Of Mice and Men (1992)
Geregisseerd door: Gary Sinise
Met onder meer: John Malkovich, Gary Sinise en Sherilyn Fenn
Releasedatum: 25 februari 1993
Plot Of Mice and Men
"We have a dream. Someday, we'll have a little house and a couple of acres. A place to call home."
Twee vrienden, de slimme George en de simpele, maar sterke Lennie, reizen tijdens de depressie van de jaren 20 door het Amerikaanse platteland, dromend van een beter leven. Ze krijgen ergens werk, maar raken in de problemen als Lennie in een incident met een meisje verwikkeld raakt. Verfilming van John Steinbecks gelijknamige korte roman uit 1937.
Lennie Small
Whitt
Crooks
The Boss
Jordy
Zeer indrukwekkend. Prachtig gefilmd, en uitstekend geacteerd, vooral door Malkovich als de geestelijk gehandicapte Lennie. Het einde is erg indrukwekkend, 4 sterren.
ThaDeez
Ik heb het (zeer vermakelijke) boek moeten lezen voor engese literatuur 3 jaar geleden. ERG leuk en mooi verhaal! volgens mij, gezien alle reacties van de mensen die de film hebben gezien (niet hier) is het goed op het witte doek naar voren gekomen. en ook de kunsten van malkovich schijnen erg goed over te komen. Ik moet deze echt nog zien. weet iemand ook waar ik em vandaan kan halen?
gimli f
Kijk eens aan!
Een heuse klassieker-op boek i.i.g.
Deze film heb ik ook ooit gezien, en de film was bijna even mooi als het boek. Omdat ik me er niet al te veel van kan herinneren, "slechts" een 3,5. Ik wil hem nog wel eens zien!
jassonn
Gisteren gezien en vond het een erg mooie film.Zeer goed geacteerd en het verhaal is boeiend tot het einde.Het einde vond ik toch wel licht schokkend. 4*
De GeuS
Het boek is erg mooi, vanavond maar even de film aanschouwen....
Poehsas
Ik heb de film net gezien... Prachtig!
En zo zielig... een aanrader mensen!
De GeuS
Erg mooie verfilming; het hele gevoel van het boek kwam goed tot uiting in de film d.m.v. de personages en omgeving. Goede rol van Sinise, maar vooral van Malkovich die echt in de huid van zijn karakter kroop. De impact van het einde gaat een beetje verloren in vergelijking met het boek, maar ondanks dat 4*....
Pitbull
Behoorlijke verwachtingen, maar totaal niet waargemaakt helaas. Kreeg voor mij nooit de sfeer van het boek. Impact van het einde viel mij ook tegen en wat was die vrouw verschrikkelijk irritant.
sydney
Goede film, maar overtrof niet mijn verwachtingen. Wel vond ik het vreemd om Malkovich een dergelijk snugger karakter te zien spelen. Deze rol past niet bij hem... of ben ik te zeer beïnvloed door "Ripley's Game", waarin hij een uiterst elegant persoon speelt. Ik weet het niet... Leonardo DiCaprio kan deze rollen beter spelen (What's Eating Gilbert Grape). Dat bedoel ik overigens niet negatief...
petdor
Prachtig vormgegeven thema. Het onderwerp van een verstandelijk gehandicapte man die in de verkeerde tijd op de verkeerde plaats was. Vooral het eind vond ik ronduit ontroerend.
Yvetje
Ik kan er geen genoeg van krijgen. Fantastisch geacteerde film die geregiseerd werd door Gary Sinise. Van mij mag deze film een absolute staande ovatie krijgen.
soom
Lange tijd geleden dat ik deze gezien heb. Was ook, net als Lord of the Flies, voor een Engelse examen-opdracht in 2004. Lennie was gewoon een schitterende rol, en Gary Sinise deed het ook niet slecht. 3,5*, maar ik moet hem nodig eens herzien.
Leland Palmer
Mooie, ontroerende film. Malkovich doet het geweldig in zijn rol als Lennie en ook Sinise is goed bezig wat mij betreft. Prachtige gebieden, mooie muziek en een indrukwekkend en ontroerend einde maken dit een goede film die een dikke voldoende verdiend.
Movsin
Ik heb het boek nooit gelezen maar ik weet waarover Steinbeck het meestal heeft in zijn werk : armoede, mensen zonder verweer, misbedeelden en het alleen maar kunnen dromen van een beter bestaan.
De film geeft perfect dit sociaal aspect weer.
De fijne tekening van de karakters in een wat trage opbouw is zeer mooi.
Ook het camerawerk mag er zijn en de acteurs laten indruk, John Malkovich, m.i. in eerste instantie.
Geslaagde verfilming van een literair werk.
Filmkriebel
Mooie en aangrijpende verfilming van Steinbecks humanistisch verhaal met tijdloze boodschap, die ons duidelijk maakt dat onze dromen altijd aan een zijden draad hangen.
Een goede scène in dat verband is die met de boerderijhulp Candy, die zijn hele hebben en houden aan George aanbiedt, om in de weinige tijd die hij nog te leven heeft, zijn droom van zelfstandigheid te kunnen bereiken.
Het personage van Malkovich is een hopeloos geval. Op zich is hij niet slecht. Hij kan gewoon niet functioneren in de maatschappij.
wimnoot
Ik ben niet zo onder de indruk van deze film. Ik had toen ik het boek las een veel grotere vent in gedachten als John Malkovich voor de rol van george en voor lenny een veel kleiner mannetje. Malkovich kon mij zelden overtuigen in zijn rol als verstandelijk beperkt persoon.Wel een mooie meid die de rol speelt van Curly's vrouw.De sfeerbeelden waren ook mooi.
