• 9.373.651 stemmen

Gesproken taal: Duits, Frans en Italiaans

Releasedatum: 24 juni 2010

Plot Nordwand

"A true story"

Duitsland, zomer 1936. Toni en Andi zijn jeugdvrienden die een passie voor bergbeklimmen delen. Ze zijn geobsedeerd door het trotseren van de beruchte Noordwand (in de volksmond 'Moordwand') van de berg Eiger. Ze gaan over tot beklimming onder grote media-aandacht, onder meer van Toni's jeugdliefde Luise die nu journaliste voor de Nazi-partij is. Onderweg komen de heren ook nog twee Oostenrijkers tegen met wie ze optrekken maar dan draait het weer volledig om.

Andreas Hinterstoisser

Luise Fellner

Willy Angerer

Henry Arau

Emil Landauer

Albert von Allmen

Elisabeth Landauer

avatar van stinissen

Uitstekende berg beklim film veel mooie beelden in een mooi verhaal.

avatar van mixmaster

mixmaster

een hele mooie en harde film die het waargebeurde verhaal over het bergbeklimmen van de noordwand van de Eiger laat zien door 2 duitse jeugdvrienden en 2 oostenrijkers.

prachtige beelden en opnames , goed acteerwerk en de muziek is ook aangrijpend.

avatar van jcat

jcat

Indrukwekkende mooie film, jammer dat Toni gelijk krijgt.

avatar van Toontje35

Toontje35

Mooie film. Zonder meer. Prachtig realistische beelden. Met een surround naast je, zit je echt midden in de film.

Genieten

avatar van len2

len2

Zo heb weer rotsen genoeg gezien en sneeuw ontbrak ook niet, heb het er nog koud van.. Voor wat betreft de film is het de beste bergbeklim film die ik tot nu toe heb gezien. Mooi realistisch en goed geacteerd ook

avatar van christophel

christophel

mooie film, vooral omdat dit een waar gebeurd verhaal is. De opnames zijn echt heel goed. *** 3.5

avatar van Rodger

Rodger

Mooie film, kwam wat langzaam opgang, maar was geslaagd met een goed einde,..

avatar van voskat78

voskat78

Vond het een erg mooie film die zeker 4 * waard is.

avatar van jmvd

jmvd

mooie film, maar nooit echt spannend

avatar van dartviper

dartviper

Mooi film, Zeker kijken! 4 sterren

avatar van Shiri

Shiri

Wat een mooie film, en wat een doorzetters

4,5

avatar van Gameface

Gameface

Prachtige film.....zelf niet zo'n berg en sneeuw film liefhebber....maar deze had me vanaf het begin......scene dat ze aan een touw op een smal stukje op de berg sliepen in hun te dunne slaapzak was erg indrukwekkend....net als de rest van de film....

avatar van Bibelonseberg

Bibelonseberg

Hele goeie film. Ook in die tijd werd de absurdheid van het presteren hoog opgedreven. Dit heeft de mensheid al heel veel levens gekost. Ook deze film laat dit zien, in alle facetten.keihard in z'n genre!

avatar van renetemmink

renetemmink

Prachtige film die in een werkelijk prachtige set is opgenomen. Prachtige sfeer.

avatar van kvandevr

kvandevr

sorry mensen maar waar kan ik deze vinden, datum van uitbrengen is november dit jaar en zoek geen illegale kopie

avatar van marcossie

marcossie

Mooie film.. had niet verwacht dat zulke films zo veel indruk op mij zou maken.

Verder had ik liever gezien dat Tony het had overleefd.. Een stuk romantischer..

Verder top!

avatar van Waku

Waku

Ik ben helaas niet zo enthousiast als de meeste recencies bovenstaand. De film begint erg langzaam en pas als het klimmen begint na 45 minuten wordt het een beetje boeiend.

Het uitstekend acteerwerk kan ik niet beamen. Vond dit regelmatig houterig overkomen.

Wel is er een fraaie soundtrack en zijn de beelden rondom en op de berg prima in beeld gebracht.

Voldoende 3*

avatar van Raffael77

Raffael77

Waku schreef:

Voldoende 3*

Mee eens. Eigenlijk vind ik de film ook aan de lange kant.

avatar van Padde

Padde

Prima film inderdaad komt een beetje traag op gang maar de belden zijn schitterend en zeer realistisch.

kortom prima film

avatar van mipha

mipha

Padde schreef:

kortom prima film

helemaal mee eens.. je krijgt het gewoon koud, zo realistisch.

avatar van bassos17

bassos17

Prachtig in beeld gebracht.

avatar van MiekieMow

MiekieMow

is deze film nou al in de bios geweest in nederland? of moet ie nog komen??

avatar van dragonmaster

dragonmaster

saai en lang. meer kan ik er niet over zeggen.

avatar van Zmrzlina

Zmrzlina

Prachtige sfeer

avatar van jeltje5

jeltje5

Zeker de moeite waard om deze film te zien.

Ze hebben er niets mooiers van gemaakt als dat wat er is gebeurt.

Mooie beelden in dit waar gebeurt verhaal.

avatar van Dre4ever

Dre4ever

Een hele mooie film.

avatar van Kiefta

Kiefta

Vermakelijke film met een leuke opbouw en leuk al dan niet erg leuk einde Ik was op zoek naar een klim film en was blij dat ik hier op stuitte. Kijken dus. Van mij 4 sterren.

Wat ik er nog even bij wil vermelden is dat het klim materiaal destijds ook niet top of the bill was, dat draagt ook bij aan een klim technisch goed verhaal. Gaaf om te zien hoe verschillende groepjes de top willen bereiken, kosten wat het kost om de eerste te zijn net zoals dit bij k2 en everest gebeurde.

avatar van fivipat

fivipat

Na een uurtje begon hij me pas een beetje te boeien. Toen werd het enigszins spannend. Verder een vlakke film met vlakke hoofdfiguren.

mooie film. moeite waard om deze film te zien

avatar van mayhemblik

mayhemblik

Erg spannende film met mooie beelden.

Ik heb me alleen erg gestoord dat dat getik er steeds doorheen zat (hamer op klimanker) nu zullen jullie misschien denken wat een zeur maar ik heb een nieuwe allom systeem en nu hoorde ik het wel heel goed.

Maar goed ik vond het wel een erg spannende film en heb me uitstekend vermaakt.