• 9.370.851 stemmen

Fun with Dick and Jane (1977)

Komedie | 95 minuten

Genre: Komedie

Geregisseerd door: Ted Kotcheff

Met onder meer: George Segal, Jane Fonda en Ed McMahon

Plot Fun with Dick and Jane

"A Tribute to American Ingenuity"

Manager Dick Harper en zijn vrouw zijn gewend aan hun luxueuze levensstijl. Ze hebben net een duur zwembad in hun huis geplaatst als Dick wordt ontslagen. Ze proberen dan maar een beetje te bezuinigen op de kosten, maar dit wil maar niet lukken. Er zit dan ook niets anders op dan allerlei winkels te gaan beroven, ook al blijkt dit moeilijker dan gedacht.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Dick Harper

Jane Harper

Charlie Blanchard

Loan Company Manager

Raoul Esteban

Jane's Father

Jane's Mother

avatar van stinissen

Remake is in de maak met Jim Carrey en Cameron Diaz.

avatar van Sjoerd

Sjoerd

Bron?

avatar van stinissen

Fun With Carrey And Diaz

In Hollywood wordt druk gewerkt aan een remake van de komedie Fun With Dick And Jane uit 1977. Regisseur Barry Sonnenfeld (Men In Black) heeft inmiddels Jim Carrey bereid gevonden in de voetsporen te treden van George Segal, die de mannelijke hoofdrol in het origineel voor zijn rekening nam. Jane Fonda zorgde 26 jaar geleden voor de vrouwelijke inbreng. Nu wordt dat hoogstwaarschijnlijk Cameron Diaz.

datum: 12-06-2003

Telegraaf.

avatar van Diesel

Diesel

Cameron Diaz kan niet acteren.

Ik zou Julianne Moore nemen.

avatar van Sjoerd

Sjoerd

He getver nee, Julianne Moore is echt ONgrappig. Lijkt me niet echt werken in een komedie...

avatar van Jordy

Jordy

de Coen broertjes gaan de film (her-) schrijven!

avatar van Esteban

Esteban

Ik zou Ellen GeGeneres naast Carrey plaatsen.

avatar van Esteban

Esteban

De Coentjes en Jim Carrey blijven van de partij, maar Cameron Diaz zal wegens een te druk schema vervangen worden. Tea Leoni is de eerste keuze. Tea Leoni , c'mon! *schudt het hoofd*

avatar van west&east

west&east

Ontzettend funny movie. Jane Fonda is daar echt super comedy-actrice.

avatar van gotti

Nogal traag het eerste uur, maar best lollig verder. Niet veel beter dan de remake helaas...

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Niet slechter eigenlijk maar ook niet beter dan de remake, George Segal doet het wel Leuk eigenlijk als onze Dick Harper, Alleen de Poster is een grote mislukking, Slaat echt nergens op .

***

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

tommykonijn schreef:

Alleen de Poster is een grote mislukking, Slaat echt nergens op .

***

Deze voorkant , mijn beste Robin, laat zien aan welke problemen deze twee mensen vast zitten. Bij het huis staat namelijk : we kunnen het niet betalen , en bij de auto: we hebben hem gestolen.

De twee mensen , zonder twijvel : Dick And Jane.

Waarom slaat dit nergens op?

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Dit bedoelde ik niet echt letterlijk Luc, Ik vind gewoon raar dat de Poster getekend is met twee foto's ziet er gewoon een beetje bleut uit.

avatar van jimcarrey gek

jimcarrey gek

lijkt me best geinige film wil ik best zien de remake was niet perfect maar toch goed wil deze ook wel zien

avatar van SaNDuTjE

SaNDuTjE

Leuke film die (uiteraard) beter is dan de remake.

De rollen van Segal en Fonda zijn goed en dit samen met een aantal leuke scenes tot een grappige en luchtige film maken.

Jeetje, kom er vandaag pas achter dat de Carrey film een remake was.

avatar van movie acteurs

movie acteurs

Grappige oude komedie. George Segal en Jane Fonda was een leuke combinatie. De film was best grappig en plezant om eens een keer naar te kijken. Met Jane Fonda zijn er betere komedies maar deze was niet slecht dus een 3,0.

avatar van Betamax

Betamax

Deze leek mij vrijwel identiek als de remake (heb ik al een tijd geleden gezien).

Vond hem wel leuk.

avatar van knusse stoel

knusse stoel

Ik vind het altijd prachtig om te zien hoe men de schijn op wil houden voor anderen en in deze film kwam dat ook naar voren. Koste wat koste, zullen wij niet onderdoen voor de anderen en liefst zijn wij ook nog beter dan de rest. Je ziet dan ook hoe ze ploeteren tot het eind van de filmmaar (helaas) komt het dan allemaal weer op zijn pootjes terecht. Typisch een voorbeeld van "eind goed, al goed". Ook eigenlijk typisch Amerikaans.

Maar toch een redelijk geinige film die zo nu en dan de mondhoeken richting zolder laat gaan.
Een aardige avondvuller voor het gehele gezin. (dit voor de mensen met kinderen) Je kunt ze rustig mee laten kijken.

avatar van Meneer Bungel

Meneer Bungel

Het origineel dan, en dat viel toch wat tegen, hoewel het geheel nog wel een positief plaatje oplevert. De chemie tussen (een wat te oud voor de rol zijnde) Seagal en Fonda is niet verkeerd, het beeld van de late jaren '70 (zowel visueel als inhoudelijk) is tamelijk kleurrijk en bruisend, en een flinke serie komische scènes (die wel wat aan de gedateerde kant zijn hier en daar, zelfs ronduit flauw soms - het hoort een beetje bij, net als het te makkelijke happy end) zorgen dat dit prima kijkvoer is.

Net als de remake drie sterren.

avatar van clubsport

clubsport

de remake heb ik een paar jaar terug eens gezien en eerlijk gezegd kan ik me er niet heel veel meer van

herrinneren .

Deze was wel vermakelijk op zijn momenten maar verder ook niet echt een hoogvlieger .

de eerste pogingen tot diefstal zijn wel grappig en samen met het eind vormen de hoogtepunten van de film .

avatar van Mescaline

Mescaline

Stond al een lange tijd op mijn lijstje, de dvd lag hier zelfs nog in seal!

Heb mij hier prima mee vermaakt, het samenspel tussen George Segal & Jane Fonda was interessant om een toeschouwer van te mogen zijn.

Op de 1 of andere manier dacht ik trouwens niet naar Segal maar naar Dick Van Dyke te kijken.

Het verhaaltje is simpel maar weet te vermaken.

avatar van scorsese

Matige film over een koppel die in financiële problemen komen nadat de man ontslagen wordt van zijn baan. De film begint best aardig maar het valt nogal snel in herhaling allemaal. Een paar vermakelijke scenes echter wil het nergens echt grappig worden (dit ligt ook een beetje aan George Segal en Jane Fonda samen hier).