Genre: Actie / Fantasy
Speelduur: 92 minuten / 102 minuten (unrated version)
Geregisseerd door: Peter Berg
Met onder meer: Will Smith, Charlize Theron en Jason Bateman
Gesproken taal: Engels en Japans
Releasedatum: 9 juli 2008
Plot Hancock
"Bad behavior. Bad attitude. Real hero."
Grote macht brengt grote verantwoordelijkheid met zich mee en dat weet iedereen. Iedereen behalve Hancock. Hij is een nerveuze, sarcastische en onbegrepen kerel vol tegenstrijdigheden en zijn goed bedoeld heldhaftig gedrag bereikt misschien wel zijn doel en redt talloze levens, maar laat ook een indrukwekkend spoor van vernieling na. Het publiek heeft er uiteindelijk de buik van vol, tot op de dag dat hij het leven redt van PR directeur Ray Embrey (Jason Bateman). Dan begint de sardonische superheld te beseffen dat hij misschien toch ook een kwetsbare kant heeft. Dat onder ogen zien zou wel eens Hancocks grootste uitdaging ooit kunnen worden.
- Trailer (YouTube)
Mike
Jeremy
Hottie
Dronq
Geinige superheldenfilm, met een wederom zeer goed uitziende Charlize Theron en een goede Will Smith. Bij vlagen wat leuke scénes, en de effects zijn ook van behoorlijk goede kwaliteit. Jammer dat het na een uur wat minder leuk wordt.
Leuk om een keertje te kijken
Bramha Bull
geinige mix van actie en humor met een vleugje drama.
standaard hollywood opbouw.
rating = gemiddeld.
Lacoste
Meningen zijn over deze film verdeelt, maar het valt mij op dat het overgrote deel van degene die het een laag cijfer geven de film iets te serieus nemen!
Van mij krijgt het 3 sterren, omdat het origineel is, niet zo'n standaard superhelden verhaaltje, er zat een leuke wending in de film, en het was vermaak als je het dus niet zo serieus neemt! Het kan nemalijk allemaal niet he!
3** dus een 6 ongeveer!
Samayra
Leuke film! Zit zeker humor in. WIll Smith die goed acteert en Charlize Theron ook. Zeker nog een keer voor herhaling vatbaar, en zowel goeie bioscoopfilms als thuiskijk film. Van mij mogen er meer van zulke films komen.
Lacoste
Normaal Quote ik mijzelf niet, maar wou even iets herstellen: nemalijk moet natuurlijk namelijk zijn!
laluna1971
Begreep er niet veel van. Ik heb de film dan ook maar een half oog gekeken.
En dan toch stemmem, dat is wel bijzonder! Waarom kijk je hem niet eerst met 2 ogen in plaats van een half en stem je opnieuw! Misschien vind je het met 2 ogen wel een leuke film!
kevinkooi
leuke film om een keer te zien!
het eerste gedeelte van de film is het best, daarin gaat het concept van de anti held het meest op!
jammer dat de film zo rouwlijk moet worden met al die romantiek etc...
ja daaaaaag
Mikemans
vraagje wat houdt de unrated versie in?
Volgens mij is aan het begin van de film een scene van 5 min toegevoegd. Je ziet Hancock een meisje scoren in de bar en neemt haar mee naar zijn huis. Hoe het verder loopt kun je beter zelf zien. Helaas voegt de scene weinig toe aan de gehele film.
chevy93
Gewone film. Niets bijzonders.
Zonde dat Will Smith zich de laatste tijd laat strikken voor al die matige films. Hij doet zijn talent niet genoeg eer aan.
Ik ben bang dat als hij zo doorgaat dat hij het niveau van Independence Day en Men In Black nooit meer zal halen
Verder dan een 2,5* kom ik niet
AddictedToMovies
Independence Day mag ook wel onder 'matige films'.
Lacoste
Ook geen hoogvlieger, maar toch zeker beter dan dit
pooper
stoere film
heb hem gehuurt en verwachte er niet veel van maar toch een super toffe film
Maartje05
De tragiek van een onmogelijke liefde spreekt mij hierin aan.
