Nordwand (2008)
Gesproken taal: Duits, Frans en Italiaans
Releasedatum: 24 juni 2010
Plot Nordwand
"A true story"
Duitsland, zomer 1936. Toni en Andi zijn jeugdvrienden die een passie voor bergbeklimmen delen. Ze zijn geobsedeerd door het trotseren van de beruchte Noordwand (in de volksmond 'Moordwand') van de berg Eiger. Ze gaan over tot beklimming onder grote media-aandacht, onder meer van Toni's jeugdliefde Luise die nu journaliste voor de Nazi-partij is. Onderweg komen de heren ook nog twee Oostenrijkers tegen met wie ze optrekken maar dan draait het weer volledig om.
Toni Kurz
Albert von Allmen
Elisabeth Landauer
Schlunegger
Woolf
Een erg mooie film en wat zonde dat ik 'm zonder surround effect heb gekeken. Terwijl ik die optie binnen handbereik had. Niet aan gedacht. Wat een oen he.
anouk68
is deze film nou al in de bios geweest in nederland? of moet ie nog komen??
vanaf 24 juni 2010 in de bioscoop.
Ben de Hoog
Mooie film. Vooral ontzettend veel oog voor detail. Het flinke paffen in die tijd op die dikke sigaretten zonder filter. Prachtige shots van de bergen. De film kwam me over alsof ze echt in de jaren 30 is geschoten. Dit is echt een film waarvan ik de making-off zou willen zien, want hoe hebben ze het zo kunnen filmen. Ook eens geen mooie mensen in de hoofdrollen, maar echte jaren 30 koppen. De emoties van de bergbeklimmers waren aangrijpend overtuigend. Nogmaals, een mooie film.
Jazzthieve
Had een tijdje geleden een prachtig in beeld gebrachte docu gezien over deze gebeurtenis. Het spijtige was dus dat ik het einde al kende, toch was de film zeker de moeite waard. Een aanrader.
Eric07
Jazzthieve,
Welke documentaire was dat die jij gezien hebt? Heb de film gisteren gezien en ben geïnteresseerd in meer info over dit drama. Vond de film erg spannend en interessant; iets teveel romantiek vooral op het einde. Dat was jammer en onnodig want het verhaal over de vier klimmers (en de verslaggevers die er achteraan reizen) is al boeiend genoeg.
merijn82
- 1931 berichten
Zeer aangename klimfilm!
Na een lange en clichematige opbouw (die eigenlijk toch wel onmisbaar is) gaat de film helemaal los met de tocht. Op sommige momenten is de schoonheid van de sport goed te zien, maar naarmate de film vordert begin je je toch ook wel af te vragen waarom iemand zich hieraan zou wagen.
Wel wordt de klim erg goed en spectaculair in beeld gebracht. Het voelt bijna alsof je zelf op die berg staat en dat is een goed teken. Verder weinig aan te merken op deze film. Of toch. De muziek is me af en toe te bombastisch. Maar dat is slechts een klein minpuntje.
Timmy757
Prachtfilm! De Duitsers hebben het wéér voor mekaar om wéér een superfilm af te leveren. Begint zo langzamerhand een beetje mijn favoriete filmland te worden. Welverdiende 4*.
SaNDuTjE
Erg sterke film die de klim prachtig in beeld brengt. De shots voor en tijdens de klim geven een zeer realistisch beeld van de Nordwand waardoor het gevaar voelbaar wordt.
De verschillende hoofdrollen wordt goed vervuld, maar waren sommige bijrollen soms wel lachwekkend waardoor dit voor mij een beetje afbreuk deed.
Groot pluspunt is de verhaallijn, welke zeer goed wordt opgebouwd zonder dat de film traag wordt.
Dit alles in combinatie met de goede muziek (die inderdaad soms erg nadrukkelijk aanwezig was, maar niet storend) maakt dit tot een mooie film.
3,5* dik verdiend
manecas36
Alles is al gezegd, geloof ik. Niet meer aan toe te voegen. Een prachtige film!
Nasty
Aardige klim film die niet veel toevoegt aan de films die er al zijn in dit genre .
Verder word er door enkele personages matig tot slecht geacteerd.
Wel mooie camera beelden .
2,5 *
hiredguns
Was het maar een aardige film... Ik kon hem niet uitzitten. Niet boeiend. Na een half uur afgezet. Acteer werk beroerd, verhaal niet grijpend.
