• 9.374.511 stemmen

Geregisseerd door: Joshua Michael Stern

Met onder meer: Kevin Costner, Paula Patton en Madeline Carroll

Gesproken taal: Engels en Slowaaks

Plot Swing Vote

"One ordinary guy is giving the candidates a reason to run."

Bud Johnson is een doodgewone bierdrinkende, bowlende, niet bepaald succesvolle Amerikaan die niet veel meer ambieert in het leven. Zijn enige trots is zijn pientere 12-jaar oude dochter Molly. Zij is eigenlijk degene die voor hen beide zorgt, maar door omstandigheden zorgt ze er per ongeluk op Verkiezingsdag voor dat de stem die de doorslag moet geven voor de Presidentsverkiezingen van haar vader is.

Klinkt als een poging tot Capra 2008.

avatar van The Last

The Last

Trailer ziet er leuk uit, en het hele gegeven klinkt sowieso erg leuk. Ben alleen geen voorstander van Costner met een baardje.

avatar van Embie

Embie

Speciaal naar Amerika gevlogen voor deze film

ik vond het een geweldige film! is zeker de moeite waard om een keer te kijken!!

avatar van Waku

Waku

Best wel leuke komedie.

Loser Bud wordt in de watten gelegd door de twee presidents kandidaten..

Die alles uit de kast halen om Bud te overtuigen

Wanneer men niet stoort aan het nationalisme is "Swing Vote" vermakelijk en Costner maar vooral zijn filmdochter leveren puik acteerwerk af.

Dit in tegenstelling tot Dennis Hopper......

Verder prima

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Leuke film, met een personage van Costner dat doet denken aan "The Dude" uit The Big Lebowski.

Leuke satire op Amerika, de verkiezingsgekte en de pers.

3.5 sterren

avatar van gizmoart

gizmoart

Goeie film geen bulderende lach maar wel een mooie glimlach constant. Beste Costner van de laatste tijd

avatar van breedbeeld

breedbeeld

Costner op zijn best, handling the guitar verry well.

Benieuwd of Madeline Carroll nieuw Ricci stuf is.

Een aantal van mijn favoriete sidekick comedy players waaronder Morty-Stanley Tucci (Martin Fox),die je een betere agent zou wensen, bijvoorbeeld die goser die Buscemi in al die films wist te loodsen

Verry good script person.

Aardige film wel.

avatar van balosa

balosa

een film waar ik in principe wel potentie in zag, gezien de vele mogelijkheden waarop deze film richting kon kiezen, maar helaas werd het een saaie, eentonige, zonder humor en te langdradige film, misschien leuk voor verkiezingsfanaten maar voor mij in ieder geval een flinke domper

avatar van -P-

-P-

Embie schreef:

Speciaal naar Amerika gevlogen voor deze film.

Spoor je wel?

Ik moest eigenlijk nood gedwongen deze film gaan bekijken omdat mijn vrouw deze wou zien, maar ik was aangenaam verrast!

Leuke film die eigenlijk nergens verveelt. Goed acteerwerk van Costner en zijn dochtertje. Aanrader voor een regenachtige zondagmiddag!

Je ziet hem wel geteld één keertje bowlen dus waarom dat nou specifiek in het verhaaltje moet staan is mij een raadsel.

avatar van pietpuk

pietpuk

Niet vervelend om naar te kijken maar wel erg cliché en moralistisch

avatar van Redlop

Redlop

Speciaal naar Amerika gevlogen voor deze film

[ ] is zeker de moeite waard om een keer te kijken!!

Ja, je kan moeilijk iets anders beweren.

avatar van Bozkurt187

Bozkurt187

Speciaal naar Amerika gevlogen voor deze film

Zoo zegg, zullen we ff voor diner naar Parijs vliegen?

avatar van Ninto

Ninto

Viel zwaar tegen. Misschien niets als film, maar wel als komedie. Geen glimlachje op mijn gezicht gehad gedurende de 2 uur durende komedie-film. Zucht...

avatar van ludokrijger

ludokrijger

Speciaal voor naar Ijsland gereden, echt een aanrader!

avatar van GGG

GGG

Viel wat tegen! Ik vond Kevin erg slecht acteren. "Dochterlief" speelde de sterren van de hemel. Aardig voor een druilerige regendag...

avatar van deLeeuw

deLeeuw

• 1944 stemmen

ludokrijger schreef:

Speciaal voor naar Ijsland gereden, echt een aanrader!