maerk
Goede verfilming van een erg ontroerend verhaal.
Toen ik het eerste half uur van de de film had gezien, dacht ik dat dit niks zou worden. Maar uiteindelijk blijkt het toch best een mooie film te zijn. Vooral het verhaal van Of Mice and Men spreekt me aan. Een realistische weergave van Californië in de jaren '30. En dat einde is heel mooi. Misschien is mooi niet het mooie woord, aangezien het niet fijn is dat Lennie wordt neergeschoten. Indrukwekkend past beter. Jammer dat de film soms vervalt in clichés en saaie stukken. Gary Sinise doet het goed, Malkovich iets minder. Malkovich doet zijn best, maar hij komt niet overtuigend over als geestelijk gehandicapte.
kleine 3,5*.
horrorfreak23
Ik heb deze film gezien in de lessen Engels nadat we het boek gelezen hadden en ik ben blij anders zou ik deze nooit ondekt hebben terwijl het zo'n enorm mooie film is. Zo meeslepend en ontroerend. Deze is een klassieker. Die moet je gezien hebben.
lamalord
Zeer mooie film met schitterende acteerprestaties en een mooi verhaal!
Mescaline
Zeer indrukwekkende film met hoge acteer prestaties.
Had even tijd nodig eer dat ik in de film zat, maar binnen het half uur zit je er ook midden in en laat de film pas weer los als de aftiteling in beeld komt na een ontroerende en onvoorspelbare ontknoping
Kortom: een goede drama film met een zeer goede cast en een boeiend verhaal!
4,5 sterren!
matthijs_013
Zeer indrukwekkende film met hoge acteer prestaties.
Kortom: een goede drama film met een zeer goede cast en een boeiend verhaal!
4,5 sterren!
Niets aan toe te voegen, behalve dat de prachtige cinematografie nog even genoemd moet worden.
JTV-kijker
- 2017 stemmen
De film deed mij een beetje denken aan Rain Man en What's eating Gilbert Grape, ook al zijn de verhalen compleet anders.
Ik vond de film echt prachtig. Het verhaal is heel mooi, maar ook zeer erg triestig op het einde.
In tegenstelling tot een paar mensen hieronder, vind ik John Malkovich zijn rol wel goed spelen.
Ik geef voorlopig een 4,5 omdat de film in het begin toch een beetje vaart miste.
melvddonk
Gisteravond deze film gekeken. Gary Sinise, die ik volgens mij nooit eerder in films gezien heb, acteerde erg goed en overtuigend. Het verhaal was erg mooi en erg ontroerend. Goed uitgewerkt ook. Alleen een beetje jammer van de mindere acteerprestaties van Malkovich. Ik vond hem niet echt overtuigend overkomen en dat doet de film natuurlijk niet ten goede.
The One Ring
Goed gemaakte film van John Steinbecks literaire klassieker. Dat boek heb ik nooit gelezen, maar ik begrijp dat Sinise een groot fan is en dat hij erg trouw blijft met zijn film. Het voelt ook wel als een literaire film aan, maar dat pakt niet verkeerd uit. Het verhaal is namelijk gewoon erg sterk, vooral dankzij het einde. Sinise vond ik erg sterk, eigenlijk beter dan Malkovich die de extremere rol heeft. Malkovich kon ik niet gemakkelijk accepteren als geestelijk gehandicapte, misschien door zijn andere rollen die er zover van afstaan of omdat er iets in zijn ogen zit dat toch te slim is. Na een tijdje pakte hij me echter wel. Sommige dingen vond ik er nog iets te dik bovenop liggen (natuurlijk gaat de puppy dood en ook de parallel tussen de vermoorde hond en de moord op Lennie is misschien iets te opzichtig), maar Sinise weet het integer te brengen.
Een aangename film waar je misschien beter geen wonderen van kan verwachten, maar het is goed gedaan.
locomotion
Met deze verfilming wordt John Steinbeck, Nobelpijs winnaar voor de litteratuur (1962), op een waardige wijze geëerd.
Warm, zacht, realistisch en rauw.
Goldenskull
Een goed gemaakte film, maar daar is het beste dan ook wel mee gezegd.
Want wat acteert die Malkovich slecht! Kon mij echt alleen in de scène met de stoere boer (wat een acteer-drama was dat ook zeg) overtuigen. Sinise altijd al een weinig boeiend acteur gevonden, maar past hier met zijn anderhalve gezichtsuitdrukking prima in.
Vond het verder ook een tamelijk saaie bedoening, heb nogal wat keren op de klok gekeken. Veel scènes zijn meer van hetzelfde, waarin Malkovich zijn best doet om de film zoveel mogelijk onderuit te halen. Of Mice and Men bracht dan ook weinig bij mij teweeg, al was het einde wel sterk. Een van de erg spaarzame hoogtepunten.
Banjo
- 2033 berichten
ja een goede film! waar heel sterk in geacteerd word..
Het dee me denken aan slingshot

Bijzonder veel series verlengd: zit jouw favoriet er ook tussen?

Dit is de ultieme kijkvolgorde voor alle Marvel-films tot 2026

Netflix voegt in maart 'The Invisible Man' toe: waar kijk je de horrorfilm nu?

WOII-klassieker 'A Bridge Too Far' over slag bij Arnhem zondag op televisie

Peter's Friends
Komedie / Drama, 1992

Hearts in Atlantis
Mystery / Drama, 2001
droomworkercountry lifefarm workerboerderijerror grote depressie