• 9.377.071 stemmen

Geregisseerd door: Adam Brooks

Met onder meer: Ryan Reynolds, Abigail Breslin en Rachel Weisz

Releasedatum: 13 maart 2008

Plot Definitely, Maybe

"Three relationships. Three disasters. One last chance."

Will Hayes zit midden in een echtscheidingsprocedure en zijn dochtertje wil weten hoe hij haar moeder ontmoet heeft. Will vertelt haar van de vrouwen die destijds in zijn leven waren en laat zijn dochter raden met wie hij uiteindelijk getrouwd is. Zou het zijn studievriendin Emily zijn? Of zijn beste vriendin en vertrouwelinge April? Of de vrijgevochten journaliste Summer?

avatar van The_Game

The_Game

Leuk voor tussendoor.

avatar van scorsese

Heerlijke romcom waarin Ryan Reynolds zijn dochter een verhaal verteld waarbij één van zijn drie vroegere vriendinnen de moeder van zijn dochter is. Aangezien je als kijker ook in het ongewisse wordt gehouden over de identiteit van de moeder, blijft het tot bijna op het einde spannend. Iets wat uiteraard zelden voorkomt bij dit soort romantische comedies, en dus ook een dik pluspunt. Leuke personages en nog leukere acteurs die ze invullen.

avatar van Archibald

Archibald

Wat blijft dit toch een ongelofelijk leuke film. Heerlijk luchtig en goed op z'n tijd.

avatar van 4leafclover

4leafclover

Heb me prima vermaakt met deze film.

het bevat humor, drama en natuurlijk romantiek.

heerlijk dat je pas aan het einde er achter komt wie haar moeder is

lekkere feelgood movie, zeker een aanrader!

avatar van Timecop

Timecop

Katharina schreef:

Ik heb al aardig wat romcoms gezien en ik vind ze ook leuk, maar dit verhaal vond ik saai en niet leuk. Dat kind was ontzettend irritant en Reyan Reynolds kan ik eigenlijk niet uitstaan.

Wat betreft dat kind ben ik het helemaal met je eens.

avatar van Filmi Corleone™

Filmi Corleone™

topper onder de rom coms

avatar van Birger

Birger

schitterende film. Ik heb wel een zwak voor romcoms maar deze stook er toch juist een beetje meer boven uit. Knap verhaal en goede humor. Een typische eigentijdse film met in de achtergrond de verkiezingen van Amerika, Clinton vs Bush. Voor de rest vooral een feelgoodmovie en eentje die ons doet dromen bij ons eigen leven. Je moet ervoor zijn, ik ben ervoor

avatar van juliegirlxoxo

juliegirlxoxo

Nogal een verwarrende film.

avatar van 1311811

Ik houd normaal ook niet zo van de romcoms, maar deze wist me wel 'mee te slepen': een feel good movie met een goede dosis humor en vooral niet te voorspelbaar, I like it! Ik ben blij dat April uiteindelijk de ware bleek te zijn, want oh, wat word ik blij als ik Isla Fisher zie! (A)

'Love actually' (van dezelfde producers) vond ik trouwens ook een zeer geslaagde romcom.......

'Definitely maybe' definitely deserves a 9!

avatar van gillie24

gillie24

Herziening: Dit is en blijft gewoon een heerlijke romantische komedie, ook voor mannen. Normaal gezien kijk ik alleen romantische films met vrouwlief mee en boeit het genre mij niet (genoeg), maar deze film heeft het gewoon.

Ryan Reynolds is prima als jonge vader die aan zijn vroegwijze dochter (weer een glansrol van Abigail Breslin - heleboel mensen vinden haar blijkbaar irritant - ik totaal niet) verteld hoe hij haar moeder heeft ontmoet waarbij drie verschillende vrouwen langskomen waarbij tot het eind in het ongewisse wordt gelaten wie de moeder is door de namen in het verhaal te veranderen. Elizabeth Banks en Rachel Weisz zijn prima gecast en overtuigen in hun rollen, maar worden toch overklast door Isla Fisher die werkelijk van het scherm spat in een heerlijke, energieke rol. Ze is daarnaast ook bloedmooi!

