Genre: Komedie / Horror
Geregisseerd door: Paul Andrew Williams
Met onder meer: Andy Serkis en Jennifer Ellison
Gesproken taal: Pools, Frans en Engels
Plot The Cottage
"Sleeps Six Bloody Comfortably"
Op een nacht komt er een auto aan bij een afgelegen huisje. De broers David en Peter kruipen uit de auto en inspecteren het huisje. Het is perfect voor hun plan, het ontvoeren van Tracey, de dochter van maffiabaas Arnie. Andrew, de stiefbroer van Tracey helpt de broers. Maar twee handlangers van Arnie hebben Andrew gevolgd en wachten nu buiten op hun baas. Tijdens het wachten ontsnapt Tracey en vlucht door de bossen op zoek naar een huis met een telefoon om haar vader te bellen. Maar dat had ze beter niet gedaan...
David
Chun Yo Fu
Steven
Villager with Dog
animalkrullie
Een heel leuke film. Het begin is echt droge engelse humor, later een lekkere slasher.
Deze film is geen topper, maar kijkt lekker weg.
eppy
na wat goede recenties hierboven dacht ik bij me zelf laat ik 't een kans geven..
en wat een verspilling van m'n tijd, de film begint goed en bevat leuke ellementen zoals die bitch van een dochter van die nachtclub eigennaar, twee broers de een een loozer eerste klas en de ander een gangster typetje en dan nog die handlanger en die koreanen/chinezen in die auto buiten. ik dacht dit word nog wat, maar het enige wat het deed na deze goede opbouw was me terleurstellen.
het einde leek afgeraffeld en droeg niet echt bij aan de meerwaarde van de film het leek wel of de film niet af was van mij een twee voor de moeite meer verdient ie niet...
LeeGer
De gewone ("enge") horror vind ik altijd wel slaapverwekkend, maar dit soort films kan ik altijd wel om lachen, ook al is de humor niet van het soort dat je helemaal dubbel ligt maar dat past hier ook niet.
-Roald-
Geweldige combinatie van horror en comedy. De humor heeft iets weg van films als Hot Fuzz en Shaun of the Dead, heb me geen moment verveeld. De oerdomme Peter en de brutale Tracey zijn een genot om naar te kijken, met name het einde van de film is geniaal!
Dikke 3.5*
Boeikens
Vermakelijke comdey-slasher.
Het begint als een gewone crimi en eindigt in een gore slasher.
De film zit boordevol typisch engelse humor, heeft een prachtige sfeer met soms echt passende sound en blijft redelijk spannend. Geen schokkende of verschietachtige momenten maar echt onderhoudend en soms verrassend met ingridiënten uit Severance en TCM.
homerjay
Leuk begin als misdaadkomedie, daarna een hele tijd saai om eventjes aan het eind een horror te worden. In het begin heb ik wel een aantal keer moeten lachen, maar door het saaie stuk in het midden had ik er tegen het eind toe geen zin meer an.
De poging om From Dusk till Dawn met Shaun of the Dead te mixen is jammerlijk mislukt.
Bakharrie
Geweldige Horrorkomedie
Goed geacteerd, Mooi vrouwtje, heb me kapot gelachen om Andrew^^. Vette switch van misdaad komedie naar horror. Muziek past er goed bij. Apart dat de film zo laag scoort hier heb me goed vermaakt
OlafK
The Cottage is een bij vlagen heerlijke komedie! Vooral de eerste helft van de film zit het met de humor wel goed. Erg droge Britse humor met hilarische opmerkingen en gebeurtenissen.
De humor haalt de spanning wel behoorlijk uit de film en dan is dan ook het grootste mankement van The Cottage. De film is wel erg leuk maar niet erg spannend. 3,5 sterren.
DjFrankie
Absoluut geen horror maar een echte komedie, heb ook regelmatig moeten lachen om de "horror"elementen.
Maar ik heb met plezier gekeken, ik heb daarbij het meest gelachen om die Peter, en de onnozelheid van hem.
Leuk om te kijken maar geen toppertje.
nightbreed
Vermakelijk filmpje met de nodige gore. In het begin zitten er wel een paar te flauwe scenes in maar dat kon bij mij de pret niet drukken.
mayhemblik
Een hele leuke film dit.
