Genre: Actie / Fantasy
Met onder meer: Justin Chatwin, Chow Yun-fat en James Marsters
Gesproken taal: Engels, Japans en Hindi
Releasedatum: 9 april 2009
Plot Dragonball Evolution
"The legend comes to life."
Goku is een jongen die een dragonball in zijn bezit heeft. Gecreëerd door een buitenaards ras en gekweekt op aarde door de machtige Piccolo. Met alle dragonballs bij elkaar, kun je een draak oproepen die vervolgens één wens vervult. De op sterven liggende grootvader van Goku heeft een laatste verzoek om met de grote Master Roshi alle dragonballs te vinden. Maar de missie is moeilijker dan het lijkt, want er zijn er zeven van op de wereld.
Goku
Master Mutaito
Carey Fuller
Emi
jumpstylemovie
Het is een kinderserie, dus van mij mag het een kinderfilm worden. Ik kijk hem toch niet.
Kijken doe ik hem sowieso, ook al word het een flop....
Wat vind jij, DeTuinman? ( die 2 master diploma's heeft)
Sasja
Dit is wat Dragonball Movie Blog heeft geplaatst: de veranderingen en de dingen die hetzelfde zijn gebleven
I have compiled this list of all the things that are different, as well as all things the same, with Dragonall: Evolution compared to the original source material.
Disclaimer: Faithfulness does not equal good. Just the same, deviations from the source don’t necessarily equal bad.
Warning: May contain spoilers
Shenron is more western inspired, than eastern
Mai can shape shift
Bulma can fight
Roshi’s island is in the middle of a city
Shenron has to be summoned from a “Dragon Temple.”
Capsules transform instead of poofing.
Similarities:
Piccolo’s ship
Bulma has guns
Yamcha is bad at first
Goku runs around with ridiculously massive weights on his back
The classic “Trek through the Desert”
The original story of how the balls were created by man before we knew about Kami
I compiled this list because there are some people who still think this film isn’t faithful to the source material. Feel free to add anything I may have missed in the comments section.
Warning: May contain spoilers
Shenron is more western inspired, than eastern
Mai can shape shift
Bulma can fight
Roshi’s island is in the middle of a city
Shenron has to be summoned from a “Dragon Temple.”
Capsules transform instead of poofing.
Similarities:
Piccolo’s ship
Bulma has guns
Yamcha is bad at first
Goku runs around with ridiculously massive weights on his back
The classic “Trek through the Desert”
bedankt sasja handige lijst
zijn veel meer dingen dat de zelfde zijn dan ik dacht maar er zijn ook grote dingen niet hetzelfde zoals grandpa gohan die nog leeft...
ddragon1690
Lekker kortzichtig weer he. Het is getekent dus het is een kinderserie. Beetje onzin commend sorry houd dan gewoon je mond.
Kevin13
Dragonball was volgens mij toch wel bedoeld voor het jongere publiek...
jumpstylemovie
Dragonball was volgens mij toch wel bedoeld voor het jongere publiek...
Lijkt me niet.
Het programma bestond voor 50% uit dreunen en bloed...
Iron Maiden
denk het niet, als je uncut materiaal kijkt ( zoals het bedoeld is ) word de doelgroep duidelijk
jumpstylemovie
jep en dat is niet bedoelt voor de kids, vanwege master Roshi
Master Roshi is oversext :S
Master Roshi is oversext :S
K3 ook en de kinderen luisteren daar ook naar.
deTuinman
Kortzichtig? Jij bent degene die denkt dat ik het over het tekenen heb. Anime is 1 van mijn favoriete genre's van het moment en dragonball valt daar in het niet.
maxwevalli
