• 9.384.523 stemmen

Met onder meer: Justin Chatwin, Chow Yun-fat en James Marsters

Gesproken taal: Engels, Japans en Hindi

Releasedatum: 9 april 2009

Plot Dragonball Evolution

"The legend comes to life."

Goku is een jongen die een dragonball in zijn bezit heeft. Gecreëerd door een buitenaards ras en gekweekt op aarde door de machtige Piccolo. Met alle dragonballs bij elkaar, kun je een draak oproepen die vervolgens één wens vervult. De op sterven liggende grootvader van Goku heeft een laatste verzoek om met de grote Master Roshi alle dragonballs te vinden. Maar de missie is moeilijker dan het lijkt, want er zijn er zeven van op de wereld.

avatar van merrin

merrin

Als je de berichten mag geloven zou Fox-studio de Dragonball film willen aborteren! Blijkbaar is het beeldmateriaal niet overtuigend genoeg. Ik las dit net op deze filmblog. De auteur zelf denkt dat het nooit zo ver zou komen, maar dit is toch teleurstellend. Had hier eigenlijk veel van verwacht.

avatar van Hayabusa

Hayabusa

Ik ben opgegroeid met de Engelse dub, zo slecht is die gelukking niet in Dragonball, maar heb ook sommige afleveringen in het japans gezien en die klinken veel beter moet ik zeggen.

De meeste anime in het japans klinken veel beter dan de Engelse dub, bijvoorbeeld Naruto, die moet je zeker in het japans bekijken, zeker niet in het Engels, want dat is een drama. Dat geldt ook voor Bleach.

merrin schreef:

ja klopt, heb ik ook gelezen. gelukkig waren die berichten false

avatar van merrin

merrin

Dit nieuws zal uiteraard nooit bevestigd worden, maar waar er rook is ... tot nog toe is er weinig overtuigend beeldmateriaal.

avatar van pg-love

pg-love

Damn hé dit is verkrachting van Dragonball ze lijken niet eens op de tv-serie van Dragonball . Ik vind dat dit eigenlijk niet kan. Dragonball moeten ze laten hoe het is als een tekenfilmserie gewoon weer op tv moeten laten komen en weer gewoon een film daar van moeten maken en niet een film met fockin' echte personen dat is bullshit dit. Ze verkrachten helemaal Dragonball. Wat de vervolg word zeker Dragonball Z, en daaron Dragonball GT . WTF HÉ

merrin schreef:

Ja dat denk ik ook....dan kunnen we deze week wel een atnwoord van fox verwachten,ik denk dat hij er gewoon gaat komen,

Sasja

After the utterly ridiculous rumor that Fox was canceling Dragonball hit the webs a source at Superheroflix says hell to the no! It aint so. Here is what the site has to say:

The film was completed a while ago, and the reasons for moving the film’s release date from this summer to next spring was to insure that all of the needed special effects were completed. We have a source that is very close to the film. And he/she says that the first edit is done, and that it has been shown to those “higher ups” at Fox. And that they love the finished film. Our studio contact, who we aren’t allowed to name at the moment, worked on the production, and has seen the completed movie. Everyone involved seems to think they have a hit on their hands, and he even went on to say that it was “pretty darn awesome. There is certainly talk about a sequel. I have no doubt that it will happen. I’m sure that it will be a trilogy.”

No real surprise there. But it’s great to see that the studio is excited

bron http://www.dragonballmovieblog.net/

hub_011

hm klinkt goed dus ze nemen de tijd ervoor om de special effects

op zijn best te krijgen.want als dat niet goed gedaan word zal de film zoiezo falen.

avatar van Tenshinhan

Tenshinhan

@Hub_011

Objectief gezien is de Funimation versie gewoon slecht, en wie in het bezit is van de manga of die weleens heeft gelezen zal het absoluut met mij eens zijn.

De persoonlijkheden van de personages worden niet gerespecteerd, de namen van de aanvallen worden vaak veranderd, de dialogen hebben vaak niks te maken met wat er in de originele versie gezegd wordt, en nog veel meer. Of je de soundtrack goed vindt ligt natuurlijk aan je smaak, maar naar mijn gevoel past die niet bij serie omdat die te Amerikaans klinkt. En waarschijnlijk zouden de Japanners alleen een live-action Dragon Ball kunnen maken, gewoonweg omdat de personages erg Japans zijn, en de Amerikanen niet in staat zouden zijn om de Japanse feeling over te kunnen brengen tot een live-action film, en al helemaal niet als je Amerikaanse acteurs in de hoofdrollen hebt.

"Im sure that it will be a trilogy.

