Genre: Actie / Fantasy
Met onder meer: Justin Chatwin, Chow Yun-fat en James Marsters
Gesproken taal: Engels, Japans en Hindi
Releasedatum: 9 april 2009
Plot Dragonball Evolution
"The legend comes to life."
Goku is een jongen die een dragonball in zijn bezit heeft. Gecreëerd door een buitenaards ras en gekweekt op aarde door de machtige Piccolo. Met alle dragonballs bij elkaar, kun je een draak oproepen die vervolgens één wens vervult. De op sterven liggende grootvader van Goku heeft een laatste verzoek om met de grote Master Roshi alle dragonballs te vinden. Maar de missie is moeilijker dan het lijkt, want er zijn er zeven van op de wereld.
Goku
Master Mutaito
Carey Fuller
Emi
amaz0ne
Leek alsof ik naar een powerrangers serie keek.
Zo nep! En heel slecht geacteerd, vooral de zogenaamde Goku was om te huilen, Bad casting. Bovendien is de DB storyline heel slecht uitgewerkt.
Hey la,
De power Rangers zijn ok.
De stuntellige effecten horen bij de powerrangers.
ricky090
kan niet wachten op deel 2
Alleen is dit geen DBZ
maar DB
ssk
Film was wel redelijk/goed, verhaalvorm en effecten ook redelijk , alleen vond ik piccolo er niet goed uitzien, verder wel een oke film, die het kyken wel waard is
Le Bon
voor een DB fan is dit een leuke film om na te kijken
hoogst persoonlijk weet ik meer van dbz...
Ik hoop dat daar ook films van komen: met super saiyen powers
frieza cell mayin en super buu zou tof zijn!
word daar al een film over gemaakt of?
Hayabusa
voor een DB fan is dit een leuke film om na te kijken
hoogst persoonlijk weet ik meer van dbz...
Ik hoop dat daar ook films van komen: met super saiyen powers
frieza cell mayin en super buu zou tof zijn!
word daar al een film over gemaakt of?
Hopelijk nooit. Zoiets kun je niet verfilmen, hopelijk heeft dit film dat laten zien, maar als ik naar sommige cijfers van mensen kijk, betwijfel ik of de boodschap wel eigenlijk is overgekomen.
Minority_Check
piccolo vond ik juist de positieve van deze film.
en de rest niet
marcjeb
Hoe weet jij nou dat de tekenfilm ook kinderachtig was, heb je dragonball wel eens gekeken dan ?? er staat alleen dat je Z en GT en movies heb gekeken. DBevo is gewoon waardeloos.
Eindelijk gezien.
Ik heb alle afleveringen gezien van dragonball Z en GT en heel veel zelfs dubbel,en ook een paar van de langere tekenfilms.
Was/ben dus zeker een fan.
Ik had natuurlijk wel gehoord en gelezen hoe slecht deze film zou zijn dus eigenlijk viel het nog wel mee.
''''''''Tja,het is allemaal wat kinderachtig/flauw gedaan,maar de tekenfilm was ook vaak kinderachtig/flauw,dat vergeten mensen.''''''''
Sommige grappen moest ik wel om lachen zoals Yamcha die Masther roshi een box wil geven en dus zijn vuist balt,en Roshi dit als een vuist ziet en een gevechtshouding aanneemt.
info ? link ? bron ?
hier komt geen vervolg van, dit zal nu al een reboot krijgen ! kan niet anders.
zoals ik heb gelezen hebben de acteurs al getekend voor een vervolg en ik las ook in een interview dat als het aan james marsters ligt dat er dan in totaal nog 6 vervolgen zouden komen, dat is tenminse wat hij wilt.