'Definately Maybe' heeft het helemaal.

avatar van mock turtle

mock turtle

Aardige film die lekker voortkabbelt en een ontroerend laatste 20 minuten kent.

avatar van janoez

janoez

Leuke film, erg schattige 'dochter' heeft hij! ook wel grappige momenten omdat zn dochtertje zo bijdehand is..

avatar van Zinema

Gevoelig grappig.

Het leuke aan deze romcom is dat de acteurs niet alleen een goede chemie met elkaar hebben, maar tevens enigszins sympathiek overkomen. Met name Reynolds karakter gun je, mede dankzij zijn aandoenlijke dochtertje, het recht op een gelukkige relatie. Het verhaaltje steekt leuk in elkaar en kent genoeg grappen die een lichte dosis sentiment voldoende afwisselt. Een beetje gevoelig zonder gelijk het glazuur van de tanden te laten springen. Want zoet wordt het uiteraard wel.

Zeer goed.

avatar van Fryce

Fryce

Leuk! Lekker romantisch en leuk verhaal, werd er helemaal door meegenomen.

avatar van m1701

m1701

Was wel een aardige film

Leuk verteld ook. Maar het is natuurlijk wel een vrij standaard verhaal.

Heb genoten maar ook genoeg voor 1 x

avatar van DBTim

DBTim

Eén de betere romcoms die ik (de laatste tijd) heb gezien. Omdat de (in dit soort films vaak flauwe en platte) humor er niet te dik boven op ligt en met name omdat het verhaal goed in elkaar zit en leuk verteld wordt. Prima tussendoortje, niks mis mee

avatar van MiekieMow

MiekieMow

ik dacht toch echt de hele tijd dat die brunette op zijn werk die in het begin af en toe even naar hem keek de moeder zou zijn. Die van bold en the beautiful . apart dat die geen optie was voor hem

leuke film! genoten.

avatar van blurp194

blurp194

Fijn filmpje.

In het genre romantische komedie zou deze wat mij betreft een voorbeeld mogen zijn voor de rest. Geen slappe flauwe grollen, maar af en toe een subtiele situatie waardoor je in de lach schiet. En echt overkomende mensen, met herkenbare situaties. Gespeeld door een prima Ryan Reynolds met zijn schattige dochtertje Abigail Breslin. En welke van de drie bloedmooie dames past daar nou het beste bij? Wie is de mamma van Abigail, en wie is de nieuwe vlam waarmee het happily-ever-after moet gaan gebeuren? Isla Fisher, met haar aanstekelijke lach en mooie tandpastaglimlach? Of Rachel Weisz, met haar mooie stem en intrigerende karakter? Of toch Elizabeth Banks, die misschien wel een beetje op Abigail lijkt - zou dat dan toeval zijn?

Mooi gedaan, leuke structuur in het verhaal. In het genre wordt het niet echt heel veel beter dan dit. Fijn filmpje.

avatar van Gish

Gish

Soms heb je van die films die zo onweerstaanbaar zijn, dat je ze keer op keer kan bekijken. Zo´n film ook, waar je op elk moment kan invallen en dan gewoon weer blijft kijken.

Je weet hoe het verder gaat en hoe het eindigt, maar toch.

Definitely, Maybe is voor mij zo´n film, het is een van de warmste en intelligentste feelgoodmovies die ik ken. Het puntige en boeiende script zit goed in elkaar, de NY locaties en muziekscore zijn over de hele linie in orde, het verhaal is vaak erg grappig, aandoenlijk en soms ontroerend. De hele cast is aantrekkelijk, erg goed gekozen en acteert hier met veel warmte. Na 112 minuten is het voorbij maar verlang je alweer hevig naar een volgende kijkbeurt. Maybe? Definitely!

avatar van Partyboooi

Partyboooi

Vanavond nog maar eens bekijken wellicht met vrouwtje....goeie reacties hierboven, sluit me aan bij de positievelingen

**3

avatar van ILDIB

ILDIB

Wel een aardig gegeven, de uitvoering gaat ook nog wel, duurt alleen net te lang.

avatar van marximaal

marximaal

Leuke film wij hebben ons prima vermaakt. Ook origineel.

avatar van Lupussy Galore

Lupussy Galore

Ik heb me wel vermaakt maar vond de film zeker zo'n 20 minuten te lang.

avatar van ferry181

ferry181

Heerlijke zwijmelfilm. Opvallend dat Abigail Breslin als vroegrijpe dochter hier en daar irritatie opwekt, ik herken er met plezier m'n eigen kind in. Geen zwakke plekken in de cast, verrassend einde.

avatar van 93.9

93.9

Leuk geprobeerd, maar haalt het niet bij bijvoorbeeld Love Actually, Bridget Jones.

