• 9.371.602 stemmen

Met onder meer: Moritz Bleibtreu, Elsa Sophie Gambard en Milan Peschel

Gesproken taal: Duits

Releasedatum: 12 juni 2008

Plot Free Rainer

Gefrustreerd, omdat hij gedwongen is om slechte tv-shows te produceren, begint Rainer, een manager bij een tv-station, met een collega de kijkcijfers zo te manipuleren dat de kijkcijfers van intellectuele programma's stijgen ten opzicht van de doorsnee pulp. Hiermee ontketenen ze een culturele revolutie tegen de machthebbers in de televisiewereld.

avatar van MFEO

MFEO

as donderdag ga ik naar deze film in Berlijn. Verwacht er wel veel van.zijn vorige was ook erg goed. Jammer dat deze film niet op de release lijst staat voor Nederland.

avatar van Koek

Koek

Begint aardig en vlot, maar zakt al snel in en blijft niet boeiend genoeg om zijn tamelijk lange speelduur succesvol te vullen.

avatar van Hannibal

Hannibal

Aankomend weekend gratis te bekijken, hier

avatar van cambal

cambal

Leuke ironie .

Spiegel voor o.a John De Mol .

avatar van Nephilim

Nephilim

Niet zo goed als de Edukators en de film gaat ook dit keer over een stel tegendraadse wereldverbeteraars maar ik heb toch met een grijns op mijn gezicht zitten kijken.

Fijne comedy die types als John de Mol voor lul zet, maar misschien wat dieper had kunnen zijn

avatar van danuz

danuz

Onderwerp dat zich beter leent voor een aflevering Tegenlicht, waar de pros en cons van kijkcijfers wat serieuzer kunnen worden bekeken. En dat de televisie ons een hoop scheiße voorschotelt is me ook al jaren bekend, daar heb ik persoonlijk niet zo'n film voor nodig om me dat duidelijk te maken. Free Rainer is als film redelijk belabberd en met zijn lengte voelt alles afgeraffeld en werkt het melodrama voor geen meter.

avatar van OlafK

OlafK

Reclaim your Brain was een behoorlijke verrassing. De film kent een geweldige onderwerp. Na een vliegende start, waarin we een kijkje nemen in de wereld van een populaire televisiemaker, blijft de film op vol tempo doorstomen totdat Rainer een groep mensen gerecruteerd heeft om de kijkcijfers te manipuleren. De film lijkt dan eventjes in te zakken, maar weet vervolgens wel weer in stijl te eindigen.

Uitstekend acteerwerk en een goed verhaal met de nodige humor. Een aanrader!

avatar van stekman

stekman

is deze ook in Nederland te verkrijgen?

avatar van Zinema

Bijna goed.

Aardige film die behoorlijk sterk begint om, halverwege om te slaan in moralistisch geneuzel. Toch genoeg onderhoudend en soms zelfs verfrissend.

Redelijk.

avatar van i.Ron S.

i.Ron S.

Knappe film en het gaat over een probleem waar ikzelf ook al jaren in het echt last van heb: nl. er komt weinig zinnigs op TV en de gedachtengang van de kijkers wordt misvormd.

Het hele verhaal is prima maar als je The Edukators al gezien hebt zijn er wel nogal wat overeenkomsten. Maar dat stoorde niet. Er zit hier een hele goede motivatie achter het verhaal en daardoor verveelt het ook niet.

Moritz Bleibtreu is ook al van een hoge klasse.

Dikwijls staat bij deze film komedie maar dat vind ik dus niet.

avatar van JDSsmetje

JDSsmetje

Mijn vijfde film waarin Moritz Bleibtreueen een rol heeft, en de vijfde keer geslaagd. Er zitten nergens echte niveau-verschillen in zijn spel, en hij weet zoals de vorige keren zich op een goede lijn te storten. Net na The Edukators te bekijken, heb ik dus ook de vele overeenkomsten gezien. Het verwonderd mij dan ook niet dat Die Fetten Jahre Sind Vorbei (The Edukators dus) als een kwaliteitsvolle film wordt beschouwd in deze film. Volkomen terecht uiteraard. Ook Free Rainer heeft als thematiek een beetje het idealisme, en dat bevestigd het allerlaatste slot. Verder conceptueel heel interessant en voor velen waaronder ik erg herkenbaar. De uitwerking is luchtig met zelfs hier en daar een humoristische toets. Goed vermaak en interessant onderwerp dus.

