menu

Ghost in the Shell (2017)

mijn stem
3,05 (866)
866 stemmen

Verenigde Staten
Sciencefiction / Actie
107 minuten

geregisseerd door Rupert Sanders
met Scarlett Johansson, Michael Pitt en Takeshi Kitano

'Ghost in the Shell' volgt een unieke hybride cyborg, bekend als de Major, die leiding geeft aan de politie-eenheid Task Force Section 9. Deze eenheid heeft als doel de meest gevaarlijke criminelen en extremisten uit te schakelen. Ze worden vervolgens geconfronteerd met een vijand die het gemunt heeft op Hanka Robotic's cybertechnologie en deze probeert te vernietigen.

TRAILER

https://www.youtube.com/watch?v=f4aaSrQ3Ma8

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
Wat een bagger...lol

avatar van Basto
3,0
Hoe toepasselijk, het is een beetje een lege huls deze film. De uitkomst van het verhaal is natuurkijk best voorspelbaar en het ziet er allemaal erg mooi uit. Maar de wereld is te clean, te artificieel. Nergens zijn er straatvuil, verwering, kapotte spullen of vieze modderplassen. Zaken die Blade runner zoveel karakter gaven. Hetzelfde geldt eigenlijk ook voor de personages. Een type Pris of Blatty wordt nodig gemist. Het is dus vooral de regie die faalt.

3 blijft staan.

Heel in de verte moest ik af en toe aan Source Code denken, en feitelijke dwaalden mijn gedachten nogal vaak af, ver van wat op het scherm te zien zou zijn geweest. Zoveel spektakel is gewoon tè, waardoor het verhaal volledig ondergesneeuwd raakt; al die kleurtjes, al die mega-hologrammen, al die drukte op al die wegen, al die vechtpartijen, tjonge jonge moet dat nou, etc, enzovoort.

Afijn, met hier en daar de snelvoorwaartsknop ingedrukt kan ik deze van Johansson en Pitt ergens onderaan in de vergetelhoek zetten.

avatar van Onderhond
2,0
Basto schreef:
Maar de wereld is te clean, te artificieel. Nergens zijn er straatvuil, verwering, kapotte spullen of vieze modderplassen.

Grappig, kwam laatst ergens een artikel tegen dat zich net kantte tegen deze té rigide visie van cyberpunk/scifi.

avatar van Basto
3,0
Onderhond schreef:
(quote)

Grappig, kwam laatst ergens een artikel tegen dat zich net kantte tegen deze té rigide visie van cyberpunk/scifi.


? Maar dat doe ik toch ook...

avatar van Onderhond
2,0
Basto schreef:
? Maar dat doe ik toch ook...

Nee, omgekeerd. Mensen die het beu zijn dat elke cyberpunk wereld er als een verlopen Blade Runner realiteit moet uitzien.

avatar van horizons
3,5
Onderhond schreef:
Interview met de 3 GitS regisseurs, onder andere over de Hollywood remake.

Interessant om te lezen. Over remake hebben ze niet echt een positieve of negatieve mening.

Ik heb de film maar deels gezien, dus ik ga geen cijfer geven maar ik denk dat ik rond de drie sterren zou uitkomen. Het eerste wat me opviel waren de slechte, oninteressante dialogen en dat bepaalt in hoge mate of het een domme of intelligente film is. Qua beelden en verhaal leek het op een rip-off van Blade Runner. Dat is allemaal niet best maar toch viel de film me uiteindelijk wel mee: hij is best vermakelijk. Maar het probleem met de film is denk ik dat het op zo veel andere films lijkt waardoor hij zo weinig eigen persoonlijkheid heeft, al is dat ook deels de schuld van die andere films. Immers, wat ik ervan begrijp is dat de oorspronkelijke film wel sterk was geïnspireerd door Blade Runner (en op films als Robocop) maar zelf ook weer tal van latere films inspireerde, van The Matrix tot The Bourne Identity. Door na al die films een remake van het origineel uit te brengen is dan een beetje mosterd na de maaltijd (het origineel ken ik overigens niet). Overigens, wat me ook opviel bij deze film is de sterke associatie met of zelfs verwijzing naar het klassieke verhaal van het Monster van Frankenstein (een kunstmatig mismaakt mens die zich tegen zijn maker keert).

avatar van Basto
3,0
Onderhond schreef:
(quote)

Nee, omgekeerd. Mensen die het beu zijn dat elke cyberpunk wereld er als een verlopen Blade Runner realiteit moet uitzien.


De grote stad is door het intensieve gebruik per definitie doorleefd en onderhevig aan slijtage en vervuiling. Is niet iets wat persé aan Blade runner vast hangt. Daarbij worden zij juist op hun wenken bediend met alle cgi steden. Die zijn doorgaans erg (te) clean.

Overigens wel benieuwd naar dat artiekel.

avatar van Onderhond
2,0
Basto schreef:
Overigens wel benieuwd naar dat artiekel.