Waar gaat deze hele shit om, kinderachtig of niet kinderachtig..! Vind jij deze serie dan zo geschikt voor kinderen, goed voorbeeld voor de kinderen die dadelijk denken dat ze kunnen vliegen of kinderen die gaan vechten dat ze denken dat ze goku na kunnen doen..! geef mij me dan maar Ovide en zijn vriendjes of Dommel en de rest van een tijdje terug. Ieder kan denken wa die wilt erover, ik voel me er echt niet verschut of kind door omda ik dragonball Z gevolgd heb. Een doel is de serie zo populair mogelijk maken en er flinke winst opmaken dat is blijkbaar gelukt voor jong en oud.. En na een flink aantal jaren nog populair te zijn..! En zelfs een Real Life Movie te krijgen.
Conclusie voor de makers: Doel Bereikt..!
DeeJayConQuest
Haha, waren inderdaad wel toppers van onze tijd he? Dommel en Ovide... Dat waren nog eens series... zo als toen maken ze ze niet meer... Hoewel ik alfred toch soms best wel heavy vond voor kinderen;) Maar ja... dat waren tenminste GOEIE series...
Hayabusa
Valt Hentai ook onder kinderserie? Het lijkt me onwaarschijnlijk dat jonge kinderen naar getekende porno mogen kijken van hun ouders.
Dragonball is een shounen manga en is geschikt voor 12 jaar e.o, de meeste actie-films zijn ook voor 12 jaar e.o., niks kinderachtig.
maxwevalli
Ja die serie's zie je tegenwoordig niet meer terug overal moet geweld in zitten.!
@maxwevalli,
de tekenfilms van tegenwoordig hebben veeeeeel minder geweld dan 10 jaar terug, toen marvel tekenfilms populair waren, net als Power Rangers enz.
Tegenwoordig heb je de meest achterlijke tekenfilms op tv, ik bedoel Spongebob? Pokémon?
en dragon ball z
wat en dragonball z? noem je dragonball z niet geweldadig
houd je mond gewoon maar als je geen verstand ervan heb pfff...
Kevin13
Volgens mij bedoelde deTuinman dat Dragonball Z een achterlijke tekenfilm op tv is.
maxwevalli
Wa heeft hij dan hier te zoeken, hij vind het achterlijk maar is toch op dit forum.! Maar ook hij kan zijn mening hebben, zou niet goed zijn als iedereen dragonball Z te gek vond, ook de mensen die het niks aan vinden dragen hun steentje bij aan het populair maken ervan, hij spreekt er tenslotte toch over..!!!
Sasja
@maxwevalli,
Volgens mij is pokemon ook geweldadig. Ik bedoel: beesten die getraind/gedwongen worden om tegen andere beesten te vechten zodat hun trainer wint?
PrinceVegeta
maar is niks vergelijken met dragonball z
deTuinman
[quote]PrinceVegeta schreef:
Volgens mij kan je niet zoveel hebben als je dragon ball al geweldadig vindt.
Nomak
Hier is toch niemand die beweert dat Dragonball Z het gewelddadigste is wat ooit op tv is verschenen.
Er komt gewoon geweld in voor, dat is gewoon een feit.
Hayabusa
Pokémon is bij lange na niet zo gewelddadig, de aanvallen veroorzaken bijna niets, het enige wat je ziet is "vuil" op de Pokémon en die knock-out ogen.
Tegenwoordig is bijna alles met "geweld" in het verbannen op Jetix en Nickolodeon heeft sowieso niks, behalve Avatar.
Tekenfilms zijn niet altijd kinderachtig, vooral de Japanse anime heeft voor elke leeftijden een anime. Shounen manga's, zoals Dragonball, Naruto, One Piece en Bleach bevatten veel actie, humor, een "simpel" verhaal, om de nadruk op entertainment te houden. Niks mis mee.
Dragonball is de godfather van Shounen Manga, niemand kan dit ontkennen.

Netflix-documentaire 'Jeffrey Epstein: Filthy Rich' wordt na zes jaar weer goed bekeken

'The Investigation of Lucy Letby' goed bekeken op Netflix: Top 10 van dit moment

Netflix onthult eerste beelden van 'The Adventures of Cliff Booth' met Brad Pitt

Misdaadserie 'The Lincoln Lawyer' haalt 'Bridgerton' in op Netflix

Elvis