• 9.376.964 stemmen

Le Clan des Siciliens (1969)

Misdaad / Drama | 120 minuten

Genre: Misdaad / Drama

Alternatieve titel: The Sicilian Clan

Oorsprong: Frankrijk

Geregisseerd door: Henri Verneuil

Met onder meer: Jean Gabin, Alain Delon en Lino Ventura

Gesproken taal: Engels, Frans en Italiaans

Plot Le Clan des Siciliens

"Behind every gun is "The Sicilian Clan!""

Roger Sartet, een veroordeeld crimineel, ontsnapt uit de gevangenis en helpt vervolgens de Siciliaanse Maffiafamilie van Vittorio Manalese een partij waardevolle edelstenen te stelen. Ondertussen wordt Sartet op de hielen gezeten door inspecteur Le Goff. Hoewel de kraak een succes is, komt Sartet toch in de problemen in de hypocriete wereld van de Sicilianen.

Vittorio Manalese

Maria Manalese

avatar van timbo_

timbo_

Quentin schreef:

"The film was shot in three languages (French, English and Italian) with the same cast" (imdb).

Zie je wel. Kon me ook al niet voorstellen dat de orginele versie er niet zou opstaan. Thanks Quentin.

avatar van PaulieWalnuts

PaulieWalnuts

Quentin schreef:

Ja joh? Wat apart.......en wat voor Engels is dat dan? Met een zwaar accent zeker.

mcdaktari

Heb deze film zo'n 30 jaar geleden gezien en was er toen al van onder de indruk. Heb zo lang gezocht naar de film want het is idd een echte klasieker. De muziek van Ennio Morricone is me altijd bij gebleven. Ik kan niet wachten om deze film weer te kijken. Prachtige mafia film zoals ze niet meer gemaakt worden

avatar van brucecampbell

brucecampbell

Ha, we hebben dan toch een beetje dezelfde smaak!!

Ik heb de soundtrack nog op plaat.

mcdaktari

ja ik heb je top 10 gezien en we hebben toch veel zelfde films die we goed vinden al staan de films uit jou top 10 niet in mijn top 10. maar ik zie het aan jou smaak

avatar van Peake

Peake

Magistrale film die zich dankzij de droomcast, het sterke plot, de meesterlijke regie en één van Morricone’s mooiste soundtracks kan meten met het werk van Melville.

avatar van LaCosaNostra

LaCosaNostra

Prachtige film, eindelijk kunnen zien! Mooie soundtrack en goed geacteerd

avatar van lucdecoster

lucdecoster

Sublieme film uit de oude doos en wat een prachtige muziek van E.Morricone. De beste gangsterfilm die ik tot nu toe gezien heb.

avatar van Muggsy

Muggsy

Gabin steelt elke scène waar ie in zit en Delon is de gebruikelijke Mr. Cool. Ik stoorde me eigenlijk nogal aan de soundtrack, klonk ietwat onorthodox en zorgde ervoor dat ik me niet helemaal in het verhaal kon inleven. Ventura speelt de rol die hij al honderd maal voor zijn rekening nam en komt af en toe wel grappig uit de hoek.

avatar van GinolaEHV

GinolaEHV

Niet vrijelijk op dvd verkrijgbaar deze film of wel? En dan bedoel ik dat deze film zonder het gebruik van een credit card ergens in een regio 2-versie aan te schaffen is...

Muggsy schreef:

Jij stoorde je nogal aan de soundtrack???? Dat is nou juist één ding wat de film zo mooi maakt vind ik, de muziek past er perfect bij.

Misschien scheelt het ook wel dat ik nogal een liefhebber van Ennio M ben, maar om nou te zeggen dat ze de plank helemaal mis hebben geslagen met de soundtrack kan ik niet echt zeggen. Het is een hele mooi combinatie vind ik dan.

Waar vind ik de dvd goedkoop met Nederlandse ondertiteling?

avatar van thunderball

thunderball

Op Ebay.

De Franse versie heeft Ned.ondertitels. Ik heb hem een maand geleden gekocht.

Er staan er altijd wel een paar op.

Dat werd ook gezegd van de dvd van La Grande Vadrouille en die bestelde ik tevergeefs bij Amazon.fr, maar die bleek geen NL ondertiteling te hebben.

EDIT: Kan geen aangeboden dvd op ebay vinden trouwens.

