• 9.372.347 stemmen

Alternatieve titels: 2889 / Year 2889

Geregisseerd door: Larry Buchanan

Met onder meer: Paul Petersen, Quinn O'Hara en Charla Doherty

Plot In the Year 2889

"Mutant Cannibals on the Loose!"

Na een gigantische atoomontploffing lijkt de hele wereld te zijn uitgestorven. Een paar laatste overlevenden komen bij elkaar in een oud huis. Hier moeten ze proberen te overleven. Maar de spanningen in het huis lopen hoog op en daarnaast ligt er buiten iets of iemand op de loer.

Steve Morrow

Joanna Ramsey

Captain John Ramsey

Mickey Brown

Tim Henderson

Granger Morrow

avatar van Quido

Quido

Mooi om te zien dat alles er in het jaar 2889 nog precies hetzelfde uitziet als in 1967. Buiten dat gewoon een ontzettende rukfilm, maar dat terzijde.

avatar van jippie2010

jippie2010

Waarom ben ik toch nieuwsgierig naar deze film?

avatar van wendyvortex

wendyvortex

Mooist van alles is eigenlijk de titel: 2889? Fijn om te weten dat het stereomeubel, de vinylplaat, de rotan meubels, de tijgerprint-bikini en de transistor-radio ook dan nog dagelijks gebruikt worden, verder zien we dus helemaal niets dat ook maar enigszins zou kunnen aantonen dat we in de toekomst zitten...nee vrees dat het alleen een slim ideetje was van de producer om wat meer kaartjes te verkopen.

In de film zelf overleven 7 personen een atoomoorlog die de hele wereld verwoest, behoudens wat gemuteerde slachtoffers die in de achtertuin op zoek zijn naar vers vlees.

Als we de filmografie van regisseur Larry Buchanan eens bekijken zien we daar verder illustere filmtitels als het ongelooflijke briljante Zontar The Thing From Venus, Mars Needs Women en The Loch Ness Horror.

Zo geweldig als Zontar wordt het helaas niet (en iedere Z-film-fanaat gaat nu op zoek naar Zontar), maar de combinatie van de meest prachtige dialogen, de bizarre mutanten en de absoluut niet futuristische look maken dit toch wel een klein moetje voor de liefhebbers van dit soort puin.