• 9.375.420 stemmen

Oorsprong: Duitsland / Canada

Geregisseerd door: Uwe Boll

Met onder meer: Til Schweiger, Emmanuelle Vaugier en Udo Kier

Plot Far Cry

Jack Carver verdient zijn brood als kapitein op een charterboot. Op een dag vervoert hij de beeldschone journaliste Val. Zij huurt Jack in om haar te begeleiden naar een eiland om haar oom Max te zoeken. Max en Jack hebben vroeger samen in het leger gezeten. Op het eiland is het echter niet pluis. Terwijl Val op het eiland is, wordt de boot van Jack uit het water geschoten. Hij overleeft en gaat op onderzoek uit.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Jack Carver

Jason Parker

Paul Summer

avatar van OlafK

OlafK

Geen goede film, maar wel bij vlagen behoorlijk vermakelijk. Far Cry is een 'no-brainer' waar behoorlijk wat aan schort, maar doordat ik als kijker het gevoel kreeg dat Boll het ook allemaal niet zo serieus bedoelde, kan ik deze toch nog redelijk waarderen.

De film kent een aantal grappige stukjes. Deze redden de Boll dan ook enigszins, aangezien ik me ook aan behoorlijk wat zaken heb gestoord. Vooral de scèneovergangen en sommige vechtscènes waren enorm knullig gedaan.

Ik vond het geluid overigens wel erg gaaf gedurende de hele film. Dit werd in ieder geval een stuk beter gebruikt dan in de gemiddelde Steven Seagal-film. Boll maakt overigens wel een verkeerde keuze door enkele stukken in slow-motion te doen; dit kwam echt niet goed uit de verf.

Al met al; veel minpunten, maar absoluut ook leuke stukken. 2,0/2,5 sterren.

avatar van Saaimen

Saaimen

Absouut eens met olafK, het was inderdaad niet echt serieus bedoeld allemaal, en er zit een goede dosis humor in en kijkt heeeel makkeijk weg! ! ! Leuke actie en 2 knappe vrouwen, 1 good-girl en een bad-girl hou ik wel van

mwoeb schreef:

Zo tenenkrommend is die trailer toch niet?

Nee hoor: FAR CRY - Ab 24.04.2009 auf DVD und Blu-ray! - farcry-film.de

avatar van Quentin

Quentin

Vandaag de Duitse special edition gekocht en het audiocommentaar is wederom briljant. Boll for president!

avatar van TubeHead

TubeHead

OlafK schreef:

Ik vond het geluid overigens wel erg gaaf gedurende de hele film.

Inderdaad zeg !! mn speakers klapperde op sommige scenes behoorlijk wat bass uit ! Heerlijk.

Geef um 2*.

Niet echt heel boeiend.. gewoon een leuke weg kijker filmpje met verstand op nul.

avatar van CrotaphyYo

CrotaphyYo

De film leek absoluut niet op het spel. Het eiland klopte niet qua begroeiing, in het spel waren dat palmbomen hier lag het eiland gewoon ergens in Duitsland ofzo. Dat eiland bepaalde veel voor de sfeer van Far Cry.

De 'monsters' leken ook nergens op. Verder was de verhaallijn anders.

Dit vond ik allemaal ontzettend jammer, dit had een fantastische film kunnen/moeten zijn!

2* omdat als ik het spel nooit had gekend ik de film aardig had gevonden.

avatar van tverve

tverve

bij deze film moet je niet nadenken, gewoon gaan zitten en kijken

avatar van Kleedje

Kleedje

Het is inderdaad een makkelijk te kijken film.

Alleen heel erg jammer dat de enigste overeenkomst aan de film het rode Hawai shirt is.

Het spel heb ik verder nooit uit gespeeld maar het verhaal lijkt er totaal niet op. Ik had ook verwacht dat er een mooie tropische omgeving kwam.

Als ze deze film een andere naam hadden gegeven dan had het van mij een iets hoger cijfer gekregen.

avatar van Stuntman_Jasper

Stuntman_Jasper

Ik moet een beetje huilen van deze film...

avatar van JakobFugger

JakobFugger

Ik ken de game zelf niet en dat is misschien maar goed ook, want als ik hier de berichten zo lees komt het daar weinig mee overheen. Ik vond de film best vermakelijk en hij keek makkelijk weg, alleen er zijn natuurlijk wel een hoop stereotypes en clichés die iedereen al vele malen heeft gezien. Verre van een aanrader, maar prima als 'licht verteerbaar tussendoortje'.

