• 9.234.720 stemmen

Geregisseerd door: Liliana Cavani

Met onder meer: Britt Ekland, Pierre Clémenti en Tomas Milian

Gesproken taal: Italiaans

Plot I Cannibali

I Cannibali speelt zich af in de Italiaanse stad Milaan, waar een fascistische regering de dode lichamen van politieke gevangenen in de straten achterlaten. Antigone en Tiresias spenderen veel van hun tijd om verschillende van de lijken uit de straten weg te halen en te begraven in grotten en spelonken, waar zij echter niet veel 'rust' gegund worden.

logo tmdbimagelogo tmdbimage

Ismene's Fiancé

Prime Minister

As Alfrfdo Bianchini

Commissaire de la Sûreté Nationale

Antigone's mother

Antigone's father

avatar van pippo il buffone

pippo il buffone

Wat zie ik, nog geen stemmen voor deze anti-fasjistiese bewerking van Sophocles' Antigone door Cavani met Milian, Clementi en Ekland ?

Enfin, gedateerde kolder post 68 stijl waarin we zien hoe Antigone Ekland zoals gekend haar rebellerende broer wil begraven- gelukkig wastie al dood- wat niet mag van de boze fasjistiese tiran Creon. Ze huilt eerst thuis uit, waar we tot onze verrassing leren dat haar vader springlevend is, in welzijn verkeert en getrouwd lijkt te zijn met een dame van zijn leeftijd. Dan zoekt ze haar heil bij vriendje Haemon, niemand minder dan Milian en zoals gekend de zoon van Creon, maar Haemon is een ontzettende emo fag die net als Leaud in porcile liever in een varken verandert.

Gelukkig verschijnt dan Messias Clementi- of eigenlijk begint de film reeds met diens herrijzenis- en gaan love children Ekland en Clementi tezamen en liefst naakt het fasjistiese establishment te lijf, hun eigen welzijn offerend terwille van de lijdende mensheid . U zult zich afvragen waar Sophocles over een Messias repte, nou nergens voorzover ik weet maar de figuur van Clementi schijnt hier de rol van Tiresias te spelen, die in het begin wordt geciteerd. Het zal wel.

De film is dan wel opgenomen in Milaan, maar de plaats en tijdsaanduiding is wazig, de fasjisten zijn gekleed in een soort Amerikaanse MP uniformen.

Doet allemaal wat denken aan e.g l'urlo van Brass.

Muziek werd verzorgd door Morricone, en ik zou zweren dat het stiekem een ironisch commentaar op de film is, kan bijna niet anders.