• 9.373.998 stemmen

• NPO Start Bekijk via NPO Start Plus
  • NLZIET Bekijk via NLZIET

Plot Skin

"Hatred Was His Way Out"

1979. De zeventienjarige Frankie (Robert de Hoog) verzet zich tegen het trauma van zijn vader. De joodse Simon (John Buijsman) heeft Auschwitz overleefd en confronteert zijn zoon daar ook steeds mee, maar hij praat er verder niet over, laat zijn familie verder in het ongewisse. Frankie zet zich daarom sterk tegen zijn vader af en transformeert zich van doodnormale Rotterdamse jongen tot skinhead.

Opnames speelfilm SKIN succesvol afgerond

Amsterdam, 19-09-2007

De opnames van SKIN, die de afgelopen vier weken plaatsvonden op diverse locaties in Rotterdam, zijn succesvol afgerond. SKIN is het speelfilmdebuut van regisseur en Gouden Beer-winnaar Hanro Smitsman en van het veelbelovende acteertalent Robert de Hoog, die de heftige hoofdrol van Frankie vertolkt.

SKIN speelt zich af in 1979 en vertelt het verhaal van een zeventienjarige jongen die zich verzet tegen het trauma van zijn vader, maar uiteindelijk niet weet te ontsnappen aan diens erfenis. Rollen zijn tevens weggelegd voor John Buijsman, Sylvia Poorta, Juda Goslinga, Teun Kuilboer en Bart Klever.

Regisseur Smitsman over hoofdrolspeler Robert de Hoog: 'Ik ben zeer onder de indruk van zijn acteerprestaties. Voor een achttienjarige debutant zet Robert de pittige rol van Frankie op verrassend overtuigende wijze neer. Ik ben er van overtuigd dat we nog veel van dit talent gaan horen.'

De thematiek van het scenario, dat werd geschreven door Hanro Smitsman, Philip Delmaar en Germen Boelens, is ongewijzigd actueel. Smitsman: 'SKIN haakt in op de huidige tendens om altijd het label van goed of fout op een ander te willen plakken. Meer dan ooit lijkt radicalisering het antwoord te zijn op persoonlijke identiteitscrisissen, maar ik laat wel een genuanceerd beeld zien van skinheads.'

De film wordt geproduceerd door IJswater Films (DIEP, DE POOLSE BRUID, HET 14e KIPPETJE) in coproductie met de Humanistische Omroep en Kasander Film. IJswater Films was eerder ook verantwoordelijk voor de korte films van Hanro Smitsman DAJO, ENGEL & BROER en Gouden Beer-winnaar RAAK. RAAK werd onlangs op het internationale filmfestival van Palm Springs bekroond met de beste korte filmprijs en sleepte daarmee alweer de vierde festivalprijs in de wacht. Smitsman regisseerde eerder ook de 5-delige televisieserie FOK JOU!

Producent en regisseur mikken op een wereldpremière van SKIN op het International Film Festival in Rotterdam, eind januari 2008. Naast de televisie-uitzending in mei 2008 wordt momenteel ook gesproken met een distributeur over een eventuele bioscoop uitbreng van SKIN.

SKIN is onderdeel van het Telefilmproject en wordt gefinancierd door het CoBO-fonds in samenwerking met de Publieke Omroep, het Stimuleringsfonds en het Ministerie van OC&W. SKIN wordt mede ondersteund door het Rotterdams Fonds voor de Film.

Linking Media BV - Online Marketing / Content Management / Streaming Media

bron: Kemna Casting

avatar van Macmanus

Macmanus

Klinkt wat als This is England. Toch wel benieuwd, weinig bekende namen zo te zien, tenminste voor mij.

avatar van Quido

Quido

Klinkt interessant.

avatar van neo

neo

Voornamelijk opgenomen in Crooswijk volgens mij.

En kappeuter dacht mij nog te herkennen van deze

foto

avatar van starbright boy

Klinkt een beetje als The Believer meets This Is England (al heb ik die tweede nog niet gezien).

avatar van Wouter

Komt deze telefilm uit in de bioscoop?

Overigens maakte Guido Henderickx al eens een film met dezelfde titel.

Mooie poster.

avatar van raymon

raymon

Trailer!

