Genre: Thriller / Misdaad
Speelduur: 121 minuten / 140 minuten (director's cut)
Geregisseerd door: Ron Howard
Met onder meer: Mel Gibson, Rene Russo en Gary Sinise
Releasedatum: 9 januari 1997
Bekijk via Videoland
Bekijk via Prime Video
Plot Ransom
"Someone is going to pay."
De zoon van Tom Mullen, een rijke eigenaar van een luchtvaartmaatschappij, wordt ontvoerd. Hij is bereid om de 2 miljoen aan losgeld te betalen, maar er gaat iets fout bij het afgeven van het geld. Tom besluit het losgeld te veranderen in een beloning voor een ieder die de ontvoerders weet te vinden.
Tom Mullen
Cubby Barnes
Miles Roberts
Agent Kimba Welch
brabusRUS
Zijn Mel Gibson en Rene Russo beste vrienden? Weer een film waar ze samen spelen. Niks mis mee by the way.
Fixi88
Want vind ik hier nu van..? Nou ten eerste Mel Gibson speelt aardig. De criminelen zijn allemaal ongeloofwaardig gecast op de leider naar. Kom zo even niet op de naam maar is detective Russo volgens mij in CSI: New York . Ze zijn ongeloofwaardig in hun rol.De moeder van het ontvoerde kind toont bijna de gehele film geen emotie wat ook nogal raar is. De criminelen hadden het kind al lang omgebracht in deze situatie. Toch was het geen saaie film en er zat de nodige actie en spanning in. Een redelijke film dus 3*.
brabusRUS
Heerlijke spannende film. Ik verwachte dat Russo irritant zou zijn, maar ze was best aangenaam. De criminele waren in mijn ogen dit keer wel overtuigend. Mel Gibson speelt zoals altijd heel erg goed. Ik vond het wel jammer dat Liev Schreiber een kleine rol had.
Lekker thriller met een steen goede Gibson. Ik heb mij heel erg vermaakt!
Montanafan1990
Echt een geweldige thriller die mij echt heeft verrast. Toen ik op het punt stond om hem te kiijken dacht ik dat het weer zo'n cliché hollywood film zou worden. Maar niets is minder waar, goed verhaal, goede acteurs, goede muziek en een geweldige spannings opbouw.
4,5
Actionfreak
Leuke actiefilm als voorproefje op The Edge Of Darkness.
Had er niet al te veel van verwacht maar het is toch zeker een aardige film.
Siem Shady
4,5
helemaal mee eens!
Carl
Voor de tweede keer gezien. Meestal is mijn waardering dan wat minder, maar nee hoor.
Tot het eind toe gewoon hartstikke spannend, prima spel, en originele ideeen.
En wat wil je nog meer bij een film?
5,0
Marlon Aarssée
Mel Gibson speelt de sterren van de hemel in deze spannende Thriller.
Echt een hele goede film met een steen goed einde.
zo vaak gezien deze film en ga hem zeker snel weer is kijken want het is echt één van mijn favorieten.
geweldige film, heerlijk
John Lee Hooker
Sterk spel van Gibson en de rest. Gary Sinise is hier eigenlijk wel goed gekozen met zijn sneak-bastard hoofd. Normaal vind ik 'm beter in een CSI aflevering thuishoren maar hij vulde zijn rol hier perfect in.
In eerste instantie dacht ik dat het zo'n standaard gijzelfilmpje ging worden waarbij de politie net op tijd binnen komt vallen. Gelukkig was dit geen doornsee filmpje. Er kwamen een aantal verassende wendingen aan en tot het einde blijf je je afvragen wat Jimmy's volgende zet is.
Op sommige momenten toch een klein beetje voorspelbaar. Als Tom voor de eerste keer gebeld wordt is het loos alarm, het zogenaamde schot (waarna ze vernemen dat Sean dood is) en wannneer Jimmy op straat ligt en daarna nog op staat bijvoorbeeld.
Muziek is soms overdreven aanwezig.
Goede thriller.
qwertzu
Mooi film, vond het moment waarop hij de rollen omdraait geniaal!.
Zit goed in elkaar en plezierig om te kijken!
JohnWilliams
Super film, Gibson is hier echt ijzersterk in!
Het verhaal is simpel en wijst zichzelf maar toch een goed einde en door de hele film heen is Mel Gibson echt geweldig! 4*
gizmo_o
Prima thriller met een goede Gibson & Russo, als het rijke Mullen echtpaar waarvan het kind gekidnapped wordt. Ook Sinise is lekker op dreef als corrupte agent Shaker en leider van de groep. Prima twist met een spannende ontknoping!
Overigens, ik las ergens iets over die 'balkonscene', ik vond het niet storend hoor. Ik kon mijzelf prima inleven in die reactie, ze hadden immers het idee dat hun zoon dood zou zijn na dat pistoolschot wat ze hoorden via de telefoon.
Tarkus
Puike thriller met een goede Mel Gibson en een uitstekende Gary Sinise.
Uitstekende scenario dat een zeer goed einde heeft.
Had de film ooit al eens een keer gezien, maar een tweede kijkbeurt heeft net evenveel plezier opgeleverd als de eerste maal.