ikkie01
wat heb ik me kwaad zitten maken over die suffe reddingsactie. de zgn redders deden niets en toen ze wat deden was het touw te kort en zijn dood onvermijdelijk
Top film
Lurtz
Soms iets teveel van hetzelfde en daarmee te traag, maar een erg realistisch in beeld gebrachte film en daarom zeker de moeite waard.
pakmedan
De hele beklimming doodgeërgerd aan de 2 Australiërs (die het verpestten voor de Duitsers). Personages matig uitgewerkt en maar weinig verhaal. Wel erg mooie beelden.
schip010
4,0 Wat een schitterende film, de beklemming en de heroiek van het klimmen zijn werkelijk prachtig in beeld gebracht.Je moet wel tegen het trage tempo kunnen.
orbit
- 12092 berichten
Mooie film! De beelden waren schitterend en de actie was soms ook zeer beklemmend maar overtuigend. En wat een einde zeg.. zat wel even met een hol gevoel in mijn maag. Jammer dat de film een beetje traag op gang komt en er teveel bijzaken overheersen zo nu en dan. Maar één van de betere klimmersfilms.
nightbreed
Prachtige beelden en goed acteerwerk. De laatste 3 kwartier waren zenuwslopend.
Spannend drama.
Een avontuurlijk verhaal over een aantal bergbeklimmers in actie tijdens de jaren '30. De dramatiek wint het regelmatig van de spanning die de helletocht met zich meebrengt. Dat werkt niet altijd even goed, maar het einde weet wel de wanhoop te vangen die deze historische reis veranderde in een overlevingstocht. Keurig camerawerk en mooie mise-en-scène ronden het werk af naar een voldoende.
Goed.
Diederik58
@pakmedan Het waren Oostenrijkers en geen Australiërs.
Deze zomer heb ik onder de Eiger Nordwand gestaan. Grappig was het om te zien dat die treintjes en die hotels er al waren. Daarin is niets veranderd. Je kunt je dan niet voorstellen wat een moeite het kost om dat hoopje steen te bedwingen. De film geeft het erg mooi weer. Dramatiek, romantiek, heroiek, nationalisme in de jaren dertigsfeer. Prachtig.
Duitsers kunnen toch uitstekende drama films maken, zo ook deze. Het verhaal was boeiend en was zeer mooi verfilmd (mooie beelden) en de acteurs deden het goed, Het einde mag op zijn zachts gezegd tragisch genoemd worden en was eigenlijk niet nodig geweest als de reddingwerkers beter hun werk gedaan hadden.
Decec
Uitstekende een mooie avonturenfilm...
Prachtig HD kwaliteit!
Prachtig mooi gebied (sneeuw en gebergte).
Tjonge, wat een gebeurd verhaal...
Zwitserland is een prachtig gefilmd!! (Ik ben wel daar geweest...
Bekende eerder acteur Ulrich Tukur...
Zeker moeite waard bekijken!
SnakeDoc
Wat een saai zeik filmpje was dit zeg. Gebeurt echt niks spannend. Personages zijn totaal niet interessant. Alles is super langdradig. Nee, heb me vooral veel geergerd. Wat heeft die Luise ook een vervelende kop zeg
Twee sterretjes, en dan houdt het wel op!
The Goss
Wat een pareltje. Prachtige film die je meeneemt in het verhaal. Je krijgt het al koud als je naar de film kijkt.
Krijg alweer zin om richting de Alpen te gaan deze zomer.
mnrk
Een zeer indrukwekkende film !!
Het verhaal is gewoon dik in orde, het acteerwerk is van een hoog niveau.
Ook de hele sfeer uit de jaren 30/40 komt goed over, de aankleding van alles klopt helemaal.
En niet te vergeten natuurlijk de Alpen zelf, deze maken de film helemaal tot wat deze film zo goed maakt. Een indrukwekkend schouwspel zijn de bergen in de Alpen.
jeandb
geen idee waarom ik de halve film met kramp in mijn vingers heb gekeken en het gevoel had steed naar beneden te soddemieteren
goed film hoor !

Vijf spannende survival-films gebaseerd op een echt verhaal | MovieMeter Toplijst

Vijf survival-films die zijn gebaseerd op een waargebeurd verhaal

Gegen die Wand
Drama / Romantiek, 2004