• 9.382.735 stemmen

Met onder meer: Justin Chatwin, Chow Yun-fat en James Marsters

Gesproken taal: Engels, Japans en Hindi

Releasedatum: 9 april 2009

Plot Dragonball Evolution

"The legend comes to life."

Goku is een jongen die een dragonball in zijn bezit heeft. Gecreëerd door een buitenaards ras en gekweekt op aarde door de machtige Piccolo. Met alle dragonballs bij elkaar, kun je een draak oproepen die vervolgens één wens vervult. De op sterven liggende grootvader van Goku heeft een laatste verzoek om met de grote Master Roshi alle dragonballs te vinden. Maar de missie is moeilijker dan het lijkt, want er zijn er zeven van op de wereld.

Kevin13 schreef:

Volgens mij is het juist omgekeerd...

volgens mij juist niet. er zijn nog genoeg DB fans die er veel van verwachten en volgens mij van de neutrale kijkers is er ook een groot deel die dragonball niet eens kent

avatar van grayfoxz

grayfoxz

True dat, true dat

avatar van maxwevalli

maxwevalli

Kijk wij weten wat Dragonball (Z) inhoud en hoe het verhaal verloopt een neutrale kijker kent het verhaal niet en is maybe al tevreden met wat hij ziet in de bios..! Wij willen meer...

avatar van The Oceanic Six

Alleen die poster al.....doet me denken aan een nieuwe film die het oude concept volledig verkracht door teveel kinderen erin te proppen zoals ook de film van Thunderbirds dit deed. Zonde...had gewoon DBZ verfilmd...of een deel daarvan.

Bura

Denk dat de meerderheid van Nederland deze film gaat verwarren met Z, terwijl het op DB is gebaseert. Die is hier sowieso nooit op TV geweest, dus de meesten zullen ook wel niet snappen waarom Piccolo slecht is in deze film..

In Amerika was DB gewoon uitgezonden en DragonBall is daar nog niet zo lang van de buis dus hun weten nog goed en wat. Dat hebben wij ook weer een stuk minder hier in NL, vooral bij de kinderen waar deze film zich op richt. De enige die zich DB*Z* nog herinneren zijn nu rond de 20.

avatar van Kevin13

Kevin13

Sasja schreef:

de DB fans dat ik ken kijken hier in elk geval niet naar uit, en ik ook niet.

avatar van grayfoxz

grayfoxz

Ik moet zeggen dat ik best uitkijk naar de film. Maar ik verwacht ook geen kaskraker. Gewoon een avondje pure lo mind actie.

Had wel iets anders gewild, maar het is eenmaal niet zo.

Hero-man

Uhh.. Dragonball. Als ik er vandaag nog aan denk denk ik aan goede actie mooi orgineel verhaal. Ik hoop ook dat dat na 9 april ook zo blijft laat Justin Chatwin z'n acteerprestatie neerlegen net als Heath Ledger!! DAn komt het wel goed

Hero-man schreef:

wil je zeggen dat als de film niks word dat je dragonball dan ook ineens niks vind?

avatar van The Oceanic Six

Bura schreef:

Ik ken DB wel, vond er alleen geen hol aan met de kleine Goku e.d. Zag er matig uit en boeide niet. DB Z was echt zoveel leuker, had dat verfilmd. Vegata en Goku als Super Saiyans, dat was nou boeiend!

avatar van jogert

jogert

Ow jah, deze ga ik hoe dan ook kijken, DB Rules. heb trouwens vernomen dat er nog 2 films meer gemaakt worden,!

Bura

Alleen als deze genoeg geld in 't laatje brengt.

PrinceVegeta schreef:

Nee maar mijn kijk erop zal er weer door veranderen!

