• 9.373.383 stemmen

It's a Mad, Mad, Mad, Mad World (1963)

Komedie / Familie | 188 minuten / 154 minuten (dvd)

Genre: Komedie / Familie

Speelduur: 188 minuten / 154 minuten (dvd)

Alternatieve titel: It's a Mad Mad Mad Mad World

Geregisseerd door: Stanley Kramer

Met onder meer: Spencer Tracy, Milton Berle en Buddy Hackett

Plot It's a Mad, Mad, Mad, Mad World

"The comedy event of the century, In glorious 70mm!"

Een film over een stel mensen dat er toevallig achter komt waar de grote buit van een overval begraven ligt. Vervolgens begint een hilarische race tegen de klok, om maar als eerste bij de 'grote W' te komen en te gaan schatgraven.

C. G. Culpepper

Otto Meyer

J. Algernon Hawthorne

avatar van EmDee

EmDee

Heerlijke film met een schitterende climax.

avatar van FisherKing

FisherKing

Ja, fijne film die het heel aardig deed rond kerstmis !

avatar van EmDee

EmDee

narva77 schreef: elders op de site

Is dat die film waarin verschillende mensen strijden om als eerste een schat te vinden, en komt daar ook een oud vliegtuigje in voor?

Idd Narf, maar dat vliegtuigje kan ik me trouwens niet meer herinneren.

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Bedankt Emdee, voor de link bij 'Nostalghia', zocht deze film al heel lang, en nu eindelijk gevonden

Klassieker+jeugdsentiment=3*

avatar van pinky

pinky

• 1999 stemmen

Er zit inderdaad een oud vliegtuigje in, dat tijdens de vlucht nog aanzienlijk ouder wordt trouwens.

avatar van davidov

davidov

geinige film, alweer ontzettend oud eigenlijk.....en ontiegelijk lang...ooit bij iemand gezien op 2 VHS banden hehe, is ook wel leuk om te zien hoeveel verhaal lijntjes erin zitten en alles door elkaar loopt etc.

Misschien ietsje te groot opgezet....188 minuten is wel HEEL GIGANTISCH groot, voor die tijd, voor een komedie, en om het te overleven...want een pauze of twee is toch wel aan te raden.

anyway...uhm .lets see....3*

avatar van Boy28

Boy28

vroeger helemaal zwart gedraaid.Ik was toen verliefd op die Monica(Edy Adams) in die sexy blauwe jurk.Die in die winkel opgesloten zat.Ik wist toen nog niet,dat die in werkelijkheid al veel ouder was.

avatar van tripack

tripack

Deze film kon mij weinig boeien

De grappen waren slechts om te glimlachen

en het verhaal saai waardoor de film naar mijn gevoel te lang duurde

The Great Race was wat dat betreft Stukke leuker

avatar van ap1947

ap1947

Deze film boeide mij van begin tot eind.

Heb deze film gelukkig nog kunnen zien in de jaren 60 op het grote cinerama scherm, wat een belevenis.

avatar van :DOEMAARGEK*

:DOEMAARGEK*

Wat een ongelovelijke slechte film, na een uur was ik het helemaal zat.

0.5 ! :O

avatar van Dustyfan

Dustyfan

Een heerlijk hilarisch, volledig over-the-top film. En niet af en toe een beetje, maar van de eerste tot de laatste seconde. Alleen op deze manier, consequent volgehouden en toch steeds verrassend, mag ik het graag zien.

Een fijne film om eens lekker onderuitgezakt te lachen. En omdat het niet altijd serieus, vernuftig of ingewikkeld hoeft.

avatar van hydraulix

hydraulix

Wow wat een geweldig vermakelijke film was het! Naast de vele verhaallijntjes, gekke karakters en humor, was het nog goed uitgewerkt ook qua actiescènes/achtervolgingsscènes. Respect aan de stuntcrew, want het zag er vaak behoorlijk pijnlijk uit! Heerlijk om te zien hoe degelijk maar wel effectief deze stunts waren. Voor een oude film weet hij mij nog steeds te boeien.

Ace Hanlon

Nederlandse titel: "'t Is een gekke, rare, dolle, dwaze wereld". Ik weet nog dat ik deze film ruim 40 jaar geleden in de bioscoop heb gezien. Ik vond het toen een ontzettend komische film. Vanavond om 21:00 op MGM, dus eens kijken of ik hem nog even komisch vind.

Ace Hanlon

Inderdaad, nog zeker even komisch. Heerlijke film.

Ik heb er weer ontzettend van genoten.

avatar van Berniertje

Berniertje

Kijk, vroeger wisten ze nog wat grappig was. Echt geweldig geacteerd, en een heerlijke climax. Hoop hem binnekort weer eens te zien..

Dikke 4.0*

avatar van Betamax

Betamax

Af en toe wat teveel chaos (vooral aan het eind).

Duurde ook lekker lang.

Dat een film van 45 jaar oud er trouwens zo goed uit kan zien.

Leuk verhaal.

avatar van MarkFish

MarkFish

Is Rat Race (met rowan atkinson, andy lovitz onder ander) op deze film gebasseerd?

avatar van pamela200

pamela200

Heb de film recentelijk nog gezien en wederom weer van genoten.

