• 9.378.259 stemmen

Met onder meer: Justin Chatwin, Chow Yun-fat en James Marsters

Gesproken taal: Engels, Japans en Hindi

Releasedatum: 9 april 2009

Plot Dragonball Evolution

"The legend comes to life."

Goku is een jongen die een dragonball in zijn bezit heeft. Gecreëerd door een buitenaards ras en gekweekt op aarde door de machtige Piccolo. Met alle dragonballs bij elkaar, kun je een draak oproepen die vervolgens één wens vervult. De op sterven liggende grootvader van Goku heeft een laatste verzoek om met de grote Master Roshi alle dragonballs te vinden. Maar de missie is moeilijker dan het lijkt, want er zijn er zeven van op de wereld.

avatar van magaal

magaal

op zich wel leuk, maar ze hadden het geen Dragonball moeten noemen, dan had het nog gekunt, want het verhaal zelf heeft eigenlijk geen ene flikker met Dragonball te maken..

jammer, maar toch 3 sterren, omdat het geen 'slechte' film was

avatar van boldhead

boldhead

hij viel me een beetje tegen, het was net geen kinderfilm

avatar van amaz0ne

amaz0ne

Ik vind dat deze slechte film heel veel post krijgt.

De tekenfilms zijn cool en de videogames ook.

Meestal wanneer ze games en tekenfilms verfilmen zijn deze films gedoomd tot mislukking.

avatar van MARCUS CORVUS

MARCUS CORVUS

vind het best een aardige film. Wellicht omdat ik verder niets van Dragonball of weet..

avatar van %%%%%%

AGE-411

%%%%%% schreef:

Ik zag een effeckt van Armageddon

Die stad die ontplofte gebeurd op de zelfde manier als in Armageddon

Zal wel niet aan armageddon liggen maar aan een aantal wetten uit de fysica.

avatar van nuzjan

nuzjan

Diep diep teleurstellende film.

Toen ik hoorde dat er een film van Dragonball uit kwam, was ik erg blij en kon ik niet wachten totdat die uitkwam.

Maar nu ik heb eenmaal heb gezien, ben ik erg erg teleurgesteld. Ik verwachte een echte mooie en interessante film, maar niks was zo waar. De hele verhaal lijn gaat niet zoals bij de animatie wat ook teleurstellend is.

Het mag best een andere verhaal lijn hebben, maar deze sloeg nergens op. De film had een te dunne verhaallijn. De personages zagen er niet uit,yamcha met blond haar??? Ik hoop nog wel dat er een echte goeie Dragonball film uit komt in de toekomst die de verhaal lijn van Dragonball de animatie volgt en waar het over gaat.

De 1,5 sterren die ik ervoor dan geef zijn dan toch puur omdat ik een echte Dragonball liefhebber ben en me soms dan toch paar keer heb vermaakt. Was het geen Dragonball, had ik het een 1 ster gegeven.

avatar van BS

BS

Ik vind het een beetje lastig om hem te beoordelen want ik ben geen fan van de serie maar ken het wel ( heb er vroeger wel eens naar gekeken enzo ) dus de karakters zeggen me wel iets, het verhaal is bekend maar het is voor mij al weer een hele tijd terug.

Een nostalgisch feest der herkenning zou ik het misschien kunnen noemen maar das iets te overdreven

Wat niet overdreven is is dat practisch alles wat ik over de film lees eigenlijk niet erg positief is, maar hij zag er wel goed uit dus ben ik hem lekker gaan kijken.

De film wordt leuk opgebouwd en er zit voldoende actie in om je te vermaken. Het verhaal is goed, maar nogal dunnetjes en na de opbouw ( in de 2de helft zeg maar ) lijkt het alsof er links en rechts een paar pagina's uit he script zijn gevallen want de dingen voelen niet logisch aan en lopen raar in elkaar over.

De special effects zijn grotendeels wel goed, maar je moet er wel een beetje met een "oosterse knipoog" naar kijken.

Met een lang lopende serie heb je genoeg materie om er iets speciaals van te maken maar het geheel is niet wat het had kunnen zijn. Het komt neer op een rederlijke film die waarschijnlijk een 2 had gekregen van me als het andere acteurs waren geweest in een andere setting. Ik doe er voor nu een half puntje bij want ik wil hem later nog een keer kijken als ik me dragenball-kennis wat opgevijzeld heb.

