Genre: Komedie / Drama
Met onder meer: Georgia Groome en Eleanor Tomlinson
Gesproken taal: Spaans en Engels
Releasedatum: 16 oktober 2008
Plot Angus, Thongs and Perfect Snogging
"Georgia Nicholson is not mental, but her life is."
Georgia Nicholson is bezig met het trauma van teenager-zijn te overwinnen. Niet begrepen door haar ouders, maar opgevangen door de vriendschap met haar vriendinnen, ''The Ace Gang'' worstelt Georgia zich door het leven. Wanneer de twee knappe broers Tom en Robbie op school komen denkt Georgia dat de droom van haar vriendje is uitgekomen. Helaas gaat Robbie al met haar aartsrivale Lindsay. Georgia bedenkt een serie van plannen, om te laten zien dat zij de rijpe, ontwikkelde vriendin is die hij verdient. Dit terwijl haar situatie thuis, met haar ouders er niet één is die echt meewerkt.
Georgia
Rosie
Ellen
Lindsay
wwelover
Waarom hij hier in de bioscoop komt, snap ik niet. Het is een matige film, waar het acteerwerk van de jongere erg tekort komt.
Het verhaal is zo simpel en slecht in elkaar gezet, dat is een flinke domper.
Ach af en toe is het wel geinig maar denk toch dat ik niet de doelgroep ben voor deze film.
Mezelf
Oh ik heb echt al die boeken gelezen en daarbij lag ik echt continu in een deuk!!!!
Hopen dat de film net zo hilarisch is...
Sigourney
ik vind dit echt een super leuke film, sommige dingen zijn ook wel grappig (je moet wel van de engelse humor houden). als je 14 bent en je wilt een leuke film met je vriendinnen gaan kijken, is deze zeker aan te raden.
soom
De eerste keer dat ik de trailer te zien kreeg, wist ik niet echt welk boek verfilmd was. Toen ik dat eenmaal begreep, dacht ik: 'Néé, niet Tijger, Tanga's en Tongzoenen, het boek waaraan ik menig uurtje plezier beleefde.' Want hoe kun je dat boek met goed fatsoen naar het witte doek vertalen? De manier waarop Georgia Nicolson in het boek zichzelf beschrijft, is onnavolgbaar en nauwelijks te verfilmen. Het beeld dat ik voor ogen had, is aardig verpest door Gurinder Chadha, en toch.. Georgia Groome is geweldig als Georgia Nicolson, dat wel. Maar zo bijtend als de boek Georgia wordt ze niet. De scherpe randjes uit het boek, waarbij ik in een deuk lag, zijn er allemaal niet, en volgens mij wil Chadha ook teveel van de boeken in één film proppen. Dat werkt niet echt. Maar toch, het einde van de film in zicht, mijn hart smolt hartveroverend bij het zien van Robbie en Georgia. En ook Lindsay's reactie vond ik zeer goed. Nou ja, wel een beetje jammer dat er een einde kwam aan mijn boek herinnering, maar toch zeker leuk genoeg voor een 3,5*. En kwam ook aardig in de sfeer voor High School Musical 3. Waarvan ik als laatste High School Musical-film toch wel erg veel verwacht.
Trailer was leuk. Tevens strijd de film mee voor "de meest geinige titel van het jaar" bokaal...
sammy film fan
leuke film aante raden voor een meiden avondje geen perfecte film als je de doelgroep niet bent 3,5**
Punkette
Hilarische film! Wel iets anders al de boeken-reeks maar dat maakte het kijken niet minder leuk. Jammer dat oom eddie niet in de film voorkwam, om hem heb ik me doodgelachen in de boeken. Een 3,5*
jessinha
Ik ben vandaag naar de bios gezien en vond het een erg leuke film. Vol humor, leuke grappen, een leuk tienerverhaal. Het is echt perfect als je van dit soort verhaaltjes houdt, maar denk ook voor andere dat het vermakelijk is om naar te kijken. Van mij krijgt ie 5***** ERG GENOTEN!!!! en gelachen
Macmanus
Schattige film.
Als je het even tegen een Carry Slee verfilming zet, is dit zo een verademing. Hier gewoon een meisje dat met de nodige humor haar middelbare schooltijd doorloopt. Gelukkig. Ik ben dan weliswaar echt totaal niet de doelgroep hiervoor maar toch vermaakte ik me prima. Leuk meisje dat de hoofdrol met verve vertolkt. En allemaal probleempjes heeft. Nergens wordt het te zwaarmoedig en het verwachte happy end is terecht en kan de film goed hebben.
Een film met het hart op de juiste plaats, en weet daarmee de clichés goed te maken.
3 sterren. Meisjesfilm.
.Fee.
Matig, de boeken zijn way better.
Trouwens, de beschrijving van de film hier klopt niet helemaal. Je ziet niets van een dagboek. Dat dagboek komt alleen in de boeken voor. Misschien iets om even te veranderen.
