Genre: Actie / Avontuur
Duitsland / Canada
Geregisseerd door: Uwe Boll
Met onder meer: Til Schweiger, Emmanuelle Vaugier en Udo Kier
Plot Far Cry
Jack Carver verdient zijn brood als kapitein op een charterboot. Op een dag vervoert hij de beeldschone journaliste Val. Zij huurt Jack in om haar te begeleiden naar een eiland om haar oom Max te zoeken. Max en Jack hebben vroeger samen in het leger gezeten. Op het eiland is het echter niet pluis. Terwijl Val op het eiland is, wordt de boot van Jack uit het water geschoten. Hij overleeft en gaat op onderzoek uit.
Jack Carver
Paul Summer
Theresa
Ralph
OlafK
Geen goede film, maar wel bij vlagen behoorlijk vermakelijk. Far Cry is een 'no-brainer' waar behoorlijk wat aan schort, maar doordat ik als kijker het gevoel kreeg dat Boll het ook allemaal niet zo serieus bedoelde, kan ik deze toch nog redelijk waarderen.
De film kent een aantal grappige stukjes. Deze redden de Boll dan ook enigszins, aangezien ik me ook aan behoorlijk wat zaken heb gestoord. Vooral de scèneovergangen en sommige vechtscènes waren enorm knullig gedaan.
Ik vond het geluid overigens wel erg gaaf gedurende de hele film. Dit werd in ieder geval een stuk beter gebruikt dan in de gemiddelde Steven Seagal-film. Boll maakt overigens wel een verkeerde keuze door enkele stukken in slow-motion te doen; dit kwam echt niet goed uit de verf.
Al met al; veel minpunten, maar absoluut ook leuke stukken. 2,0/2,5 sterren.
Saaimen
Absouut eens met olafK, het was inderdaad niet echt serieus bedoeld allemaal, en er zit een goede dosis humor in en kijkt heeeel makkeijk weg! ! ! Leuke actie en 2 knappe vrouwen, 1 good-girl en een bad-girl hou ik wel van
- 1926 berichten
Zo tenenkrommend is die trailer toch niet?
Nee hoor: FAR CRY - Ab 24.04.2009 auf DVD und Blu-ray! - farcry-film.de
Quentin
Vandaag de Duitse special edition gekocht en het audiocommentaar is wederom briljant. Boll for president!
TubeHead
Ik vond het geluid overigens wel erg gaaf gedurende de hele film.
Inderdaad zeg !! mn speakers klapperde op sommige scenes behoorlijk wat bass uit ! Heerlijk.
Geef um 2*.
Niet echt heel boeiend.. gewoon een leuke weg kijker filmpje met verstand op nul.
CrotaphyYo
De film leek absoluut niet op het spel. Het eiland klopte niet qua begroeiing, in het spel waren dat palmbomen hier lag het eiland gewoon ergens in Duitsland ofzo. Dat eiland bepaalde veel voor de sfeer van Far Cry.
De 'monsters' leken ook nergens op. Verder was de verhaallijn anders.
Dit vond ik allemaal ontzettend jammer, dit had een fantastische film kunnen/moeten zijn!
2* omdat als ik het spel nooit had gekend ik de film aardig had gevonden.
Kleedje
Het is inderdaad een makkelijk te kijken film.
Alleen heel erg jammer dat de enigste overeenkomst aan de film het rode Hawai shirt is.
Het spel heb ik verder nooit uit gespeeld maar het verhaal lijkt er totaal niet op. Ik had ook verwacht dat er een mooie tropische omgeving kwam.
Als ze deze film een andere naam hadden gegeven dan had het van mij een iets hoger cijfer gekregen.
JakobFugger
Ik ken de game zelf niet en dat is misschien maar goed ook, want als ik hier de berichten zo lees komt het daar weinig mee overheen. Ik vond de film best vermakelijk en hij keek makkelijk weg, alleen er zijn natuurlijk wel een hoop stereotypes en clichés die iedereen al vele malen heeft gezien. Verre van een aanrader, maar prima als 'licht verteerbaar tussendoortje'.
