Genre: Komedie / Drama
Geregisseerd door: Stacy Title
Met onder meer: Cameron Diaz, Ron Eldard en Annabeth Gish
Releasedatum: 24 oktober 1996
Plot The Last Supper
"Love... Sex... Life... Death. In this house it's all on the table."
5 studenten wonen in een huis in Iowa en maken een conservatieve presentator op televisie belachelijk. Als ze op een dag de conservatieve marinier Zack op bezoek krijgen, blijft hij voor het avondeten. Het diner loopt echter uit de hand, als de gast racistische opmerkingen blijft maken en uiteindelijk een mes in zijn rug krijgt. De studenten bedenken dat de wereld waarschijnlijk beter af is zonder deze engerd, en krijgen het idee om nog meer slechte mensen uit de wereld te helpen elke zondag tijdens het eten.
Jude
Deputy Hartford
Reverend Gerald Hutchens
FisherKing
manic
he he eindelijk gevonden!!! Ik zag deze film ooit op (toen nog) filmnet... vond hem toen erg bizar op een positieve manier. Uit mijn herinnering 3,5 *
El Ninjo
Aardige en vooral originele zwarte komedie, er werd niet altijd even sterk geacteerd en het kon ook niet helemaal boeien tot het einde. Vanwege de originaliteit toch 3,5 sterren.
Deze film viel me erg tegen. Het uitgangspunt vond ik wel orgineel, maar het was slecht uitgewerkt. De vijf studenten die al die mensen vermoord hebben schijnen het na de eerste moord gewoon te vinden om over het leven van een mens te beschikken. Ze krijgen pas na de tiende moord enig gevoel van spijt en berouw. Ze zorgen er gewoon voor dat de mensen die 'terecht' staan gewoon geen standpunten er tegen in kunnen brengen. Ik vond trouwens ook dat die mensen wel weer erg overdreven en cliché gebracht waren (een homo-hatende priester, een oorlogsveteraan en een man die vind dat vrouwen ondergeschikt zijn aan de vrouw). Een erg matige film dus. 2*
BoordAppel
en een man die vind dat vrouwen ondergeschikt zijn aan de vrouw
? aan de man neem ik aan.
Ps: met deze opmerking maak ik je NIET uit voor nazi
EmDee
en een man die vind dat vrouwen ondergeschikt zijn aan de vrouw
Flauw, maar aan jullie berichten te zien begrijpen jullie wel wat ik bedoel. Ik bedoelde dus dat de vrouwen ondergeschikt zijn aan de mannen (en dit klopt toch ook
Renske is een vrouw en Gotti niet, dus....;-) (Gotti ontwijkt nu de eerst komede paar dagen de vrouwen op MM
pinky
- 1999 stemmen
Eigenaardige ervaring om zo'n verhaal te bekijken terwijl Volkert vd G weer volop in de schijnwerpers staat. En ik vraag me ook meteen af wat vdG nou van zo'n film gevonden zou hebben als 'ie de film een jaartje geleden had gezien. Een bemoedigend schouderklopje: "Toe maar, jong"? Of zou hij zo aan het denken gezet zijn dat hij gewoon weer braaf bezwaarschriften zou zijn gaan schrijven? Misschien wel het laatste. Want de moraal van de film is, denk ik, dat nooit iemand helemaal gelijk of helemaal ongelijk heeft. En dat je dus verrekte goed moet oppassen met handelen alsof je het gelijk aan je kant hebt.
Het is sowieso een eigenaardige film. Eigenlijk een bloedserieus gegeven, maar vertelt als een remake van The Trouble With Harry. En dat werkt nog best redelijk ook. Al blijf je toch een beetje achter met het idee dat er meer ingezeten had. Zo is het einde wel cute, maar eigenlijk een beetje te lichtvoetig voor zo'n gegeven.
Maar toch boeiend.
