Genre: Drama / Romantiek
Met onder meer: Barbra Streisand, Robert Redford en Bradford Dillman
Gesproken taal: Engels en Frans
Releasedatum: 30 mei 1974
Plot The Way We Were
"Everything seemed so important then... even love!"
Katie Morosky is een politiek activist die haar communistische denkbeelden probeert te verspreiden. Tijdens haar studie ontmoet ze Hubbell Gardner, die niet geïnteresseerd is in politiek maar liever aan sport doet. Ondanks hun verschillende denkbeelden raken ze verliefd op elkaar. Jaren later, als Gardner terugkomt uit militaire dienst, komen ze elkaar weer tegen.
Katie Morosky
Brooks Carpenter
Bill Verso
Vicki Bissinger
EmDee
Een romantische film met Barbara Streisand.
Ook al zat ik naast Claudia Schiffer op de bank, dan zou ik nog geen romantiek voelen als ik haar op het scherm zag.
Macmanus
neej ook niet met redford, met die neus van Barbra zie je hem niet eens.
narva77 (crew films)
En als Streisand nou begint te zingen en Claudia begint zich uit te kleden?
narva77 (crew films)
En als de TV nou bezeten is door de duivel en je kan hem niet uitzetten, laat staan op een andere zender zetten?
andolini
Ik dacht dat als Barbra Streisand op je TV verschijnt, dit juist een teken is dat ie door de duivel bezeten is...
FisherKing

Macmanus

Dat mens is toch te erg voor woorden, en dan heeft ze ook ooit nog eens gezongen met een nog erger mens die Celine Dion

en nog 1 keer
tovenaar
Jullie moeten wat vaker South Park kijken
MFEO

Het is wel erg duidelijk dat er hier op de site een ANTI-Barbra Streisand houding is. Heb ook mijn twijfels over de objectiviteit van de Barbra Streisand films (Cijfers).
4* voor deze film!!!
Cijfers zijn per definitie niet objectief natuurlijk. Iedereen geeft zijn persoonlijke mening bij deze film. En mensen die een hekel hebben aan Barbra streisand vinden de film daarom al vervelender en daar is niets mis mee. Ikzelf kan me overigens niet herinneren ooit een film met haar gezien te hebben. Over haar kwaliteiten als actrice heb ik dan ook geen mening. Haar muziek is, aardig uitgedrukt, mijn smaak niet.
FisherKing
Klopt SB, er moet me nog iets van het hart. Andere mensen mogen de actrice (sic) goed vinden en heel veel houden van haar warme stem maar ik krijg nu een beetje een indruk dat ik belachelijk gemaakt word . Ik geef tenslotte mijn mening en die is wel ergens op gebaseerd.
Het was ook haar houding destijds. Ze stelde haarzelf op een voetstuk. en Waarom ik toch een hoop films van haar gezien heb:
heel simpel ; niks anders op TV (paar kanalen vroeger)
93.9
Er zijn veel ergere artiesten op deze wereld.
A Woman is Love hoor ik 10 x liever dan de gemiddelde plaat op de radio tegenwoordig!
tims
Er zijn veel ergere artiesten op deze wereld.
Je haalt de woorden uit mn mond. Of je nu wilt of niet...het blijft één van de zangeressen met de mooiste stem.
En natuurlijk...voor een 16 of 17 jarige bepukkelde puber is het niet echt stoer om te zeggen dat je haar wel aantrekkelijk vind.
katie morosky
Ik heb niets voor of tegen La Streisand. Een feit is wel dat deze dame een prachtige stem heeft. Haar songs zijn niet echt aan mij besteed, haar films soms wel soms niet. Deze film vind ik bv. prachtig: eigenlijk is het verhaal heel herkenbaar voor mij en net daarom heb ik mezelf hier naar het hoofdpersonage genoemd.
Haar uiterlijk laat me koud: ik vind haar noch mooi noch lelijk. Eigenlijk begrijp ik die controverse rond haar niet.
Redlop
Het beste aan deze film vind ik juist Streisand. Voor de rest vrij voorspelbare romantiek. Het verhaal is boeketreeks-achtig. Maar Streisand maakt het meer dan dat. 3,5*
Asmahan
Ik word altijd een beetje moe van Streisand omdat ze meestal hetzelfde typetje speelt. Het eeuwige goed gebekte Joodse meisje dat zo ontwapenend onhandig is. Ik blijf altijd Streisand zien. Nooit een personage.
katie morosky
Het verhaal is boeketreeks-achtig.
Ja, dààà. Het verhaal is juist heel herkenbaar. Bouquetreeksen zijn dat helemaal niet. Ik heb er op vakantie (bij gebrek aan betere lectuur) een paar gelezen en het is altijd hetzelfde verhaal. Op blz 11 ziet ze altijd een mooie vrouw in de spiegel staan, met een slanke taille en al die dingen...
Redlop
...Bouquetreeksen zijn dat helemaal niet. Ik heb er op vakantie (bij gebrek aan betere lectuur) een paar gelezen ...
Ik heb er nog nooit één gelezen, maar ze staan in de volksmond model voor voorspelbare kitscherige verhalen, zoals in deze film. Maar deze film ontstijgt dit genre, wat mij betreft, vanwege Streisand, maar dat had ik al geschreven.
katie morosky
Ik vond dit verhaal niet echt voorspelbaar. Hier wordt gewoon verteld wat er gebeurt als twee totaal verschillende samenkomen. Ik vond de film net erg realistisch.
Ewing Oil
Een van de meest ontroerende films als het gaat om drama en liefdes verhalen, het nummer The Way We Were is een van mijn favoriete nummers van Miss Streisand.
mikey
De film is niet gemakkelijk te beoordelen. Want de drama was best goed en de coming of age aangrijpend (nou ja). De tegenpolen werden keurig neergezet (hmmm) en de art direction was prima. Alleen jammer dat Barbra de hoofdrol op zich had genomen, maar dat is wel erg subjectief natuurlijk. Het succes van die extreem blanke corpsbal als geniaal schrijver, lijkt me inderdaad nogal boeketreeksachtig (net als wasp-joods relatie, prima natuurlijkj maar het komt wat geforceerd over, althans in deze film). En de mcCarthy commi-hunt sloeg werkelijk nergens op. Mooie titelsong. 2.5
katie morosky
Ik denk dat ik deze film zo hoog heb beoordeeld omdat ik dit zelf grotendeels heb meegemaakt. Werkelijk. Mijn leven is een goedekope roman als ik hier sommigen mag geloven...
Om van de inleiding naar deze stelling te komen: ik volg dus het alom gebruikte bouquet-argument niet want: it is out there, I've seen it.
gauke
Een liefdesverhaal om je vingers bij af te likken, gesitueerd tegen de achtergrond van de heksenjacht van McCarthy op links geöriënteerde Hollywood personen. Zowel Streisand als Redford spatten van het scherm.
Mischa
Ik ben best van de romantische films op zijn tijd, maar dit verhaal deed me echt niets. Ik heb een (overigens uiterst gezonde) hekel aan Streisand, dus tja, maar zelfs Redford (die ik wel hoog inschat als acteur) was voor mij gewoon...Redford.
Komt ook bij dat ik nooit zo gecharmeerd ben van die gelijkhebberige, überserieuze types als het personage van Neus Barbra in deze prent.

Nederlandstalige misdaadserie 'Blind Sherlock' nu te zien op Netflix

'Hacksaw Ridge' van Mel Gibson wordt vanavond uitgezonden op televisie