En over de winst, Deze film is gigantisch geflopt, maar hij heeft wel het geld opgebracht wat hij heeft gekost, rond de 45 miljoen (wereldwijd)
marcjeb
haha , jij denk dat de technologie nog niet zover is ze hadden gewoon geen geld geen acteurs en geen regiseur niet echt een filmliefhebber cker , ? met een beetje effecten van spiderman 3, vliegwerk van matrix , special effects van een acteurs als hugh jackman zou het perefect zijn , kijk naar spiderman,x-men, lotr, harry potter, batman, hulk, transformers enz DIKKE EFFECTEN goed in elkaar gezet, en ze komen allemaal uit de boeke of tekefilms
echt een slechte film >.> volgt ook helemaal niet de verhaal lijn van dragonball >.> en dan ook nog is die fake ass kamehameha wat meer weg heeft van een haduken >.> echt die gast die dit heeft geregiseert moet echt met pensioen gaan ze konden beter een paar jaar wachten zodat de technologie waarschijnlijk beter was zodat we teminste nog een betere kamehameha hadde kunnen zien
marcjeb
waarom niet gewoon op vhs, het zal net zo goed verkopen als dvd:P
Tjonge, jonge! Hoe heeft deze film nou in godsnaam de bioscopen gehaald. Als ik een distributiemaatschappij was, dan zou ik het zelfs niet laten uitbrengen op een direct-to-dvd. Dit is gewoon absurd en schandalig.
ghostman
Geinig filmpje. Wordt wel een beetje ondergewaardeerd op IMDB. ik bedoel wat is het verschil tussen Piccolo en die homo Shah van Perzie in 300?
**0,5* / *****
info ? link ? bron ?
hier komt geen vervolg van, dit zal nu al een reboot krijgen ! kan niet anders.
Sequel | Dragonball - The Movie - dbthemovie.com
hier heb ik het gelezen
marcjeb
Oke dank je, klinkt goed.
Teminste als ze wel de hele zaak gaan omgooien nu, hoop dat ze geleert hebben van hun fouten alleen aan de trailers van deze film kon je al zien dat het B was, ze mogen met een groot budget komen en een goeie script willen ze nog mensen kunnen lokken naar een 2e deel.
Hoop trouwens dat de vrouwen een veel kleinere rol krijgen, of dat ze er gewoon uitgeflikkert worden Chichi moet in een 2e deel gewoon het brave vriendinnetje zijn die 1 min voorkomt. ( vrouwen die vechten is altijd een flop, kijk naar street fighter of die Dead or alive film )
Sasja
Oke dank je, klinkt goed.
ze kunnen zich altijd nog bedenken en ik heb nog steeds hoop in de franchise, ze proberen immers altijd met een vervolg het eerste deel te overtreffen, al wil dat niet zo vaak lukken. En over vechtenden meiden, streetfigter heb ik niet gezien mar DOA vod ik op z'n hoogst best een beetje vermakelijk
marcjeb
Ja maar kom op, als dit niet te overtreffen valt dan kunnen ze beter een nieuwe crew neer zetten, kijk bijvoorbeeld naar de effecten van hulk, fantastic four, spiderman,xmen of matrix PRACHTIG EN GEWELDIG.. zag je hoe goku de lucht in ging op het einde met ze kamehameha valt me mee dat je de dikke touw niet zag hangen.
die style van matrix komt erg overeen met hoe een DB(Z) moet worden, als je zie hoe hun vliegen of slow motion moves of van die hele snelle bewegingen maken. en als je hulk verander in nappa Wouw.. als ze zo ver komen is dat precies een goeie nappa.
en.. TEVEEL woman.. als je denk aan db(z) denk je aan goku en gevaarlijke gevechten,, niet meiden die jet li akties maken
Sasja
dan kunnen ze beter meteen een andere cast neerzetten. en als ik denk aan de effecten van fantastic four, xmen of matrix (hulk en spiderman1, 2, 3 vond ik nog slechter dan DBE, sorry) dan hadden ze er echt een blockbuster van kunnen maken als er een andere regisseur in de stoel zat en i agree: matrix komt er het dichtst bij in de buurt. Als je al tegenwoordig ziet wat er allemaal gedaan word met films dan lijkt het net of deze film uit de jaren 90 stamt.