Heb een paar keer erg moeten lachen, dat gegil van die kale broer, hilarisch.
En als die broer gaat bellen in dat dorp en hij word belaagd door die bejaarden, erg grappig
Naar het einde toe werd hij zelfs nog echt spannend ook.
Persoonlijk vond ik London to Brighton van deze regisseur meer horror dan deze maar dat is dan ook een hele andere film dan dit.Ben wel nieuwsgierig naar zijn volgende.
Near_Dark
Man man man, de begingeneriek alleen al met zijn slapstickmuziek bracht me meteen in de juiste stemming.
Je wéét gewoon dat je achterlijke comedy-toestanden te wachten staan !
Zo'n allegaartje van hysterisch acterende personages heb ik nog nooit meegemaakt !
Gelukkig ligt mijn tolerantiegrens voor zulke onzin erg hoog, anders had ik het al afgezet na een kwartiertje kijken. Dit is zo'n typische film die enkel en alleen bestemd is voor de ogen van genrefans die films als "Braindead (1992)" & "The Bride of Frank (1996)" een warm hart toedragen.
Pas ergens 50 minuten in de film steekt het Horror gegeven de kop op.
De blonde bimbo met haar opbollende mega-boezem onder dat véél te strakke T-Shirt en zalig ronde kont in die spannende joggingbroek doet bij elke heteroman de stoom uit zijn oren fluiten
En dan is er nog dat schoothondje van een broer met zijn motten-fobie, niet te doen hoe hysterisch hij op die onschuldig fladderende beestjes reageert
Het feit alleen al dat ik regelmatig spontaan in de lach ben geschoten is een goed teken, dat gebeurt niet bij elke komedie.
Het laatste half uur komen de "gore"-fans nog flink aan hun trekken met veel bloed en afgehakte lichaamsdelen. Ze hebben zelfs een scène uit "Predator (1987)" nagespeeld ! Je weet wel, die waarin de buitenaardse jager iemands ruggengraat met hoofd en al uit diens lichaam rukt !
6,5/10.
Ik vond het een erg vermakelijk pulp filmpje dat echter nét iets te mager werd uitgewerkt.
Toch een aanrader voor de liefhebbers van het genre.
Voor de ongeduldigaards onder jullie zal ik maar meteen vermelden dat er na de aftiteling nog een korte scène volgt. Die is best leuk maar niet onmisbaar, let vooral op de nummerplaat van de wagen
Noodless
Niet te doen deze film, ik heb me echt vermaakt met deze horrorkomedie. Een bende losers, een sexy blondine of zoals
Near_Dark het al perfect verwoordde
, de hilarische toestanden
voldoende gore naar het einde toe, ...en een passend slot.
Amusant, humoristisch filmpje ! 8/10
Thorak
vond het een leuke film om een keer te zien. ga niet stemmen want ik vond het niks omdat dit gewoon niet mijn soort film is
Ik vond dit een geniale film, maar ik hou dan ook erg veel van Britse humor en horror, daar kunnen ze in Hollywood nog wat van leren!
Thorak
Het is voor mij al weer een tijdje terug dat ik deze film heb gezien, maar ik kan me herinneren dat mijn vrienden en ik nog meer 'verwijzingen' naar andere films herkenden. Ik zou alleen niet meer weten welke dat waren. We hebben ons in ieder geval zeer goed vermaakt met deze film! Het stukje NA de aftiteling zou een vervolg goed mogelijk maken. Van mij mogen ze er nog een maken!
Near_Dark
Yep, zulke onzinfilmpjes gaan er vlot in, een hoge score zullen ze bij mij nooit halen maar dat geeft niet, het blijft plezant kijkvoer, laat dat vervolg maar komen
Riddierid
Origineel bedacht zeg, het begint met een kipnapping en het eindigt met een leatherface slachterij XD verder kon het iets sterker maar wel van genoten
Redelijk geslaagde horror / komedie film.
Begin is leuke misdaad dat uitmond in horror.
Acteurs zijn ook goed en het verhaal past beetje bij andere horror films.
