Genre: Western / Actie
Geregisseerd door: Christopher Cain
Met onder meer: Emilio Estevez, Kiefer Sutherland en Lou Diamond Phillips
Releasedatum: 19 januari 1989
Plot Young Guns
"Six reasons why the west was wild."
John Tunstall haalt uitschot van de straat om deze een tweede kans te geven. Hij leert ze lezen, schrijven en zich aan te passen. Hier tegenover staat dan dat ze voor hem moeten werken op zijn ranch. Tunstall bezit een groot stuk grond en concurreert met ene Murphy in het handelen van vee. Op een dag wordt Tunstall neergeschoten door Murphy's mannen. De jonge werklieden van Tunstall zijn uit op wraak, en worden deputy sheriffs. Ze houden zich alleen niet lang aan de wet en vermoorden de moordenaars van Tunstall. Dit is tegen de wet en zo worden ze vogelvrij verklaard.
William H. Bonney
L. G. Murphy
Alex McSween
Susan McSween
vic
wel aardig, wel aardig pffffff
deze film is erg goed. het beed van het echte westen toen wordt erg goed uitgebeeld. Niet helden met de hele tijd schone kleding maar gewoon normale mensen als anti helden. Deze film is grappig, hard en origineel. door deze film begon ik Emilio Estevez te waarderen. Het was ook zijn enige en beste rol. Deel twee vond ik minder.
REGULADORS, LET'S RIDE
jeroen79
Ik moet eerlijk zeggen dat het wel alweer een tijd geleden is dat ik deze gezien heb maar ik weet dat ik hem toen wel stoer vond. een ster of vier, maar ik denk dat ik hem binnenkort nog maar een keer ga kijken en dan laat ik het wel weer even weten.
gimli f
Deze film is een van de winige films die ik vroeger echt vaker keek. Het was een van mijn lievelingsfilms. De acteurs waren goed, de omgeving klopte... Gewoon een leuke film dus.
Mik
Is dit de film met Young Billie the kid enz?
Ik dacht dat hier ook een baldwin in zat?
JoeHallenbeck
Ik dacht dat hier ook een baldwin in zat?
Nee, wel 2 Sheens (of Estevezes).
Dit is geen film met 1 van de Baldwin broers maar met Emilio Estevez ....
Kiefer Sutherland
Lou Diamond Phillips
Charlie Sheen
Dermot Mulroney
Mik
Zag ik op de hoes ja, maar was er dan niet een soortgelijke tv serie? waar wel een baldwin inzat?
Van Young guns is nooit een serie (t.v)gemaakt,maar er zijn zoveel Baldwins broers(en ze lijken ook nog op mekaar) dat je je vergist moet hebben Gr. Henk Stinissen
hugohei
Misschien ben je in de war met The Long Riders. Met David, Keith en Robert Carradine, Stacy en James Keach, Randy en Dennis Quaid en ook nog de mij onbekende Nicholas en Christopher Guest - en nog wat acteurs die níet hun broer hebben meegenomen.
gimli f
Volgens mij komt Baldwin voor in Young Guns 2...is er namelijk ook nog, mochten we het vergeten zijn...
gimli f
Slater komt in een van die films voor ja.
narva77 (crew films)
Christian Slater zit in deel 2.
Wie er ook in zit, is Casey Siemaszko, uit o.a. 'Back to the Future' als 3-D, 'Of Mice and Men', 'Stand by me' en Stephen Kings 'The Storm of the Century'.
narva77 (crew films)
Gisteren voor E 7,50 de dvd gekocht. Het gekke is dat ik Young Guns 2 vaker heb gezien dan deel 1.
vic
waar jij het over hebt is een serie (tje young riders" met stephen baldwin wat ook over billie the kid gaat
Had ik toch gelijk
Bedankt voor je info!
gimli f
Anderhalf maand geleden waren we er bijna achter Mik (kijk maar bij Young Guns II).
Nu weet ook ik de naam van de serie weer...
Heb die serie regelmatig gevolgd toen...
The Goss
Die serie heette Pony express. Werd altijd op vrijdagmiddag uitgezonden door de Avro. Het ging niet om Billy the Kid, maar Stephen Baldwin speelt daar William Cody, alias Buffalo Bill. De leider van de pony express was die acteur met één hangoog. Kan nooit zijn naam onthouden.
Leno
Ik vond deze film (en deel 2) vroeger echt helemaal fantastisch. Ik ben benieuwd hoe ik er nu over denk... Misschien dat ik ze een keer ergens tegenkom op DVD..
Niriath
Deze film vind ik helemaal te gek. Geeft helemaal weer hoe het oude westen vroeger echt was... Geweldig gespeeld door Emilio Estevez. De 2e vond ik wat minder maar toch ook erg goed....
Avitas Sibannac
Ben niet echt een western fan, maar deze vond ik wel leuk. Een goeie, aangename film.
3,5 *
Chavez
Haha, mijn naam komt uit deze film (even voor de duidelijkheid mijn ECHTE naam gaat het nu over). Ik ga deze film zo snel mogelijk kijken!
Diana...
Dit is echt 1 van mijn favoriete films. Deel 1 en deel 2 ik vind ze allebei top. Mooi gefilmd en goede acteurs.
Deel 2 vind ik net wat leuker maar deze film is toch goed voor een 4,5 bij mij.
veron35
Een hele goede western beter dan deel 2
Diesel
Vermakelijke western over de meest beruchte revolverhelden en schurken van het Wilde Westen. Billy the Kid, Chavez y Chavez, Patt Garrett, John Kinney, allemaal hebben ze een rol in deze film. Alleen jammer dat mijn favoriete schurk Wild Bill Hickock niet voorkomt in het verhaal. Veel personages hebben echt bestaan, maar de regisseur heeft zich niet gehouden aan de historische feiten en geeft de waargebeurde gebeurtenissen niet exact weer. Young Guns kan dan ook niet gekwalificeerd worden als een historische film. Het is veel meer een western gericht op actie en een echte 'crowd pleaser'.
De film is nogal onevenwichtig qua acteerwerk, Dermot Mulroney bijvoorbeeld speelt sterk maar Lou Diamond Phillips lijkt net van de straat geplukt. Vooral de 'they killed my family' speech van Phillips is van een bedroevend laag niveau. Ook bevat de film heel wat ongeloofwaardige actie en veel handelingen van de personages zijn (op zijn minst) onrealistisch te noemen.
Een herziening zit er voor deze no-brainer niet in maar ondanks het slechte acteerwerk van enkelen en de hoge ongeloofwaardigheids factor, vind ik de film als geheel toch een kleine voldoende waard. Een paar aardige scènes en de heerlijke one-liners maken deze 'lichte' western tot een onderhoudend filmpje voor één kijkbeurt.
''Reap it, Murphy, you son of a bitch!''
*2.5*

Young Guns II
1990

Bijzonder veel series verlengd: zit jouw favoriet er ook tussen?

Dit is de ultieme kijkvolgorde voor alle Marvel-films tot 2026

Netflix voegt in maart 'The Invisible Man' toe: waar kijk je de horrorfilm nu?

WOII-klassieker 'A Bridge Too Far' over slag bij Arnhem zondag op televisie

True Romance