• 9.377.249 stemmen

Met onder meer: Justin Chatwin, Chow Yun-fat en James Marsters

Gesproken taal: Engels, Japans en Hindi

Releasedatum: 9 april 2009

Plot Dragonball Evolution

"The legend comes to life."

Goku is een jongen die een dragonball in zijn bezit heeft. Gecreëerd door een buitenaards ras en gekweekt op aarde door de machtige Piccolo. Met alle dragonballs bij elkaar, kun je een draak oproepen die vervolgens één wens vervult. De op sterven liggende grootvader van Goku heeft een laatste verzoek om met de grote Master Roshi alle dragonballs te vinden. Maar de missie is moeilijker dan het lijkt, want er zijn er zeven van op de wereld.

avatar van movielou

movielou

vond deze maar niks echt weer een goedkope film de tekenfilms zijn veel beter!

2,0

avatar van ecnaegnev

ecnaegnev

Trok op niks!

avatar van mnrk

mnrk

Ik had nog nooit iets van Dragonball gezien, tot gisterenavond

Het verhaal was redelijk te volgen en de special effects zagen er wel goed uit. Ook het acteerwerk was van een redelijk niveau.

Maar het is toch niet mijn ding....

avatar van jackie chan

jackie chan

Allereerst, ik heb de serie vroeger gevolgd. Ik heb ook de eerste delen gezien dus seizoen een. En niet zoals veel klasgenoten enkel Dragonball Z (en GT). Ik heb de eerste seizoen via de duitse TV gezien.

Het eerste seizoen, dat is waar deze film een beetje om draait. Hij verteld het hele verhaal van seizoen 1 in één filmpje van 90 min. Dat hij dus weinig diepgang kent is dus logisch. Maar slecht is de film weer niet. Hij bevat wel alle ingredienten en alle personages zijn aanwezig.

Ik geef deze film een 2,5* want ik vind hem niet zo slecht alleen voegt hij niets toe en geen 'nieuw' verhaal.

Even iets anders: Kan iemand mij helpen aan de tekenserie van Dragonball met NEDERLANDSE ondertiteling? Dragonball, Dragonball Z en of dragonball GT?

Dit is toch wel mijn favorieten jeugdserie!!!

avatar van Sasja

Sasja

jackie chan schreef:

Dit is toch wel mijn favorieten jeugdserie!!!

Voorzover ik weet is geeneen van de series uitgebracht op dvd met nederlandse ondertiteling (op een paar na van het begin van DBZ)

avatar van viiis

viiis

Slechtste film die ik ooit gezien heb!

avatar van StrikerZ

StrikerZ

Deze film was jammer genoeg niet echt van wat ik had verwacht. De regisseur heeft er een soort alternatieve versie van gemaakt. De cast kon naar mijn mening stukken beter. Als ik hem beoordeel als film op zichzelf en dus niet specifiek op Dragonball, heb ik me er nog enigzins mee vermaakt, het kan er nog mee door. Af en toe was het soms nog wel grappig.

avatar van MovieMenaCe

MovieMenaCe

Ikzelf heb nog nooit een Dragonball Z(cartoon) aflevering kunnen afkijken. Ik heb er ook echt helemaal niks mee. Het is in mijn ogen vreselijk langdradig en de animatiestyle vindt ik ook niet mooi. Maar ik was wel redelijk nieuwsgierig naar de film versie

Ik moet eerlijk bekennen dat Dragonball evolution een leuke wegkijk film is. Special effects zijn niet zo slecht zoals men allemaal beweerd, wordt leuk in geacteerd. Zoals ik al eerder zei kan ik de cartoon mythologie niet vergelijken met de film. Maar door deze film heb ik toch een klein beetje DBZ historie tot mij genomen. Op naar deeltje 2 !

avatar van JohnieOctovitsch

JohnieOctovitsch

Op IMDB staat id al wel een deel 2. Hopelijk doen ze dat niet, dit deel is al een enorme flop in vergelijking met de fantastische series, laat staan een 2e deel

avatar van Hakunamatafaka

Hakunamatafaka

Extreem slecht i.t.t de serie.

Waarom maakten ze niet gewoon een animatiefilm van 2uur? Dat zou een genot zijn, voor de fans.

KAME-HAME-HAAAAAAAAAAAAAAAA

avatar van yoshimitsu

yoshimitsu

Deze film is nog geeneens een 2 waard, mensen zijn veel te mild. Toen ik de eerste fotos zag wist ik al meteen dat die heel slecht zou zijn, en ik had geen ongelijk. Best een belediging voor DB dit. Toch maar een 1 omdat ik een fan ben van de animatie maar hoger is het niet waard in mijn ogen.

avatar van Matakeo

Matakeo

mrwhite schreef:

donyasuda maakt het voor iedereen op een perfecte manier duidelijk deze film MOET in de flop 100 allertijden.

respect voor donyasuda dat hij de film langer dan 10 minuten heeft durven aanzien!

avatar van navles

navles

omg.. ik was/ben een grote dragonball fan .. maar deze film wtf waren ze aan het denken

avatar van yoshimitsu

yoshimitsu

Ik heb mijn stem verlaagd naar een 0,5....

avatar van Phantasm

Phantasm

Niet echt goed, maar ook niet echt slecht, aardig tussendoortje.

avatar van Carealot Carrot

Carealot Carrot

navles schreef:

$

avatar van Layla!