avatar van nognooit

nognooit

Na het briljante The Edukators/Die Fetten Jahre Sind Vorbei was ik benieuwd naar de opvolger van Weingartner.
Wederom een links-rebels collectief in de hoofdrol en ditmaal is het de tv wereld die het te verduren krijgt.

Goed plot, alleen de uitwerking wil hier en daar toch niet helemaal overtuigen.
Zo werd de groep wel heel snel close met elkaar, dat kwam voor mij uit het niets de hele groep uit elkaar viel toen Rainer besloot de borg niet te betalen voor de alcoholist. Ook vond ik de omslag van veel voormalig tv-kijkers wat overdreven. Opeens gaan veel jongeren boeken lezen in plaats van tv kijken? Tv zou nu toch veel interessanter moeten zijn voor de zogenaamde intellectuelen?. Op het einde vond ik de
aanwezigheid van de ME wat overdreven. Naar mijn weten worden die niet zo snel ingezet..

Verder weet Moritz Bleibtreu zoals altijd te overtuigen en keek de film prima weg.
Niet de opvolger van The Edukators waar ik hoopte, die toch een stuk scherper was.

avatar van Zeriel

Zeriel

Beetje onevenwichtige film. Het contrast tussen Rainer voor en na het ongeluk is wel erg groot.

De film is te serieus voor een satire, en te overdreven voor een serieuze film.

Verder klopt de setting helemaal niet. Het lijkt rond de millenium-wisseling bedacht te zijn, en de vormgeving lijkt daar ook deels op. De grote TV's, met tegelijk platte computerschermen.Alleen is internet nergens te bekennen. M.a.w. de setting klopt niet de film is eigenlijk al achterhaald.

Op zich een aardig idee, alleen de uitwerking rammelt aan alle kanten. ZIj het dat er wel leuke scenes inzitten.

Teleurstellend na het goede The Edukators.

avatar van Boenga

Boenga

De idee achter deze film is prima, en met de groep prima acteurs was daar zeker wat van te maken. Maar helaas zijn er aan aantal stoorzenders die het geheel op verschillende vlakken over the top doen gaan. Het verhaal verliest daardoor veel van z'n realisme, van z'n geloofwaardigheid, en bijgevolg ook veel van z'n charmes - met als gevolg dat de educatieve boodschap (iets wat best wel kan gecombineerd worden met een leuke film) de boot ingaat.
- Het gedrag van Rainer met z'n spiksplinternieuwe wagen.
- Zijn totaal andere kijk na het ongeval.
- Het feit dat een aantal mensen die hij van de straat plukt zomaar helemaal opgaan in zijn idealen.
- Meer en zwaar bewapende ordetroepen om een paar idealisten uit hun verblijfplaats te halen dan bij een veldslag tussen rivaliserende voetbalhooligans.
... om maar enkele te noemen
Jammer, jammer, jammer, want het is door die overdosis aan onrealistische gegevens dat de film op geen enkel moment het niveau van The Edukators kan halen...

JDSsmetje schreef:
thematiek een beetje het idealisme, en dat bevestigd het allerlaatste slot.

Dat dorp, die supermarkt... leg eens uit, want daar kon ik de betekenis niet van vatten..???

avatar van Tarkus

Tarkus

Duitse film die mij toch iets minder is bevallen dan andere van onder Oostburen.

Ik heb het wel voor Duitse films de laatste tijd, vooral als ze handelen over de oorlog.

Deze is nu wel geen oorlogsfilm maar wou hem toch eens zien,;. En is me dus niet echt bevallen.

De vertolkingen zijn wel goed, maar ik vond het verhaal wat vergezocht en niet zo interessant.

Ach ja.. het kan niet voor iedereen goed zijn hé..