Genre: Actie / Fantasy
Met onder meer: Justin Chatwin, Chow Yun-fat en James Marsters
Gesproken taal: Engels, Japans en Hindi
Releasedatum: 9 april 2009
Plot Dragonball Evolution
"The legend comes to life."
Goku is een jongen die een dragonball in zijn bezit heeft. Gecreëerd door een buitenaards ras en gekweekt op aarde door de machtige Piccolo. Met alle dragonballs bij elkaar, kun je een draak oproepen die vervolgens één wens vervult. De op sterven liggende grootvader van Goku heeft een laatste verzoek om met de grote Master Roshi alle dragonballs te vinden. Maar de missie is moeilijker dan het lijkt, want er zijn er zeven van op de wereld.
Goku
Master Mutaito
Carey Fuller
Emi
[quote]deTuinman schreef:
wil je zeggen dat er in dragonball geen geweld in voor komt?
heb je de series eigenlijk wel gezien
PrinceVegeta
Pokémon is bij lange na niet zo gewelddadig, de aanvallen veroorzaken bijna niets, het enige wat je ziet is "vuil" op de Pokémon en die knock-out ogen.
Tegenwoordig is bijna alles met "geweld" in het verbannen op Jetix en Nickolodeon heeft sowieso niks, behalve Avatar.
Tekenfilms zijn niet altijd kinderachtig, vooral de Japanse anime heeft voor elke leeftijden een anime. Shounen manga's, zoals Dragonball, Naruto, One Piece en Bleach bevatten veel actie, humor, een "simpel" verhaal, om de nadruk op entertainment te houden. Niks mis mee.
Dragonball is de godfather van Shounen Manga, niemand kan dit ontkennen.
helemaal mee eens

