Genre: Actie / Fantasy
Met onder meer: Justin Chatwin, Chow Yun-fat en James Marsters
Gesproken taal: Engels, Japans en Hindi
Releasedatum: 9 april 2009
Plot Dragonball Evolution
"The legend comes to life."
Goku is een jongen die een dragonball in zijn bezit heeft. Gecreëerd door een buitenaards ras en gekweekt op aarde door de machtige Piccolo. Met alle dragonballs bij elkaar, kun je een draak oproepen die vervolgens één wens vervult. De op sterven liggende grootvader van Goku heeft een laatste verzoek om met de grote Master Roshi alle dragonballs te vinden. Maar de missie is moeilijker dan het lijkt, want er zijn er zeven van op de wereld.
Goku
Master Mutaito
Carey Fuller
Emi
Fikret8
Kwa verhaallijn zou een verfilming van Dragonball Z alleen kunnen kloppen als er een hele franchise van wordt gemaakt wat uiteindelijk een trilogy of quadrilogy wordt.
* Saiyen & Frieza saga samen als 1 film
* Androids & Cell saga samen als deel 2
* Buu Saga als derde film
* en eventueel nog een Dragonball GT film
ssjindo
DBZ-film? Ben vooral benieuwt welke saga ze gaan verfilmen, maar ook wie de rol van b.v. Picolo gaat vertolken. Betwijfel alleen of het een succes wordt. Maar vroeger vond ik de tekenfilm serie wel vet.;-)
Dat moet geen probleem zijn wie piccolo gaat spelen, de hulk van de laatste film vond ik er wel tof uit zien
ssjindo
* Saiyen & Frieza saga samen als 1 film
* Androids & Cell saga samen als deel 2
* Buu Saga als derde film
* en eventueel nog een Dragonball GT film
Zal wel het beste zijn ja, anders word het allemaal te langdradig
Angrod_Pallanén
Ik zal laatst in Duitsland een grote DVD-box (evengroot als die van complete TV-series) van alle DB films voor 60 euro. Jammer, had liever een box gezien met alle afleveringen van DBZ
Metalfist
In Antwerpen kun je zo'n boxen kopen hoor met alle afleveringen van DBZ, DBGT en eventueel ook alle films.
bluesbrotha
Dragon ball z the movie! Zou er wreed uit zien,met de animatie van ( Final Fantasy Spirit within)&( Final Fantasy advent children) films.In plaats van live action.
Sasja
Zal wel het beste zijn ja, anders word het allemaal te langdradig
nee beter zou zijn
- Saiyan Saga
- Namek, ginyu en frieza saga in 1
- iid androids en cell bij elkaar
en de laatste( world tournament, en buu ook als 1
lowhusky
Het zou onverstandig zijn om meteen met de saiyan saga te beginnen. Ik zou beginnen met hoe Goku op de aarde belandde en hoe Frieza dus de planeet Vegeta vernietigde.
Fikret8
Ik heb zo'n grote dvd-box van GT, komt ook uit Duitsland..
Zie ook: Filmdragers en apparatuur >> Koop en ruil >> Fikret's grote ruil en verkoop topic
tinow
Dragonball Z word nog overal gekeken. Ik en vele andere hopen nog steeds dat er een vervolg komt op de afleveringen.
En geef toe, heel Nederland had het erover toen Goku voor het eerst Super Saiyan werd tegen Frieza
Dragonball Z heeft een naam en geruchten gaan al lang te ronde dat Dragonball AF zal komen (met SSJ 5 Goku e.d). Ik hoop het!
Daarnaast denk ik dat de studio's die de rechten van dragonball z hebben niet stil zitten.
Elke 3 maanden komt er een nieuwe DBZ game uit, en stuk voor stuk zijn deze goed voor maanden speelplezier.
Aan de films van tegenwoordig te zien is alles mogelijk en hoeven we zeker niet te wachten op nieuwe technologien.. (kijk bijvoorbeeld naar de Matrix 3).
Ik wacht net als jullie op nieuwe afleveringen, films en al het nieuwe van DB, want het is gewoon de beste tekenfilm ooit!
j@Zz
hmm ... en toch mis ik wat feiten, iemand al iets gevonden of er écht een kans in zit?
Fikret8
De Dragonball Z hype is bovendien nog lang niet voorbij.