Ook het hele idee ' hoe maak je een romcom' komt mij te geforceerd over en het resultaat mag best 'nep' genoemd worden.

2, 5

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Amusant.

Het leuke aan Definitely, Maybe is het speelse karakter. Met de dochter loopt er een schattig personage rond en dat helpt al veel.
Het "whodunit"-gegeven is origineel gevonden en levert meestal leuke taferelen op. Er had af en toe wat mysterieuzer omgesprongen kunnen worden met enkele situaties (de journaliste is te alternatief om een grote betekenis te hebben en wanneer April "definitely, maybe" zegt, weet je natuurlijk dat zij eentje is die altijd terugkomt), maar over het algemeen is dit toch wel geslaagd - het einde zie ik dan even door de vingers.

Het acteerwerk is naar behoren. Ryan Reynolds is geen topacteur en zal dat mogelijk ook nooit worden, maar hij heeft een zekere aaibaarheid en de interactie met een geloofwaardige Abigail Breslin is het pluspunt van de film.
Rachel Weisz is met enige voorsprong de beste bij de dames, al doet Isla Fisher het ook niet slecht. Het valt me trouwens op dat ze altijd zo enthousiast overkomt, iets wat haar wel ligt. Elizabeth Banks heeft me niet helemaal kunnen overtuigen.

Een echte komedie is dit niet - daarvoor ligt het aantal 'grappen' wat laag -, maar de nodige dosis feelgood is wel aanwezig. Soms (en dan vooral het einde) wordt het net wat te klef, en dat is niet aan mij besteed.

avatar van Spetie

Gezien alle positieve verhalen hier, had ik er toch wel iets meer van verwacht. Definitely, Maybe vond ik in ieder geval Definitely een tegenvaller.

De raamvertelling is origineel, dat moet gezegd worden, maar naast een aantal aardige momenten vond ik het verder geen bijster leuke of boeiende film. Ryan Reynolds is redelijk, maar komt op momenten hier duidelijk tekort om het geheel te kunnen dragen. Ik kan hem vaak goed hebben, maar hier vond ik hem niet grappig en vaak zelfs lichtelijk irritant overkomen. De vrouwen doen het gelukkig wel iets beter en vooral Weisz heeft een aantal leuke momenten.

Dat soort momenten zorgt ervoor dat dit niet helemaal een extreem vervelende zit is geworden. Maar daaromheen is het soms vervelend, soms saai, soms niet leuk en soms ook wat langdradig. Dat het de vrouw werd, die ik al vermoedde was uiteindelijk niet zo moeilijk te raden, maar op zich is dat ook niet zo heel erg bij een film als deze. Helaas zijn de andere negatieve elementen dat wel, en was ik uiteindelijk blij, dat de film afgelopen was.

Qua idee leuk, maar qua uitwerking dus duidelijk niet.

avatar van edwinoudenes

edwinoudenes

Heerlijke film, met (eigenlijk een bijrol) een leuke en overtuigende Abigail Breslin als zijn dochter Maya. Ik vind het altijd gaaf om te zien als kinderen de show stelen in een film. Verder zag ik al redelijk ver van tevoren aankomen wie de "uiteindelijke" liefde van zijn leven blijkt te zijn, maar het raden ernaar maakt de film erg interessant.
Omdat de film aan drie vrouwen aandacht moest geven, vond ik dat hij af en toe wat langdradig was. Hier valt helaas niet aan te ontkomen met een verhaal zoals deze.

avatar van Forrest001

Forrest001

Leuke film, goed verhaal gezien het genre. Acteurs zijn overtuigend en de setting is zeer aantrekkelijk. Het voordeel van romcoms is dat ze vaak in New York worden geplaatst en dat geeft al een extra dimensie. Gelukkig weinig flauwe grappen; tegelijk luchtig genoeg om het geheel over je heen te laten komen.

Een royale 3,5*

avatar van Allepinie

Allepinie

Leuke vermakelijke film, aanrader.