deTuinman
Het is idd een feit. Maar het is ook een feit dat shounen manga kinderachtig is.
Nomak
Maar het is ook een feit dat shounen manga kinderachtig is.
Dus als ik nu na al die jaren nog altijd van de animatie van Dragonball Z kan genieten, dan ben ik kinderachtig?
Dan is het maar zo, boeit me totaal niet.
Op deze film zit ik echt niet te wachten, misschien kijk ik hem wel nooit, maar de animatiefilms en vooral de serie vind ik geweldig om te zien. Daar staat geen leeftijd op.
[quote]Nomak schreef:
Is ook niet erg, maar dat mensen het ontkennen vind ik bespottelijk.
Hero-man
idd. Dragonball begint er steeds beter uit te zien en ik ga de film hoed dan ook in de bios kijke of ie nou een flop wordt of niet. De plaatjes en de nieuwe trailer begint er al beter uit zien en ik denk wel dat dragonball een leuke film gaat worden als de kamehameha maar mooi wordt gevisualiseerd anders is de hele film niks ik vond shenron al tegen vallen leek wel uit een andere film te komen maar ik wacht af op de foilm en al dan pas oordelen
[quote]deTuinman schreef:
wie ontkent dat?
dragonball z is populair omdat er zoveel actie, geweld en ook nog humor in voor komt.
je kan wel zeggen dat tekenfilms kinderachtig zijn maarjah pech gehad...
PrinceVegeta
gesproken als een eche fan hahhaha
iedereen die helemaal gek is van dragonball z gaat die zowiezo in de bios kijken of die nou niks aan is ofni
deTuinman
je kan wel zeggen dat tekenfilms kinderachtig zijn maarjah pech gehad...
Je bent niet erg zorgvuldig met lezen. Ik heb het niet over tekenfilms. Ik heb het over Dragonball Z.
Het is overigens geen pech voor mij, het is wel raar dat je het nu pas toegeeft.
Nomak
Dragonball Z is helemaal NIET kinderachtig. Omdat jij zegt dat het wel zo is, hoeft het dat niet te zijn.
PrinceVegeta
ik geef helemaal niks toe, dragonball blijft geweldadig en is niet voor niks 12+
lache dat je dragonball geen tekenfilm vind.... maarjah moet jij weten
deTuinman
je bent 19 en nog zo slecht in het bevatten van tekst. Dus dat ik niet alle tekenflims kinderachtig vindt, maar dragon ball z wil zeggen dat ik dus denk dat dragon ball z geen tekenfilm is?
Denk eens na zeg.
En ja ik heb Z en GT helemaal gezien jaren geleden, maar na het zien van Ninja Scroll, Vampire Hunter D, Akira, Ghost in the Shell, Origine, Dead Leaves piep je wel anders.
En nee dragon ball z is idd niets voor onder de 12, maar voor boven de 18 altemin.
finalman
wat een heleboel gezeik hier, welles-nietes...
Gaat niet meer over de film en kheb geen zin om mee te doen.
Kga de film wel bekijken en ik zie wel wat ik ervan vind.
roc12345
Ik hoop maar niet dat het wordt van hulk flop en dan Incredible hulk blockbuster
dus daarmee wil ik zeggen als het flopt dat ze dan niet over een jaar na de release de film verbetert uitbrengen maar tegen die tijd zou iedereen de vertrouwen verloren hebben.
en als het een kassucces is dan liever spielberg de special effect koning voor DBZ dan die chinees die daar de boel op het nippertje zit te redden
Kevin13
Spielberg heeft nog een klein beetje verstand dus aan dit project zal hij zich zeker niet wagen!
Hero-man
Als je het zo bekijkt zijn er zeker wel betere regisseurs maar dan denk ik niet dat hij dragonball zo goed kan gaan maken hoor, k denk egt wel dat James Wong er een mooie film van gaan maken en hopelijk gaat de kamehameha techniek er wel goed uitz]ien want in de trailer hoor je kamehameha en dan zie je justin chatin met een hand een ki blast afvuren die blauw als dat de kamehameha is dan ben ik van mening dat ze een gigantische fout gaan maken want de aanvallen moeten wel het zelfde blijven, dat er iets verandert in deetails is niet zo heel erg dat goku naar sgool gaat enzo en geen staart heeft maar ik wil wel dat de rode draad overeenkomt met de anime en de manga anders zal het wel een flop worden voor DE FANS en voor de niet fans zal het nders zijn.. Maar we zullen zien en ik wacht egt af op die film.. We zullen we zien
BTw weet iemand of goku de nibus krijg je weeet wel die gele wolkje waar goku op vliegt want daar heb ik nog niks over gehoord en gezien op internet
Wouser
Hahaha tering man al 42 pagina's doorgelult over een film die nog niet eens uit is
PrinceVegeta
volgens mij komt nimbus niet voor in de film maarjah weet het ook ni 100% zeker he
snicky
Dragonball Z is echt een waanzige serie. Ik leefde er in mee.
Maar een film ervan maken? Met die acteurs? Dragonball kunnen ze niet namaken in een film.
En zo wel.. Dan had Akira of een van de..er iets van moeten maken bevoorbeeld een Anime film 3D voor in de IMAX
een verfilming van GT zou ook leuk geweest zijn..
met goku.jr en vegeta.jr die op het einde van GT te zien was
ik vind dit heel erg zonde voor de serie
Bura
een verfilming van GT zou ook leuk geweest zijn..
Een verfilming van GT zou al helemaal meteen op DVD uitkomen... Zelfs de anime flopte al gigantisch dus...
deTuinman
Zelfs de anime flopte al gigantisch dus...
Hoezo was GT een flop? Omdat hij minder kinderachtig was en mooier was vormgegeven..?
Hayabusa
Hoezo was GT een flop? Omdat het niveau vele malen lager was dan de manga? Dragonball en DBZ waren veel beter.
Dragonball GT was zo slecht dat de anime team zo weinig afleveringen heeft gemaakt van GT.
Chainsaw
Hou het aub een beetje bij de film, mensen.
Discussies over de serie(s) graag in het forum.
deTuinman
Manga? maar je laat nog steeds niet weten wat er zo slecht is.
Hayabusa
Mijn mening is subjectief, ik kan je niet overhalen om mijn mening te delen, gelukkig voor mij, deelt de meerderheid wel mijn mening dat GT slechter is dan Dragonball en Z (anime).
- Goku veranderd in een kind, oké, in Dragonball was dit best aardig.
- Introductie van Pan, een saai, eendimensionaal personage die alleen maar zanikt en een vriendschap heeft met een robot.
- De schurken zijn de minste in de Dragonball anime trilogie. Baby/Bebi, Super Andriod 17, Omega Shenron?
- SSJ4 Goku is een totaal andere transformatie dan de eerdere vormen en zijn kracht komt totaal niet overeen met de manga. Goku heeft moeite met een gebouw!!!!
- Chou Gohan bestaat ineens niet meer in GT, omdat de meeste fans Goku als de held willen zien. Chou Gohan krijgt geen blonde haren (zie Buu saga).
- Piccolo, een van de beste personages uit de serie, pleegt zelfmoord.
- Goten en Trunks maken niks meer mee.
- De rivaliteit tussen Vegeta en Goku is op een heel laag niveau.
En zo kan ik nog veel meer dingen zeggen, maar dit heeft niks met de film te maken.
deTuinman
Je kunt zoveel dingen zeg, maar je bent totaal niet conreet en kritisch. Dit zijn echt argumenten van pietjan flut.
maxwevalli
GT is gewoon het uitmelken van de serie geweest. Klaar
Maar iemand nog nieuws over de film..? Nog 1 ruime maand
Sasja
Sequel’s Script Already Written?
February 18th, 2009
Sci-FiNow talked with Justin Chatwin (Goku) who spilled to them that the sequel to Dragonball Evolution has already been written.
Dragonball: Evolution, the first live-action adaptation of the popular manga, hasn’t even hit our screens yet, but the script for a proposed sequel has already been written, according to Justin Chatwin, who plays Goku in the upcoming film.
Speaking to SciFiNow last month, the 26-year-old actor said that he was signed on for potential sequels, and that he was excited about the prospect: “If there were to be a sequel I think it… well, I know that it would go to a really interesting place, because they already have the second script written.” When pressed for details, Chatwin revealed a little more about the direction of the celluloid version of the franchise. “It’s really, really cool. The second one goes more into the whole legacy and the genealogy of Dragonball. It goes more in-depth into a real Dragonball series, the kind of intergalactic world of Dragonball.”
DBthemovie.com was tipped similar information earlier by a trusted scooper. The tentative title for this alleged script is Dragonball Reborn, but of course nothing has been green lit yet.
Sasja
nu kan ik ook ni meer wachten op de 2de deel
zozo, een echte fan. de eerste film is nog niet eens uit of je bent al ongeduldign voor de tweede film

'Star Wars'-film 'The Mandalorian and Grogu' voorzien van nieuwe beelden

Levensecht Netflix-drama 'Private Life' met Paul Giamatti maakt indruk

'The Investigation of Lucy Letby' gezien? Op Netflix vind je ook deze vergelijkbare documentaires

Waargebeurde film 'The Mauritanian' van Kevin Macdonald is woensdag op televisie

Elvis
Biografie / Drama, 2022