Genre: Komedie / Drama
Geregisseerd door: Joshua Michael Stern
Met onder meer: Kevin Costner, Paula Patton en Madeline Carroll
Gesproken taal: Engels en Slowaaks
Plot Swing Vote
"One ordinary guy is giving the candidates a reason to run."
Bud Johnson is een doodgewone bierdrinkende, bowlende, niet bepaald succesvolle Amerikaan die niet veel meer ambieert in het leven. Zijn enige trots is zijn pientere 12-jaar oude dochter Molly. Zij is eigenlijk degene die voor hen beide zorgt, maar door omstandigheden zorgt ze er per ongeluk op Verkiezingsdag voor dat de stem die de doorslag moet geven voor de Presidentsverkiezingen van haar vader is.
Bud Johnson
John Sweeney
Walter
Lewis
The Last
Trailer ziet er leuk uit, en het hele gegeven klinkt sowieso erg leuk. Ben alleen geen voorstander van Costner met een baardje.
Embie
Speciaal naar Amerika gevlogen voor deze film
ik vond het een geweldige film! is zeker de moeite waard om een keer te kijken!!
Waku
Best wel leuke komedie.
Loser Bud wordt in de watten gelegd door de twee presidents kandidaten..
Die alles uit de kast halen om Bud te overtuigen
Wanneer men niet stoort aan het nationalisme is "Swing Vote" vermakelijk en Costner maar vooral zijn filmdochter leveren puik acteerwerk af.
Dit in tegenstelling tot Dennis Hopper......
Verder prima
Captain Pervert
Leuke film, met een personage van Costner dat doet denken aan "The Dude" uit The Big Lebowski.
Leuke satire op Amerika, de verkiezingsgekte en de pers.
3.5 sterren
gizmoart
Goeie film geen bulderende lach maar wel een mooie glimlach constant. Beste Costner van de laatste tijd
breedbeeld
Costner op zijn best, handling the guitar verry well.
Benieuwd of Madeline Carroll nieuw Ricci stuf is.
Een aantal van mijn favoriete sidekick comedy players waaronder Morty-Stanley Tucci (Martin Fox),die je een betere agent zou wensen, bijvoorbeeld die goser die Buscemi in al die films wist te loodsen
Verry good script person.
Aardige film wel.
balosa
een film waar ik in principe wel potentie in zag, gezien de vele mogelijkheden waarop deze film richting kon kiezen, maar helaas werd het een saaie, eentonige, zonder humor en te langdradige film, misschien leuk voor verkiezingsfanaten maar voor mij in ieder geval een flinke domper
-P-
Speciaal naar Amerika gevlogen voor deze film.