Om beiden te redden probeert ze tegen beter weten in, met alle geweld los te komen van de aantrekkingskracht. De realiteit laat hen dan uiteindelijk allebei beseffen dat acceptatie de enige en beste keus is, met eeuwige eenzaamheid als beloning voor "the good job". Happy End ??
Kr!kke
Begreep er niet veel van. Ik heb de film dan ook maar een half oog gekeken.
Wat viel er dan niet aan te begrijpen...?
Ik vond toch alles duidelijk...
maxo922
Matige film
De special-effects en het visuele gebied zijn dik in orde, maar verder is het niets bijzonders. Nou houd ik uberhaupt niet zo van dit soort actie-superheld films, maar dat is het probleem niet, het is gewoon zwakjes uitgewerkt. De twee hoofdacteurs doen het een beetje saai naar mijn zeggen, en de film komt langzaam op gang. Dat is jammer want het verhaal zelf heeft veel potentie.
Een beetje matige hap dus deze film. * 2,0
Minotaures
vraagje wat houdt de unrated versie in?
De 10 extra minuten film en, ik dacht, nog dezelfde mutsje als Han.
nl1sms
redelijke film. eentje die je moet kijken zonder bij na te denken. verhaal gaat nergens over... het is puur vermaak. niet meer en niet minder...
canciser
Mooie special effects, maar het verhaal en de uitwerking zijn redelijk slecht. 3*
AjaxRulezzz
- 2085 berichten
Inderdaad mooie special effects, maar ik vond het ook mooie actie. Daarnaast acteerde Will Smith (zoals altijd) weer goed.
van duijn
Erg leuke film met humor en actie. Ik vond het vooral een leuke film door hoe het acteerwerk en de special effects werden neergezet. Het verhaal was voor mij wat minder maar 3.5 sterren is het zeker waard.
Esther_ke
Toen de film begon verwachtte ik er niet veel van. Maar ik moet toegeven dat ik ervan genoten heb. Dit kwam door de humor, special-effects en de goede acteerprestaties van de acteurs. Vooral Will Smith vond ik zeer goed passen in het plaatje.
Ik volg de mening van ‘kevinkooi’, het eerste deel was het beste. Op zich vond ik dat deel, van de mislukte superheld, al heel goed.
Op het einde vond ik het op sommige momenten zelfs een beetje eng.
Maar als je de mogelijkheid krijgt om deze film te bekijken: Zeker doen!
JDSsmetje
"Hancock" is zo'n film die ik normaal nooit zou bekijken, maar één van mijn smakeloze vrienden had mijn andere smakeloze vrienden reeds kunnen overtuigen deze film te bekijken. Smakeloos op filmgebied dan... Het zal je dan ook niet verbazen dat iedereen dit na afloop één van de betere films vond, exclusief ik.
Eerst en vooral zijn de special effects niet slecht. Alhoewel, het kan de onrealistische fantasy-elementen niet omzetten in geloofwaardigheid.
Ook zijn de personages nogal stereotiep, buiten "Hancock" zelf. Zo wordt de Amerikaanse bevolking als nogal dom en voorspelbaar beschouwd. Overigens zag ik nog nooit een nieuwspresentator zo persoonlijke uitspraken leveren. En dan zijn er nog de criminelen die eendimensionaal afgebeeld worden.
Verder is de hele verhaallijn zo voorspelbaar en cliché als het maar zijn kan. Er zaten wel enkele plotwendingen in, maar die zag je al heel snel aankomen, en daarvoor is geen hoog IQ vereist.
En om deze film nog helemaal fataal-slecht te maken voegt meneer de regisseur er nog een portie compleet mislukte sentimentele gebeurtenissen aan toe. Dit maakt het ondermaatse Blockbuster-geheel helemaal compleet, of juist incompleet.
horror3d
Vond hem niet echt leuk lijkt wel een superman film vind het ook niet echt origineel.
Special effects waren wel goed.
Frenetic
Echt geweldige film alleen het einde kon iets anders, maar voor de rest is het een leuke goede film met zeker leuke humor
Aanrader.
Charmides
Een van mijn favoriete superheldenfilms. Een aanrader. Goede humor.

Wees er nog snel bij: deze films verdwijnen nog deze maand van Netflix

Intouchables
Komedie / Drama, 2011