• 9.375.363 stemmen

Oorsprong: Duitsland / Canada

Geregisseerd door: Uwe Boll

Met onder meer: Til Schweiger, Emmanuelle Vaugier en Udo Kier

Plot Far Cry

Jack Carver verdient zijn brood als kapitein op een charterboot. Op een dag vervoert hij de beeldschone journaliste Val. Zij huurt Jack in om haar te begeleiden naar een eiland om haar oom Max te zoeken. Max en Jack hebben vroeger samen in het leger gezeten. Op het eiland is het echter niet pluis. Terwijl Val op het eiland is, wordt de boot van Jack uit het water geschoten. Hij overleeft en gaat op onderzoek uit.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Jack Carver

onnozele trailer, het ziet er allemaal erg B-achtig uit

Is het ook

avatar van FrisoBoei

FrisoBoei

Idd geen aliens in Far Cry, wel die gemuteerde wezens en die waren idd kut.

Mooi spel, zeker voor die tijd erg baanbrekend.

Maar gezien die andere baggerfilms van Uwe Boll zie ik niet veel goeds.

Zo was Postal, ook verfilming van een game ook echt matig en slechts op enkele momenten grappig. Dat terwijl Postal 1 en vooral 2 echt grappige, bizarre games waren.

Dus ik verwacht er niet veel van. Jammer, een film in deze setting met veel actie zou best leuk kunnen zijn.

avatar van damianodebeste

damianodebeste

Far Cry is echt een geweldig spel. En nu gaan ze er een film over maken oke maar dat de film geregisseerd wordt door Uwe Boll is echt belachelijk wordt vast een baggerslechte film.

avatar van N811

N811

Er zall dus ook wel ooit een Half-Life film komen.

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Waarschijnlijk niet. Valve is nogal veeleisend wat betreft het script. En terecht wat mij betreft.

avatar van gillette

gillette

Wtf! Een beetje een prachtig spel verneuken me zo'n kutfilm?!

gillette schreef:

Wtf! Een beetje een prachtig spel verneuken me zo'n kutfilm?!

Voor oordeel omdat hij de naam Uwe boll heeft is het gelijk al niets.

88Fabian

Echt dom wordt deze film .waarom maken ze dit?.

88Fabian schreef:

Echt dom wordt deze film .waarom maken ze dit?.

Je hebt nog niks gezien .

88Fabian

Je hebt nog niks gezien .

De trailer toont een slecht beeld van de film.

88Fabian schreef:

De trailer toont een slecht beeld van de film.

Dat kan maar zegt nog helemaal niks, om het nu al dom te noemen.

Waarom zou Uwe boll geen goede film kunnen maken ?

88Fabian

Heb je al gezien wat voor sterren die krijgt voor z'n films?.

88Fabian schreef:

Heb je al gezien wat voor sterren die krijgt voor z'n films?.

Tuurlijk maar heb jij het artikel gelezen in de spits.

Hij wordt bij voorbaat als gekraakt vanwege zijn slechte status.

Heeft niet te beteken dat alles bij voorbaat niks is.

606 schreef:

Tuurlijk maar heb jij het artikel gelezen in de spits.

Hij wordt bij voorbaat als gekraakt vanwege zijn slechte status.

Heeft niet te beteken dat alles bij voorbaat niks is.

ik zie dat ie al 15films heeft gemaakt.mensen verwachten dan echt niet veel van een nieuwe film van die regiseur.dat is best logisch.

avatar van gotti

Da's helemaal niet logisch. Boll is een held!

avatar van Quentin

Quentin

Boll is een visionair zoals de filmwereld die nog nooit gezien heeft, het is jammer dat het onbegrip en onvermogen van de mainstream kijker moet resulteren in negatieve waarderingen voor het werk van dit genie. Dit juist terwijl het ook voor deze afwijzende groep belangrijk is om haar toebedeelde plek in een hiërarchie, en dus de superioriteit van Dr. Boll, te erkennen en accepteren. Het is natuurlijk makkelijk om je eigen probleem bij een ander te leggen.

Quentin schreef:

Heel mooi stukje en fijn dat je het met me eens bent

avatar van Pastichio Rocker

Pastichio Rocker

Ik mag hopen dat het sarcarme was.

Pastichio Rocker schreef:

Ik mag hopen dat het sarcarme was.

Nee dat denk ik niet en waarom wel he

Moet iedereen uwe slecht vinden (net zoals bij seagal)

avatar van %%%%%%

%%%%%%

@ Pastichio Rocker

Volgens mij is het sarcasme

Maar heb geen enkele film van hem gezien dus kan ook niet oordelen

Maar aan de trailer te zien moet ik snel plaats gaan maken in mijn top 10

PS

- Fahrenheit

- MGS

Daar moet Uwe Boll maar van afblijven die games zijn toch wat te veel waard om verknoeit te worden !

avatar van mwoeb

mwoeb

Zo tenenkrommend is die trailer toch niet?

Kevin13 schreef:

is deze al in de bioscoop ?

De dag dat ze Uwe Boll in de bioscoop draaien, is de dag dat mijn vakantiefilm van Kreta ook wordt vertoond

avatar van sportfan27

sportfan27

Net even gezien en ja hoor , de zoveelste verkrachting van Boll.
Echt te slecht voor woorden , het hele budget van de film word er in de eerste 5 minuten doorheen gejaagt en daarna kun je hem maar beter afzetten , zwaar teleurstellend.
Die Til Schweiger praat met een zwaar ''Allo Allo'' accent .
In het spel zaten coole gemuteerde monsters maar die zijn hier nergens te bekennen, alleen wat wit gesminkte idioten.