Waarschijnlijk snap ik dan meer van alle praat wat er allemaal mis is in het verhaal Voor nu een rederlijk stukje film wat een heel stuk beter had gekunnen, maar wat wel leuk is om naar te kijken.

avatar van leach

leach

als fan van de anime ben ik toch diep teleurgesteld...ik had het wel verwacht maar toch zit je met hoop...

het verhaal is helemaal aangepast, de effecten trekken op niets en de casting is ook allesbehalve en het is zoooo tiener Amerikaans...ook met de omgeving hebben ze geen moeite gedaan

Big budget had deze nodig, konden ze mooie mega lanschappen gebruiken, super coole kamehameha effecten en konden ze tenminste master Roshi op een eiland zetten

Hier en daar een paar leuke zaken/verwijzingen

1 ster

avatar van lagaiske

lagaiske

De film leek me tijdens de eerste 15 minuten wel de goeie richting uit te gaan.

Maar uiteindelijk heb ik deze film nog me veel moeite uitgekeken.

De special effecten lijken gewoon nergens op en het verhaal rammelt aan alle kanten.

Ook sommige decors zijn gewoonweg lachwekkend.

Eens leuk een verfilming van een zeer goede manga te zien maar jammer genoeg niet al te goed uitgewerkt.

avatar van afca_fanatic

afca_fanatic

Wat een onzinnige, futloze, saaie film zeg.

De serie heb ik van eerste tot laatste aflevering gekeken. En ik moet zeggen het lijkt er gewoon niet op. Een serie hoeft ook niet per defenitie precies op de anime te te lijken, maar bepaalde momenten in de film waren gewoon storend.

Sommigen momenten probeert James Wong het wel, zoals de grappen of de gadgets, het haar van Goku (dat maar niet naar achteren blijft zitten), dan zie je wel dat Wong het probeert maar uiteindelijk hard faalt

Het had zoveel beter gekunt, alleen het casten al had beter gemoeten, Yamcha? wat voor een figuur moet dat dan zijn? Piccolo? een groen mens? Bulma met 1 plukje blauw haar (dan nog maar niet te zeggen over haar acteerprestatie), Goku kon mij nog wel enigsinds bekoren, ik denk dat hij wel een prima iemand is voor een type Goku. Nu nog wat voller, breder en sneller.

Een vervolg zou prima zijn, hoewel niet met deze regisseur, betere casting en vooral betere special effects...

avatar van hellspawn666

hellspawn666

jammer..ze hadden hier meer van kunnen maken. Had meer van de special effects verwacht. Denk dat het wel een moeilijke film is om te maken gezien de tekenfilm heerlijk overdreven is.

Beetje jammer...blij dat ik er geen bios kaartje aan verspild heb.

avatar van baddabong

baddabong

Dit is mijn 1e reply ooit op een film. Dit omdat ik echt even mijn mening kwijt wil over deze film en mensen er graag op wil wijzen dat ze deze film NIET moeten kijken.

Ik heb vroegah uiteraard ook de tekenfilmserie gezien, die was vet. De film daarentegen is echt één grote flop. Acteerwerk is onwijs slecht, de 'flauwe' grappen zijn simpelweg níet leuk en het verhaal komt gewoon slecht over.

Wees wijs en besteed je tijd dus aan andere films .

avatar van deGVR

deGVR

Bij deze film dacht ik om de 10 minuten 'Dit klopt niet' of 'Zo zou de echte Goku dat nooit doen' of simpelweg 'WTF!'
De film als zijnde gebaseerd op Dragonball klopt van geen kanten. De film opzich is wel leuk voor iemand die geen Dragonball (Z) kent.
Want voor een kenner (En ik vind dat ik mezelf een kenner mag noemen) rammelt de film van de fouten én het is ook nog eens héél voorspelbaar wie bijvoorbeeld de Oozaru is.

Ze hadden deze film en de personages beter een andere naam kunnen geven, dan hadden we de film afgedankt als een Dragonball rip-off, maar dan had de film opzichzelfstaand beter gescoord.