Ajax&Litmanen1 schreef:

Jaah idd want als je dragonball Z hadden verfilmd zou dat veel mooier zijn geweest dat er meer verteld werd over de saiyens en er wordt ook nog een de afkomst van de dragonballs verteld dus dat zou egt mooi zijn van Saiyen saga film maken Frieza saga een film maken dan zou het wel heel mooi zijn maar zoals ik heb gehoord van mij bronnen wordt er eerst demon picollo saga verfilmd dan saiyen en dan pas frieza maar wat zal dat voor zin hebben die picollo saga hebben want die kan je best wel weg laten want je neemt meer risico want de personages kloppen al nu niet helemaal meer want krillin hoort er deels wel bij!!! dus we zullen wel zien hoe DB evo uitpakt, persoonlijk denk ik of het wordt een flop of hij komt boven de 3.5* een van die 2

Bura

Ik wil niet veel zeggen maar ze skippen al een goeie 75% van Dragonball om in de vervolgen aan Z te kunnen beginnen... anders had je eerst het Red Ribbon Army e.d. nog gehad.

En dit lijkt al qua serieusheid meer op Z, want DB is vooral humor iets wat je niet in de trailer ziet (bijna niet).

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Stem is verwijderd.

avatar van Taohu928

Taohu928

omg omg omg.......dit wordt echt een fiasco.........ten eerste Justin Chatwin als goku :S kom op de zijn zogenaamde moves zijn nep saiyan kuif....en de echt dragonball actie........je herkend de anime gevoel van de orginele dragonball niet meer terug..

avatar van IcU

IcU

Nu ik de trailer weer gezien heb lijkt de film me eigenlijk toch wel leuk. De tekenfilm look explosies vind ik er toch wel erg Db uitzien. Ik ben benieuwd wat er van terecht is gekomen, en of er vervolgen komen met bv. Freeza of Cell. Lijkt me toch wel tof, eigenlijk.

avatar van ruud1234

ruud1234

Ik denk niet dat deze film een 'top film' word.

Dragonball z was leuk als Tekenfilm, maar zo reeël lijkt me niet leuk,

maar dat is maar een vooroordeel, we zulle zien wat het word

avatar van svauke69

svauke69

de trailer lijkt me wel nog leuk

maar ik vrees dat de sterkte van dragonball in de manga's zal blijven liggen en niet in film

avatar van Zuzuu

Zuzuu

Bura schreef:

Deze film speelt zich gewoon af net voordat Radditz aankomt op aarde.

avatar van Sam_Bracke

Sam_Bracke

Dit lijkt me zo'n rot film he, De mensen lijken niet eens op de personages is de dbz serie, dit wordt echt heel erg slecht en dat vind ik jammer want ik ben een DBZ fan

Sam_Bracke schreef:

het is ook heel moeilijk om de personages in de series 100% na te maken he..

we zien wel over een paar maanden hoe alles uitpakt

avatar van Zuzuu

Zuzuu

Ik zie dat ze de naam van de film weer hebben aangepast.. Voor de 3e keer

Was:

Dragon Ball Evolution

Is geworden:

Dragonball Evolution

Sasja

Het is nadat de film de naam evolution kreeg volgens mij niet meer verandert.

Als ik op de site kijk

naar oudere berichten zie ik elke keer Dragonball staan. Of had je het over moviemeter zelf?

Zuzuu schreef:

Deze film speelt zich gewoon af net voordat Radditz aankomt op aarde.

5 jaar ervoor bedoelde je? Want DBZ gebeurde dus 5 jaar na DB. Deze film wordt een mix van de Piccolo Daimao en Piccolo Jr arc, wat de laatste 2 arcs zijn van DragonBall.

Als Raditz zo kort daarna al komt opdagen, hoe moet dit dan met Gohan? Die is nog niet geboren immers =P

arcs? in de dragonball wereld heet zoiets saga's dacht ik

arcs? in de dragonball wereld heet zoiets saga's dacht ik

Arc komt op 'tzelfde neer. Ik heb nog nooit de term "saga" gehoord toen de japanse keek dus... Was alleen op Cartoon Network dat ze die term gebruikten volgens mij XD

Sasja

tja, ik heb nooit de japanse gezien, ben niet echt gek op die taal maar ik heb altijd en overal aleen maar over saga's gelezen en gehoord

Bura schreef:

iedereen zegt saga's volgens mij ben jij de enigste die het arcs noemt maar arcs klinkt wel stoerder..