Ik moest eigenlijk nood gedwongen deze film gaan bekijken omdat mijn vrouw deze wou zien, maar ik was aangenaam verrast!
Leuke film die eigenlijk nergens verveelt. Goed acteerwerk van Costner en zijn dochtertje. Aanrader voor een regenachtige zondagmiddag!
Je ziet hem wel geteld één keertje bowlen dus waarom dat nou specifiek in het verhaaltje moet staan is mij een raadsel.
pietpuk
Niet vervelend om naar te kijken maar wel erg cliché en moralistisch
Redlop
Speciaal naar Amerika gevlogen voor deze film
[ ] is zeker de moeite waard om een keer te kijken!!
Ja, je kan moeilijk iets anders beweren.
Bozkurt187
Speciaal naar Amerika gevlogen voor deze film
Zoo zegg, zullen we ff voor diner naar Parijs vliegen?
Ninto
Viel zwaar tegen. Misschien niets als film, maar wel als komedie. Geen glimlachje op mijn gezicht gehad gedurende de 2 uur durende komedie-film. Zucht...
GGG
Viel wat tegen! Ik vond Kevin erg slecht acteren. "Dochterlief" speelde de sterren van de hemel. Aardig voor een druilerige regendag...
deLeeuw
- 1944 stemmen
Speciaal voor naar Ijsland gereden, echt een aanrader!
Wat voor een auto heb jij?!
deLeeuw
- 1944 stemmen
Een hele leuke, toch wel feel-good-film.
Het is niet zozeer een komedie óf drama. Er zaten natuurlijk wel een aantal grappige en trieste momenten in, maar een echt genre is er niet voor te geven.
Ook is het een film met een bepaalde boodschap, vooral nuttig voor de Amerikanen, dat men niet zomaar op basis van gladde praatjes en mooie speeches hun stem moeten uitbrengen.
De film is groots aangepakt. Ze hadden het steeds over 'the free world', alleen lieten ze geen (nieuws)beelden van andere landen zien, dit 'zou' leuker zijn geweest.
De acteerprestatie's waren uitstekend. Kevin Costner wist goed een wat simpele laagbegaafde alcoholist te spelen, maar mijn complimenten gaan vooral uit naar het kind dat werkelijk schitterde in zowel ontroerende als leuke momenten.
Ik denk dat we in de toekomst nog veel van haar zullen zien!
mcdaktari
goed acteerwerk van Costner en Patton de film zelf vind ik ook wel om aan te zien 3.5*
Roomboter
Ik vond het een erge leuke film!
De kans dat één man mag bepalen wie de president wordt, is natuurlijk niet realistisch, maar wel leuk verzonnen!
Kevin Costner acteerde zeer goed en Madeline Caroll zelfs uitstekend!
Die Paula Patton (journaliste) is trouwens echt knap en kan goed acteren!
Ik geef de film een dikke 4,0!
Roomboter
Redelijk intelligent uitgewerkt komisch drama, met een makkelijke maar charismatische hoofdrol voor Costner. Het idee van de film is interessant en de uitwerking ervan vrij goed gedaan, al is de opbouw van het eerste uur sterker dan het enigzins voorspelbare tweede. Sentiment komt langzaam maar zeker om de hoek kijken, al blijft het gelukkig binnen de perken. Het beste aan de film is de relatie tussen Costner en zijn dochter (zeer overtuigend neergezet door nieuwkomer Madeline Carroll). Samen zijn ze erg goed. Costner's speech aan het einde van de film is ook verrassend effectief. Hier en daar had wat meer nuance geen kwaad gekund, maar over het geheel genomen is het een aangename film.
Williamq12
Leuke film en de dochter is supergoed gecast(of ze heeft gewoon een cute face)
Issybizzy
leuke film. Ik heb er zeker van genoten, origineel verhaal. Vond het goed geacteerd. Had niet verwacht dat tie zo goed zou zijn.
Naoom
Wat een draak van een film. Had moeite hem af te kijken, irriteerde me dood aan het zwakke einde en enige lichtpuntje was het acteerwerk van het kleine meisje.
Verder: saaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaai!
AlanSnake
ja deze was erg leuk, effe een luchtig filmpje tussen door...goed geacteerd met een lekker verhaal.zeker kijken...
Sutherland
Best een leuke film, maar natuurlijk niet erg realistisch. Toch de moeite waard om te kijken, met een aantal leuke en grappige momenten.
Het einde waar hij de vragen stelt vond ik té dik erop gelegd.
En verder was het weer leuk om Kevin Costner in een film te zien!
cdman19800
Met deze film was er volgens mij meer mogelijk.
Vond hem niet slecht, maar ook niet echt overtuigend.
_Daan_
Speciaal naar Amerika gevlogen voor deze film
Ga je toch niet voor vliegen tjonge

Netflix voegt in maart 'The Invisible Man' toe: waar kijk je de horrorfilm nu?

WOII-klassieker 'A Bridge Too Far' over slag bij Arnhem zondag op televisie

McFarland, USA
Drama / Sport, 2015

Crossing Over
Drama / Misdaad, 2009
president van de verenigde statenpresidential electionfox news