• 9.375.420 stemmen

Met onder meer: César Troncoso, Virginia Méndez en Virginia Ruiz

Gesproken taal: Spaans

Releasedatum: 3 januari 2008

Plot El Baño del Papa

1988. De inwoners van het kleine stadje Melo raken behoorlijk opgewonden als ze horen dat Johannes Paulus II zijn bezoek aan Uruguay bij hen zal beginnen. Volgens de media worden er meer dan 50 000 mensen verwacht en dat betekent 50 000 pelgrims die eten en drank nodig zullen hebben, papieren vlaggetjes, souvenirs en herdenkingsmedailles. De arme inwoners van het stadje lopen over van enthousiasme; ze hopen niet alleen op hemelse zegeningen, maar vooral op een deel van de materiële opbrengsten. Beto, een kleine smokkelaar die zijn inkomen bij elkaar schraapt door fietstochtjes naar de grens met Brazilië te organiseren, heeft een lumineus idee: hij zal een toilet bouwen voor zijn huis en het verhuren aan de pelgrims.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Tommeh

Tommeh

Opzich een aardig filmpje, alleen is het jammer dat het tempo zo laag is. Tussen de vele pogingen van Beto om wat geld te verdienen door had ik op een gegeven moment een gevoel van "kom nou maar op met die paus". Daarnaast zijn niet alle personages even interessant, waardoor de verveling toe kan slaan. Het slot was wel weer sterk. 3*

avatar van BBarbie

BBarbie

Grappig en tegelijkertijd diep triest verhaal over de impact op de arme, lokale bevolking van het pausbezoek aan Uruguay in 1988. De settings en het natuurlijk ogende acteerwerk zorgen voor een indrukmakend geheel.

De humorvolle wijze van vertellen kan niet verhullen dat de film in feite een aanklacht is tegen de desinteresse van de (kerkelijke) autoriteiten voor de armoede en ellende van goedgelovige mensen aan de onderkant van de samenleving en tegen de dubieuze rol van de media. So what else is new...?

avatar van Movsin

Movsin

Zeer goede filmbeelden in deze amusante film die eigenlijk tot de conclusie komt dat zelfs de paus, in dat gedeelte van de wereld waar de armoede zeer groot is en de kerkelijke vader over de grootste aanhang beschikt, ook hij onbekwaam is om de bevolking een beter leven te bezorgen.

avatar van Fisico

Fisico

Ik weet niet hoe het gesteld is met de aandacht van de huidige Argentijnse paus voor de Latijns-Amerikaanse armoedige boeren, maar in 1988 was het met JP II blijkbaar niet geweldig groot. Eigenlijk een vrij neerslachtig verhaal - opgesmukt met wat luchtigheid en happy noot - van de lokale bevolking. Leuk zowel die smokkelroutes die veelvuldig gedaan werden met de fiets.

Sympathiek en fijn om meegepikt te hebben. Maar het kabbelt maar wat verder. En dat zal bij mij niet anders zijn. Een film die ik snel zal vergeten zijn. En de boer ploegde verder. Toch net iets te weinig impact om me echt te grijpen.