Thorak
De dag dat ze Uwe Boll in de bioscoop draaien, is de dag dat mijn vakantiefilm van Kreta ook wordt vertoond
platooooooo
ik vind dit helemaal geen verkeerde film heb mij rot gelachen maar kan me wel voorstellen dat anderen het wat minder vinden
rebelman
Viel tegen ... maar door de game had ik misschien te hoge verwachtingen.
Matig acteer werk , locaties vallen tegen en ook de "monsters" waren niet erg eng.
Thorak
Het had waarschijnlijk al heel erg veel gescheeld als Jack Carver gewoon door een Amerikaan werd gespeeld en niet door de alles behalve stoere Till Schweiger. Door zijn stem alleen al vind hem toch erg mieterig over komen (al deed hij het erg goed in Inglorious Basterds). Ik blijf hopen dat er ooit iemand opstaat die hier een re-make van gaat maken en dan op een goeie manier. Hoe moeilijk kan het zijn? Het verhaal kun je letterlijk uit het spel over nemen, die is goed genoeg om als script te dienen. Mischien een paar kleine aanpassingen, als het maar op een Bounty-eiland afspeelt en het rode Hawaii-shirt moet er wat meer in terug komen
Overigens, het verhaal van Rambo 5 heeft erg veel gemeen met het in-game verhaal van FarCry!
remco92
Jammer dat het verhaal van deze film niet helemaal klopt met de game.
Verder zou de omgeving veel mooier kunnen. Veel scènes spelen zich af bij de haven, terwijl de game zich grotendeels in de jungle afspeelt. Dit hadden ze ook in de film moeten doen.
Op zich is de film verder wel vermakelijk om naar te kijken, en coole actiescènes ook al is dat niet altijd even realistisch.
fieko
kon me niet boeien..
Acteer prestaties vond ik slecht en de actie viel ook tegen.
Geen aanrader dus.
Rujar
Uwe Boll weer met een van zijn fanatische films… kan hij wel wat vraag ik mij af?
Tonypulp
Ja hoor, postal is grappig, deze is lekker fout, tunnel rats is zeer verzorgd en er komen 3 nieuwe aan waarvan 1 de trailer er al erg goed uit ziet
Ace Hanlon
Huh?????????
Tonypulp
Wat valt er niet aan te begrijpen, volgens mij spreek ik gewoon nederlands.
Gewoon een reactie op het bericht dat er boven staat, of Uwe boll wel wat kan.
Ace Hanlon
Best een aardige actiefilm, zonder erg veel diepgang. Voor iemand die het spel niet kent nog best te pruimen ook. Maar.... ik ken het spel wel en heb het al herhaalde malen gespeeld. En, om een cliché te gebruiken: Ik vond het spel beter. Toch kan ik er nog wel een 2 sterren waardering voor opbrengen. In tegenstelling tot het spel behoeft de film geen herhaling.
Noodless
allé , goed voor mij want ik heb de film gekocht en ken niks van die spelletjes. Dus zal het heus voor mij te pruimen zijn
Ik moet een beetje huilen van deze film...
Niet te emotioeel worden he wil je een tissue.
Ik vond de film aardig maar niet meer dan dat.
zeker geen slechte film.
- 1926 berichten
Aardig niemandalletje.....Schweiger speelt altijd al zo lekker cool....zie INGLORIOUS BASTERDS, en vele ander B-films.
Maar , ik vond deze zeer aangenaam.
Nog even , en hij breekt door.....tenminste, hoop ik voor em.
- 1926 berichten
bij deze film moet je niet nadenken, gewoon gaan zitten en kijken
Precies!!!!!!!!!!!

De afschuwelijke videogame-verfilmingen van Uwe Boll, de man die videogames haatte

Das Experiment
Drama / Thriller, 2001