Pluspuntje: Yun-Fat Chow zette een goeie master Roshi neer!

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

deGVR schreef:

Pluspuntje: Yun-Fat Chow zette een goeie master Roshi neer!

Grapje toch zeker?

avatar van deGVR

deGVR

lilB schreef:

Dat mag ik hopen idd xD

Nee, geen grap. Maar het kan ook komen doordat de rest van de film zo slecht was dat ik teveel hoopte dat een doorgewinterde acteur als Yun Fat Chow nog enigszins iets kon doen.

avatar van tonycabanna

tonycabanna

Haha goeie grap deze film

Ook totaal geen aandacht op het uiterlijk net als in street fighter , belachelijk gewoon, terwijl ik 100e fotos heb gezien van amateurs die nog beter waren dan deze grap.

YouTube - real vegeta ssj4

Stel je voor dat de hele film in deze stijl was gemaakt als vb.

Oozaru Picollo Bulma Yamcha Goku leken nergens op

Mr Roshi ook niet , al had was hij wel heel goed gespeeld.

Dus vooral het uiterlijk wat de film nakte, terwijl het goed te doen is.

Nja als oud dbz fan kan ik helaas niet meer geven dan een 1

avatar van LEIDENAAR187

LEIDENAAR187

Ik vond Chow Yun Fat ook aardig geslaagd,hoewel die qua uiterlijk niet leek had die wel het cartoon-achtige over zich,beetje overdreven,en de yamcha box grap had zo uit een aflevering kunnen komen.

Ook dat sex-boekje en die hand op bulma's kont waren typische Master-roshi aktie.

Zeker qua karakter vond ik Roshi het meest geslaagd.

avatar van the new guy

the new guy

Het is allemaal niet best wat vertoond wordt. Maar met enig gepaste schaamte moet ik toch bekennen dat hier en daar, af en toe, beetje bij beetje toch het oude Dragonball gevoel weer naar boven kwam.

Je kent het wel, achtste uur biologie skippen om nog net op tijd de nieuwste Dragonball Z te kunnen zien.

Dus ook al is dit niet zo best, toch kijk ik uit naar de verfilming van Z. Vegeta, Frieza en al die andere helden moeten met een beetje extra budget wel op het grote scherm kunnen komen.

avatar van Zuzuu

Zuzuu

the new guy schreef:

Beetje extra budget? Om het zeker flopper te maken dan foppe de haan.

Alsof 100 miljoen niet genoeg was en dan moeten ze ook nog eens een sequal maken. Dank je wel, maar ik eet liever mijn hoed op.

Trakada schreef:

Ik hoop echt dat DBZ ooit op het witte doek komt, in een degelijke versie.

Even kopieren en plakken en dan wat erbij voegen.

Ik hoop echt dat DBZ ooit op het witte doek komt, in een degelijke versie over 100 jaar. Want ik hoef het echt niet te zien.

avatar van Sasja

Sasja

Zuzuu schreef:

Beetje extra budget? Om het zeker flopper te maken dan foppe de haan.

Even kopieren en plakken en dan wat erbij voegen.

sorry, maar niet zo lang geleden werd bekend gemaakt dat het budget voor DBE maar 45 miljoen was ipv 100 miljoen.

En over het vervolg denk ik niet dat ze al met Vegeta gaan beginnen
In deze film had je lord piccolo, die het heeft overleeft dus ik denk dat in deel 2 dat hij dan echt word vernietigd en dan leven geeft aan piccolo jr. maar dat is natuurlijk een wilde gok aangezien ze aan deze film ook al te veel hadden verandert

avatar van LEIDENAAR187

LEIDENAAR187

Sasja schreef:

En over het vervolg denk ik niet dat ze al met Vegeta gaan beginnen

Je praat alsof er een vervolg aankomt.is dat bekend dan?
Heeft deze film al winst gemaakt in de bioscopen dan?

avatar van Sasja

Sasja

LEIDENAAR187 schreef:

Je praat alsof er een vervolg aankomt.is dat bekend dan?

