• 9.379.342 stemmen

Met onder meer: Justin Chatwin, Chow Yun-fat en James Marsters

Gesproken taal: Engels, Japans en Hindi

Releasedatum: 9 april 2009

Plot Dragonball Evolution

"The legend comes to life."

Goku is een jongen die een dragonball in zijn bezit heeft. Gecreëerd door een buitenaards ras en gekweekt op aarde door de machtige Piccolo. Met alle dragonballs bij elkaar, kun je een draak oproepen die vervolgens één wens vervult. De op sterven liggende grootvader van Goku heeft een laatste verzoek om met de grote Master Roshi alle dragonballs te vinden. Maar de missie is moeilijker dan het lijkt, want er zijn er zeven van op de wereld.

avatar van eppo349

eppo349

Iemand de film al gezien in tokyo?

avatar van Bura

Bura

roc12345 schreef:

ja bura en waar kan je ze lezen

Momenteel vooral Aziatische nieuws sites, en op dergelijke fora die de film bespreken...

avatar van Hero-man

Hero-man

het is bijna zover ^^ db:E komt eraan

jiggy

yup , ik zit er echt op te wachten (zeker niet sarcastisch bedoeld)

avatar van AC/DC

AC/DC

AC/DC schreef:

Ik denk dat dit een flop gaat worden

jij bent heus niet de enigste hoor, zijn er genoeg die dat denken

maar ik niet

avatar van Sasja

Sasja

Dragonball Tops Korean Box Office

Posted by JP | Uncategorized | Sunday 15 March 2009 1:06 pm

Dragonball: Evolution is the number one film in Korea, though the actual numbers have yet to come in. DBMB will have the full box office report, including the full international box office totals for Dragonball: Evolution, when the numbers become avaiable.

“Dragonball: Evolution,” the Hollywood adaptation of the internationally loved comic, topped the South Korean box office during its opening weekend after its world premiere here March 12, according to 20th Century Fox Korea.

Real-time tallies of nationwide ticket reservations by the Korean Film Council showed Sunday that the action flick held an iron grip on the number one spot over “More Than Blue” ― despite the tendency of romantic films to dominate on White Day weekends.

Sasja schreef:

jiggy schreef:

5,4 op imDb.

avatar van Nicholas123

Nicholas123

Daar zitten wel heel veel gefrustreerde DB-fanboys bij, vergeet dat niet.

avatar van deTuinman

deTuinman

AC/DC schreef:

Ik denk dat dit een flop gaat worden

is tegenwoordig wel retorisch te noemen

avatar van The One Ring

The One Ring

Nicholas123 schreef:

Daar zitten wel heel veel gefrustreerde DB-fanboys bij, vergeet dat niet.

Maar als de fanboys het al niets vinden...

avatar van Nicholas123

Nicholas123

Die vinden het volgens mij juist eerder niets. Net zoals met stripverfilmingen en dergelijke, moet het origineel altijd op de voet gevolgd worden voordat ze het goedkeuren.

avatar van Hayabusa

Hayabusa

jiggy schreef:

Beloofd wel veel goeds

Nee hoor. Als de film flopt dan brengt he de tweede week niks op. Er zijn zoveel flops die in hun eerste week aardig wat hebben opgebracht of op nr. 1 kwamen.

En Korea brengt niet zoveel geld op, het is voornamelijk de USA boxoffice waar er veel geld word opgebracht.

jiggy

Sja we wachten het wel af.

Ik blijf er met vertrouwen naar uitkijken.

avatar van Hero-man

Hero-man

bijna bijna ik kijk hem zoiezo in de bios flop top of een doorsnee film ik ga kijken en dan ga ik stemmen maar ik denk wel dat ie goed wordt ik zie dat op IMDB laag staat maar voorzover ik weet is dat meestal de eerste dagen maar On va verra bien!

avatar van jogert

jogert

Tis ook niet echt een film, die iedereen kent, zoals spiderman of batman kent iedereen. dus ben bang dat het vooral mensen trekt die de serie kennen, maar goed ik hoop dat ie in enschede draait..

jogert schreef:

ik denk dat iedereen die van actie/fantasie films houd na die film gaat of het nou een fan is of niet...

Dat gevoel heb ik ook.

Dat ze de film meer toegankelijker hebben gemaakt voor een breder publiek.

avatar van Bura

Bura

Nou, ik heb 'm gezien. Hij is erg kort en alles volgt elkaar super snel op... Er waren wel een aantal knipoogjes naar de DragonBall fans toe maar naast dat zou je niet zeggen dat dit gebaseert is op de manga... iets wat ik persoonlijk liever wel had gezien.

Zit ook vol cliché lesjes voor de jeugdige kijkers.. zoals jezelf accepteren voor wie je bent en dat je altijd vertrouwen in jezelf moet hebben..!

De film is in z'n geheel vrij slecht en ook erg verwarrend juist omdat alles zo snel gaat. Ze probeerden teveel in zo weinig tijd te stoppen. Desondanks zaten er toch wel leuke stukjes tussen. Daarom geef ik 'm toch nog een 2* =P

PrinceVegeta

das heel jammer... had toch gehoopt dat het voor een verrassing zou zorgen

avatar van Resh

Resh

Beloofd niet veel goeds.

avatar van Sasja

Sasja

nou ik zit em nu te kijken en ik was altijd positief erover, maar tot nu toe klopt er nog meer niet