Bottleneck
Geinige film. Het begin is nogal flauwtjes vanwege het misdaadverhaaltje maar de tweede helft is erg leuk met die ultralompe killer en zodra er wat tempo inkomt. Blijft grappig om die Engelse droge typetjes in zo'n afslacht-situatie te zien, vooral Reece Shearsmith als Peter met z'n kaalgeschoren plekje achterop z'n kop en z'n temperature sensitive -uitspraak in het bos. Die foto van z'n vrouw ook
Krappe 3,5* voor simpel en goed vermaak.
Grover
Deze film heeft soms wel wat weg van de absurditeit van een Evil Dead. De humor is leuk en i.c.m. de 'horror', kijkt het aardig weg. Het plot is er wel wat bij de haren erbij getrokken, maar wordt ruimschoots goed gemaakt door de goede personages.
Vermakelijke maar nogal vergezochte horrorkomedie, die continu van toon en sfeer verandert. Het begint als misdaadthriller, maar al snel ontspoort de film in bloederige toestanden, waarbij gaandeweg logica definitief het raam uitgaat. De cast is redelijk op dreef en er zijn een aantal best grappige en spannende momenten, maar als geheel hangt de film als los zand aan elkaar. Origineel is het ook allemaal niet.
evildead666
Die vetzak is toch spudgun uit Bottom?
Goeie komedie, lekker droog en icm aardige horror
lekker weg te kijken
mcdaktari
Die Andrew vond ik er wel 1 van de leukste uit, wat een figuur zeg met z´n bivakmuts.
Echt een hele goeie britse komedie/horror
Corcicus
Hele leuke horror met fijne Engelse humor en goeie gore. De humor is veel subtieler dan gewoonlijk bij horrorcomedy en dat smaakte ik wel. De muziek was soms wel iets té cartoony, maar de personages waren zalig.
Filmkonyn
Leuk filmpje voor een zondagmiddag... 2 nadeeltjes;
1. Tracy gaat te snel dood, die had van mij wel langer mogen blijven. Niet alleen om het uiterlijk, maar ook om d'r britse bitchy houding.. geniaal
2. het "monster" vond ik niet bij de film passen. Had liever iets simpelers gehad. Een retard mag best, maar dat niet met zo'n kop.
Woeke
wat een boutfilm. Ik snap niet dat ie niet in de flop 100 staat. Niet eng niet grappig...
Leno
Het idee van deze film is wel aardig, waarbij de rollen allemaal omgekeerd lijken. De twist komt dan als een verrassing en werkt heel aardig. Wel jammer van de matige rollen en het irritante karakter van Peter.
Shinobi
Vermakelijk filmpje moet ik zeggen, weet een goede balans tussen horror en comedy te vinden wat je zelden ziet.
Ongeveer na 50 minuten maken we kennis met de monster die zo uit Wrong Turn had kunnen komen.
Alleen jammer dat Tracy zo snel doodgaat, had graag meer van haar gezien.
Trouwens wel even blijven zitten voor een extra scène na de eindcredits.
3,0 Sterren.
TragieStar.*
Hm, deze film is voor mij een totale ramp. Had toch een ander soort film verwacht. De gehele 90 minuten durende film was alleen maar humor. Had toch nog wat spanning en een beklemmende sfeer willen zien tegen het einde. Dat kwam er ook wel, maar toch op een komische manier waardoor de spanning en de sfeer wegblijft.Heb ook nergens kunnen lachen, en vond het redelijk saai.
De personages zijn stuk voor stuk irritant en worden ook nog eens redelijk slecht vertolkt door B-acteurs in een C-film.
Alleen de allerlaatste ontknoping was nog best creepy.
Thorak
Alleen al het feit dat je het hebt over een C-film zegt al dat je geen idee hebt wat je nou eigenlijk zegt. '
Andy Serkis is sowieso geen B-acteur, dat jij hem misschien niet goed vindt maakt hem nog geen B-acteur.
Een B-film is ook niet per definitie een slechte film, ik ken B-films die beter zijn dan menig Blockbuster!

Heb jij de Netflix-docu 'The Man With 1000 Kids' al gezien? 'Maag draaide om'

Prime Video-hitserie 'The Night Manager' krijgt een derde seizoen