Het Wapen van Geldrop (2008)
Genre: Roadmovie
Releasedatum: 2 oktober 2008
Bekijk via NPO Start
Bekijk via NLZIET
Plot Het Wapen van Geldrop
De film gaat over drie mensen die psychisch niet helemaal in orde zijn; een suïcidale twintiger (Tara Elders), een huismoeder die een klap van de molen heeft gehad (Katja Schuurman) en een ontsnapte tbs'er (Thijs Römer). Door een samenloop van omstandigheden belanden deze drie mensen samen in een auto. Wat volgt is een odyssee door Nederland, op weg naar een realistisch doel: Geldrop, het Brabantse dorp met drie harten in het gemeentewapen, de lotsbestemming van het trio. Daar denken zij verlossing en bevrijding te vinden.
Stephan
We hebben het hier over 25 toeschouwers per zaal in een weekend.
Dat zou Katja of Tara toch moeten halen? (Ik pretendeer geen Jessica Alba cijfers), tenzij de film geheel is genegeerd door de publiciteitsmachine.
Wat ik dus ook al constateer dat zowel de productiemaatschappij als de distributeur niets op hun site heeft staan...
of was deze film gemaakt van subsidie geld? in andere worden, ONZE geld via belasting, etc?
Nee, het filmfonds heeft de film afgewezen. Allemaal eigen geld.
Stephan
Heel vervelend als een collega wordt afgeserveerd, zeker als het een beginner is. Ik hoed me in die gevallen ook altijd van gezouten kritiek. Ook tussen de regels. Ik vind dat erg oncollegiaal.
Film maken is verdomde moeilijk.
We hebben het hier over 25 toeschouwers per zaal in een weekend.
Dat zou Katja of Tara toch moeten halen?
Natuurlijk, 25 is wel heel erg weinig, maar het gebeurt wel vaker. Paul de Leeuw zat in De Pijnbank en daar kwam ook geen hond naar. Katja in Interview kwam ook niemand naar. Wellicht heeft het er ook iets mee te maken met het idee in wat voor soort film men hen wel of niet wil zien.
Welke machine...?
Bij de productiemaatschappij zie ik hem direct staan. De distributeur is volgens mij een vriendendienst. Ze distribueren nooit films en deden dit voor Thijs, meen ik.
Quentin
Natuurlijk moet je daar tegen kunnen, anders moet je er niet aan beginnen. Maar vervelend blijft het en ik vond Thijs er prima mee omgaan. Als hij ze gelijk gaat geven komt er helemaal niemand meer.
Stephan
...maar dan moet hij bijvoorbeeld niet gaan beweren dat niet zomaar iedereen zijn mening moet brengen als bespreking en dat het publiek zulke uitingen al helemaal niet moet "gaan zien als recensie, en als waarheid". Vind het dan eerlijk gezegd niet heel vreemd dat je de media over je heen krijgt.
Denk je nou echt dat de media niet over hem heen was gekomen zonder zijn opmerkingen?
Je moet eens opletten hoe elk jaar de critici "en masse" zich vaak op één film per jaar storten om zo hun gal te kunnen spuien.
Hier heeft Thijs niets aan kunnen doen... (behalve dan een meesterwerk maken)
Quentin
De publiciteit mocht dan niet zo gedirigeerd zijn, maar aan aandacht had de film geen gebrek. Zo gaf ook de distributeur gister toe.
Ik vind het een volledig logische reactie en er nog wel iets voor te zeggen ook. Hij zei niet dat niet iedereen zijn mening moet geven, hij plaatste slechts vraagtekens bij de waarde er van.
markie1978
IK begin me steeds meer zorgen te maken over de acteer prestaties van Katja Schuurman, vroeger was ze een mooi fruitig meisje en kon zich daardoor permiteren om wat minder te acteren.
Maar nu ze wat ouder wordt, en haar uitelijk niet meer zo fruitig moet ze echt aan de bak, en dat valt dus fors tegen.
Thijs Romer heeft een vergelijkbaar probleem, zijn vader aan opa zijn zeer goede acteurs, door hun twee is hij zonder veel moeite in de film wereld gekomen terwijl zijn regie en acteer prestaties ver onder peil zijn. Het is niet gek dat ze elkaar daarom misschien wel begrijpen en getrouwd zijn. Dit gezegd hebben zou ik nog wat willen zeggen over de film. Ik hou van films met happy end en feel good movies, of juist hele spannende thrillers, maar deze films raakt kant nog wal. Van deze film raak je depresief, ik weet ook niet wat de maker van deze film bezield om deze film te maken.
0.5 *
rose
Vind Katja nog steeds een knappe vrouw...Misschien nog wel mooier dan vroeger..
Vind Katja nog steeds een knappe vrouw...Misschien nog wel mooier dan vroeger..
Ze wordt inderdaad steeds mooier.
Markies conclusies en veronderstellingen aangaande hun carriere en vooral persoonlijke leven zijn behoorlijk idioot, vind ik.
Stephan
Ik denk dat het probleem meer bij Markie en consorten ligt. Die willen Katja alleen maar als fris en fruitig zien en dan teleurgesteld zijn als ze zowaar 3 dimensionaal blijkt.
Wat me terugbrengt op de uitspraak van Pastichio Rocker bij The Happening... dat acteren niets met de rol te maken heeft. Dat vind ik dus klinklare onzin. Een goede acteur kan met een slechte rol weinig beginnen. Een gemiddelde acteur al helemaal niet.
Wellicht dat deze rol niet goed was om een acteur overtuigend te laten lijken. Weet het niet, want ik behoorde niet tot de toeschouwers die de film gezien heeft.
Markie behoort blijkbaar tot een select gezelschap waarbij ik ineens begin te twijfelen of... ach ja....
rose
Maar dat durf ook niemand hier te betwisten.
Kricky
Jammer jammer jammer. Deze film kun je alleen nog bekijken in een bioscoop in Nijmegen, verder is hij overal geschrapt.
Pastichio Rocker
Doe eens een quote; kan het niet terugvinden.
Nog een redelijke score trouwens voor een film die slechts honderd bezoekers heeft gehad.
Quido
Het aantal bezoekers zegt (meestal) niks over de kwaliteit van een film.
Jeauhan
Tja wat wil je als blijkt dat de manager van Katja 5* heeft gegeven.
Anatolia
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11913 berichten
Ik neem aan dat jij wél een van de slimsten bent? Kom op mensen, waar hebben we het weer over...
speranza
speranza