• 9.377.956 stemmen

Genre: Western

Geregisseerd door: Edwin L. Marin

Met onder meer: Randolph Scott, Jane Wyatt en J. Carrol Naish

Plot Canadian Pacific

"The blazing saga of untamed men and a savage wilderness!"

Na het vinden van een vitale doorgang door de Canadese Rockies voor het bouwen van de Canadian Pacific Railway, vertelt Tom Andrews zijn baas Cornelius Van Horne dat hij ontslag neemt om te trouwen met het meisje van zijn dromen, Cecille Gautier. Via Cecille leert Tom de pelsjager Dirk Rourke kennen en die vreest voor de komst van de spoorweg, omdat hij het leven van de indianen en de andere trappers bedreigt. Tom en Rourke redetwisten over Cecille en Tom vraagt haar om op hem te wachten terwijl hij zijn job bij de spoorwegen afmaakt.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Dr. Edith Cabot

Mrs. Gautier

Mike Brannigan

avatar van madmax1

madmax1

Er gebeurt veel in dit kort tijd bestek,scout Tom Andrews zoekt een doorgang in de Rockie-Mountes

voor de Canadian –Pacific, deze wordt echter aan alle kanten gesaboteerd ,door trappers en de aanwezige

indianen,en als dat niet genoeg is ook nog 2 dames op zijn kap,maar onze held blijft zijn hart trouw .

Mooie kleuren beelden ,goed verhaal en een prima sfeer

avatar van Brix

Brix

• 19683 berichten

Eindelijk nog eens kunnen bekijken, via de nieuwe geheel gerestaureerde DVD van Kino Lorber.

Daar is werk aan geweest, zoals blijkt uit de extra's die ook op het schijfje staan.

Er is ook een Blu-ray, maar die is alleen afspeelbaar met regiovrije spelers.

Gefilmd in het eigenaardige Cinecolor procedé.

Opgenomen in Canada.

Scott prima in form, en met een paar tegenspeelsters die vermelding verdienen.

Jane Wyatt en Nancy Olson.

Beide natuurlijk weer veel jonger dan de hoofdrolspeler, dat leek destijds zo te horen.

De chemie tussen Nancy Olson (in haar eerste filmrol, en meteen goed) en Scott is opmerkelijk.

Victor Jory leek geboren voor schurkenrollen, en laat zich ook hier weer van zijn "slechte kant" zien .

Actie volop.

Deze keer ook veel echte indianen op het oorlogspad.

Een mooie middenmoter deze western.

avatar van mr rumson

mr rumson

Aan mooie scenes daar heeft deze western geen gebrek aan .

Maar het verhaal vind ik wat matig uitgevoerd .

Randolph Scott doet het dan nog wel aardig maar andere acteurs wisten mij niet echt te boeien .

Nu dacht ik even van indianen verlost te zijn omdat dit weer eens wat anders is dan een cavalerie western .

Echter lang mag dat niet duren want niet veel later komen ze ook hier weer tevoorschijn .

Dit gaat gepaard met de actie zoals we die ook vaak in cavalerie westerns terug zien .

Kortom een typische western zoals je die mag verwachten uit die tijd .