Bij de laatste staat juist "Sous titres : aucun"

Dan maar voor de zekerheid bij FNAC bestellen. Thanks!

avatar van Leo1954

Leo1954

• 2073 berichten

Lekkere film uit de oude doos, die sfeer alleen al. En al die mooie auto's. Film was onderhoudend en ook wel spannend, maar een kunstwerk vond ik het zeker niet. Beetje onwaarschijnlijk hier en daar, maar storen deed me dat niet. Gabin overtuigde mij helemaal niet als Siciliaan, daar heeft hij een veel te Franse kop voor.

Lino Ventura en Alain Delon samen in een film, wat wil je nog meer...!
Ik heb genoten van de sfeer en van de acteurs. Ennio Morricone had waarschijnlijk nog wat muziek liggen van een western, want het klinkt veelal als westernmuziek. Maar het past en het is mooi.
Het begin is erg sterk. Ook het kat-en-muis spel met Ventura is goed.
De uiteindelijke 'roof' valt wat tegen. Het einde is wrang en wat onbevredigend.
Hoe dom kun je zijn na zo'n geslaagde roof.... Misdaad loont niet, maar dat wisten we al.
Grootste minpunt vind ik dat het zelden echt spannend is.
Desalniettemin een unieke film die je wederom doet terugverlangen naar de hoogtijdagen van de Franse misdaadfilm. Zo jammer dat er bijzonder weinig in NL op dvd verschenen is.
Le Clan des Siciliens is trouwens van dezelfde schrijver als Du Rififi Chez les Hommes.

avatar van Insignificance

Insignificance

Gracieuze gangsterfilm met heel wat acteerkracht. Film opent ijzersterk met een ontsnapping en rolt gestaag voort met de opzet naar de roof en de jacht van de politie op Sartet. Heel aardig vanwege de verwevenheid en de draadjes die Le Goff onbewust oppikt. Een bevlogen inspecteur met een sigaret als extra tegenstander; leuke rol van Ventura.

Eigenlijk valt er bijzonder weinig op aan te merken totdat het plot ineens een wat slap konijntje uit de hoge hoed tovert. Jammer dat het nietige onderonsje op het strand het slot kleurt, want de rest is oerdegelijk misdaadwerk met een internationaal tintje en Morricone's timbre.

avatar van Apster

Apster

Prima misdaadfilm. Cast is voortreffelijk die stuk voor stuk personages spelen met een dosis coolheid. Het plot was overigens niet zo heel spectaculair, en de kraak zelf viel tegen. De heist in Rififi was toch vele malen spannender.

Was ook wel wennen om acteurs als Delon met Engelse dub te horen praten, ik verwachtte toch echt een Franstalige film. Met de geweldige muziek van Morricone en die dub kreeg ik meer het gevoel dat ik naar een Italiaanse productie zat te kijken.

Ik kom uiteindelijk op 3,5*. Ik verwachtte toch iets meer, vooral als je zo'n groepje acteurs hebt verzameld.

Verschijnt 31 mei in Nederland op dvd:

koop deze film op DVD vanaf € 7,99

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Werd tijd. Kijk hier al een tijdje naar uit.

Idem!

avatar van GinolaEHV

GinolaEHV

Al tijden naar op zoek en kwam 'm ineens bij FRS tegen in de 2 voor €15-actie.

avatar van Humphrey

Humphrey

Lekkere steengoede Franse politiefilm met de onnavolgbare Alain Delon, Jean Gabin en de onsterfelijke Lino Ventura. 4*.

Ach, waarom verschijnen er niet meer klassiekers van dit genre op dvd !

Humphrey schreef:

Ach, waarom verschijnen er niet meer klassiekers van dit genre op dvd !

Ze zijn heel schaars inderdaad, maar deze zijn in Nederland op dvd verschenen:

Bonne Année, La (1973)

Bedankt voor de links.

avatar van Harco

Harco

Typisch Italiaanse coproductie, deze film uit de hoogtijdagen van de Franse policier. Vooral te zien in het camerawerk - veel zooms en close-ups -, het veel vollere kleurgebruik in verhouding tot bijv. de films van Melville en natuurlijk de soundtrack van Morricone. Jammer dat de meeste scènes in New York dan weer typisch jaren '70-Hollywood moeten zijn: saaie belichting en fletse kleuren. En voor een film die de gehele speelduur toewerkt naar een heist, mag die heist wel teleurstellend genoemd worden.

avatar van lennnn

lennnn

alain delon speelt weer eens een verliezer, kijken maar

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Erg goede misdaadfilm, maar ik zie er nergens echt het meesterwerk in dat velen er in lijken te zien. In de handen van Jean Pierre Melville was dat wel anders geweest denk ik. De score is natuurlijk erg sterk, maar valt wat te vaak in herhaling. Desalniettemin wel een sterke misdaadfilm.