The Pixar Story (2007)
Genre: Documentaire
Geregisseerd door: Leslie Iwerks
Met onder meer: John Lasseter, Steve Jobs en Stacy Keach
IMDb beoordeling: 7,7 (7.107)
Gesproken taal: Engels en Hongaars
- Niet beschikbaar op Amazon Prime
- Niet beschikbaar op Google Play
- Niet beschikbaar op meJane
Plot The Pixar Story
"Documentary about the history of Pixar animation"
De documentaire gaat over het begin van de oprichting van Pixar Animatie Studio en waarom Pixar afstand nam van Walt Disney waar zij jarenlang mee hadden samengewerkt. Door middel van interviews met bekende acteurs en de familie van Walt Disney wordt duidelijk welke ervaring iedereen heeft gehad met de Pixar Animatie Studio.
Narrator (stemrol)
Zichzelf
Zichzelf / Heimlich (stemrol) / Lenny (stemrol)
Zichzelf
Zichzelf / Seagulls (stemrol)
Zichzelf
Klinkt als een uitgebreide "steek een veer in het gat van Pixar" DVD extra.
Esteban
Onderhond + Pixar ... hmm, waarom heeft de comment zo'n negatieve bijklank?
Mochizuki Rokuro
Was deze docu niet al vorig jaar op de BBC Of zo langsgekomen? Een pratende kop van Hanks over Pixar komen me érg bekend voor namelijk.
The One Ring
Geen idee, ik zag hem als extra op de dvd van Wall-E (al komt Wall-E zelf niet in de docu voor). Ik wist niet dat ie hier ook op de site stond. Er zit er wel een pratende kop van Hanks over Pixar in, ja.
Verder is het wel een aardige documentaire, maar ook zeer voorspelbaar. Daar kan de regisseur verder ook weinig aan doen, maar iedereen die Pixar ook maar een beetje gevolgd heeft weet wel van hun succesen af. Het grote plaatje van Pixars succesverhaal waren bij mij al langer bekend en dan blijft er vooral veel veren in de kont steken over, zoals Onderhond al vermoedde. Al moet er bij gezegd worden dat men daar nooit zo lang in blijft hangen als in de gemiddelde dvd-extra.
Hoewel Pixar natuurlijk als de perfecte studio uit de bus komt was ik wel verrast over de soms kritische kijk op Walt Disney. Zo krijgen we te horen dat John Lasseter daar ooit op wel erg botte wijze ontslagen was en hoe ze van plan waren om op alle Pixarfilms direct-to-dvd vervolgen te maken als Pixar ooit los waren gegaan van Disney, zoals eens de bedoeling was. Er zitten zo wel meer momenten in, iets wat ik toch niet verwacht bij een docu die op een door Disney uitgegeven dvd staat. Wel moet er bij gezegd worden dat Disney op het einde alles vergeven wordt en duidelijk benadrukt wordt dat Pixar en Disney nu toch echt vrienden zijn.
Verder zitten er wat interessante momenten in, zoals wanneer Pixar door de hele animatiewereld vuil wordt aangekeken omdat ze de 2D-animatie de dood in gejaagd zouden hebben en de productie van Toy Story 2, die zo'n ramp was dat ze 9 maanden voor de release gewoon helemaal opnieuw moesten beginnen.
Ik zeg er maar gelijk bij dat iedereen die Pixar geen warm hart toedraagt, en dat zijn er op MovieMeter bijzonder veel, deze docu beter niet kan bekijken, want zij zullen vaak met hun ogen moeten rollen. Hoewel ik weet dat het op MovieMeter niet helemaal hip is om te zeggen ben ik wel een beetje fan van de studio en daardoor is het wel een bekijkbare docu, maar ook een waarvan ik soms wilde dat ze wat dieper op de zaken in gingen en hoopte dat er toch ergens een kritische kantlijn te vinden was. Een van de dingen die ik goed vind aan Pixar is dat er ondanks een zekere standaard alle films, Cars uitgezondert, toch altijd weer fris aanvoelen en deze docu toont dan ook vooral een studio die boven alles creativiteit stimuleert. Doe er mee wat je wilt.