- Gohan verteld goku over de DB's die dat aan bulma vertelt ipv andersom
- Yamcha durft meteen tegen leuke meiden te praten wat in de serie niet zo was, pas na een tijdje
- de dragon rader heet ineens DBE, Dragon ball Energy
- De kamehamea wave word anders uitgesproken (op z'n japans) en ook anders uitgevoerd.
- Op school heeft goku het meteen overnameks terwijl in de serie die naam pas bekend wert met de saiyan saga/Vegeta Saga
- Bulma wilt de dragonball voor energy en in de serie was dat een vriendje
- Goku en chi chi worden snel verliefd terwijl in de serie het nog sneller ging (Chi chi was al verliefd, gokun nog niet maar ze gingen wel meteen trouwen in de laatste saga)
- Mai kan van vorm veranderen?
- Goku gaat dood en word tot leven gebracht met de kamehameha.
- James marster is stoerder en angstaanjagender als Spike in Buffy en Angel, hij doet zichzelf echt voor als een softie
- Oozaru, goku word door piccolo vantevoren verteld dat hij de oozaru is, wat goku in de serie pas wist met de sayian saga
- kennelijk heeft piccolo controle over oozaru.
- oozaru transformeert zo te zien alleen bij een verduistering en doordat hij geen staart heeft moet hij dus zelf controle krijgen om terug te veranderen terwijl in de serie de staart werd verwijderd of de maan werd vernietigd
- hij weet van zichzelf dat hij oozaru is, in de serie vielen hij en z'n zoon altijd erna in slaap en konden
- Master Roshi gaat dood?!? en word door shenron weer tot leven gewekt (oke in de serie was dat ook zo met chao tzu en krillin maar die zijn er nu niet en goku wist in de serie hier niets van af op dat moment)
- Shenron was erg klein en zei helemaal niks

zoals het er nu uitziet, ziet het er niet uit. Voor een standaar kinder actie film is hij wel grappig, maar voor de DB, DBZ, DBGT fans raad ik deze film sterk af.
En mijn gratis bioskoopkaartje wil ik hier niet eens aan besteden, die bewaar ik wel voor een film die het waard is

avatar van AC/DC

AC/DC

Dragonball Evolution

Nadat ik de serie vroeger altijd keek, die ik echt geweldig vond, was ik toch wel benieuwd naar de nieuwe Dragonball.

Heb hem bekeken en heb er eigenlijk wel een beetje spijt van, want wat is dit een verschrikkelijke film! Het mist gewoon veel te veel. Personages leken er voor geen METER op, en heel veel ontbraken! Piccolo lijkt net op een alien uit 'Mars Attacks!'. Heel veel speciale aanvallen komen er niet eens in voor. De enige is de Kamehameha, die er trouwens voor geen meter uitziet. De aap waarin Goku veranderd (Oozaru) ziet er ook niet uit, heeft geen staart en wordt ook nog eens door Piccolo 'bestuurd'! Vond het ook al raar dat er pistolen gebruikt worden , want dat gebeurde in de serie volgens mij niet eens!

Alles bij mekaar maakt dit toch wel een grote flop.

Dragonball fans, stay away from this crap!

jiggy

Bulma gebruikt wel pistolen omdat zij verder geen krachten heeft, evenals Mai en Chu. Verder veel bijrolletjes zoals agenten of het leger maar van de vaste karakters gebruiken die ze wel.

In de Dragonball zelf was de Kamehamehawave ook 1 van de weinige speciale aanvallen die voorkwamen. De variatie in aanvallen kwam pas in Dragonball Z.

Verder is de film een adaptation, waarmee de maker zijn eigen visie er ook op los laat ( zelfde als met Spider-man en X-men) maar volgt het wel een aantal dingen uit de serie.

En dat we hierbij weg moeten blijven dat beslis ik zelf wel.

Ben een hele grote fan en zal deze ook blanco gaan bekijken.

jiggy

Ik heb hem net ook bekeken en ik moet zeggen dat ik toch wel opgelucht ben.

Na alle berichten hoop je toch op een goede film en hij heeft me niet echt teleurgesteld.

Het is niet de kaskraker van het jaar maar zeker niet slecht.

Van mij mogen er wel vervolgen op komen.

avatar van yacoub

yacoub

jogert schreef:

Hij gaat zeker in Enschede draaien, ik werk bij de bios en zorg er wel voor als ze em niet draaien dan brand ik hier alles plat haha ben zelf ook dragonball z fan! wil em graag zien

avatar van roc12345

roc12345

Met pijn in mijn hart moet ik zeggen dat het is mislukt

om te beginnen de personages zoals jullie weten is master roshi echt

van top tot teen geen roshi die wij kennen van de manga hij heeft zijn best gedaan om roshi na te doen maar had liever iemand als Pat Morita als roshi nu bulma redelijk goed maar acteren kan ze niet zo heel goed goku sinds wannneer gaat goku naar school en kleed zich zo modern en wat had het te maken met chichi als vrindin leek meer een romantische film toen die kusten maar maakte mijn dag wel goed met mijn vriendin die met me mee was is n de antwerpse chinatown dragonball privé voorstelling ik wil niet verder gaan het zo al slecht genoeg alleen yamacha en picollo waren ervaren en meest verbazingwekkende personages en wat over die tournament dit is echt vernederend want het is net zo groot als mijn kamer wat slecht zeg en ik ging naar deze film alleen om de vecht scènes waant ik wist al van tevoren dat het niet typisch dragonball zal zijn ze hebben aan de verhaal geknoet ze moesten het laten zoals het was als hoogtepunt de gevecht tussen picollo en goku dat was echt een 8 verder moet ik mijn hoof schudden

avatar van roc12345

roc12345

een 3 ster omdat het in ider geval beter is dan watchmen via verhaal wacthmen dat dan wel wat beter is in special effect maar wacthmen was meer een schande ik ging met mijn neefje naar watchmen als van ooo yes vete film maar ik moest steeds mijn handen voor zijn ogen houden ik snap niet waarom ze nou niet 18+ erbij zetten het was een slechte pornofilm