Genre: Actie / Fantasy
Met onder meer: Justin Chatwin, Chow Yun-fat en James Marsters
Gesproken taal: Engels, Japans en Hindi
Releasedatum: 9 april 2009
Plot Dragonball Evolution
"The legend comes to life."
Goku is een jongen die een dragonball in zijn bezit heeft. Gecreëerd door een buitenaards ras en gekweekt op aarde door de machtige Piccolo. Met alle dragonballs bij elkaar, kun je een draak oproepen die vervolgens één wens vervult. De op sterven liggende grootvader van Goku heeft een laatste verzoek om met de grote Master Roshi alle dragonballs te vinden. Maar de missie is moeilijker dan het lijkt, want er zijn er zeven van op de wereld.
Goku
Master Mutaito
Carey Fuller
Emi
Merk
Dit is de 1 van de slechste films die ik ooit heb gezien.
De special effects waren gewoon ernstig slecht en het verhaal is echt waardeloos.
hij krijgt van mij toch een 0,5 omdat Bulma er zo goed uitziet. Jammer genoeg is dat ook het laagste wat er gegeven kan worden.
TimoGoedhart
Nou ik ben us en heel groot DBZ fan en dit kan echt niet. De 1.5 is voor de special effects, maar de film lijkt op niets wat het had moeten zijn. Ik ga er verder niet over uitwijden, maar ik heb alle afleveringen DBZ op DivX en deze film lijkt nergens op
Sasja
niet dat ik je ongelijk geef met jouw stem maar je weet toch wel dat de film zowiezo niks met DBZ te maken heeft?
Dit moest een verfilming van Dragonball worden niet dragonball Z (dus de serie voor DBZ)
(kan zijn dat je dit al wist, maar veel wisten dan dus niet)
loekiedepo
Op zich is het verhaal wel fatsoenlijk, er zitten best wat leuke en spannende momenten in de film en de special effects zijn prachtig, maar het acteerwerk verpest de film volledig. Hij is leuk als een tussendoortje, maar ik zou zelfs de dragonball fans afraden hem te kijken...
Ik geloof niet dat ik ooit zo'n slecht geacteerde film heb gezien :s
svauke69
Ik denk dat je de manga even van je af moet kunnen zetten als je deze film bekijkt,vergeleken met de manga lijkt hij inderdaad nergens naar.Maar als je hem bekijkt als een film waarvoor de manga enkel als inspiratie is gebruikt(niet als rode draad dus) is het vast en zeker een aanrader.
sjano1244
deze film is crap en niet zo'n beetje ook. Ze hebben echt die film respectloos behandeld.
JustMike
ik vond het nog wel meevallen, was wel vermakelijk, ook leuk dat james marsters piccolo speelde.
JustMike
ik zou ook best wel een vervolg willen zien, maar ik snap ook dat de DBZ fans dat liever niet willen.
Ik geloof niet dat ik ooit zo'n slecht geacteerde film heb gezien :s
vast wel, de bloodfist reeks
DonOswaldo
- 1931 stemmen
Niet per se hoor, wil best een vervolgje zien, alleen dan wel een andere regisseur en een andere cast. Maar aangezien deze regisseur al wat vervolgen gepland heeft zie ik dat jammer genoeg niet gebeuren..
sjano1244
het liefst niet nee maar het zou wel kunnen dat ze een vervolg maken
sjano1244
ik hoop dat ze van plan zijn om een andere cast en regisseur te gebruiken
Sasja
ik hoop eerder dat ze een reboot gaan maken, zelfs met betere vervolgen is het niet meer te redden
mod122
Tekenflms zijn inderdaad veel beter maar toch vond ik het een prima film om tussendoor te kijken aangezien er geen nieuwe tekenfilms komen.
Masterbrain
NEEEE geen reboot ze moeten het gewoon laten bij Animatie
,want Dragonballz of Tekken kan je gewoon niet verfilmen.
laat het bij het origineel [Animatie] dat nog waardering krijgt.
Mocht Dragonball in de toekomst in de pijplijn komen om in de bios te verschijnen ,dan kunnen ze beter een Animatrix achtig Dragonballz aktie spectacel maken met high def Animatie 3D dragonball met een totaal nieuwe storyline.
zo zou ik of mischien wel andere Die hard DBZ fans

Kid buu - baby
pikkon-piccollo
Broly-Turles
het is maar een idee
Het is al weer een tijdje geleden dat ik de serie in z'n geheel heb gekeken, dus misschien ligt het daar aan, maar wie is Turles..?
Decec
Hartstikke leuke film... prima! Een slechte cijfer? Nou voor mij niet,
't is logisch, deze film is echter mijn smaak... SF/Fantasy....
Bekende acteur Yun-Fat Chow speelt goed!
Voor mij goede 4 sterren!
hero88
leuke film maar aangezien de serie had ik er meer van verwacht
leuk geprobeerd als deel 2 komt? moete ze toch veel beter hun best doen...
Hartstikke leuke film... prima! Een slechte cijfer? Nou voor mij niet,
't is logisch, deze film is echter mijn smaak... SF/Fantasy....
Bekende acteur Yun-Fat Chow speelt goed!
Voor mij goede 4 sterren!
have you gone crazy ?
this is a baddass movie
story: 0
fights : 3
special effects:5
bad bad bad
Place Ho.
slecht film, verhaal is totaal niet interessant, special effects waren niet om aan te zien, dramatisch geacteerd en de vechtscenés...ja die mochten wel beter, vechtscenes zijn het ergste....1.0
Hero-man
Weet je achteraf nagedacht is DBE niet zo heeeel slecht
ik ben altijd al een dragonball fan geweest en heb het vroeger ook met veel plezier gekeken
Tegenwoordig ben ik verzeild geraakt in het comicwereld omdat ik zelf ook manga's en comics schrijf maar die bevatten een heel ander kaliber qua verhaal.
En dit is het punt. Dragonball was vroeger gewoon een serie waarin werd gevochten.
In eerste instantie met RedRibbon Army (godzijdank dat ze die hebben weggelaten)
En later pas met King Piccolo.
Omdat dragonball hier in NL niet is uitgezonden voor zover ik weer en ze zijn begonnen bij DBZ had ik meer gehoop op een Dragonball Z
Want die had meer een verhaal die wel te verfilmen valt.
Neem kort aan.
Wat zie je liever een kleine jochie net tegen de 18 á 19 die de wereld over gaat om de magische ballen te zoeken en vervolgens mee doen met een toernooi en vervolgens King piccolo in de finale tegenkomt en de manga zo gedeeltelijk te volgen
Waardoor je een logische vervolg kan maken
Of dit kutverhaaltje van DBE waarvan een logische gevolg eerder is nog een gevecht tussen Goku en Piccolo
EN ik miste 1 persoon in dit hele film!
Kaal en klein
KRILLIN Waar te fack hebben ze krillin gelaten?
Aapje81
Hele aardige stripverfilming die zich focust op jonge kijkertjes. Het acteren en vooral het verhaaltje laten te wensen over maar de film is met veel plezier gemaakt en dat maakt alles net onderhoudend genoeg.
Redelijk
RSmovie91
Gefocust op jonge kijkers. Helaas kennen die de originele serie niet
naert
wat een tegenvaller special effect's kennen ze niet zeker en wat een acteer werk
de orginele serie is veel beter voor de liefhebbers.

Heb jij de Netflix-docu 'The Man With 1000 Kids' al gezien? 'Maag draaide om'

Prime Video-hitserie 'The Night Manager' krijgt een derde seizoen