is de moeite waard. Teleurstellend ook dat die vervelende bijrollen telkens blijven terugkeren. Het kijkt niet lekker weg, laat staan dat het op de lachspieren zou werken. Tenenkrommende scènes stapelen zich op (de vechtende broers, het gedoe met het springkussen, het toneelstukje, het gezelschapsspel...), waardoor het korte speelduur halverwege toch nog lang begint aan te voelen. Op het 'kerstgevoel' hoef je als kijker ook niet te rekenen bij deze film.
Eigenlijk zijn enkel het begin en het einde van de film leuk. Ondanks dat het einde nogal afgeraffeld is, werden daar wel op geslaagde wijze een aantal grappen gerecycled. Maar ja, dat is natuurlijk te karig om een film als deze aan te bevelen. Four Christmases is absoluut een van de minste kerstfilms, zo niet dé minste, die ik gezien heb. Behoorlijk jammer, want volgens mij had dit met een beter script echt helemaal niet slecht hoeven te zijn.
mrkos
Four Christmases
Vrij matige kerstfilm. Ik vond het verhaal wel leuk, maar de uitvoering had beter gekund. Een stel dat voor kerst juist hun families wilde ontlopen en een reis had geboekt naar een ander land, ziet hun geboekte vlucht gecanceld worden. Omdat ze hiermee in het nieuws kwamen zijn ze nu zowat verplicht om langs alle families te gaan. Omdat beide ouders gescheiden zijn moeten ze langs beide vaders en moeders. Alle 4 de families zijn weer anders en dat levert sporadisch wel eens grappig moment op. Bovendien leren ze dingen van elkaar die ze nog niet wisten. Je weet bij dit soort films wel vaak hoe het afloopt en deze maakt geen uitzondering. Jammer dat de film amper grappig was. Wat dat betreft had er meer in gezeten.
2,5 sterren.
ibendb
Reese Witherspoon en Vince Vaughn werken goed samen in deze Kerstkomedie. Het is nergens echt grappig maar de luchtige toon zorgt voor een leuk anderhalf uur. Kristin Chenoweth is ook altijd een pluspunt. Er wordt veel geleund op slapstick-humor dat vaak eerder luid dan grappig is. Misschien voor jongere kijkers best komisch maar voor mij was het nogal irritant.
De derde akte voelt wat gejaagd aan waardoor het einde wat afgeraffeld overkomt. Niet elk zijplot wordt goed genoeg uitgewerkt waardoor je als kijker je afvraagt of de personages wel verdienen wat ze krijgen.
Toch een fijne film die lekker wegkijkt maar weinig diepgang te bieden heeft.

Kakushi Ken Oni no Tsume
Drama / Romantiek, 2004