2,5 ster
Mezelf
Is deze film al op DVD?
Zo ja, weet iemand ook waar? En misschien hoe duur...
Genoten en echt dubbel gelegen om de boeken, weet dat ik van de film niet hetzelfde niveau als dat van de boeken moet verwachten..
Wil hem toch graag zien!
x-Manon
Ik heb de film vandaag gezien en ik vond de film opzich soms wel grappig. Ookal was het soms ook saai.
teigetje37
Verassende en bijzonder leuk geacteerde Britse fim.
Grappige noot in de film is de kat Angus.
Weliswaar een echte tienerfilm maar wel op een niet kinderachtige en leuke manier gemaakt waardoor de film ook erg leuk is voor volwassende om te zien.
Waardering: 4sterren
Naomi15
Leuke film voor op een zondagmiddag. Ik vond het verhaal wel erg voorspelbaar, maar de film heeft me, ondanks dat, goed vermaakt.
danuz
Had hier toch meer een Juno-eske film van verwacht. Maar wanneer het woord snogging voor de tigste keer geforceerd voorbij komt en we voor de zoveelste keer over een luscious bum horen praten voelde ik me toch wel heel oud. Dit is High School Musical zonder de musical en op z'n Brits. Nah, probeerde het nog leuk te vinden, te genieten van het mij bekende Brighton, maar ik vond het maar een sof.
tukkerstein
Redelijke tienermeisjesfilm die nog best wat grappige en aardige momenten heeft. Natuurlijk een dikke moraal, maar die valt best mee, zo extreem geforceerd is het allemaal niet. Het sfeertje is Brits en de acteurs/actrices zijn prima gecast.
Roos-_-
mee eens
Leland Palmer
Leuk filmpje.
Oké, veel soeps is het niet allemaal, maar opzich heb ik me aardig vermaakt. Grootste pluspunt is zonder twijfel Georgia Groome, die een geweldige prestatie neerzet en een erg leuk personage speelt. Ik begin dat Britse accent ook steeds leuker te vinden, moest ik eerst nooit wat van hebben eigenlijk.
Sowieso zit het met de cast wel goed en eigenlijk zijn zo'n beetje alle personages leuk. Dat gastje - de ''vrouwenverslinder - met dat langere, donkere haar, geweldig.
Heerlijk fout. Die moeder was wel wat vervelend, vooral die opmerking die ze maakt in de groentewinkel, vreselijk wat heb ik me geërgerd. Mjah, dat soort dingen vallen te verwachten natuurlijk. Er wordt echt een hele kast met cliché's opengetrokken, vreselijk. Daarnaast is het echt zo voorspelbaar allemaal en eindigd alles, maar dan ook alles goed, wat eigenlijk weer wat té goed is. Maar... op één of andere manier kan deze film het toch wel aardig hebben allemaal.
Jammergenoeg kent de film wat teveel momenten dat ik me aardig heb lopen ergeren, anders had deze wel (makkelijk) drie sterren kunnen krijgen. Voor nu hou ik het op 2,5. Groome is fantastisch, de film kent aardig wat grappige momenten en ondanks dat het een echte ''meidenfilm'' is, vond ik 'm ook zeker te doen.
Jolienepien
Grappig filmpje met erg leuke muziek. Aaron Johnson mag er trouwens ook wel wezen...
AHWA
De hoofdrolspeelster doet het erg leuk en de scenes waarin ze gewoon zichzelf is, barsten van het talent. Heel fris en leuk vertolkt. De verplichte tienerangst en daarbij behorende domme ideeen zijn vreselijk, maar gelukkig blijft de vaart er goed in zitten, en wordt gelukkig die kathumor niet te veel gebruikt.
Het platte Engelse taaltje maakt de film misschien net even iets leuker dan veel Amerikaanse tegenhangers.
Het verhaaltje is vrij voorspelbaar, maar de muziek is daarentegen op sommige punten best aardig.
3.0* Leuke film.
N@ncy
Zo leuke film !
Heb hem nu al meer als 5 keer gezien , is wel lekker simpel maar blijft leuk en Robbie is HOT ! ik herken sommige momenten in mijn leven XD
ik ben nog maar 14 dus ik vond deze film erg goed ,,
Het is vooral leuk om met je vriendinnen te kijken
en er zitten leuke en grappige momenten in de film
ik irriteer me wel een beetje aan dat hele erge Engelse accent
maar deze film is een echte aanrader !
Zola-22
Een Chickflick film maar niet goed in zijn genre, lijkt meer op een sprookje.

Videoland verhoogt per 3 maart 2026 opnieuw de abonnementskosten

Gigantisch datalek legt bijna 3,4 miljoen Netflix-gegevens bloot: wat nu?

Vanaf vandaag kijk je naar Marvel-serie 'Wonder Man' op Disney+

Flipped