En over vrouwen, toen in de serie goku en chchi eindelijk met elkaar gingen was chichi ook al een vechter, maar dat zelfs mai dat doet in de film? en bulma hoort eigenlijk in de film net als in de serie irritant te zijn zoals een damsel in distress ipv dat ze irritant stoer probeert te zijn en op ?lara croft? probeert te lijken
N_SANE
Wat een tegenvaller. Ik ben niet op de hoogte van DB (tekenfilm), dus ik weet niet in hoeverre het verhaal overeenkomt met de tekenfilm. Maar zelfs de film was geen goede. Veel zwakke momenten, saaie momenten, er mist een sfeer waardoor je niet mee kan leven met de karakters. Het leek inderdaad op een soort van Power Rangers. Gebruik van special effects was ook zwak. Het zag er daardoor sneller amateuristisch en nep uit. Nee tegenvaller.
1* (voor de moeite, de dames en dat ik het toch nog heb afgekeken).
Hanssske
Ik ben super fan van de tekenfilm en dus keek ik erg uit naar de verfilming daarvan. Natuurlijk komt deze niet precies overeen met de tekenfilm.. dat kan ook niet, dan moeten ze in totaal 100 uur aan film maken om maar in de buurt te kunnen komen.
Deze film komt aardig overeen met de verhaallijn aan het begin van de dragonball-serie. Goku kon toch niet niets van wat hij in de Z en GT-series kon, piccolo was nog slecht etc etc..
Er zitten natuurlijk ook zaken in die totaal niet kloppen, zoals dat hij naar school gaat enzo.. alleen dat hebben ze er ook ingedaan om een breder publiek te trekken dan alleen de fans van de tekenfilm..
Als er nog een aantal vervolgen komen en deze dan ook met het verhaal van de tekenfilms worden opgebouwd zie ik dit nog wel wat worden..
Ik mis alleen krillin...
Zizzo
vind deze verfilming niet veel, te kort en te vluchtig allemaal, als fan van de cartoon serie is dit niet wat ik had verwacht. maar leuk geprobeerd.
Keane1983
slecht geacteerd, matige special effects...
Ik ken dragonball van jetix maar ben geen vernuft kijker hiervan.
Dus in dat opzicht kon de film mij niet tegen vallen, dus ben onbevooroordeeld gaan kijken.
Nee ik vond het een topper..dus een flopper.
Sasja
wist niet dat Dtagonball op jetix te zien was. lijkt me ook raar met de dingen die roshi zegt enzo
jumpstylemovie
Was ook niet op Jetix.
Eerst op Cartoon Network en toen op Yorin.
jiggy
Was ook niet op Jetix.
Eerst op Cartoon Network en toen op Yorin.
Klopt ook niet, Dragonball was nooit te zien op de nederlandse tv.
DBZ was de serie die werd uitgezonden op Cartoon network en Yorin
jiggy
Er is nog een fout die mensen misschien nog niet opgevallen is.
In de anime kreeg Goku van zijn grootvader de 5star dragonball.
In DBE is dit de 4star dragonball.
Sasja
Er is nog een fout die mensen misschien nog niet opgevallen is.
In de anime kreeg Goku van zijn grootvader de 5star dragonball.
In DBE is dit de 4star dragonball.
Deze fout was al opgevallen maar die was ook fout opgevallen.
In de anime had Goku echt de four star dragonball gekregen en niet de 5 star
amaz0ne
Deze film mag nog duizenden fouten bevatten.
Het blijft een mislukte DB parody.
witboek
Deze film mag nog duizenden fouten bevatten.
Het blijft een mislukte DB parody.
Deze films is absuluut een flopper voor alle dragonbal Z fans
invincible
Dat er mensen zijn die 5 sterren geven. ASJEMENOU zeg.

Sciencefictionfilm 'Prometheus' van Ridley Scott komt binnenkort naar Netflix

Elvis