Steel Trap (2007)
Duitsland
Geregisseerd door: Luis Cámara
Met onder meer: Georgia Mackenzie, Mark Wilson en Pascal Langdale
Plot Steel Trap
"Surviving Each Floor Is The Name Of The Game."
Op de bovenste verdieping van een verlaten wolkenkrabber wordt een extravagant feest gehouden. Zes feestgangers die elkaar niet kennen, ontvangen een mysterieuze uitnodiging voor een VIP feest op de 27ste verdieping. Als ze daar aankomen, willen ze het liefst zo snel mogelijk weer terug. Maar dat kan niet; de zes zitten als ratten in de val. Een aanwijzing op een briefje leidt hen naar een andere ruimte, waar ze een macabere ontdekking doen.
SobatKeras
Allemachtig, wat een beroerde film. Nergens spannend.
Tijdens het Kijken dacht ik aldoor WAT EEN FLAUWE KUL.
En wat ook vreemd is: Geen bereik met het mobieltje maar wel GPS-ontvangst. How can???
Anderhalve ster wat mij betreft.
lagaiske
Slechte acteurs en een saai,niet spannend en belachelijk verhaal.
Gewoon links laten liggen zouw ik zeggen.
Nog maar zelden zo een stom einde gezien!!!
1 Ster
=michael=
Allemachtig, wat een beroerde film. Nergens spannend.
Tijdens het Kijken dacht ik aldoor WAT EEN FLAUWE KUL.
Anderhalve ster wat mij betreft.
Heel simpel
Mobiel werkt door middel van een zendmast!
GPS werkt door middel van een satiliet.
Geen zendmast in de buurt en je hebt geen bereik...
Geld voor een satiliet ook
Miss Sway
Wat een slechte film, ongelovelijk. Wat een slechte film.
Nee, ik kan het niet onderbouwen want ik vond werkelijkwaar alles slecht, slecht en nog eens slecht.
bartje2009
zelden zo'n slechte film gezien. Het begin gaat nog wel enigzins (alhoewel de acteurs niet erg goed acteren).
Het einde verprutst de film helemaal, echt gigantisch slecht!
Friday the 13 th
- 2023 stemmen
Ik vond hem heel goed in elkaar zitten, vond de acteurs wel grappig om te zien, vooral die Cher- look a like hahahha
Ik vond het heel mysterieus en de gedachte wel eng als je naar zo een gebouw wordt gelokt, was constant aan het denken, zou ik dit doen?
Het einde is inderdaad een afknapper van formaat en duidelijk niet over nagedacht, zo slecht en lachwekkend. Ik vind dit erg jammer, want die film kreeg anders een hoge score van mij. Jammer..
zjandannybob
De film was van begin af aan al helemaal geen moment eng ofzo, daarom vond ik het einde eigenlijk best wel komisch.
melanie1621
Ik vond hem zo slecht dat ik hem niet eens af heb kunnen kijken.
Halcyon
Zag hem laatst liggen in Saturn voor een prijsje. 't Was zo'n filmpje waarvan ik in se niet veel verwachtte, maar ik hoopte stiekem toch op een bescheiden culthit in spe. Laten we zeggen dat de plot zich wel leent tot een hoop potentieel.
Een hoop potentieel dat helaas op geen enkel moment daadwerkelijk benut wordt. Wat want een draak van een neo-slasher is dit zeg! Steel Trap is op z'n zachtst gezegd een wandelend cliché waarin zonder uitzondering altijd en overal verkeerde keuzes gemaakt worden. Irritante personages die de belachelijkste dialogen opgespeld krijgen, een killer zonder charisma, een lachwekkend simplistische soundtrack en een totale afwezigheid van bloederige moorden (de uiterst kinderachtige en inspiratieloze kills gebeuren ofwel off screen ofwel worden ze "vakkundig" weggemonteerd, waardoor ze meteen ook hun effect missen). Hoe kan dat nu, in 2007 een slasher uitbrengen zonder ook maar een minimale dosis spanning of bloed? Zoveel filmmakers hebben al bewezen dat je met de kleinste budgetten een fantastisch gorefest kan genereren. En als je de focus niet op gore legt, doe dan toch wat met suspense of jums. Gebrek aan talent zal er voor veel tussenzitten... Maar toch, je moet maar lef hebben om zulk prul te lanceren in een tijdperk waarin de grenzen in het horrorgenre dagelijks verlegd worden. 't Is bovendien erg pijnlijk om vast te stellen dat van de angstaanjagende locatie geen spander heel blijft omwille van het ongepaste camerawerk en de smakeloze decors.
Conclusie: Al een geluk hebben de producers een goede afficheontwerper onder de arm genomen, anders zou er geen haan naar dit wanproduct kraaien.
Jeun
Slecht gespeeld
Slecht verhaal
Niet spannend
Ik heb hem trouwens niet afgekeken.. bij 1/3 gestopt
Timberley
