• 9.374.535 stemmen

Met onder meer: João Miguel, Fabiula Nascimento en Babu Santana

Gesproken taal: Portugees

Releasedatum: 4 september 2008

Plot Estômago

"An adult fable on power, sex and cooking"

De weg naar iemands hart is via de maag en dat is een positief punt voor Raimundo Nonato, die met de bus en zonder geld in de stad is aangekomen. Hij blijkt een onvermoed talent voor koken te hebben en hiermee verleidt hij de prostituee Iria. Hij begint in een simpele bar, maar wordt dan aangenomen door de eigenaar van een Italiaans restaurant, die hem alles van het vak bijbrengt. Nonato, die verder alles behalve een held is, stijgt boven zichzelf uit met gerechten die hij met de simpelste ingrediënten maakt.

avatar van Kibabu

Kibabu

Erg onderhoudende film die je verrast met humor en een beetje spanning. Heb zelfs vollop zitten lachen en dat doe ik niet zo snel bij een film. Zal deels komen door het zangerige Portugees maar ook door de naieve en komische hoofdrolspeler in o.a. een gevangenis omgeving.

Ook 1 van mijn hoogtepunten op het IFFR 2008!

avatar van moveme

moveme

Sluit me aan bij Kibabu. Prettige film, vaak erg smeuig verteld.

Tweeluik, waarin de twee vertelde delen elkaar goed aanvullen. In dit soort films is het niet erg dat dingen voorspelbaar zijn, het past in de stemming van de film en worden er 'kostelijk' door.

Prachtige rol van de tegenspeelster btw.

Werd tweede in de publieksprijs van het Iffr.

Een aardige vermelding;de regiseur had eerst het gevangenis deel van de film gemaakt, deze bleek te kort te zijn.. waarna hij de voorgeschiedenis ook maar heeft uitgediept. Redelijk wat verwijzingen naar andere 'smakelijke' films.

avatar van Tomtommer

Tomtommer

Na deze smakelijke film hebben even zitten nakaarten... één vraag bleef echter onbeantwoord: "In welke stad speelt de film zich af?"

Naar alle waarschijnlijkheid een stad in Brazilië... maar in welke? Brasilia, Recife, Bélem,...

Iemand enig idee? Word er in de film naar verwezen? (Misschien op voorpagina van de krant die je een aantal seconden in beeld krijgt...)

avatar van lngrid

lngrid

Best vermakelijk, maar zo'n 3/4 van de duur van de film gaat het over eten en koken en dat was naar mijn smaak wat te veel van hetzelfde. De film duurde daardoor voor mijn gevoel veel langer dan de krappe twee uur die er hier voor staat.

Meer een komedie dan drama overigens, tenminste, het verhaal en de personages blijven nogal oppervlakkig.

Desondanks wel met plezier naar gekeken, is gewoon een luchtige, vermakelijke film.

avatar van manecas36

manecas36

In Den Bosch draait deze film pas vanaf morgen. :-O

Blijkbaar is ie ook te koop op dvd.

Lijkt me een leuke film.

avatar van DwarreI

DwarreI

Erg vermakelijke film die me zo nu en dan deed denken aan de cult klassieker La Grande Bouffe

avatar van dinal12000

dinal12000

Uitstekende film. Door de originele montage met flash-forwards blijf je je voortdurend afvragen hoe het afloopt. Veel humor ook.

avatar van renske

renske

@ Tomtommer, volgens de etalage-comment op IMDb bij Estômago speelt de film zich af in São Paulo, en daar is het volgens het kopje 'filming locations' ook gefilmd - hoewel daar ook een plaats genaamd Curitiba genoemd wordt. Zelf heb ik de film nog niet gezien, en houd ik er rekening mee dat het op een onbestemde plek is, à la Delicatessen.

avatar van renske

renske

Ik vond deze film best aardig beginnen, maar naar het einde toe werd het steeds meer een afknapper. Uiteindelijk was ik echt teleurgesteld toen ik het filmhuis uitliep. Het mensbeeld bevalt me niet, de opbouw van het verhaal bevalt me niet, de hoofdrolspeler bevalt me niet. Ja, het is een eetfilm en die hebben altijd een streepje voor boven andere films, maar wat mij betreft heeft deze film het laten liggen.

avatar van stinissen

Uitstekende film met een voor mijn zeer aantrekkelijke Fabiula Nascimento in de rol van prostituee Íria.

avatar van zzzozzzo

zzzozzzo

Geweldige film. Slechts voor ca. 250,000 euro in elkaar gezet. Aparte verhaalstructuur. Eén van de publieksfavorieten op het IFFR van 2008, en terecht. Heb 'm vandaag herzien met een paar (niet cinefiele) gezinsleden -onder het genot van een diner- en men vond 'm erg leuk, apart. Geen baanbrekend meesterwerk maar acteerwerk, cinematografie, plot en de soundtrack maken dat de film staat als een huis.