Ik niet.

avatar van PrinceVegeta

PrinceVegeta

ben benieuwd

als ze ma ni de hele film gaan verpesten anders ga ik samen met hub_011 ff persoonlijk bij ze langs

Tenshinhan schreef:

@Hub_011

Ik niet.

ik vind het juist goed dat er een westerse draai aan word gegeven

en ook dat de dialogen zijn veranderd vind ik ook prima,

Ik heb hier de remastered seasons liggen en als je dat dan vergelijkt dan bedoel ik de 2 audio streams de japanse en de amerikaanse,de japanse vind ik echt om te huilen maar meningen verschillen de ene kiest voor de japanse en de anders staat aan de amerikaanse kant waar ik zelf ook bij hoor

PrinceVegeta schreef:

ben benieuwd

afgesproken

avatar van Mariami

Mariami

Wanneer komt er een trailer vanuit?

Mariami schreef:

Wanneer komt er een trailer vanuit?

Nog onbekend volgens mij

Tenshinhan schreef:

ik heb de mangas gelezen maar dat was pas na dat DBZ in nederland op tv kwam en die was amerikaans. dus ik ben gewend aan de us audio.en wat mij irriteerde aan de manga was dat ze de namen hadden vernederlandst (zoals bv de naam de geniale schildpad) dus nee ik houd het bij funimation

Hero-man

Pfff verheug me sinds begin 2008 al op die film.. Als ze die nu gaan cancellen dan is dat heel triest maar ik heb ook ergens anders geleze dat de meeste plaatje die zijn uit gekomen maar slechts afleiders waren en de zogenaamde fans een beetje te dimmen...

Ik weet niet wa ik er van moet verwachten... Ik hoop dat dit film een gigantische hit wordt en de andere 2 films die ook op de agenda stonden ook uit gaan komen...

Hero-man

Mensen goed nieuws kom er wat laat mee maar de film dragonball zou niet eens een probleem hebben... De film wordt NIET gecanceld dus..

De film blijft gewoon komen op de release data.. ^^.

Greets Hero-man

avatar van Materny

Materny

Natuurlijk, dat zou ook belachelijk zijn.

De film is klaar en dan zouden gaan ze hem cancelen. ?

Poef*, weg 100 miljoen euro en geen cent ervoor terug. Iemand die een beetje kan doordenken besteed nog niet eens aandacht aan zo'n belachelijk gerucht.

Leland Palmer

Inderdaad. De trailer staat gepland voor oktober trouwens.

Hero-man schreef:

sinds begin 2008? ik zat er al op te wachten toen ze het hadden over een DBZ film (wat tot nu toe nog niet is gekomen)

Hero-man

Kan wel ^^ tenminste ik verlangde me erna toen ik het officieel op imdb zag... Een tijdje geleden dus.. Maarja klopt idd de trailer staat geplend voor oktober en de film is nog niet klaar btw.... Smoesjes want anders zou het maar heel kort duren zo'n film.....

Maarja je weet nooit zou best kunnen

Sasja

nee de film is al klaar, alleen ze willen de tijd nemen om de puntjes op de i te zetten

Sasja schreef:

De film is nog lang niet klaar. Alleen het filmen en inmiddels wel meer natuurlijk, maar bij een film als deze duurt de post-productie fase natuurlijk behoorlijk lang.

HarmJanStegenga schreef:

Inderdaad ze moeten dit gewoon rustig afmaken als ze dit gaan verpesten dan dan dan....verpesten ze het

Hero-man

Mijn verwachtingen worden steeds beter....

Weet je dragonball gaat een goede film worde...

En als dragonball geen goede film word (dus lager dan 3.0* heeft) dan tracteer ik hier iedereen een ijsje:P

Maar de film word wel goed je moet gewoon de anime helemaal niet vergelijke met deze film en dan zal die denk ik heel goed uitkomen...

Trouwens de trailer komt uit tijdens de harry potter film half blood prince dan... 17 oktober 1 dag voor me verjaardag dus dat word wel goeed!!:P

Nog heel ffkes wachten..

avatar van Resh

Resh

geen waterijsje he

In 2009 worden wel wat animatie tekenfilms/spellen in verfilming gebracht ben benieuwd, hoop niet dat het als Mortal Kombat als een flop eindigt.

avatar van Materny

Materny

uitkomen...

Is niet te hopen.

Laatste wat ik vernomen heb is dat Hp6 naar de zomer van 2009 is verzet. Maar de trailer zal veel verklappen, hopen dat het power rangers gehalte niet al te hoog is aangezien vele daar bang voor zijn.

En terrecht.

Leland Palmer

Naar mijn weten word de trailer getoond tijdens Max Payne en niet tijdens HP6.

HarmJanStegenga schreef:

kom mensen allemaal zo laag mogelijk stemmen krijgen we een gratis ijsje

avatar van Resh

Resh