• 9.376.060 stemmen

Het Wapen van Geldrop (2008)

Roadmovie | 88 minuten

Releasedatum: 2 oktober 2008

• NPO Start Bekijk via NPO Start
  • NLZIET Bekijk via NLZIET

Plot Het Wapen van Geldrop

De film gaat over drie mensen die psychisch niet helemaal in orde zijn; een suïcidale twintiger (Tara Elders), een huismoeder die een klap van de molen heeft gehad (Katja Schuurman) en een ontsnapte tbs'er (Thijs Römer). Door een samenloop van omstandigheden belanden deze drie mensen samen in een auto. Wat volgt is een odyssee door Nederland, op weg naar een realistisch doel: Geldrop, het Brabantse dorp met drie harten in het gemeentewapen, de lotsbestemming van het trio. Daar denken zij verlossing en bevrijding te vinden.

avatar van MGpower

MGpower

Hmm... ga m niet eens kijken! de poster zegt me al genoeg wat voor B-film het is... Had mij even laten photoshoppen en de poster had er 10 keer beter uit gezien... voor 20x minder geld.

Is het wel een B-film? of bestaat er ook C.. D..?

avatar van neo

neo

Gelukkig ga ik zelden op posters af, anders zou ik al veel moois hebben gemist. Alleen nu ik de verhalen zo lees, is het misschien handig om wel een keer aan de hand van een poster te besluiten niet naar een film te gaan...

Wouter schreef:

Camp genoeg voor een leuk avondje met chips...?

Niet camp, gewoon slecht.

avatar van Katharina

Katharina

Wat zit iedereen te zeiken over de poster! Ik vind hem hartstikk leuk!

avatar van Wouter

Wie brengt de film eiegnlijk uit?

avatar van Mug

Mug

Shooting Star

avatar van eagleone

eagleone

We zijn gisteren naar de premire van deze film geweest op het filmfestival in Utrecht. Tja het is duidelijk niet mijn soort film, je zit te kijken maar waar het nu over gaat is mij niet duidelijk geworden (kan aan mij liggen).

...?

avatar van Veruca

Veruca

Mijn vriendin speelt hierin in mee.

avatar van jester

jester

Ik ben eigenlijk wel benieuwd naar de mening van vanessa2728, suusA, 5elineh en liefde. Allemaal fans van Thijs?

avatar van Rick18

Rick18

jester schreef:

Zou best kunnen. Trouwens wel opvallend dat die allemaal zo vlak na elkaar zijn ingeschreven

avatar van braezz

braezz

Rick18 schreef:

Het is Thijs Römer himself om zijn film nog enigzins op te krikken. Allemaal zelfde dag geregistreerd en maar 1 stem

Beitel

Hij mag dan wel een slechte film gemaakt hebben, zo stom lijkt hij me niet.

Overigens stond er vandaag een vrij positieve (drie bolletjes van de vijf) in NRC.Next, ik citeer:

[...]Wat hij van Van Gogh heeft geleerd is in ieder geval dat het moet kloppen met de chemie tussen de acteurs, en dat doet het met deze drie.

Voor de rest is het een kwestie van goodwill of de kijker wil inschepen op deze stormachtige tocht.

Daar leert hij dus niets van. Het feit dat zijn personages niet werken afschuiven op het 'goodwill van de kijker' geeft om ongetwijfeld weer reden om op dezelfde voet door te gaan. Van de negatieve internetrecensies kan hij tenminste nog wat leren, waarmee zijn volgende film wellicht wél werkt.

avatar van Quentin

Quentin

Is ook Dana Linssen, de enige twee positieve recensies (Filmkrant & NRC Next) komen dus van haar hand.

Quentin schreef:

Schijnbaar heeft Thijs de recensie voor de Filmkrant meegeschreven, dus ik betwijfel of het haar mening vertegenwoordigd. Hij zegt het zelf in het filmpje: "we hebben in de Filmkrant nog een hele mooie recensie geschreven." Dat telt volgens hem dan weer wel.

avatar van Quido

Quido

Quentin schreef:

Waarbij het kontlik-stuk in de Filmkrant (lijkt louter uit quotes van de makers te bestaan, versprak Römer zich nu met dat 'We hebben in de Filmkrant ...'?) in het latere stuk uit NRC Next al flink wat genuanceerd wordt door er subtiel aan toe te voegen dat het 'aan de goodwill van de kijker' afhangt of men meegaat ... Iets met een vork en een steel ...

avatar van Koekebakker

Koekebakker

Denken jullie werkelijk dat Linssen een maker laat meeschrijven aan een recensie? Romer wilde ongetwijfeld zeggen: "we hebben in de Filmkrant een mooie recensie gekregen" of woorden van gelijke strekking.

avatar van Quido

Quido

Ik vraag me af of het wel een recensie is, het lijkt behoorlijk op een artikeltje geschreven aan de hand van quotes van de makers. Waarom zou ze anders in het later geschreven stuk voor NRC next zoveel superlatieven achterwege laten en het geheel voorzien van een veel, maar dan ook veel mildere toon met zelfs terughoudendheid?

avatar van Koekebakker

Koekebakker

Kan me niet voorstellen dat ze zich daarvoor zou lenen. Dan zou ze wel alleen een interview hebben geplaatst, zoals de Filmkrant af en toe wel vaker doet.

avatar van Rodehaan

Rodehaan

Vanaf nu kunnen de films van Thijs Römer alleen maar beter

worden aangezien het niet meer slechter kan.

Het acteren zou ik ook niet meer doen als ik Thijs was en

alleen maar werken aan de regie.

En ja op je eigen film stemmen dat moet kunnen maar doe het dan minder opvallend

avatar van rose

rose

Heb hem in Medea gezien en vond dat hij het goed deed daar. En waarom zou een regisseur niet opvallend op zijn eigen films mogen stemmen? Onzin. Doen toch meerdere hier.

avatar van Rodehaan

Rodehaan

Dat is waar maar een 5 een beetje zelfkritiek zou zeker niet

misstaan .

avatar van Quentin

Quentin

1000 euro op 4 prints, dat zijn denk ik gemiddeld zo'n 35 bezoekers per bioscoop over het hele weekend.

avatar van gotti

Ach, de catering is er iig uit...

avatar van gotti

Oh nee; gedraaid volgens de Van Gogh regels. Dan was er waarschijnlijk kaviaar op de set...

avatar van cales77

cales77

deze film wordt flink geraakt, ben best benieuwd.....wel beetje triest voor thijs, een man met een groot ego.

avatar van Bartt88

Bartt88