• 9.374.591 stemmen

Geregisseerd door: Christopher Cain

Met onder meer: Emilio Estevez, Kiefer Sutherland en Lou Diamond Phillips

Releasedatum: 19 januari 1989

Plot Young Guns

"Six reasons why the west was wild."

John Tunstall haalt uitschot van de straat om deze een tweede kans te geven. Hij leert ze lezen, schrijven en zich aan te passen. Hier tegenover staat dan dat ze voor hem moeten werken op zijn ranch. Tunstall bezit een groot stuk grond en concurreert met ene Murphy in het handelen van vee. Op een dag wordt Tunstall neergeschoten door Murphy's mannen. De jonge werklieden van Tunstall zijn uit op wraak, en worden deputy sheriffs. Ze houden zich alleen niet lang aan de wet en vermoorden de moordenaars van Tunstall. Dit is tegen de wet en zo worden ze vogelvrij verklaard.

William H. Bonney

dttom

Wel aardig.

avatar van vic

vic

wel aardig, wel aardig pffffff

deze film is erg goed. het beed van het echte westen toen wordt erg goed uitgebeeld. Niet helden met de hele tijd schone kleding maar gewoon normale mensen als anti helden. Deze film is grappig, hard en origineel. door deze film begon ik Emilio Estevez te waarderen. Het was ook zijn enige en beste rol. Deel twee vond ik minder.

REGULADORS, LET'S RIDE

avatar van jeroen79

jeroen79

Ik moet eerlijk zeggen dat het wel alweer een tijd geleden is dat ik deze gezien heb maar ik weet dat ik hem toen wel stoer vond. een ster of vier, maar ik denk dat ik hem binnenkort nog maar een keer ga kijken en dan laat ik het wel weer even weten.

gimli f

Deze film is een van de winige films die ik vroeger echt vaker keek. Het was een van mijn lievelingsfilms. De acteurs waren goed, de omgeving klopte... Gewoon een leuke film dus.

Mik

Is dit de film met Young Billie the kid enz?

avatar van JoeHallenbeck

JoeHallenbeck

Ik dacht dat hier ook een baldwin in zat?

Nee, wel 2 Sheens (of Estevezes).

avatar van stinissen

Dit is geen film met 1 van de Baldwin broers maar met Emilio Estevez ....

Kiefer Sutherland

Lou Diamond Phillips

Charlie Sheen

Dermot Mulroney

Mik

Zag ik op de hoes ja, maar was er dan niet een soortgelijke tv serie? waar wel een baldwin inzat?

avatar van stinissen

Van Young guns is nooit een serie (t.v)gemaakt,maar er zijn zoveel Baldwins broers(en ze lijken ook nog op mekaar) dat je je vergist moet hebben Gr. Henk Stinissen

avatar van hugohei

hugohei

Misschien ben je in de war met The Long Riders. Met David, Keith en Robert Carradine, Stacy en James Keach, Randy en Dennis Quaid en ook nog de mij onbekende Nicholas en Christopher Guest - en nog wat acteurs die níet hun broer hebben meegenomen.

gimli f

Volgens mij komt Baldwin voor in Young Guns 2...is er namelijk ook nog, mochten we het vergeten zijn...

avatar van JoeHallenbeck

JoeHallenbeck

Ik denk dat je in de war bent met Christian Slater.

gimli f

Slater komt in een van die films voor ja.

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Christian Slater zit in deel 2.

Wie er ook in zit, is Casey Siemaszko, uit o.a. 'Back to the Future' als 3-D, 'Of Mice and Men', 'Stand by me' en Stephen Kings 'The Storm of the Century'.

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Gisteren voor E 7,50 de dvd gekocht. Het gekke is dat ik Young Guns 2 vaker heb gezien dan deel 1.

avatar van vic

vic

Mik schreef:

Is dit de film met Young Billie the kid enz?

Ik dacht dat hier ook een baldwin in zat?

waar jij het over hebt is een serie (tje young riders" met stephen baldwin wat ook over billie the kid gaat

Mik schreef:

Had ik toch gelijk

Bedankt voor je info!

gimli f

Anderhalf maand geleden waren we er bijna achter Mik (kijk maar bij Young Guns II).

Nu weet ook ik de naam van de serie weer...

Heb die serie regelmatig gevolgd toen...

avatar van The Goss

The Goss

Die serie heette Pony express. Werd altijd op vrijdagmiddag uitgezonden door de Avro. Het ging niet om Billy the Kid, maar Stephen Baldwin speelt daar William Cody, alias Buffalo Bill. De leider van de pony express was die acteur met één hangoog. Kan nooit zijn naam onthouden.

avatar van Leno

Leno

Ik vond deze film (en deel 2) vroeger echt helemaal fantastisch. Ik ben benieuwd hoe ik er nu over denk... Misschien dat ik ze een keer ergens tegenkom op DVD..

avatar van Niriath

Niriath

Deze film vind ik helemaal te gek. Geeft helemaal weer hoe het oude westen vroeger echt was... Geweldig gespeeld door Emilio Estevez. De 2e vond ik wat minder maar toch ook erg goed....

avatar van Avitas Sibannac

Avitas Sibannac

Ben niet echt een western fan, maar deze vond ik wel leuk. Een goeie, aangename film.

3,5 *

avatar van Waku

Waku

Sterke en sfeervolle western.

Talentvolle jonge cast!

avatar van Chavez

Chavez

Haha, mijn naam komt uit deze film (even voor de duidelijkheid mijn ECHTE naam gaat het nu over). Ik ga deze film zo snel mogelijk kijken!

avatar van XTREEM|RAGE

XTREEM|RAGE

Leuke film

avatar van Diana...

Diana...

Dit is echt 1 van mijn favoriete films. Deel 1 en deel 2 ik vind ze allebei top. Mooi gefilmd en goede acteurs.

Deel 2 vind ik net wat leuker maar deze film is toch goed voor een 4,5 bij mij.

avatar van veron35

veron35

Een hele goede western beter dan deel 2

avatar van mikey

mikey

Best wel een vervelende film. 2

avatar van Diesel

Diesel

Vermakelijke western over de meest beruchte revolverhelden en schurken van het Wilde Westen. Billy the Kid, Chavez y Chavez, Patt Garrett, John Kinney, allemaal hebben ze een rol in deze film. Alleen jammer dat mijn favoriete schurk Wild Bill Hickock niet voorkomt in het verhaal. Veel personages hebben echt bestaan, maar de regisseur heeft zich niet gehouden aan de historische feiten en geeft de waargebeurde gebeurtenissen niet exact weer. Young Guns kan dan ook niet gekwalificeerd worden als een historische film. Het is veel meer een western gericht op actie en een echte 'crowd pleaser'.

De film is nogal onevenwichtig qua acteerwerk, Dermot Mulroney bijvoorbeeld speelt sterk maar Lou Diamond Phillips lijkt net van de straat geplukt. Vooral de 'they killed my family' speech van Phillips is van een bedroevend laag niveau. Ook bevat de film heel wat ongeloofwaardige actie en veel handelingen van de personages zijn (op zijn minst) onrealistisch te noemen.

Een herziening zit er voor deze no-brainer niet in maar ondanks het slechte acteerwerk van enkelen en de hoge ongeloofwaardigheids factor, vind ik de film als geheel toch een kleine voldoende waard. Een paar aardige scènes en de heerlijke one-liners maken deze 'lichte' western tot een onderhoudend filmpje voor één kijkbeurt.

''Reap it, Murphy, you son of a bitch!''

*2.5*

avatar van akira124