Van het begin tot het eind is het humor en een voorbeeld hoe acteurs moeten acteren.

De stunts doen een beetje gedateerd aan maar die durven ze tegenwoording alleen maar met een joystick en muis na te bootsen.

Ik vind dit een topper van de bovenste plank.

En inderdaad lijkt die tenenkrommende Rat Race op deze film.

pamela200 schreef:

Heb de film recentelijk nog gezien en wederom weer van genoten.

Ik vind dit een topper van de bovenste plank.

En inderdaad lijkt die tenenkrommende Rat Race op deze film.

Volledig mee eens!!

avatar van Huggy Bear

Huggy Bear

Ik kocht de DVD van deze film.

En om eerlijk te zijn vind ik dat de DVD een beetje vreemd gemaakt is . . . ongeveer halverwege leest men de tekst "intermezzo" wordt het beeld gedurende meerdere minuten zwart en hoort men 'n beetje achtergrond muziek. Ook op het einde ,wordt het scherm terug zwart hoort men deze achtergrond muziek ,maar krijgt men niet zoals bij haast iedere film informatie betreffende de acteurs.

Eerst dacht ik dat mijn DVD 'n fabricage fout bezat ,en wou 'm terug brengen naar m'n leverancier. Maar bij 't tweede keer bekijken viel mij de tekst "intermezzo" extra op.

Zijn er nog mensen die deze DVD bezitten ,en dit storend vonden ?

Trouwens begrijp ik niet waarom men bij de DVD pakweg 30 minuten weggeknipt heeft ,al bij al gaat het om een DVD 9 !

Spijtig . . .

Dat 'intermezzo' verhaal heb ik ook eens bij een andere film gezien, weet even niet meer welke. Merkwaardig ja, maar als het echt in de film hoort vind ik het wel goed dat ze het er in hebben gelaten.

avatar van The Blue Boy

The Blue Boy

Huggy Bear schreef:

Ik kocht de DVD van deze film.

Dat intermezzo was volgens mij omdat er vroeger in de bioscopen ook een pauze van een aantal minuten was. Omdat er muziek onder zat en omdat de kijkers het van vroeger gewend zijn, hebben ze dat er niet uitgehaald (niet erg overigens vind ik).

En de informatie over de acteurs komt toch aan het begin van de film?

avatar van DonLeone

DonLeone

begint geniaal, om vervolgens echt dwaas verder te gaan en te eindigen als een drol

avatar van Eibmoz

Eibmoz

Heb deze 40 / 45 jaar geleden in de bios gezien en heb er toen erg van genoten, vanavond op DVD bekeken en hij is nog steeds leuk, vlot, komisch, jeugdfilm een echte nononsens film die het bekijken meer dan waard is.

avatar van renske

renske

Pffff, wel leuk hoor, heb af en toe heel hard gelachen, maar ook erg, erg vermoeiend en l a n g. Die intermission had ik wel even nodig. Na drie films met Tracy in een weekend begin ik te begrijpen waarom hij zo'n goede acteur genoemd wordt.

Slapstickactige vechtpartijen vond ik erg leuk, zoals het gevecht tussen Engelsman en die Amerikaan en met die dikkerd en die garagehouders. Vooral die stemmen van die garagehouders. Ook de dansende zoon van die dominante schoonmoeder was grappig. 'Hoor jij ook een telefoon?' (nadat die telefoon al drie scènes lang opvallend hard gerinkeld heeft)... hilarisch! Verder leuk: de man en vrouw in de kelder met de dynamiet en de brand. Klassiek: 'jij vertrouwt nooit dat ik ook eens iets goed kan doen'... (pauze) BOEM!

avatar van rep_robert

kos schreef:

Barry Lyndon, Seven Samurai, Spartacus etc.

avatar van brabusRUS

brabusRUS

188 min, dat is wel erg lang!

avatar van namingway24

namingway24

De film begint en eindigt leuk, maar daartussenin was de chaos af en toe iets te veel van het goede, hoewel er nog leuke stunts en grapjes inzitten. Helaas is twee en een half uur veel te lang, maar toch heb ik me nooit echt verveeld.

avatar van Spiekercoen

Spiekercoen

Hilariteit alom, vooral de complete chaos sprak me aan. Prima vermaak voor een zondagmiddag, maar niet iets waar ik nog vaak aan terug zal denken.

avatar van brabusRUS

brabusRUS

Lekker woestijn sfeertje. Deze film deed mij veel denken aan Rat Race, alleen was deze een stuk beter.

Inderdaad veel chaos en veel idiote handeling van de personage in de film. Hierdoor irriteerde ik mij soms lichtelijk aan bepaalde dingen.

Wat betreft de tijdsduur, op de Belgische kanaal duurde hij 2.5 uur ( misschien bepaalde scènes weggelaten?), stoorde ik mij niet erg aan. Film kijkt makkelijk weg. Opvallend vond ik bepaalde stunts, die best goed in elkaar zaten. Mij viel op dat er bijna iemand werd aangereden in een van de achtervolging scènes in een steeg.

Kortom, prima over-de-top film met makkelijke en luchtige grappen die zich voornamelijk afspeelt in de woestijn. Prima film voor een zondag middag.