• 9.377.371 stemmen

Met onder meer: Sarah Jessica Parker, Cynthia Nixon en Kim Cattrall

Releasedatum: 12 juni 2008

Plot Sex and the City

"Get Carried away."

Sex and the City volgt de levens van vier vriendinnen in Manhattan, New York. Columniste Carrie (Sarah Jessica Parker), advocate Miranda (Cynthia Nixon), zakenvrouw Samantha (Kim Cattrall) en de brave Charlotte (Kristin Davis) zouden genoeg aan zichzelf moeten hebben, maar in plaats daarvan verdiepen de dames zich voortdurend in de levens van elkaar en proberen samen de juiste weg te vinden.

Samantha Jones

Charlotte York Goldenblatt

Miranda Hobbes

Louise, Carrie's assistant

Harry Goldenblatt

Smith Jerrod

avatar van musicwoman

musicwoman

jaah ik ook wel maar vind de serie ook veel leuker om naar te kijken en je maakt ook veel meer mee.

ik geef het cijfer van deze film een 6.5

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Hmmm, de film viel me best tegen ! Het draaide allemaal wel erg veel om Carry heen en veel minder om de andere meiden. Ik vond dat er wat dat betreft een betere rolverdeling voor iedereen was in de serie.

De humor was ook veel minder aanwezig. Op het sushimoment van Samantha na heb ik nergens echt om kunnen lachen. Vroeger lach ik iedere aflevering van de serie wel in een deuk maar in de film is de humor ver te zoeken. Het is allemaal veel dramatischer.

Als je de serie nooit gevolgd hebt, is deze film geen aanrader. Ik heb de serie altijd al gevolgd en heb een binding met de personage's dus voor mij bleef het toch interessant om de film te kijken om te zien hoe het met iedereen afloopt. Maar zonder een binding met de personage's heeft deze film geen toegevoegde waarde en is het vooral slap, flauw en saaaai.

avatar van flyer

flyer

Wij kijken meestal samen naar films en dus moet ik ook regelmatig een titel zoeken die meer bestemd is voor het andere geslacht. Laatst deze gekozen. Bij de meeste films kan ik me nog wel vermaken maar bij deze nee niets aan. Mijn vrouw vond hem wel mooi dus stem ik voor haar. Heren opgelet dit is echt minder.

avatar van Rosicky

Rosicky

Het word tijd dat een of ander mannenblad Sarah Jessica Parker uitroept tot lelijkste vrouw op aarde...

avatar van little_lOve

little_lOve

Sarah Jessica Parker heeft de sequel bevestigd, 2010 kunnen we deze verwachten.

Sarah Jessica Parker has confirmed plans for a Sex + The City movie sequel in 2010, but she and writer/director Michael Patrick King are struggling to pick a storyline.

Parker recently subtly fired back at co-star Kim Cattrall when she revealed their would be a sequel to the hit 2008 film on a British chat show.

The actress, who plays New York columnist Carrie Bradshaw, said, "I'm thrilled to know Kim is excited but all the deals are not yet done."

But now, Parker has revealed there are plans to shoot the sequel next summer, once a script has been selected.

She tells U.S. news show Access Hollywood, "I think it's a realistic timetable... But that means we need to figure this out in the next couple of months.

"We've had very general conversations about the idea. That's the big hurdle: the idea. The studio is very enthusiastic, which is lovely and seductive. We're at the place where Michael has a wealth of stories so now it's, 'We think we have this story and how do we put this together and are we completely sure that it's the right thing to do?'

Ook vertelde ze dat Carrie waarschijnlijk geen moeder gaat worden in de film.

Sarah Jessica Parker has promised fans her character Carrie Bradshaw will not become a mother in the Sex And The City: The Movie sequel - because it would go against the character's beliefs.

(...)

But the star has denied her famously independent fashionista character will settle down and have a child, because she fears she would be manipulating the beloved role.

She explains, "It doesn't seem as if that's going to be a choice she'll make. I don't know. Michael (Patrick King, director) and I never talk about it. That doesn't mean that won't be part of the story. We just haven't figured it out.

"It feels a little bit manipulative to toss that into the mix, because she seems so pointed in a different direction."

avatar van wennie24

wennie24

Ik vond het een heerlijke vrouwenfilm! Heb de serie nooit gevolgd, maar vond de film toch onwijs leuk!

avatar van lagaiske

lagaiske

Nooit gedacht dat ik deze film zou bekijken.

En zeker niet durven denken dat ik vrij goed zou vinden.

Beetje langdradig misschien maar zeker verre van slecht.

avatar van woenie

woenie

Vergeleken de serie is de film zeer matig. De serie is van hoog niveau. Iedere karakter heeft een eigen persoonlijkheid en in de film wordt die persoonlijkheid te karikaturistisch opgezet. Te eenzijdig... Samantha en een hond.... Ze hadden beter nog een serie kunnen maken. En nu S&theC 2... OMG!

avatar van snoeiV

snoeiV

Dat ding op haar kin is echt geen gezicht

avatar van musicwoman

musicwoman

aaah jah daarom heb ik die box van de serie gekocht kan ik op mijn gemak alles bekijken ! en de karakters van de de meiden kan je beter zien vind ik .

avatar van jpbols

jpbols

Zoals de serie maar dan langer, kijkt makkelijk weg ook voor een man maar niet iets om te bewaren

avatar van SubbiE

SubbiE

film kon me weinig boeien, ben naar 3/4 in slaap gevallen. Tzal wel aan bij geleden hebben zeker, tis dan ook een vrouwenfilm...

avatar van xKelly..

xKelly..