Het ziet er heel goed uit en het lijk mij een goeie film die allen onopgemerkt voorbij zal gaan maar ik wil hem graag een keer zien!

Trailer SKIN

avatar van gotti

Niet onaardig. Ben benieuwd...

avatar van niethie

niethie

Op donderdag 13 maart om 21.30 uur is de Rotterdamse première van Skin, het speelfilmdebuut van Hanro Smitsman, in Cinerama Filmtheater. Na afloop van de film zal er een Q & A plaatsvinden met regisseur Hanro Smitsman en hoofdrolspelers Robert de Hoog en John Buijsman onder leiding van Krijn Meerburg (directeur/ programmeur van Cinerama Filmtheater). Na afloop van de Q & A is er een gezellige borrel in de foyer van ons theater. Cinerama Filmtheater biedt deze voorstelling gratis aan aan haar bezoekers. Kaarten kunnen worden afgehaald aan de kassa vanaf vrijdag 7 maart. Reserveren is niet mogelijk. Tot dan!

Bron: http://www.cineramabios.nl/

Lijkt me opzicht wel leuk en ben vooral erg benieuwt naar de film maar wet niet of het uitkomt.

avatar van MFEO

MFEO

vanaf 13 maart dagelijks in Cinerama te Rotterdam

avatar van De Nederlander

De Nederlander

Ben benieuwd

avatar van RemyBl

RemyBl

Indrukwekkend Nederlands drama, de regisseur heeft de jaren 70 goed weten te vangen in zijn film. De kleding, kapsels, auto's, brommers en huisinrichtingen zijn allemaal mooi gedaan. Het verhaal is simpel en doeltreffend en hoogst actueel. Hoe kan een jongen ontsporen als hij nergens gehoor krijgt? Hoe kan een jongen radicaliseren in de kwetsbare puberperiode waar de zelfidentiteit nog gevormd wordt?

Het ware hoogetpunt is de nieuwkomer Robert de Hoog. Hij speelt ogenschijnlijk zo makkelijk, wat een talent. In sommige scenes net een staaf dynamiet.

Gaaf.

avatar van neo

neo

Eens met RemyBl.

Een extra vermelding voor de muziek van Paleis van Boem. Veel van de muziek berust op sfeervolle, hypnotiserend klanken, maar bevat ook al die geweldig gefilterde geluiden en dreunende effecten. Er is een bepaalde scene waarin Frankie in de spiegel kijkt en een ruisend, haast stoomboot-achtig geluid zich herhaalt. Dat klarinet thema is ook erg mooi.

avatar van Fontane

Fontane

Prachtige Nederlandse film, en bovenal een mooie openings film voor een nieuw seizoen Telefilm. Verder moet ik zeggen dat ik vooral erg verast ben door het acteerwerk. Stuk voor stuk zetten alle cast leden een geweldig karakter neer, maar de meeste faam gaat voor mij naar Teun Kuilboer. Zijn rol als skinhead was voor mij echt verrassend, na een seizoen ZOOP en drie seizoenen Meiden van de Wit had ik dit niet zien aankomen. Verder is ook acteur John Buijsman erg sterk in deze film, ik kon hem enkel van Loenatik, maar hij bewijst in deze film absoluut dat hij veel in zijn mars heeft.

Kortom 4 van 5 sterren, allemaal kijken 8 mei! Meer in m'n recensie

avatar van Quido

Quido

Skin is een rauw, spannend en realistisch drama, waarin op ontroerende en meeslepende wijze de vrije val van een kwetsbare tiener wordt getoond. In de periode van zijn leven waarin hij actief vorm begint te geven aan zijn eigen identiteit, wordt hij geconfronteerd met de dood van zijn moeder, een verslechterende relatie met zijn vader en de kwade elementen in de buitenwereld. Ondanks zijn intelligentie en gevoelige kant belandt hij toch in het verkeerde milieu. Hierin begaat hij monsterachtige daden. Door de rauwe levensschets, het realistische scenario en de uitstekende Robert de Hoog zijn deze echter begrijpelijk en ga je volledig in Frankie’s leefwereld mee. Een aangrijpend en confronterend geheel is het gevolg, waarin er net als voor Frankie geen weg meer terug is.