Was zelf al verkocht bij de openingsscene, de acteur voor de hoofdrol was een uitstekende keuze, een geweldige anti-held.

Hoog 'm op naar 4,5. Absolute aanrader voor liefhebbers van eetfilms.

PS: Estomago: A Gastronomic Story (2010). Zou dat de remake voor de US markt zijn? Zeer waarschijnlijk...

avatar van Hannibal

Hannibal

stinissen schreef:

Ieder zijn smaak, zou ik zeggen.
In vind het een bijzonder afstotelijke vrouw, qua gedrag en (vooral) qua uiterlijk.

De film is leuk, een mooie opbouw en een hoofdpersonage waar je meteen sympathie voor krijgt. Erg humoristisch om zijn gedachten te horen en daarbij de werkelijke gebeurtenissen te zien, zoals wanneer hij een stoere gevangenisnaam bedenkt, en vervolgens de naam "Rozemarijn" krijgt toegewezen nadat hij het gevangeniseten een goede smaak heeft gegeven met dit kruid.
Vermakelijk (af en toe misselijkmakend als de prostituee tijdens een neukpartij haar mond zit vol te proppen met eten), mooi camerawerk. Wat mij betreft een dikke aanrader voor als je een rotdag hebt gehad en chagrijnig bent. Van mij de garantie dat je depressiviteit binnen een half uur totaal verdwenen is.

avatar van milo30

milo30

Esta filme e bacana!!!! Ik heb mij echt rotgelachen. Ik kon hem zelfs zonder subs volgen en dan begrijp je de teksten nog beter. Mooi camera werk. Sterk geacteerd en herkenbare dialogen voor wie brasil goed kent. Een geweldige film voor als je echt wilt lachen en genieten van een met passie verteld verhaal. Er zaten alle ingrediënten in voor een ideale film. 5

avatar van breedbeeld

breedbeeld

Ben het wel eens met Renske.

Eerste minuten verwachtingsvol, dan een 10- 15 minuten dat ik dacht effe doorbijten het wordt vast nog wat en dan lijkt het wat te worden maar helaas niet naar mijn smaak. Het wordt traag niet echt humoristisch . Er zitten wat elementen in van The cook the thief his wife & her lover( als je een pretentieuze aparte film wil maken, maak je hem zo. Goede pace en bijzonder , onderhoudend ook.)

Die rijdende camerashots zijn daarin echt veeeeel beter.

Zelfs wat "Ratatouille"

Als het om humor en feel good gaat kijk je naar Le grand chef-Korea: Aardige feel good movie over de royals chef knife met veel mooie etenplaatjes ook.

En The Taste of Tea/ Cha no Aji: Mooie film over een Japanse familie in the country met wat licht surealistische elementen.""

heeft ook veel meer te bieden.

Persoonlijk vond ik deze film dus wat tegenvallen.

Originele en aparte eetfilm.

Het buiten de gevangenis gedeelte vond ik erg leuk. De hoofdrolspeler is een hele rare kwibus, een anti-held, die over goede kookkunsten blijkt te beschikken.

Helaas vond ik het gevangenis gedeelte een stuk minder goed en weinig boeiend.

Daarom 'slechts' 3 sterren.

avatar van Siorgi

Siorgi

Had er iets meer van verwacht. De storyline is niet bijster origineel en het geheel kabbelt rustig voort zonder hoogte- of laagtepunten. 3*

avatar van maxcomthrilla

maxcomthrilla

Een beetje een kruising tussen The Cook....en The Wayward Cloud,

De film is alleen veel minder gestileerd dan The Cook....en kent geen muzikale intermezzo `s ala The Wayward Cloud. Verder wel enkele gelijkenissen. Raimundo Nonato kent een enorme passie voor eten, wat resulteert in de exploitatie van eten in ruil voor sex met stadsprostituee: Iria, die als een blok viel voor zijn kippetjes. Ik kwam niet bij van het lachen toen Iria rustig een kippetje zat te eten, terwijl ze van achter werd genomen.

Grootste verrassing is de soundtrack die je niet zo gauw bij een dramafilm als deze verwacht. Dat relaxte fluitdeuntje werkte voor mij echt, zoals een magneet op een koelkast werkt.

Een andere troef is de opzet van de film. Scenes ten tijde dat Raimundo Nonato zich omhoog werkt op de ladder als kok, wisselen zich af met scenes waarbij we hem zien zitten in een gevangeniscel. Grootste voordeel hiervan is dat de film niet eerst toewerkt naar het fatale moment van Raimundo Nonato, waarop hij erna weer naar de gevangenis moet en dan pas zijn imperium daar opbouwd. Het werkt de spanning en het lang uitblijven van de rise and fall structuur zoals wij ze zo vaak in gangsterfilms tegenkomen allemaal in de hand.

