Het Wapen van Geldrop (2008)
Genre: Roadmovie
Releasedatum: 2 oktober 2008
Bekijk via NPO Start
Bekijk via NLZIET
Plot Het Wapen van Geldrop
De film gaat over drie mensen die psychisch niet helemaal in orde zijn; een suïcidale twintiger (Tara Elders), een huismoeder die een klap van de molen heeft gehad (Katja Schuurman) en een ontsnapte tbs'er (Thijs Römer). Door een samenloop van omstandigheden belanden deze drie mensen samen in een auto. Wat volgt is een odyssee door Nederland, op weg naar een realistisch doel: Geldrop, het Brabantse dorp met drie harten in het gemeentewapen, de lotsbestemming van het trio. Daar denken zij verlossing en bevrijding te vinden.
1000 euro op 4 prints, dat zijn denk ik gemiddeld zo'n 35 bezoekers per bioscoop over het hele weekend.
Volgens de Telegraaf is het nog erger:
Stephan
Dan moet er toch wat grandioos fout zijn gegaan met de publiciteitscampagne. Zelfs een slechte film moet beter kunenn scoren. Katja moet alleen op haar naam al meer kunnen trekken.
Interessante case dit.
Katja is razend populair op tv, niet in de bios: http://www.imdb.com/name/nm0776929/
rose
Zeker niet als ze niet als seksbom te zien is...
Quentin
Hij heeft het ook wel over zichzelf afgeroepen met zijn elitair en pretentieus gelul op tv en in andere media.
cales77
Waar baseer je dat op?
op zijn elitaire, tikkelte arrgogante houding op de beeldbuis
Quentin
en vergeet ook niet zijn optreden bij DWDD.
Sol-
In de eerste week na de première van Thijs Römer's film Het wapen van Geldrop bezochten slechts honderd mensen de film.
Vanaf volgende week draait de film nog maar in één bioscoop: in Nijmegen. Alle andere zalen hebben besloten de film uit hun programma te verwijderen.
Jammer voor hem.
Zeker niet als ze niet als seksbom te zien is...
Nam Kee was ook geen succes.
Precies, zo snel mogelijk afserveren die kerel.
Ik begrijp deze haat niet. Ik vind Thijs sympathiek overkomen. En Katja is een schat. Ik had ze een dikke hit gegund.
Sol-
Hij maakt het ook wel erg gemakkelijlk voor sites als GS door die oude vs nieuwe pers vergelijking. Waar de oude pers volgens hem het alleen bij het rechte eind heeft. Dat is waar de haat vandaan komt.
Ik begrijp deze haat niet. Ik vind Thijs sympathiek overkomen.
Ik vind hem extreem onsympathiek overkomen, misschien dat dit het verklaart.
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11913 berichten
Ik vond Thijs tof in de gastrol die hij had in Grijpstra & De Gier, ik heb nog altijd een positief vooroordeel over Medea en Kapitein Rob vond ik in tegenstellng tot de meesten hier wel degelijk vermakelijk. Maar ik vond 'm in dat fragment van Goedemorgen Nederland heel erg overkomen als het arrogantste jongetje van de klas die zijn zin niet krijgt. Maar het is inderdaad kut voor drie hele leuke acteurs dat hun film geflopt is.
Quido
Op het festival heb ik hem bij eten bij de bios, in de talkshow en na afloop van een voorstelling van Kapitein Rob aan 900 kinderen zien en horen praten. Al die keren was hij uiterst sympathiek. Had hem best een succes gegund, maar dat deze film (grandioos) mislukt is moet ie zelf toch ook inzien.
Dat vond ik reuze meevallen. Wat moest hij anders zeggen...?
Maar hij heeft natuurlijk volslagen gelijk dat iedere mafkees iets kan neerpennen op het internet en dat we dat niet allemaal serieus moeten gaan nemen.
Daarbij zit hij daar om de film te verkopen aan Nederland. Moet hij dan zeggen dat men gelijk heeft?
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11913 berichten
Dat vond ik reuze meevallen. Wat moest hij anders zeggen...?
Ik weet het niet...natuurlijk is het als outsider altijd maar een imago dat je van iemand meekrijgt, maar hij kwam daar in vergelijking met de andere dingen die ik van hem zag, zo arrogant over. En dat gezeur over de critici...
Quido
rose
TerryA
misschien wel in de toekomst gezien als de "slechste nederlands film allertijden!" - wat een eer om daar in gespeeld te hebben?
maar wat ik wil weten is: wie heeft betaalt om deze film te maken? en waarom hadden ze de script niet vantervoren gezien om het goed of af te keuren?
of was deze film gemaakt van subsidie geld? in andere worden, ONZE geld via belasting, etc?
als dat zo is, snap niet waarom deze Thijs Romer zit te zeuren? hij heeft uiteindelijk geld gekregen, misschien wel veel geld, om iets te doen dat veel anderen zouden willen doen: een film maken en ook een rol in spelen. Toch?
Stephan
Het kan aan mij liggen, maar op geen enkele site van productie- en distributiepartners staat deze film vermeld.
Ok... Tara Elders dan?
Quentin
Volgens mij privé geld van die kerel van Princess en de AVRO participeert ook mee, meen ik.
Quentin
Princess Entertainment staat gewoon als producent vermeld, zie ook: http://www.princess.nl/nl/nieuws/4558/Princess_Winter_Eftelingdag_2007.html
Eigenaar Aad Ouborg doet wel vaker van die dingen erbij, zoals bv. een Dolly Dots reunie jaren geleden.
Ok... Tara Elders dan?
In welke hit zat zij?
Maar wel stukken erger.
Bovendien zou hij kritiek van wie dan ook serieus moeten nemen (mits oprecht / onderbouwd). Het blijft immers (zijn) publiek.
Moet je eens kijken wat er gebeurt als je hier kritiek geeft op iemand.
Als je een film maakt is dat echt honderd keer erger. Natuurlijk moet je daar tegen kunnen, anders moet je er niet aan beginnen. Maar vervelend blijft het en ik vond Thijs er prima mee omgaan. Als hij ze gelijk gaat geven komt er helemaal niemand meer.