Genre: Actie / Fantasy
Met onder meer: Justin Chatwin, Chow Yun-fat en James Marsters
Gesproken taal: Engels, Japans en Hindi
Releasedatum: 9 april 2009
Plot Dragonball Evolution
"The legend comes to life."
Goku is een jongen die een dragonball in zijn bezit heeft. Gecreëerd door een buitenaards ras en gekweekt op aarde door de machtige Piccolo. Met alle dragonballs bij elkaar, kun je een draak oproepen die vervolgens één wens vervult. De op sterven liggende grootvader van Goku heeft een laatste verzoek om met de grote Master Roshi alle dragonballs te vinden. Maar de missie is moeilijker dan het lijkt, want er zijn er zeven van op de wereld.
Goku
Master Mutaito
Carey Fuller
Emi
Gohan de vader/opa (weet het niet eens meer) van Goku? Pls!
Deze film maakt de echte dragonballz ten schande, laat ik er verder ook maar niet teveel woorden aan vuil maken
Gohan de vader/opa (weet het niet eens meer) van Goku? Pls!
deze film heeft dan ook niks met DBZ te maken, het is een verfilming van dragonball. En gohan was idd de opa van goku die later zijn zoontje vernoemt heeft naar z'n opa.
Guines
ja door een 'Z' weg te laten en zomaar wat personages zoals Goku te plaatsen...dat heeft dus niets met DBZ te maken.
Kenaryu
Ik lees hier bij veel mensen Dragonbal Z, maar de film is toch gebaseerd op Dragonbal (dus zonder de Z). Want in Dragonbal was piccolo de "slechterik". En in Dragonbal Z waren ze zowat onafscheidelijk (behalve in het begin). Maar jah zeer en zeer slechte film als je de serie kent. Shit piccolo lijkt niet eens op piccolo die antennes die piccolo in de anime serie heeft die zie je niet eens bij de film. En oke als ze de acteurs niet op de echte anime charecters kunnen laten lijken doe dan tenminste de kleding goed. Of doe hele andere kleren maar in deze film hebben ze half wannebee anime kleding gedaan wat ik dus echt niet vond kunnen. Damn heb meer zitten lachen bij deze film dan op het verhaal gelet.
Sasja
Je weet dat dragonball en Dragonball Z 2 verschillende series zijn? En dat deze film gebasseerd is op dragonball?
Zo niet, vond je het dan niet raar dat piccolo ineens slecht is en dat er geen teken was van radditz of vegeta?
Dat komt dus doordat de film is gebasseerd op dragonball die zich afspeelt voor dragonball Z
PrinceVegeta
kerel er word al 100 keer gezegt dat het dragonball is en niet dragonball z, of weet je de verschil niet?
jumpstylemovie
Je weet duidelijk niets van de serie's af. DB en DBZ waren verschillende anime's, deze berust op DB.
Nicholas123
Nou ja, het is eigenlijk ook gewoon een verschrikkelijke verkrachting van die anime (DB dus). Het heeft al met al gewoon vrij weinig te maken met dat hele universum wat in die verschillende anime's tot stand gebracht is. Het vreemde lijkt nog wel dat ze gewoon stug door willen gaan met het maken van vervolgen. Nou ja, niemand dwingt me om ze te gaan kijken natuurlijk
Guines
Maakt niets uit, feit voor mij blijft: deze film was zonde van mijn tijd.
J.D
Toch best wel oké deze film.. Als er volgende delen komen kan het alleen maar beter worden.
Vond wel jammer dat het gevecht tussen Goku en Piccolo heel kort was en het einde werd een beetje afgeraffeld.. helaas
Justin Chatwin zette trouwens een redelijk goede goku neer
5,5je dus 3*
jumpstylemovie