Wat voor een auto heb jij?!

avatar van deLeeuw

deLeeuw

• 1944 stemmen

Een hele leuke, toch wel feel-good-film.

Het is niet zozeer een komedie óf drama. Er zaten natuurlijk wel een aantal grappige en trieste momenten in, maar een echt genre is er niet voor te geven.

Ook is het een film met een bepaalde boodschap, vooral nuttig voor de Amerikanen, dat men niet zomaar op basis van gladde praatjes en mooie speeches hun stem moeten uitbrengen.

De film is groots aangepakt. Ze hadden het steeds over 'the free world', alleen lieten ze geen (nieuws)beelden van andere landen zien, dit 'zou' leuker zijn geweest.

De acteerprestatie's waren uitstekend. Kevin Costner wist goed een wat simpele laagbegaafde alcoholist te spelen, maar mijn complimenten gaan vooral uit naar het kind dat werkelijk schitterde in zowel ontroerende als leuke momenten.

Ik denk dat we in de toekomst nog veel van haar zullen zien!

avatar van mcdaktari

mcdaktari

goed acteerwerk van Costner en Patton de film zelf vind ik ook wel om aan te zien 3.5*

avatar van scar13

scar13

Vind het einde toch wel erg tegenvallen.

avatar van Roomboter

Roomboter

Ik vond het een erge leuke film!

De kans dat één man mag bepalen wie de president wordt, is natuurlijk niet realistisch, maar wel leuk verzonnen!

Kevin Costner acteerde zeer goed en Madeline Caroll zelfs uitstekend!

Die Paula Patton (journaliste) is trouwens echt knap en kan goed acteren!

Ik geef de film een dikke 4,0!

Roomboter

avatar van james_cameron

Redelijk intelligent uitgewerkt komisch drama, met een makkelijke maar charismatische hoofdrol voor Costner. Het idee van de film is interessant en de uitwerking ervan vrij goed gedaan, al is de opbouw van het eerste uur sterker dan het enigzins voorspelbare tweede. Sentiment komt langzaam maar zeker om de hoek kijken, al blijft het gelukkig binnen de perken. Het beste aan de film is de relatie tussen Costner en zijn dochter (zeer overtuigend neergezet door nieuwkomer Madeline Carroll). Samen zijn ze erg goed. Costner's speech aan het einde van de film is ook verrassend effectief. Hier en daar had wat meer nuance geen kwaad gekund, maar over het geheel genomen is het een aangename film.

avatar van Williamq12

Williamq12

Leuke film en de dochter is supergoed gecast(of ze heeft gewoon een cute face)

avatar van Issybizzy

Issybizzy

leuke film. Ik heb er zeker van genoten, origineel verhaal. Vond het goed geacteerd. Had niet verwacht dat tie zo goed zou zijn.

avatar van Naoom

Naoom

deLeeuw schreef:

Wat voor een auto heb jij?!

avatar van Naoom

Naoom

Wat een draak van een film. Had moeite hem af te kijken, irriteerde me dood aan het zwakke einde en enige lichtpuntje was het acteerwerk van het kleine meisje.

Verder: saaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaai!

avatar van AlanSnake

AlanSnake

ja deze was erg leuk, effe een luchtig filmpje tussen door...goed geacteerd met een lekker verhaal.zeker kijken...

avatar van Sutherland

Sutherland

Best een leuke film, maar natuurlijk niet erg realistisch. Toch de moeite waard om te kijken, met een aantal leuke en grappige momenten.
Het einde waar hij de vragen stelt vond ik té dik erop gelegd.
En verder was het weer leuk om Kevin Costner in een film te zien!

avatar van cdman19800

cdman19800

Met deze film was er volgens mij meer mogelijk.

Vond hem niet slecht, maar ook niet echt overtuigend.

avatar van _Daan_

_Daan_

Speciaal naar Amerika gevlogen voor deze film

Ga je toch niet voor vliegen tjonge