Om de 3 maanden komt er een geremasterde nieuwe seizoensbox per saga uit op dvd (inclusief boek). Momenteel zijn er al 2 seizoenen uitgebracht en seizoen 3 staat gepland voor augustus.

Hayabusa
Ik ben nu de oude Dragonball serie aan het downloaden die hier niet op tv was te zien.
Waarschijnlijk ben ik de grootste Dragonball Z fan en ben er absoluut tegen dat er nu al een live-action film komt.
Als voorbeeld nemen we de laatste twee Matrix films die samen 300 mln dollar hebben gekost (gem. 150 per film). De gevecht tussen Smith en Neo op het laatst was vrij indrukwekkend, stel je nu eens voor dat het zo ongeveer 100 keer zo sneller gaat met kamehamea waves en Galic Guns, destructo diks, special beam cannons etc.
Super Saiyan transformaties, een Namek die realistisch moet overkomen, een drieogige man, Yamcha "Scarface", een clown "Chia Tszchu" en een dwerg "Krillin".
Ik heb laatst Transformers gezien en die hebben ze nu mooi verkloot. De transformaties zien er zo nep uit, volgens mij heeft de PS3 mooier beeld. Als Transformers al zo stom uitziet hoe moet Dragonball Z waar vechters planeten kunnen vernietigen met één oogopslag er uit zien?
De meeste superheldenfilms slagen niet eens op dit moment, laat ze maar een manga film maken over Goku en Vegeta die terug komen om hun klein-klein-klein kinderen bij te staan tegen nog sterkere krijgers etc.
Mijn favoriete personage is trouwens Piccolo gevolgd door Vegeta. Vegeta is af en toe een klein kind met zijn gemekker etc. veel te trots en zo. Dat maakt hem natuurlijk leuk, maar de Namek is veel slimmer en zijn discussies met Krillin zijn soms hilarisch.
Sasja
Ten eerste hangt het er ook vanaf wie de regisseur zou worden. Ik (ben zelf ook een groot DBZ fan)
2. ik had de transformers in de bios gezien en die vond ik er eecht super bruut uitzien dus dan zouden ze dat met DBZ ook kunnen doen. daar hebben ze wel de technologie voor.
En over de 'snelheden' gesproken van de gevechten, ik denk dat ze daar wel wat op verzinnen, doen ze wel vaker.
en over de personages (mijn favo is vegeta) moet je hier eens kijken
als je dan naar beneden scrollt zie je en toch wel mooie foto van piccolo. Kijk SSJ transformaties zou ze best lukken, yamcha ook maar idd ik denk dat er toch wel moeite is met Tien en chiaotsu.
maar je moet wel begrijpen dat er een groot verschil zit tussen transformers en DBZ
Hayabusa
Het verschil tussen Transformers en DBZ is dat de gevechten in de laatstgenoemde ontzettend snel gaan, nog sneller dan het gevecht tussen Smith en Neo in Revelations.
Transformers is echt niet geslaagd als je fan was geweest van de tekenfilms. Kijk in tekenfilms kunnen de bedenkers hun fantasie helemaal in kwijt, in realiteit heb je daar een groot budget voor nodig.
Ik ga voor een nieuwe manga film over DBZ, geen live-action film, althans niet voorlopig maar over een jaar of 20 waar ze hopelijk wel materiaal en budget hebben om zo'n film te financieren.
toch iets sneller:
Montreal gets a big-budget boom with three movie shoots
BRENDAN KELLY, The Gazette
Published: Saturday, September 01
The 20th Century Fox studio is expected to shoot three big-budget movies in Montreal over the next year; each has a budget of at least $100 million. The films are the Night at the Museum sequel Another Night, Independence Day director Roland Emmerich's remake of the sci-fi flick Fantastic Voyage and a big-screen adaptation of the Japanese manga Dragonball Z.
Another Night is the follow-up to the family film directed by former Montrealer Shawn Levy, which grossed $250 million at the North American box office last year. Like the first film, the sequel will once again be set at New York's Museum of Natural History and will feature many of the same characters, including the nightwatchman played by Ben Stiller. Robin Williams, who played Theodore Roosevelt, is also expected to be back.
It is not known if Levy will direct Another Night. The screenplay was penned by Robert Ben Garant and Thomas Lennon, the creators of Reno 911! and the screenwriters behind Balls of Fury.