Heerlijk, net als de serie.. Als je van de serie houd vind je de film ook leuk. Inhoudelijk misschien wat minder, maar in ieder geval wel een lekkere vrouwenfilm!

avatar van Floris1988

Floris1988

De serie zou ik 5* geven, deze helaas 2,5*

Ik eis de serie terug!

avatar van pikachu!

pikachu!

Saaie film en cliché. Soms vind ik romantische komedies leuk, maar deze niet. Ik denk dat deze film alleen leuk is als je de serie al gekeken hebt en de personages daardoor kent.

avatar van Tun-89

Tun-89

ik ben een grote van van de serie en ik heb zelf de DVD-Box, nu had ik echt het gevoel alsof ik naar seizoen 7 aan het kijken was

dat wil zeggen de film sluit heel goed aan op de serie, prima vervolg! Alleen de echte Liefhebbers zullen deze film kunnen waarderen, sommige andere zullen dit slechts een saaie film vinden over 4 vrouwen in hun 40e jaren.

Ik heb echt geweldig genoten, goed acteerwerk, goed verhaal, mooie kleding, muziek, humor

Ik vond de tijdsduur ook erg prettig, hij was gelukkig niet kort.

Ik hoorde dat er een deel II komt, ik ben wel erg benieuwd.

4 *

avatar van Tigerlily

Tigerlily

Ik vond de serie al leuk, dus deze film vond ik genieten. Echt grappig, met veel lelijke en ook mooie kleren, en goed acteerwerk. Ik vond Jennifer Hudson leuk als de assistente.

Aan Chris Noth (Mr. Big) had ik net zo'n hekel als in de serie, en Smith vond ik net zo leuk Enne die Sarah Jessica Parker ziet er wel oud uit, dat viel me erg op.

avatar van knots

knots

Ik dacht dat sex and the city wel goed was, maar ik vond dit helemaal niks!

avatar van Tun-89

Tun-89

knots schreef:

Ik dacht dat sex and the city wel goed was, maar ik vond dit helemaal niks!

Het is ook wel meer voor vrouwen als voor mannen hé

Het gaat nou eenmaal meer over onderwerpen die mannen niet zo intressant vinden.

avatar van m1701

m1701

Ik ben een vrouw maar ik vond de film ontzettend saai en langdradig! 2,5 uur!!! pfff

Heb de serie zelf nooit gekeken en ik vind wel dat je die eerst gezien moet hebben wil je een beetje weten hoe de karakters in elkaar steken.

Het verhaal was ontzettend dun en zoooo standaard

samenwonen, trouwen maar man komt niet opdagen, en komt uiteindelijk toch bij elkaar bla bla bla

nee niets aan!

avatar van j_u_u_l

j_u_u_l

Mislukte serieverfilming. Film is echt saaaaaaai, langdradig, en CLICHEEEEEEEEEEE (sorry dat het zo schreeuwerig moet, maar het is gewoon zo )

avatar van notorious_kim

notorious_kim

Ik vond de film tegenvallen. Ik heb altijd genoten van de show, maar de film vond ik saai en langdradig. Hij duurt dan ook wel 2u30!

Ik weet niet, maar het verhaal kon me dus niet boeien, aanvankelijk het eerste uur ging het nog, maar nadien zwakte het toch erg af. Ik denk dat daardoor de serie veel krachtiger was, het waren maar 40 min aflevering, en dan moet je een weekje wachten.

Alles was ook hoog voorspelbaar, ik weet niet of dit voor iedereen is, of omdat ik alle afleveringen van de serie reeds meerdere keren heb gezien.

De cast was cava, daar zat geen verschil op met de film. Kim Cattrall blijft mijn favoriet .

De inbeeldzetting vond ik te tv-serieachtig, hier had veel meer ingezeten, dat is denk ik ook een van de redenen waarom het voor mij nogal gauw saai werd. De film heeft ook niets van emotie bij mij losgemaakt, wat je van deze chicflick zeker wel verwacht. Uiteindelijk vind ik het allemaal maar zeer middelmatig, goed om eens te bekijken maar of ik dit ooit nog zal herbekijken is een groot vraagteken.

avatar van griffier

griffier

Als man altijd genoten van de serie. Gevat, scherp, sexy en cool. De film valt in vergelijking met de serie tegen. Het is al eerder, sneller en grappiger gedaan.

Toch een 2,5 omdat ik een zwak heb voor de dames. En de trouwscene (niet dus ...) met mr Big vond ik klassiek.

avatar van timburton

timburton

Leuke film.

Meer niet.