Toch niet zo vreemd? Ze zijn er ook niet voor niks bij weggegaan een tijdje geleden.
The One Ring
Nee hoor, ze hebben alleen de taken anders verdeelt. Pixar heeft altijd al een bepaalde onafhankelijkheid van Disney gehad, waardoor Disney geen invloed had op de creatieve keuzes en Disney diende slechts als uitgever. Na wat meningsverschillen wilde Pixar zich inderdaad totaal afscheiden van Disney, maar met name om ervoor te zorgen dat Disney dan geen vervolgen op Pixarfilms ging maken zijn ze tot een nieuwe deal gekomen. Daarmee lijkt het vooral voor Pixar gunstiger geworden. Ze kunnen zelf bepalen of ze vervolgen willen maken op hun films en de belangrijkste mannen van Pixar hebben nu topbanen bij Disney (Lasseter is het hoofd van het hele creatieve team voor beide studio's). Het voordeel dat Disney haalt uit deze deal wordt niet echt genoemd, maar waarschijnlijk verdienen zij gewoon veel geld met Pixarfilms, terwijl hun eigen producties van de laatste jaren het veel minder goed doen.
Hmmm, altijd gedacht dat Pixar effectief een tijdje weg was bij Disney.
AHWA
Ik dacht dat ze er wel bij weggegaan zijn en dat Disney ze later opgekocht heeft.
G to the J
goede en leuke documentaire...
Vond het erg leuk om te zien hoe het achter de schermen er aan toe ging...
leuk en duurde ook niet lang
DVD-T
Van papier en special effects naar pixels.
Bij vlagen best een interessante docu.
Leuk om te zien dat het allemaal heel vroeg begon met de animatie, en wat begon door een project als Star Wars is geeindigd in misschien wel de grootste animatie studios in de wereld. Graag had ik wat meer achter de schermen willen kijken, hoe het animeren er aan toe gaat. Dit wordt gedaan, maar dan wel in vliegensvlucht. Nergens wordt er ook heel diep ingegaan op projecten en of moeilijkheden rond het animeren van een lange speelfilm. Het gaat dan ook niet over het animeren, maar over Pixar. Hoe het allemaal is begonnen, en elke stap die het bedrijf maakt tot wat het nu is geworden is best interessant. Ook werd goed ingegaan op het business aspect van het bedrijft, door investeringen en door de markt op te gaan om meer geld in het latje te brengen. Maar zoals gezegd gaat het nergens echt te diep op in, en dat is erg jammer bij een docu.
Gezien als extra feature op de Wall-E dvd. Uitstekende documentaire die zich vooral richt op de begintijd van het bedrijf. Bevat geweldig archiefmateriaal, oa van de allereerste tests met computeranimatie. Ook leuk om een nog piepjonge Lasseter te zien, met zijn hele toekomst nog voor zich. Fraai in elkaar gezet met aandacht voor alle films van Pixar, tot en met Cars. Je kunt het zien als zelfverheerlijking, maar ik stoorde me nergens aan de positieve toon van het geheel.
Bridgetvh
Interressante docu. Leuk om te zien... als het een keertje op TV zou zijn of zo... (heb 'm inmiddels op Film1 gezien).
Maar om nou een hele docu over jezelf als film uit te brengen?
danuz
Vond deze documentaire wellicht iets interessanter dan de daadwerkelijke films. Aardig om de groei van het bedrijf te volgen en het jeugdig enthousiasme te bezien. Van de eerste kortfilms tot de megaproducties als Finding Nemo heeft Pixar het jongehonden gevoel toch wel wat weten te waarborgen. Nu mogen ze nog eens echt mooie films maken
Ste*
- 1976 berichten
Ik weet niet waarom, maar op een of andere manier trekt deze documentaire me ontzettend aan. Het begint al meteen geweldig en een beetje ontroerend, met de beelden van animatie van toen naar nu.