Ik vond deze film ronduit slecht!
Het is een goedkope versie van SAW, en er word geen enkel moment het idee gegeven dat het verhaal beter gaat worden.
Een apart einde past wel bij deze aparte film die bij mij thuis snel weer onder in de kast verdwijnt!
DaDonDaDa
extreem slechte film, vermijd deze is de tip!!!
valt me op dat deze nog best hoog scoord ....
Halcyon
Het is een goedkope versie van SAW
Heh? Waar zie jij dan gelijkenissen?
pampie
Heh? Waar zie jij dan gelijkenissen?
iemand die een dodelijk spel speelt met een groep mensen. dat was ook mijn gedachte over dit wanproduct dat het zeker geinspireerd is door de SAW reeks.
Halcyon
Ik zie nergens "een spel". Gewoon mensen die een voor een worden afgemaakt in een flatgebouw met op het einde nog een onnozele twist erbij.
Boeikens
Zwakke slasher.
Het verhaal op zich heeft wel iets maar er is veel te weinig uit gehaald.
Het acteren viel nogal tegen evenals de sfeer en het decors.
Tijdens het moorden waren hier en daar enkele betere beeldfracties te zien maar die waren zo kort of donker dat het geheel uitmunt in een te brave slasher van teenyniveau.
Jeffry74
Als redelijke horrorliefhebber gekeken naar deze slasher.
Een klein budget betekent niet altijd een simpel decor en zwakke acteerprestaties, maar in deze film vond ik eigenlijk alles zwak.
Het verhaal van het sadistische spel en de sadistische moordmartelingen (die ergg mager in beeld komen) deden me denken aan saw, maar konden de spanning en het inlevingsvermogen van die film nooit evenaren.
ik geef een 1 voor het verhaal en een 0,5 punt voor de acteerprestaties en het decor.
Friday the 13 th
- 2023 stemmen
Al keek hij wel lekker weg moet ik zeggen
glimmerman2000
Ik snap niet zo goed dat velen dit zo een slechte film vinden.Oke het is geen meesterfilm, maar om nu zulke lage scores te geven.De spanning was redelijk.Het einde was mischien niet super, maar toch ook wel redelijk.Keek wel lekker weg vond ikzelf.
Ik geef hem een 3.0
Tars
Uiteindelijk was de spanning niet zó heel slecht zoals sommige mensen hier beweren.. Je weet de hele film door niet wie de moordenaar is, en jezit te wachten tot wanneer je er een glimp van opvangt, maar het viel me serieus tegen toen ik wist wie de zogezegde moordenaar dan wel was..
Het einde had dus zeker een stuk beter gekund.
Ellis85
bah vond deze maar niks.. heb halverwege doorgespoeld om te weten wie de moordenaar was (wat ook nog eens een teleurstelling was) en that's it
2.5* ster voor de stukjes waar bloed aan te pas komt
musicboy
Zwak omwille van:
- de bloederige scènes zijn zo overbodig; spanning bereik je veel meer door dat sadistische gedoe weg te laten
- de personages zijn zo van die oversexte types die met hun looks bezig zijn, totaal geen warme personen met wie je kan meeleven
shaquille
Ik stond voor de keuze: gaan slapen of nog even meepikken deze shit. Heb voor het tweede gekozen en heb daar dik spijt van. Anderhalf uur slaap verloren door deze miserie... 0,5 omdat het niet lager kan.
danny61
alle bij al niet slecht vond ik.
Spijtig dat er zo weinig spanning in was.
ook raar was alles liep zo van zelf bij wijze van spreken,het liep allemaal zoals de sadist het gewild had en ze liepen precies zo alle in een rijtje ernaar toe.De film deed mij ook een beetje aan Saw 2 denken maar dan zijn de Saw film's 1000 maal beter.
Conclusie mooi avondvullend maar geen hoogvlieger.
Toch wel een verrassend einde hoor.
ik geef3,5 op 5
meijer76
Ik vond deze film wat matig, ik heb hem gister gezien en kan niet echt een pakkend stuk noemen, al moet ik zeggen dat ik het eind niet zag aan komen (ik bedoel dit positief)
ach, het is een geinige door de weeks film, meer niet.
Frank_1989
onrealistisch, niet angsaanjagend, niet spannend.. eigenlijk is er niets aan deze hele film.. slecht geacteerd vooral.. en dan helemaal het einde. wat een trieste troep..
de poster krijgt van mij 2 sterre.. meer verdiend deze film niet

'Kidnapped: Elizabeth Smart' gezien? Op Netflix kijk je ook deze vergelijkbare docu's

'The Lost City' met Daniel Radcliffe morgen te zien op televisie

Wat zijn de beste releases van deze week? Alle nieuwe films en series op streaming

Fiddler on the Roof
Muziek / Drama, 1971