-hoogtepunt is de vrouwelijke hoofdrol, die mag er wel zijn

0,5 *

Far Cry...

Er zit een running gag in de film waarin de bedbrestaties van Jack Carver door zijn vrouwelijke kompaan op 2/10 wordt gewaardeerd. Allicht is dit een inside joke van Boll met het oog op de te verwachten IMDb rating

Het staat me tegen de film de grond in te boren. Want dat wordt door iedereen al op voorhand gedaan. Hey, Uwe Boll is wel een Duitser, dus bijna een Nederlander, en hij maakt coole lowbudget actiefilms. BETER DAN JOUW KANTOORBAAN! Eet dat, vooringenomen hobbycriticus dat je bent. Ja jij, beste lezer. Ik heb het tegen jou.

Opzij dus met die vooroordelen, want Far Cry is best vermakelijke onzin. Boll brengt de actie niet altijd even goed in beeld maar het is best een leuke actiefilm, alleen jammer dat Boll qua clichés en verhaal is blijven hangen in de jaren 80. De voorspelbaarheid en het feit dat er geen moeite is gedaan deze film iets ècht interessants mee te geven, vormen dan ook de genadeklap voor deze film. Het geheel lijkt heel erg op American Ninja II: ook een eiland, ook supersoldiers, ook een vrouwelijke reporter die gered moet worden. Oh, en: ook best een slechte film.

Niet dat een genadeklap verder nodig is, want Til Schweiger mag eruit zien als een kruising tussen Arnold Schwarzenegger en Jurgen Prochnow, hij heeft geen fractie van het talent van zijn beroemde Duitstalige voorgangers. Hij acteert als een houten jklaas en met zo'n dik accent dat ze Jack Carver maar ineens tot Duitser hebben gemaakt (geen gek idee met zo'n typisch Duits klinkende naam... ). Zijn dialogen zijn zo houterig, statisch en emotieloos dat je je afvraagt of Til Schweiger zijn achternaam niet wat meer moet gaan eren.

Tot slot de onvermijdelijke vergelijking met de game. Wat dat betreft scoort de film niet slecht, behalve dan dat er geen echte mutanten in de film voorkwamen, maar ik denk dat er niet genoeg budget was voor de benodigde CGI. De 'super soldiers' zijn ook niet meer dan wit geschminkte stuntmannen, waardoor je onmiddelijk denkt aan de groen geschminkte hersendode zombies uit Bassie en Adriaan en de Huilende Professor, waardoor de film nog potsierlijker wordt dan hij al was.

Ook herinner ik me uit de game een veel tropischer klimaat dan in de film. Maar dat terzijde, er zijn slechtere game-adaptaties.

Kort samengevat: voorspelbare B-film die toch nog beter is dan je verwacht.

Maar toch niet meer dan 2 sterren.

P.S.

Zij huurt Jack in om haar te begeleiden terwijl zij foto's maakt van oude Japanse oorlogsbunkers uit de Tweede Wereldoorlog, op de Micronesische eilanden. Als zijn veerboot door piraten wordt aangevallen en vernietigd is Val plotseling verdwenen. Hijzelf ontsnapt net op het nippertje van de dood.

Wie verzint deze plotsamenvatting? Dit bovenstaande slaat nergens op. Is dat niet het verhaal van de game? Dat loopt nl. iets anders.

avatar van BramIsLegend

BramIsLegend

Idd, verhaal van de game

avatar van Tonypulp

Tonypulp

N811 schreef:

Er zall dus ook wel ooit een Half-Life film komen.

Ik hoop het, gelukkig zal Uwe er niet aan komen, aangezien hij daar nooit de goedkeuring voor krijgt van Valve.

Niet dat ik Uwe slecht vind, in tegen deel zelfs, ik behoor tot het groepje die hem wél weet te waarderen om wat hij doet, tuurlijk is het niet goed, maar uiterst vermakelijk zeker

Trouwens kijk hier even, Half-life film van paar minuten.

Film >> Overige films >> Escape from city 17 Part one

Captain Pervert

Waarom stoppen ze niet met het maken van game-verfilmingen. Het enige nuttige daaraan is de herkenbaarheid van de naam en een grote groep mensen die toch wel gaat kijken. Een kleine beetje financiele zekerheid dus.

Niet dat Half-Life zo briljant is. Geheim lab doet experimenten, experiment gaat mis, aliens van andere dimensie overspoelen het lab, 1 man moet met hulp van een paar medestanders zoals Barney - die vroeg of laat allemaal het loodje leggen - zien te ontsnappen. En passant belandt hij nog effe op Xen. Leuk als spel, maar een film met dit verhaal is gewoon KUT.

avatar van brave71

brave71

Vond het een leuke B film.

Ik ken het spel niet, maar vind ook niet dat je dat hierin moet betrekken, het gaat om de film.

En die is best aardig, zeker geen hoogvlieger, maar ik heb hem zonder moeite uitgekeken.

Leuk als je niets te doen hebt en een beetje actie wilt zien en geen goed verhaal

avatar van BoordAppel

BoordAppel

maar een film met dit verhaal is gewoon KUT

Onzin. Er zijn genoeg geslaagde films met een simpeler verhaal gemaakt. Overigens is het verhaal van Half-Life een stuk ingewikkelder dat je doet voorkomen.