Heeft deze film al winst gemaakt in de bioscopen dan?

zoals ik heb gelezen hebben de acteurs al getekend voor een vervolg en ik las ook in een interview dat als het aan james marsters ligt dat er dan in totaal nog 6 vervolgen zouden komen, dat is tenminse wat hij wilt.

En over de winst, Deze film is gigantisch geflopt, maar hij heeft wel het geld opgebracht wat hij heeft gekost, rond de 45 miljoen (wereldwijd)

MerLiNiuM

van mij verdient deze film toch een waardering boven de 2,5* maar zeker niet boven de 3*

kritiek op de speciale attacks zoals kamehameha wave of special beam cannon kunnen ze niet lang maken anders zou dit in vervolg minimaal 5 min duren voordat goku of piccilo deze moet lost laten bestel lol omdat dit wel in de animatie serie zo is maar zo een reallife film best wel saai zou zijn en ongeloofwaardig. speciale effects zijn nog niet zo slecht nog niet maar ook niet van de bovenste plank maar goed om aan te kijken.

ik vind de film als niet fan een vermakkelijke film. maar als fan kan ik sommige kritiek goed begrijpen maar ook goed inleven waarom dat ze sommige dingen veranderd hebben.

avatar van maus9

maus9

De film moet gebaseerd zijn op Dragonball, helaas slagen ze hier niet in door de talloze fouten die niet overeen komen met de ''echte'' serie. Als Dragonball fan kan deze film niet hoger krijgen dan een 1,5....mocht je de film kijken zonder voor kennis van de serie is het een alleraardigste film die zomaar een 3 of een 3,5 kan krijgen. Helaas vond ik ook dat de film in 84 minuten geramd wordt inplaats van dat ze er een kleine 20 minuten aan plakken om hetverhaal wel soepel te laten lopen. helaas, helaas, helaas. Als fan een 1,5 als neutrale kijker een 3. Dus voorruit dan maar een 3 voor de neutrale kijker.

maus9 schreef:

helemaal mee eens! 84 min is veels te kort. dus verwacht ook volgende film zeker 2 uur duurt. met een buget boven de 50 miljoen

avatar van PrinceVegeta

PrinceVegeta

Pastichio Rocker schreef:

Het script voor deel 2 schijnt alweer klaar te liggen.

Waarom dan die 4*?

vroeg ik me ook af jah

PrinceVegeta schreef:

vroeg ik me ook af jah

lol foutje en aangepast

avatar van Abebe69

Abebe69

MerLiNiuM schreef:

zo slecht was de film dus ook weer niet. Maar iedereen had grote verwachtiging omdat ze de serie hadden gezien en dan valt een film vaak echt tegen. Maar hoop wel dat de vervolgen beter zullen zijn en het buget van de film helemaal wordt uitbesteed. btw dragonball was zo wie zo al de slechtste serie van de DB's dus ik blijf moed houden dat de andere beter zullen worden en kijk echt uit naar de namek en de frieza saga. maar vind dat ze zo wie zo tot aan de android saga moeten stoppen want cel saga wordt een beetje ongeloofwaardig en maar te zwijgen over de buu saga..

hiermee ben ik het wel eens. Dragonball was minder maar wel cruciaal voor het verhaal van Dragonball Z. Waar was trouwens Krillin? Want hij traint als kind zijnde samen met Goku en was sterker dan Goku.

MerLiNiuM schreef:

Als Dragonball Z 5 sterren krijgt als serie en Dragonball GT 4 en als echte fan geef je Dragonball 3 sterren hoe kan de film dan 3 sterren krijgen? Nee echt meer als 1 ster kan niet

MerLiNiuM schreef:

Het mooiste van Dragonball Z zijn de gevechten. De emoties die men laat zien. Ook dus de 5 minuten durende kamehamewave. En wat is dat voor slap AAAAA tje als hij hem los laat. Knallen moet je!

MerLiNiuM schreef:

Vermakelijk is de film zeker. Want zelfs tony de zeemeerman kon ik rustig naar kijken. Wat betreft begrip voor veranderingen? Nee de film had van mij zelfs 4 uur mogen duren als alles maar goed werd neer gezet. Waarom ook een gehele serie proberen te kopieren in een film. Maak er een ander verhaal van maar hou de karakters en effecten etc. het zelfde als in de serie.