***½
kimmie
ik vind het wel een vermakelijke film in inderdaad een leuk gegeven, alleen vind ik het einde eigenlijk gruwelijk irritant.
dat komt voornamelijk omdat ik niet echt tegen open eindes kan, ik bedoel je ziet die Norman Arbuthnot naar die tomatengraven kijken en die vermiste doden in de krant. Hij ruikt het gif in de wijn omdat er deze keer eigenlijk te veel in zat en dan wil hij proosten terwijl hij zelf niks neemt. Ik vind het dan zo frusterend dat je niet weet of ze nou dood gaan of niet. Nou vind ik de film hierdoor niet slechter ofzo, het is gewoon dat ik zoiets wil weten, terwijl het op deze manier natuurlijk wel in je hoofd blijft spoken
Het is dus geen slecht einde, misschien zelfs het tegenovergestelde, maar ik vind het altijd zo vervelend...
Goodfella
Wat een ongeïnspireerde onzin zeg, bah. Met een beetje ongeloofwaardigheid zit ik niet zo, maar dit hier is wel een beetje heel erg....
jassonn
Leuke film voor een keer.Het ging hier en daar wel wat te ver qua geloofwaardigheid.3*
tesmo
Als ik dan toch de naam Volkert langs zie komen. Ik zie wel degelijk een verband met de politicus in de film.
In dat geval had Volkert vd Graaf Pim uitgenodigd om te eten en Pim had alle touwtjes bij elkaar geknoopt. 1 + 1 = heel veel tomaten!!!
Volkert, drink it!!!
en nee, ik was geen Pim-stemmer.
al had ik wel zijn ridicule plannen tot uitvoering willen zien. Dan schreef er ooit nog iemand een boek. De puinhopen van Pim...
Mike Lopez
Heel rare film dat ik soms niet begrijp en rare einde. Waarom bewaren ze rode sap in potten in hele kast?? Op vliegveld man ontmoet en daarna naar huis lekker eten?(maar ze hebben toch tickets?) Wie zou nou doen? Ze kunnen makkelijk mensen vermoorde zonder getuige, spoor achterlaten, zo dom zou politie niet.
ik geef een 2.5 (**1/2)
Safri
Een vreemde film een 3tje. Kan halfje bij als er wat symboliek in de film zit die ikzelf niet heb kunnen ontdekken. Leuke soundtrack ook wel.
WiLL
Films begint aardig goed, maar na het einde toe vind ik het steeds zwakker worden en zelfs belachelijk. 2*
xenne
interessant/origineel uitgangspunt, maar nogal slecht/oppervlakkig uitgewerkt met een saai middenstuk ... toch zeker het bekijken waard, geeft je wat stof tot nadenken meer dan dat het komisch is ... 2½
Citizen Stok
Originele film, enkel jammer dat het einde ietwat voorspelbaar is.
JoeCabot
- I never really thought of it that way. Maybe you all are right. Maybe they are just all people. They got feelings. They got family.
- You are entitled to your own opinion, of course.
- Yeah! It's true! You got to beat them homeless senseless. Make sure they know their place.
Leuke zwarte komedie.
4****
Parisa
Ehm, saai middenstuk? Ze vlogen alleen even te snel door de slachtoffers heen en dat is wel jammer. Hij had van mij dan ook wat langer mogen duren, dan maar de vaart eruit.
Een film die nog steeds op mijn plank staat te pronken. Wat niemand begrijpt. Ik vind het een heerlijke film met goede acteurs, een origineel verhaal en heerlijk zoete tomaten.
Parisa
Voor degenen die hem nog niet hebben gezien: morgen komt hij weer op tv. Dan kan je in ieder geval een avondje lachen.
NarcissusBladsp.
Uitgangspunt erg leuk....maar er had veel meer ingezeten. Misschien een remake van Lynch of Tarentino?
m1701
Wazige, rare maar leuke film.
Zeer apart. Acteerwerk vond ik persoonlijk iets minder overtuigend
maar door het aparte verhaal toch erg leuk om naar te kijken
Meneer Bungel
Jaren geleden vond ik dit een interessante zwarte komedie, maar nu heb ik uit verveling en vanwege de ergerlijke geforceerdheid om maar wat maatschappijkritiek e.d. te kunnen spuien, de film na een half uur uitgezet. Ik had er alleen nog nooit op gestemd, dat zou in het verleden toch zeker een 3,5* geweest zijn, maar nu kom ik toch echt niet verder dan 1,5*.

Netflix-hits ingehaald door dramafilm 'Materialists' van Celine Song

An American Werewolf in London