Heb 'm al een aantal keer bekeken, vooral de eerste helft vind ik geweldig, de geschiedenis van de computeranimatie, hoe ze steeds een stapje verder komen, hun moeite om een voet aan de grond te krijgen, en uiteindelijk hun daverende succes. Dankzij de gelukkige samenloop van omstandigheden, en samenkomst van de juiste personen met de juiste vaardigheden, kunnen wij nu genieten van (computer)animatie zoals het anno nu is geworden.
Ben een grote fan van Pixar, en door deze documentaire alleen nog maar meer. Tuurlijk is het geheel een beetje veer-in-de-reet, maar dat is logisch, aangezien ze dat ook gewoon verdienen. Petje af ook voor het vele leuke archiefmateriaal dat gebruikt is.
4,5*, net geen 5 omdat de tweede helft iets minder interessant is. Had daar iets meer details en achter de schermen van het animeren zelf willen zien.
Angrod_Pallanén
Mooie film.
Geweldig om te zien hoe de eerdere successen van Pixar tot stand kwamen, de moeilijke relatie met Disney zich ontwikkelde en hoe een man met een droom een industrie veranderde, zoals ooit een keer eerder al gebeurde.
russo
gekeken nadat ik de biografie van steve jobs heb gelezen, heel veel komt ook daar in terug
leuk om het hele verhaal te zien met de eerste animatie filmpjes.
al heb ik niet het idee dat de documentaire helemaal compleet is, in het boek staan bijvoorbeeld veel meer details die in de film niet terug gekomen zijn.
ondanks dat erg interessant
baspls
Mooie docu met goed gebruikt van beeldmateriaal.
Erg intressant! Zeker voor mij als Animatie-kenner en amateur-animator.
Gewoon slecht.
Je kan er niet anders van maken dan dat dit een oversensationeel stukje promotie is. Oké, eerste half uurtje kan je misschien nog met een strak gezicht verkopen als geschiedenisles. Daar zitten wat momentjes die dieper ingaan op de échte roots van Pixar (met onder andere het plaatsen van Lasseter tussen een hoop computer geeks), wat op zich nog wel interessant was.
Maar verder is dit aangedikte mythevorming. Op z'n Hollywoods, met last minute calls, halsstarrige creatieven en onmenselijke verwezenlijkingen. Groter dan groots, met het grootst mogelijke risico en uiteraard steeds met positieve afloop. De vleesgeworden American Dream, (bijna) iedereen is een held en als ze dan niet zijn, zijn ze dat achteraf alsnog.
En fair enough, ik heb al niet zoveel met Pixar (en het stukje CG-cultuur dat eigen is aan hen), dus dat stuk charmeert me ook helemaal niet, maar als je dan daarnaast de Ghibli docu legt dan kan het verschil volgens mij niet groter zijn. Waar daar een zekere nederigheid en down-to-earth gevoel de kern van de docu vormt, is dit gewoon gebakken lucht. Je zou ze eens letterlijk naast elkaar moeten leggen, maar beide docus bevatten een scene waarin een animator live verbeeldt hoe z'n personage tot leven moet komen. Miyazaki die praat over een buiging, terwijl zijn Pixar-variant het heeft over Woody die uit de doos komt. Een mooiere illustratie van het verschil tussen Pixar en Ghibli bestaat er volgens mij niet en het maakt perfect duidelijk waarom ik de Ghibli films wél kan waarderen.
Mnee, na het eerste half uur is de fut er compleet uit en wat dan rest is promotie voor eigen films en een hoop niet-volwassen geworden mannen die elkaar veren in de kont steken. Dat mag je zelfs als Pixar fan niet goed genoeg vinden als basis voor een documentaire.
Goodfella
Mooi gezien
De actie in 'Last Action Hero' spat van het scherm: bekijk deze titel nog snel voordat Netflix hem verwijdert
Van deze tien films krijgen Prime Video-kijkers geen genoeg
Welke films worden vanavond uitgezonden op televisie?
In de ban van 'Monster' op Netflix: vijf andere titels over échte seriemoordenaars
Home
Man on Wire
Documentaire / Biografie, 2008
In the Shadow of the Moon
Documentaire / Historisch, 2006
film bedrijfachter de schermencomputer animatiesteve jobs vrouwelijke regisseurgeorge lucaspixar
Realtimes | Publishing Network
Social media