Uzza_Sparta
gisteren avond weer te zien op BBC1. matig maar niet super. wordt ook te vaak herhaald op tv
Phantasm
Goed in elkaar gezette thriller die eigenlijk geen moment verveelt.
Filmkriebel
Gibson mag de held uithangen om zijn ontvoerde zoon te redden. Sommige situaties zijn echt wel heel onwaarschijnlijk. Wie zet nu in zo'n situatie het leven van zijn kind op het spel door een beloning uit te loven op de ontvoerders ? Dit houdt niet weg dat het geheel onderhoudend blijft en enkele pientere ideeën verwerkt zoals de twist waarbij agent Shaker zijn partners in crime neerhaalt, het "fatale" schot, de zoon van Mullen die Shaker op zijn stem herkent waardoor hij gaat plassen ... Soms is het sentiment aan de vervelende kant en overgeacteerd, vooral door Gibson en Russo. Ransom blijft voor mij toch een aanvaardbare thriller. Geen meesterwerk en hollywoodiaans tot op het bot, maar vervelen doet het geen minuut en de bad guy is heerlijk.
Fran
- 1953 berichten
Zoooo, wat was dit een spannende film. En het lokt ook echt een discussie uit. Was het wel verstandig wat hij deed en wat zou jij doen ? Van het begin tot het einde een hele spannende film. Het einde bezorgde me ook kippenvel. Aanrader !
movie-edje
top-film!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Mel Gibson op zijn best.
rupie
aardig filmpje, toch spannend gemaakt met niet realistisch wendingen.
UttaWanka
Net op tv voor de (pakweg) 10e keer gezien maar hij blijft toch ijzersterk! En dat terwijl ik helemaal geen fan van Gibson ben...
Zeer spannend met een geweldige twist!
Dreiecke
Voor de eerste helft zou ik een 3.0 willen geven en voor de tweede helft een 4.0.
Vanaf het schot in de kamer bij de ontvoerders (een ijzingwekkend moment in de film en zeer goed uitgebeeld met alle emoties rondom) was ik helemaal aan de buis gekluisterd en ging de film als een rollercoaster voort. Vanaf dat moment vond ik het razend spannend en kwam het acteerwerk goed uit de verf.
mnrk
Een uitstekende film van Ron Howard...
Het verhaal wordt goed gebracht en er gebeurt genoeg waardoor de vaart in de film blijft.
Maar het zijn natuurlijk Mel Gibson en Gary Sinise die ervoor zorgen dat de film zo goed wordt en blijft.
Zadel
De spanning zit er meteen in wanneer het kind ontvoerd wordt. Maar het is precies zoals Deiecke zegt, het tweede gedeelte van de film is beter dan de eerste helft. Ik heb me in de 2 uur niet 1 keer verveelt.
Zelf ben ik niet zn fan van Mel Gibson maar hier speelt hij toch een erg goed. Vooral dat gesprek wanneer de ontvoerder schiet. De emotie springt van het beeld af. Ook wanneer hij op de grond op het balkon licht is erg geloofwaardig neergezet door Mel Gibson
Gewoon een goede film dus!!
lars-pixar
Ron Howard heeft aardig wat films gemaakt met ook enorm goed verhaal en de meeste bevallen ook goed. Ransom doet het in dat rijtje ook enorm goed als gewoonlijk is de casting geweldig en is het scenario goed uitgewerkt geniale film van begin tot eind. 3,0*
Daan258
Goeie thriller.
goeie spannende film met een leuk verhaal.
erg goed geacteerd vooral van Mel Gibson
de film begint gelijk goed maar zodra hij even een tijde bezig vond ik hem toch wel een beetje saai worden, het werd toen allemaal een beetje te langdradig.
maar als je dan het einde weer ziet word het allemaal weer helemaal goedgemaakt
sofripa
Gibson tijdens zijn hoogtij dagen. Lekkere opgefokte thriller. 3,5 sterren
edje555
Gibson is in topvorm in deze spannende film.
onverwachte wendingen , spanning is om te snijden.
benni
Best goede film, maar met toch wel 2 vragen voor mij Waarom herkent Sean de sten van Jimmy niet als hij zich meld met de woorden dat hij de agent is? En nog belangrijker, hoe weet Jimmy dat Tom hem door heeft op eht einde. Ik zie nou niet meteen dat hij iets laat blijken...Raarrr
Fijne film met een Gibson in topvorm.
Ik ben zeker geen fan van Gibson, maar dit soort rollen kan hij toch wel erg goed aan. Ook Gary Sinise doet het meer dan goed. Het eerste uur is redelijk traag en rustig, maar daarbij wordt wel goed gedacht aan de opbouw, die goed in elkaar zit. Hetzelfde geldt voor de spanningsopbouw. Dat valt in het eerste uur nog wel mee, maar de tweede helft is gelukkig ook daadwerkelijk spannend. Er wordt een prima spel gespeeld tussen de ontvoerders en Gibson en de twist is behoorlijk sterk.
Weinig mis mee dus. Ja het is enigszins voorspelbaar. Maar als het zo uitgevoerd wordt als hier, krijg je toch twee uur vermaak voor de kiezen en dat is altijd wel lekker.

Man on Fire
Actie / Thriller, 2004