• 8.896.043 stemmen

Releasedatum: 2 juli 1987

• Google Play Bekijk via Google Play
  • iTunes Bekijk via iTunes

Plot Assassination

"A presidential bodyguard is assigned to protect an objecting first lady, as repeated attempts are made on her life."

Jay Killion is de bodyguard van Lara Royce Craig, de vrouw van de net verkozen president. Omdat zij een hekel aan Killion heeft, probeert ze hem voortdurend te ontlopen, maar als een moordaanslag op haar beraamd wordt, moet hij zijn verantwoordelijkheid nemen en haar beschermen.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

Lara Royce Craig

Charlotte Chong

Secret Service Driver

Tyler Loudermilk

Eddie Bracken (as Erik Stern)

avatar van DiDa

DiDa

Dit is één van de typische jaren 80 actiefilms, waar Bronson er vele van heeft gemaakt. En dit is zeker niet zijn beste.

De dvdhoes deed mij vermoeden dat de film vol zat met goede actie. Maar het tegendeel bleek waar. De film is eigenlijk zeer saai en bevat weinig actie. Het verhaal en de personages zijn ook verschrikkelijk ongeloofwaardig. En dan bedoel ik met name de verschrikkelijk irritante Jill Ireland, die de First Lady speelt. Je hoopt gewoon dat ze vermoord wordt. En dat is toch niet de bedoeling geweest van de makers, wanneer de film draait om het juist niet laten vermoorden van de First Lady.

Wanneer je dus weet dat de personages en het verhaal slecht zijn en de film ook helemaal geen vaart heeft, mag je van Bronson verwachten dat hij dat compenseert met een aantal goede actiescenes. Maar als ook die ontbreken weet je dat je te maken hebt met één van de minste films uit Bronson's carriere. Het enige dat de film een beetje redt is de uitstraling van Bronson en zijn soms toch grappige oneliners. 1.5 ster.........

avatar van Waku

Waku

Film heeft niet de overtuiging van de eerdere Death Wish films waar Bronson zich onsterfelijk mee maakte.

Dit werkje is niet best.

Nauwelijks actie, zeer matig acteerwerk en een heel wazig verhaal.

avatar van Popeye Doyle

Popeye Doyle

Ondanks alles toch wel vermakelijke film. Ik geef toe, een slecht verhaal maar Bonson doet het prima en de vaart in de film is goed.

avatar van Quentin

Quentin

Ongelooflijk stupide uitgangspunt: vrouw van de Amerikaanse president moet vermoord worden omdat anders bekend wordt dat hij impotent (!) is (zeer bedreiging ivm zijn herverkiezing vanzelfsprekend) werd in deze film ook nog eens zeer bedenkelijk uitgevoerd. Allemaal geestig om te zien maar de dialogen zijn tergend slecht (vooral het arsenaal aan one-liners) en geen enkele minuut van de film komt ook maar in de buurt van iets wat enigzings geloofwaardig kan zijn, de karakters maken de meest vreemde keuzes die er zijn. De obligate actiescenes zijn slecht uitgevoerd en vooral belachelijk, zeker als 'Killy' de motor van Norris uit Delta Force recycled en daarbij ook nog twee LAW's weet te hanteren. Vanzelfsprekend is Bronson zelf cool, maar zijn 'lieftallig' wederhelft haalde het bloed onder mijn nagels vandaan.

avatar van gotti

Klinkt wel geinig hoor, hehe.

avatar van Quentin

Quentin

Is het ook, dvd ligt voor 5 euro bij Fame (bij de ingang aan de Dam-kant).

avatar van gotti

Zo geinig ook al weer niet hoor. En hier staan nog torenhoge stapels ongeziene films, dus ik hou het daarv voorlopig even bij.

avatar van movie acteurs

movie acteurs

Actie film met inderdaad een onwijs debiel uitgangspunt die je veruit op elk vlak niet serieus kan worden genomen. Wel stoere Bronson en een paar leuke actie scene's maken het goed. Zoals bijv. een kleine actie scene met Charles Bronson die gerust met een raketwerper schiet. Een typische actie film met Bronson waar je niet te veel over na moet denken. Van mij krijgt het toch een 3,0tje.

avatar van Zinema

Te jonge dame.

Deze standaard Cannon is er eentje uit het bekende boekje van de Israëlische neefjes: Bronson die het aanlegt met een te jonge dame en zijn stuntende double die net iets te uitgebreid in beeld komt. Als een echte Chuck Norris draaft de ijzervreter door terroristenland en flirt hij tussendoor met zijn eega die de letterlijke First Lady is. Niet zo gewelddadig als de Death Wishes, maar wel toonaangevend voor de jaren ’80 van het producersduo.

Doorsnee.

avatar van boemboem27

boemboem27

echte eighties movie met good old Charles Bronson

maar omdat hij toch bij een van mijn favorieten hoort.

vond ik het toch weer leuk om 'm te zien.

niet zo spectaculair als Death Wish

maar de moeite van het kijken waard

avatar van ChrisM

ChrisM

Matig filmpje uit de Bronson Cannon periode, die scene met de motor is lachen (als je gewoon kijkt zie je dat Bronson zelf niet op de motor zit ) deze en Kinjite de twee laatste voor Cannon zijn de zwakste.

avatar van Grindhouse62

Grindhouse62

• 2062 berichten

Weer 1 waarvan 13 in een dozijn Jaren 80 actiefilm. Had deze nog nooit gezien en had hem in mijn collectie. Jaren geleden gekocht bij de Blokker voor 1 euro. Verstand op nul en dan krijg je de tijd wel om met deze matige actiefilm. Net als anderen vond ik ook de Death Wish reeks van Charles Bronson beter.

avatar van AniSter

AniSter

Totaal onwaarschijnlijk verhaal, maar wel leuk met af en toe goede humor. Als je dan bedenkt dat Ireland in real life de echtgenote is van Bronson, dan heeft deze film en de dialogen tussen die twee wel een aparte betekenis. Redelijke actie en af en toe wat spanning maken deze film wel de moeite van het bekijken waard. Geen hoogstandje maar met de mooie beelden van de omgeving voor mij voldoende.

avatar van Phantasm

Phantasm

Leuk om een keer gezien te hebben, maar echt veel actie zie je helaas niet.