Layla!

yoshimitsu schreef:

Ik heb mijn stem verlaagd naar een 0,5....

me too..

Bijna ander half uur van mn leven vergooid.. Die 2 uur krijg ik nooit meer terug

Wilde praktisch huilen na het einde van deze film.. Dit doe je mij en andere die heart fans van Dragonball Z niet aan!

They better not srew up 'The last airbender' !!

avatar van serkancat

serkancat

ik kijk de tekenfilm altijd en het is leuker dan deze film slaat echt nergens op

avatar van MovieHolic

MovieHolic

Wat een verschrikkelijke wanvertoning

Verspil hier je tijd niet aan alle tekenfilms zijn beter.

avatar van kirk douglas

kirk douglas

Geen idee hoe ze dit voor elkaar gekregen hebben, maar dit is wel heel erg mislukt.

Het verhaal is flut en het lijkt erop of er telkens stukken ontbreken.

Dat men hier nog geeneens het hoofdfiguur ook maar een beetje op de oorspronkelijke liet lijken is al meer als onzinnig.

de de film in de bios onderging verbaast me niets dat ze de vervolgen al aan het opnemen waren verbaasd me wel.

avatar van cm_punk

cm_punk

Wat een draak van een film.

avatar van 88Fabian

88Fabian

cm_punk schreef:

Wat een draak van een film.

Leuke zinspelling,maar er komt op deze drakenfilm een vervolg.

avatar van AchmedATM

AchmedATM

Of een vervolg komt is nog onzeker, maar waarschijnlijk niet in de nabije toekomst.

avatar van cm_punk

cm_punk

88Fabian schreef:

Leuke zinspelling,maar er komt op deze drakenfilm een vervolg.

Dat hoop ik niet voor de DBZ fans. Ikzelf heb de serie niet gekeken, maat van me dacht dat ik maybe er nog plezier aan zou kunnen beleven. Maar zelfs voor een non-fan was dit stieren ballen.

Mijn excuus als iemand stieren ballen lekker vind

avatar van Carealot Carrot

Carealot Carrot

Ik hoop wel op een vervolg, kan eigenlijk alleen maar beter worden.

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

cm_punk schreef:

Dat hoop ik niet voor de DBZ fans.

Jammer genoeg wel. De regisseur gaf zelfs aan meerdere vervolgen te willen maken..

avatar van AchmedATM

AchmedATM

True, maar het meest recente nieuws is dat de studio onzeker is of ze ermee door willen gaan.

avatar van Kevin13

Kevin13

Mijn verwachtingen voor deze film waren zeer laag. Toch nog aardig verrast. De film neemt zichzelf niet serieus net zoals de acteurs. Dat scheelt toch al. Overigens vond ik de speelduur veel te kort, had van mij nog een halfuurtje langer kunnen duren. Personages waren best oké, Chatwin deed het nog redelijk. Alleen degene die Yamcha vertolkte kwam helemaal niet over als Yamcha. Bratha. Special effects waren zeer dik in orde en amusementswaarde was enorm. Krijgt van mij een mooie 2,5*.

avatar van pkpaul

pkpaul

De regiseur heeft volgens mij flink aan de drugs gezeten toen hij dit bedacht en filmde haha!

Dit is tot nu toe de allerslapste slechtste film uit mijn film geschiedenis.

Maar ergens vind ik hem wel 1 ster waard, omdat ze dragonball en dragonball z gewoon keihard in de maling nemen!

avatar van notorious_kim

notorious_kim

Ik was zeer aangenaam verrast van deze film. Ik had er zeer lage verwachtingen van. Bij het begin dat ik dat dit een soort van Lord Of The Rings rip-off was, zo komt het ook enorm over voor de rest van de film. Maar het verhaal boeide mij van begin tot einde, ookal was de voorspelbaarheid groot, en andere keren was ik dan weer verrast van een wending.

Ik had hiervoor nog niets van Dragonball gehoord, dus wist eigenlijk niet echt waarover het ging, ik wist wel dat het iets was dat op een kind/jeugd publiek is afgestemd.

De inbeeldzetting vond ik ook wel mooi, de dragonballs komen mooi tot hun recht, en de landschappen zijn ook mooi gedaan.

Al bij al een zeer leuke film, niet eentje die ik terug ga opzetten. Grappig vond ik wel dat ik bij de aftiteling ineens James Marsters zag verschijnen, en ik had zo iets van: what! james Marsters, ik heb die totaal niet gezien. Bleek dat dat Lord Piccolo was, en dus vrij onherkenbaar gemaakt was.

Aanrader voor mensen die houden van fantasy films alla Eragon.