J.D
Aangezien Dragonball Z een betere serie was dan Dragonball zelf..
Vond ik in ieder geval wel..
Zuzuu
Maar hoop wel dat de vervolgen beter zullen zijn en het buget van de film helemaal wordt uitbesteed. btw dragonball was zo wie zo al de slechtste serie van de DB's dus ik blijf moed houden dat de andere beter zullen worden en kijk echt uit naar de namek en de frieza saga. maar vind dat ze zo wie zo tot aan de android saga moeten stoppen want cel saga wordt een beetje ongeloofwaardig en maar te zwijgen over de buu saga.
Waar heb jij het nu in godsnaam over? Heb je het over de saga's??
Op welk wonder zit jij te wachten dat de filmmakers de saga's zullen verfilmen. Het zal gewoon een afkraker worden van een Street Fighter film met een compleet zelf bedachte verhaal.
selfhealing
Leek alsof ik naar een powerrangers serie keek.
Zo nep! En heel slecht geacteerd, vooral de zogenaamde Goku was om te huilen, Bad casting. Bovendien is de DB storyline heel slecht uitgewerkt.
Ik als DB (Z) GT liefhebber kan het maar moeilijk verkroppen dat ze dit met mijn geliefde anime hebben gedaan.
Waarom hebben ze er niet voor gekozen om met al dat verspilde geld een nieuwe DB anime te maken (als vervolg op GT?)!
Alleen omdat het DB verfilming is, en zo nu en dan leuke verwijzingen had, krijgt de film 1.5 ster. Vooruit dan maar... Ik heb genade.
selfhealing
En tot slot nog even de special effects. Nou las ik dat men 100 miljoen dollar had geinvesteerd in de film? Waar zijn ze gebleven dan? Volgens mij zijn de makers ermee naar de hoeren gegaan want in de effecten zijn ze niet gestoken.!
langadjungda
hahaha..
Ik heb er bijna geen andere woorden voor..
Als je de serie hebt gevolgd zie je wel wat elementen, maar voor de rest echt jammer. Gister gezien en ik kan hem nu al bijna niet meer herinneren. Piccolo was de vijand hea? Bijna vergeten.. Misschien 4 min. in beeld geweest. haha
*1,5 (voor de serie)
vickvenom
echt een slechte film >.> volgt ook helemaal niet de verhaal lijn van dragonball >.> en dan ook nog is die fake ass kamehameha wat meer weg heeft van een haduken >.> echt die gast die dit heeft geregiseert moet echt met pensioen gaan ze konden beter een paar jaar wachten zodat de technologie waarschijnlijk beter was zodat we teminste nog een betere kamehameha hadde kunnen zien
Tha-Player
Vind het een leuke film omdat ik toch paar elementen zie van de tekenfilm , alleen als je de tekenfilms vroeger niet hebt gekeken dan zal je er niet veel van snappen.
Ook jammer dat ze wat normaal 3 uur moet duren nu in 1 uur stampen .
marcjeb
Leek alsof ik naar een powerrangers serie keek.
DB GT was ook shit !!, dat had ook geen suc6 daarom de weinige afleveringen.. maar dbgt komt ook niet uit de mangas.
DBevolution is net zo shit !! kotskots Het ergste is nog dat mensen denken en zeggen dat dit helemaal niet op dragonball Z lijkt die mensen zijn nog wel de grootste idioten. want het is dragonball
marcjeb
Gohan de vader/opa (weet het niet eens meer) van Goku? Pls!
jij zou zo de regiseur DB evolution kunnen zijn.. beide weten niks van Dragonball(Z)
Will1973
na alle negatieve berichten en toch laag cijfer. heb ik de moed gevonden om deze film te kijken. Ik snap niet waarom bijna iedereen zo negatief is. best een vermakelijke film. voordat je hem kijkt weet je dat het geen intellectueel hoogstandje is. gewoon een vermakelijke film.
Sasja
DBE lijkt ook helemaal niet op DBZ, daar hebben die mensen dan wel weer gelijk in
maar daarintegen lijkt hij nog minder op de Dragonball serie
Minority_Check
eens met alle negatieve reacties
behalve dat er 7 drakenballen waren en piccolo groen was en de namen natuurlijk.
klopte er verder niks van de film met de serie
ze hadden het beter een ander naam kunnen geven
misschien had ik dan een hoger cijfer gegeven
Zuzuu
Tjonge, jonge! Hoe heeft deze film nou in godsnaam de bioscopen gehaald. Als ik een distributiemaatschappij was, dan zou ik het zelfs niet laten uitbrengen op een direct-to-dvd. Dit is gewoon absurd en schandalig.
Shinobi
Ik denk meer de hele hype er omheen. Ik bedoel Dragonball (Z) games gaan nog steeds als warme broodjes over de toonbank.
Pathé had er blijkbaar ook hoge verwachtingen van, aangezien ze de film in de eerste twee weken iedere dag vijf keer draaiden.
smeuye112
Ik heb em net gezien en ik vind het een slechte film.... Een slim mens hoort te weten dat je een ongekende geweldige anime serie niet kunt verfilmen. Het verhaallijn klopt niet, goku is als aap nog niet eens 2 keer zo groot... Piccolo lijkt Ga.y en ze laten met de kamehameha een vlammetje branden.... Het is absoluut geen film die je verwachting waarmaakt en ik vond ook nog dat met deze film een schande van Goku wordt gemaakt.... (die gast heeft enge aders op zijn kop).
Dit waren alle slechte punten nu de goede: Master Roshi is nog steeds vrouwenfanaat. en er is ff een leuk stuk wanneer goku zijn pesters op school enorm voor schut zet:p....
Ik vind dat ze gewoon weer verder moeten met de anime! (of helemaal niks).
smeuye112
p.s. aan het begin van de film vernietigd piccolo met alleen zijn vuist te knijpen al een huis en kan Goku's opa zich niet verweren. Goku verloor aan het begin van de film van zijn opa en aan het einde kon hij het gewoon opnemen tegen Piccolo... daar klopt iets niet!
Desh
Je hebt slechte films, zwaar waardeloze en 1 waar totaal geen woord voor bestaat. Film gezien die totaal niet de moeite waar is om te zien. Heb vroeger DB gezien en deze film haalt het gewoon in zijn geheel niet wat ik bij voorbaat al wist... Budget voor de film hadden zij beter aan mij kunnen geven. Slap aftreksel van de anime geen enkele ster waardig!!!

Netflix gooit ook de geprezen oorlogsfilm 'Platoon' uit het aanbod

Nederlandse komedieserie 'Moedermaffia' scoort op Videoland

Elvis