En ik kan je zeggen dat een 'leuke film, meer niet' vies tegenvalt voor een die-hard S.A.T.C-fan! Het verhaal is eigenlijk heel goed bedacht, en er is niet zomaar een einde aan de serie gebreid. Dat Carrie uiteindelijk toch valt voor Mr. Big is natuurlijk een grote opluchting. Maar de humor, de sex en de city straalde minder deze keer... Het bleef aardig bewolkt in Carrie's Big Apple...

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Samantha

Ik heb nog nooit een aflevering - of wat dan ook maar - van Sex and the City gezien, maar volgens mij is dat ook helemaal niet nodig. Vier van die vrouwen die janken, gillen, schreewen o.i.d. om de kleinste dingen. Toch wel behoorlijk irritant zo nu en dan en twee en een half uur is eigenlijk gewoon te lang, maar toch moet ik toegeven dat ik me heb vermaakt.

De personage's spreken me totaal niet aan, maar Samantha vond ik toch wel een erg grappig figuur. Bij deze ook mijn favoriet van de vier Op de grappen van Samantha na kon de rest me gestolen worden, totaal niet grappig en eerder irritant. Vooral dat gejank over die schoenen, tasjes, jurkjes etc. etc. etc. was té veel van het goede wat mij betreft. Maar.... de film kijkt wel lekker weg. Het is allemaal zo voorspelbaar en om de minuut ligt er weer een cliché om de hoek, maar de luchtige settings, met de nodige romantische dingetjes eromheen zorgen er toch wel voor dat ik het makkelijk heb uitgezeten. Ik had trouwens wel een hekel aan dat ''vergevingsgedoe'' van zowel Miranda als Carrie. Beetje triest gedaan. Zo lang een dikke ''no'' en dan zo makkelijk op het eind, njah, dat hoort er dan allemaal ook weer bij natuurlijk. De dingen tussendoor zorgden er in ieder geval voor dat ik mijn aandacht erbij bleef houden, al duurde het naar het einde toe wel wat te lang allemaal.

Leuk voor een keer, dit filmpje. Aan de serie ga ik nooit beginnen, ik heb nu met deze film wel genoeg gezien denk ik. Sarah Jessica Parker is trouwens volgens mij ook net een wandelend lijk zonder make-up op. Dat viel op een gegeven moment wel erg op, niet dat het wat uitmaakt natuurlijk. Zien we ook maar weer eens waar die make-up wel niet goed voor is. Njah, twee en een halve ster dan maar.

avatar van d--ap--hn--e

d--ap--hn--e

Ik blijf het een mooie film vinden, en de series natuurlijk ook. Blijven stukjes in zitten die zo grappig zijn en er zitten ook stukken in waar ik toch even een zakdoek moet bij pakken.

x

avatar van Tarkus

Tarkus

Ik was ooit van plan om eens aan de serie te beginnen op DVD, maar toen ik vernam dat er een film van Sex And The City ging verschijnen heb ik daar op gewacht, alvorens eerst aan de serie te beginnen.

Maar ik denk niet dat ik ooit de serie zal zien, daar heeft deze film wel voor gezorgd.

De film heeft hier en daar wel een paar goede grappen en/of situaties, maar helemaal bekoren kon hij me zeker niet.

Geen enkele actrice in de hoofdrollen kon me echt overtuigen, en Sarah Jessica Parker al helemaal niet, want geef toe, mooi is die vrouw toch niet he, integendeel, spuuglelijk zelfs...

Als er één vrouw is in deze prent die me alweer van haar kwaliteiten als actrice heeft kunnen overtuigen was het wel Jennifer Hudson, het wordt hoog tijd dat dat meisje, na haar Oscaroverwinning voor haar ron in 'Dreamgirls' eens een rol van betekenis mag spelen in een grote film, en niet een bijrol zoals hier in deze prent.

Toch nog 2,5 sterren voor deze prent omdat er, zoals reeds gezegd, een paar goede grappen in zaten, en ook omdat Kim Catrall zeker nog mag gezien worden.

avatar van appelpit

appelpit

Aan het verhaal van de film zie je dat de makers op safe wouden spelen en een vrij simpel concept hebben uitgewerkt. De diepgang van de serie ontbreekt en behalve het personage van Cattrall kunnen de dames nergens echt charmeren. Een inspiratieloos commercieel succes.

avatar van Laurens44

Laurens44

Ik ben geen fan van de reeks en al zeker niet van de film. In Sex an the City krijg je een soort vervolg op de serie, met een korte voorstelling in het begin, maar ik kreeg meer het gevoel dat er gewoon een paar afleveringen achter elkaar geplakt werden.

De film komt veel te chaotisch over in het begin en de acteer prestaties laten naar mijn normen te wensen over. Het verhaal is wel nog goed gevonden, maar zeer voorspelbaar en daarom niet echt ontspannend.

Het is natuurlijk een feit dat deze film en de serie gemaakt zijn voor vrouwen en dat deze dan ook wel veel meer aandacht zullen hebben voor de onderwerpen in deze film, maar ze mochten toch wat meer werk steken in de humor en de dialogen van de film.

Score: 3/10

avatar van griffier

griffier

Tarkus!!!! Man, laat je door de film niet weghouden van de serie! Die is echt stukken beter.