Smakelijke, soms zelfs gitzwarte film! 4*

avatar van Theunissen

Leuk om eens gezien te hebben. Verhaal is best leuk en er wordt ook nog redelijk in gespeeld. Maar een echte hoogvlieger is het natuurlijk niet.

avatar van Theunissen

Hoe vaker ik hem bekijk (ze zenden hem regelmatig uit op Film 1) hoe beter ik hem begin te vinden en hoe mooier Fabiula Nascimento steeds wordt

ik vond het een erg mooie film vooral die vrouw deed me aan de liefde van m'n leven denken.. alleen is het nou nog niet de juiste tijd voor haar...

groetjes rombout gerrits

Theunissen schreef:

ja haar bedoel ik... de vrouw van m'n leven is dat... of doet ze me aan denken dan... Fabiula Nascimento ... heerlijk mens is dat .. ben met jou eens...

avatar van Leo1954

Leo1954

• 2073 berichten

Een verrukelijke film, volop van genoten. De underdog, die de hoofdrol speelt, doet dat prachtig en haast aandoenlijk. De vrouw waar hij verliefd op wordt, tjonge een tijd geleden dat ik een vrouw zo echt gulzig en sensueel heb zien eten. Born hungry en dat spat van het doek. Het verhaal en de opbouw zijn van grote klasse. Geen hoogvlieger? Dit zijn de soort films die me van film doen houden! Geen moment verveeld, elk moment was raak.

avatar van K.A.N. de Laar

K.A.N. de Laar

een, in meerdere opzichten, heerlijke film. Ik heb mijn stem een dag later verhoogd van een 3.5 naar een 4.0. Ik heb geboeid van het eerste tot het laatste moment zitten kijken.

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

Prima film uit Brazilië alweer. Visueel wat minder indrukwekkend als bv een Central Do Brasil of Cidade de Deus maar wordt meer dan genoeg gecompenseerd door het originele en leuke verhaal en vooral de onconventionele hoofdpersonen.
Vooral Raimundo Nonato is een rasechte anti-held. Een sulletje, die wel direct een soort sympathie weet op te wekken. Erg grappig figuur waar eigenlijk totaal geen dreiging vanuit gaat maar ondertussen... Pas helemaal op het einde lijkt het ware gezicht van onze held getoond te worden en is hij wellicht toch niet zo naïef en onschuldig als iedereen dacht. Eigenlijk, windt hij de hele film iedereen (inclusief de kijker) om zijn vinger.
Dat sommige heren hier spontaan in katzwijm vallen voor Fabiula Nascimento verbaast me wel een beetje eigenlijk. Ik vind het helemaal in niets een aantrekkelijke vrouw
De muziek uit de film deed me wel wat denken aan een jaren '70 soft erotische film en daarom op de een of andere manier wel weer heel passend. Aangezien deze film op een soort van artistieke wijze eigenlijk toch ook wel weer erg plat is. Leuk gedaan zoiets.

Boeiende film met heerlijke zwarte humor die dankzij de structuur, waarbij scenes in de gevangenis en de geschiedenis daarvoor afgaand elkaar afwisselen, tot het einde toe weet blijven te verrassen.

avatar van voskat78

voskat78

Na een lange tijd weer herzien... Kan alleen maar zeggen dat het een heerlijke film blijft, zoals al eerder gezegd lekker afwisselend is en blijft verassen.

avatar van makwild

makwild

Mooie film, dit keer voor de 2e keer gezien met ondertitels... Sterke opbouw met de continue afwisseling. Zoals eerder gezegd draagt de muziek ook mee in de sfeer en opbouw. Mooi kort plot.

avatar van SzJoowNiejCah

SzJoowNiejCah

oei wat krijg ik een trek in de kooksels van deze heer tijdens het kijken van deze film. en dat terwijl er net uitgebreid gegeten was. fijne opbouw. goeie muziek. lekker hergebruikt voor verschillende scènes, zeer gepast. niet vervelend. mooi in mekaar gestoken film. heerlijke rol voor Fabiula Nascimento ook! een aanrader.

avatar van Loefa

Loefa

Mooie film en zeer vermakelijk. Het einde mag er ook wel zijn.

avatar van flowerpower1946

flowerpower1946

Was zaterdag 9 april 2011 op Belgie 2 Ketnet/Canvas.

Ik heb waanzinnig genoten van deze film en ga de dvd zoeken.

avatar van Davidus

Davidus

Heerlijke film, letterlijk en figuurlijk. Inspirerend voor de amateur koks

Daarnaast een leuke interessante film. Intelligent opgezet met de twee verhaallijnen die gelijktijdig worden vertoond, maar feitelijk na elkaar zich afspelen.

Een mooie film over vleselijk genot, passie, decadentie, liefde en ontrouw, Die Ilja, deed me denken aan die hoer in la Grande Bouff. Vond sowieso veel overeenkomsten.

Goed gespeeld. Leuk, vermakelijk, lekker