Complete recensie en wat meer achtergrondinformatie over de film.

avatar van Erik Dekker

Erik Dekker

Zo ik heb wel zin om deze te zien donderdag,

ik heb namelijk een deel van de opnames van dichtbij meegemaakt,

kennis gemaakt met de acteurs, zelfs met ze gegeten.

avatar van Horrordude

Haha, dit is tog die gozer uit die reclame dat die zegt : 'Klote zon..'

tog is ch, tog?

avatar van Paulie Cicero

Paulie Cicero

Ik wil niet veel op de film aanmerken, want het acteerwerk is totaal niet slecht. Maar 1 ding:

Deze film is gewoon duidelijk gejat van American History X.

Hoe het verhaal verteld is, hakenkruis op de borst, kaalscheren, scène onder de douche, opvouwen van was , alles...

Dus naast het feit dat het onderwerp niet vernieuwend is (verdient zeker wel de aandacht) is de uitwerking gewoon letterlijk gejat! Jammer...

Overigens, het acteerwerk in de Nederlandse films wordt steeds beter. In de oudere films was het acteerwerk zelfs vaak tenenkrommend. De rest kan nog steeds veel en veel beter!!!

avatar van sateck

sateck

Mwaaa de film heeft me niet geraakt ofzo, en is erg gejat van american history X. Maar voor de rest was het helemaal niet verkeerd hoor, heb me geen seconde verveeld..

acteerwerk was ook goed voor een nederlandse film, wat ik altijd heel belangrijk vind!

avatar van 93.9

93.9

En ineens was er iets goeds op de tv.

Pijnlijk goede film.

avatar van Mr.VS

Mr.VS

Net gezien.

Heel erg meegevallen. Vond het een goede film die erg geloofwaardig over kwam. Goed geacteerd dus.. De Nederlandse American History X, alleen dan wel iets minder goed natuurlijk.

avatar van Glacius

Glacius

Gejat van American History X? De enige overeenkomst is het feit dat skinheads een rol in de film hebben.

Dit is grotendeels gebasseerd op een waargbeurd verhaal hoor.

avatar van candymancandyman

candymancandyman

Ben het wel met paulie cicero eens, er is veel gejat van american history x. Voor de rest wel goed geacteerd. Er stond in de tv gids een stukje over deze film met de kop holland history x. Dat zegt al genoeg. Toch vond ik hem wel tof om te zien. Als dit van pure nederlandse makelij was geweest was het voor mij een toppertje, maar omdat toch wel 70 % is gejat geef ik hem 3 sterren, anders 4,5.

avatar van candymancandyman

candymancandyman

Glacius schreef:

Dit is grotendeels gebasseerd op een waargbeurd verhaal hoor.

Dat het verhaal enigszins op ware feiten is gebeurd is wel waar maar er zijn toch echt wel veel overeenkomsten met am.hist.x. De zieke moeder,een vriend die zich tegen hem keert maar later weer terugkrabbelt (was in am.x zijn broertje), de rassenhaat, het aangrijpende bezoek in de bajes, de douchescene, de tattoo, skinheads. etc etc.

avatar van Roowland

Roowland

Het viel mij ook op dat het nogal op American History X lijkt maar toch een goede film.

3.5 *

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11906 berichten

Ik heb een zwak voor Hanro Smitsman sinds zijn enthousiasme bij zijn Fok Jou!, een van m'n leukse figuratieklussen tot zover.

Mooie film met prachtig camerawerk, maar het is weer het verwachtingspatroon dat het een beetje voor mij verpest. Ik had een dramatisering verwacht van het leven van Nico B., maar dat is het dus zeker niet. Ik werd ook nergens echt geraakt.

Hoe kwam het trouwens dat die zwarte vriend van hem ook in de gevangenis zat ?

Desalniettemin: mooi en subtiel en een schitterende John Buijsman. Maar het raakte me niet.

avatar van egelhunter

egelhunter

Vond hem best goed. Idd veel weg van American History X, maar het pakt heel goed uit. De jaren 70 stijl is goed nagemaakt, en het acteerwerk is goed. 'Van mij 3,5 *

avatar van stephan73

stephan73

Tegenvaller!

Dit had zo veel beter kunnen zijn. Vind de "transformatie" van een gewone ska/punk liefhebber naar skinhead ongeloofwaardig en het acteerwerk van de hoofdrolspeler komt aanstellerig en jankerig over!