Captain Pervert schreef:

De dag dat ze Uwe Boll in de bioscoop draaien, is de dag dat mijn vakantiefilm van Kreta ook wordt vertoond

ik vind dit helemaal geen verkeerde film heb mij rot gelachen maar kan me wel voorstellen dat anderen het wat minder vinden

avatar van rebelman

rebelman

Viel tegen ... maar door de game had ik misschien te hoge verwachtingen.

Matig acteer werk , locaties vallen tegen en ook de "monsters" waren niet erg eng.

Thorak

Het had waarschijnlijk al heel erg veel gescheeld als Jack Carver gewoon door een Amerikaan werd gespeeld en niet door de alles behalve stoere Till Schweiger. Door zijn stem alleen al vind hem toch erg mieterig over komen (al deed hij het erg goed in Inglorious Basterds). Ik blijf hopen dat er ooit iemand opstaat die hier een re-make van gaat maken en dan op een goeie manier. Hoe moeilijk kan het zijn? Het verhaal kun je letterlijk uit het spel over nemen, die is goed genoeg om als script te dienen. Mischien een paar kleine aanpassingen, als het maar op een Bounty-eiland afspeelt en het rode Hawaii-shirt moet er wat meer in terug komen

Overigens, het verhaal van Rambo 5 heeft erg veel gemeen met het in-game verhaal van FarCry!

avatar van remco92

remco92

Jammer dat het verhaal van deze film niet helemaal klopt met de game.

Verder zou de omgeving veel mooier kunnen. Veel scènes spelen zich af bij de haven, terwijl de game zich grotendeels in de jungle afspeelt. Dit hadden ze ook in de film moeten doen.

Op zich is de film verder wel vermakelijk om naar te kijken, en coole actiescènes ook al is dat niet altijd even realistisch.

avatar van fieko

fieko

kon me niet boeien..

Acteer prestaties vond ik slecht en de actie viel ook tegen.

Geen aanrader dus.

avatar van Rujar

Rujar

Uwe Boll weer met een van zijn fanatische films… kan hij wel wat vraag ik mij af?

Tonypulp

Ja hoor, postal is grappig, deze is lekker fout, tunnel rats is zeer verzorgd en er komen 3 nieuwe aan waarvan 1 de trailer er al erg goed uit ziet

avatar van Epitaph

Epitaph

Heb me prima vermaakt met deze film, niet al te serieus nemen.

avatar van Dutchmeister

Dutchmeister

Pffff serieus wat een film

Tonypulp

Vertel, wat is er mee dan?

Rujar schreef:

Heart of America schijnt erg goed te zijn, al kan ik me inderdaad ook niet voorstellen dat Uwe een goede film kan afleveren....

avatar van Ace Hanlon

Ace Hanlon

Tonypulp schreef:

Huh?????????

Tonypulp

Wat valt er niet aan te begrijpen, volgens mij spreek ik gewoon nederlands.

Gewoon een reactie op het bericht dat er boven staat, of Uwe boll wel wat kan.

avatar van Ace Hanlon

Ace Hanlon

Best een aardige actiefilm, zonder erg veel diepgang. Voor iemand die het spel niet kent nog best te pruimen ook. Maar.... ik ken het spel wel en heb het al herhaalde malen gespeeld. En, om een cliché te gebruiken: Ik vond het spel beter. Toch kan ik er nog wel een 2 sterren waardering voor opbrengen. In tegenstelling tot het spel behoeft de film geen herhaling.

avatar van Noodless

Noodless

allé , goed voor mij want ik heb de film gekocht en ken niks van die spelletjes. Dus zal het heus voor mij te pruimen zijn

avatar van 606

Stuntman_Jasper schreef:

Ik moet een beetje huilen van deze film...

Niet te emotioeel worden he wil je een tissue.

Ik vond de film aardig maar niet meer dan dat.

zeker geen slechte film.

avatar van planet_of_death

planet_of_death

Mensen, neem de Duitser nou niet te serieus.

• 1926 berichten

Aardig niemandalletje.....Schweiger speelt altijd al zo lekker cool....zie INGLORIOUS BASTERDS, en vele ander B-films.

Maar , ik vond deze zeer aangenaam.

Nog even , en hij breekt door.....tenminste, hoop ik voor em.

tverve schreef:

bij deze film moet je niet nadenken, gewoon gaan zitten en kijken