The ironic twist for Montreal is that the first Night at the Museum was set to shoot here, and local crews had spent hundreds of thousands of dollars building sets at Mel's Cité du Cinéma studios. But the shoot was moved to Vancouver at the last minute to accommodate Stiller's schedule.
Emmerich, who shot the 2004 weather-gone-wacko epic The Day After Tomorrow in Montreal, will be back in town for Fantastic Voyage, an update of the 1966 film that starred Raquel Welch. It is about a scientist who is dying of a blood disorder. A group of his colleagues attempt to save him by being shrunk down, put in a miniature ship and injected into his bloodstream.
Emmerich's own company, Centropolis Entertainment, will be producing in partnership with James Cameron's Lightstorm Entertainment. Emmerich tried to make this film 10 years ago, but it didn't come to fruition.
Dragonball Z is adapted from the manga created by Akira Toriyama; the work was also turned into a Japanese anime series that played all over the world. It tells the story of an alien sent to destroy Earth, who has a change of heart and decides to join the humans in their fight against various aliens and bad guys.
There are no details yet as to when these three shoots will begin, but they are expected to wrap production by next July.
Materny
ben er absoluut tegen dat er nu al een live-action film komt.
Ik snap je angsten in het geval dat het project faalt, maar bij mijn mening is de film industrie momenteel wel in staat om dit succesvol te verfilmen.
Alles hangt af van het budget namelijk.
Hoe hoger het budget des te beter de casting, special effects en natuurlijk de regisseur. '' aangezien ze een niksnut geen 100mil geven''.
Je voorbeeld van the Matrix rev, als een voorbeeld van hoe het zou moeten lijkt mij een werkelijk een perfect uitgangspunt.
Niks is onmogelijk in movie buisness, en ik weer zeker dat ze de gevechten realistisch kunnen laten overkomen.
Ik zie enkele aspecten in de X-men films ook wel als een uitgangspunt, iets waar aan gewerkt en verbeterd kan worden.
De wereld is klaar, voor Frieza Vs Goku on the big screen.
Persoonlijk hoop ik dat ze die battle gaan verfilmen ooit, al vraag ik me af of het wel wijs is om daar mee te beginnen. '' '' Voor de mensen die niet bekend zijn met het verloop van DB 'Z'''.
Fikret8
Dinsdag 04 september 2007 - Ben je gek op anime, manga en dan met name op de Dragon Ball Z serie? Dan hebben we vandaag goed nieuws voor je. Na diverse series en games zal Dragon Ball Z namelijk naar het witte doek gaan komen. 20th Century Fox gaat namelijk een echte bioscoopfilm van de serie maken.
De film zou een budget hebben van maarliefst 100 miljoen dollar en zal binnenkort in productie gaan. Een datum wanneer de film in de bioscoop zou moeten gaan draaien is nog niet bekend, maar dat wordt op z'n vroegst eind 2008.
De Dragon Ball Z wordt beschouwd als één van de populairste franchises ter wereld, met onder andere een eigen tv-serie, video games, kleren en speelgoed. Nu dus binnenkort ook een bioscoopfilm, we zijn benieuwd!
Fikret8
The Gazette has posted unconfirmed news on the Night at the Museum sequel, Roland Emmerich's Fantastic Voyage remake and Dragon Ball Z movie at 20th Century Fox:
Bron: www.comingsoon.net
Het wordt dus een trilogy.
Ohhh,
Ik hoop zo dat ze dit doorzetten, en er een succes van maken.
Met wat poen en een fatsoendelijke regisseur moet dit te doen zijn.
Ohhh,
Ik hoop zo dat ze dit doorzetten, en er een succes van maken.
Met wat poen en een fatsoendelijke regisseur moet dit te doen zijn.
Ik heb nog wat moeite om een live action van DBZ voor te stellen, vooral die supersnelle vechtscenes.
Alles is mogelijk.
De mogelijkheden en hedendaagse technieken zijn fenomenaal genoeg voor dit te doen.
Alles is mogelijk.
het blijven acteurs, dus of ze moeten iets heel goeds doen met CGI of we krijgen van die neppe vechtscenes.
Ik kan niet zo snel een live action film bedenken waarin de vechtscenes mooier zijn dan die in een animatie.

Heb jij de Netflix-docu 'The Man With 1000 Kids' al gezien? 'Maag draaide om'

Prime Video-hitserie 'The Night Manager' krijgt een derde seizoen