Neon and corporate dystopias: why does cyberpunk refuse to move on? | Games | The Guardian - theguardian.com

Verder is sci-fi sci-fi natuurlijk. Niet zo moeilijk om een toekomstig standbeeld te verzinnen dat zichzelf in stand kan houden ipv te moeten verloederen door gebruik. Maar positieve toekomstbeelden zijn natuurlijk nite zo leuk in films en boeken ...

avatar van Basto
3,0
Onderhond schreef:
(quote)

Neon and corporate dystopias: why does cyberpunk refuse to move on? | Games | The Guardian - theguardian.com

Verder is sci-fi sci-fi natuurlijk. Niet zo moeilijk om een toekomstig standbeeld te verzinnen dat zichzelf in stand kan houden ipv te moeten verloederen door gebruik. Maar positieve toekomstbeelden zijn natuurlijk nite zo leuk in films en boeken ...


Leuk artikel, maar het richt zich tegen het hele cyberpunk plaatje. Niet of het clean is of niet.

Maar ik snap het artikel ook niet helemaal. Er zijn zat toekomstbeelden geschetst die heel anders zijn (Post Apocalyptische films, de Black Mirror reeks, Speedracer, etc). Bovendien wanneer je alle kenmerken van cyberpunk anders invult, is het ook geen cyberpunk meer. Cyberpunk zal daarom altijd vast zitten in het jasje dat het defenierd.

avatar van ILDIB
3,5
het begin lijkt er zo'n pseudo interessante futuristische film te worden met typische visuals etc. gelukkig ontwikkelt het verhaal zich daarna wel een wordt het toch boeiend. scarlet boeit altijd.

avatar van Shadowed
2,0
Oei.

Hij begon zo goed, maar helaas weet deze Amerikaanse remake op de animatiefilm niet te overtuigen. Ik heb het origineel niet gezien, maar dat gaat denk ik nog wel een keertje gebeuren. Zelden zie ik ook een animatie verfilming echt goed worden.

Johansson is een prima actrice, maar hier past ze gewoon niet. Vooral als het blijkt dat ze eignelijk Motoko heet kan je het niet eens serieus nemen. De rest doet het prima, maar voelen ook niet bepaald echt aan in de wereld waar alles te Aziatisch is om voor Amerikanen mee te doen.

Het ziet er visueel allemaal prachtig uit, de wereld is mooi en daarmee scoort de film er op. Ik vond het verhaal echter niet mijn ding, geen onwaarschijnlijk goed acteerwerk, veel voorspelbare gebeurtenissen en dat een film zo'n saai middenstuk kan hebben met zo'n mooie omgeving is wel heel knap.

Jammer, maar hier kwam ik ontzettend moeilijk doorheen, en is daarmee niet bepaald geslaagd naar mijn mening. Met visueel niveau kom je er niet alleen maar, en dat bewijst deze film.

avatar van Ben de Hoog
4,0
Telkens opmerkelijk. Mijn tegengestelde waardering van de waardering op Moviemeter. Films die doorgaans een goede waardering krijgen vind ik vaak totaal flut. En deze film.....vond ik eigenlijk best wel goed. Natuurlijk de ge-ijkte ingrediënten. Een doortrapte slechterik binnen de "goede" organisatie. Maar de beelden, de personages...de muziek en het geluid (over de hifi)....erg mooi gemaakt. Vond het een erg goede film.

avatar van RaoulDuke
2,5
Waarschijnlijk moet je bekend zijn met de manga anime om deze film en zijn diepere betekenis echt op waarde te kunnen schatten, maar in mijn ogen was dit niet meer als 'n standaard Hollywood actiefilm inclusief de voorspelbare afloop. Visueel prachtig vorm gegeven, dat dan weer wel. Maar weinig echte diepgang en voornamelijk bordkartonnen karakters en de bekende SF-cliche's.
Scarlett zag er natuurlijk wel weer aantrekkelijk uit in de diverse outfitjes, maar haar acteerwerk was hier toch ietwat te flets voor het charisma dat ze hier als hoofdpersoon uit zou moeten stralen. De enige die in mijn ogen wel overtuigde was Pilou Asbaek als Batou.
Gezien het interessante gegeven (menselijke hersenen in een cyborg planten, en vervolgens daarmee de misdaad bestijden) ) had hier veel meer in gezeten.

avatar van frolunda
3,0
Ik heb de originele animatie film wel eens gezien maar dat is alweer zolang geleden dat ik wat dat betreft niet echt een vergelijking kan maken.Als op zichzelf staande film is Ghost in the Shell best een aardige Sciencefiction prent geworden.De beelden zijn soms erg fraai en ook het trio Scarlett Johansson,Pilou Asbæk en (vooral) Takeshi Kitano wisten me met hun acteerwerk wel te overtuigen.
Het is dan ook een beetje jammer dat zo'n semi-blockbuster weer met een wel erg dun verhaaltje op de proppen komt.Het was allemaal weer erg voorspelbaar en het scenario bood verder ook nauwelijks verrassingen.Iets wat ik eigenlijk ook voor de soundtrack vond gelden.
Voor de rest heb ik niet zoveel te klagen over de Ghost in the Shell en misschien dat een vervolg nog weleens een stuk beter kan uitpakken.
Voor deze,een ruime voldoende.

avatar van Tarkus
3,0
Stond een beetje argwanend tegenover deze film. Dat Scarlett Johansson de hoofdrol speelt heeft me overtuigd om de film aan te kopen.
Ooit heb ik de animatiefilm gezien over dit verhaal en die kon me toen niet echt overtuigen, vandaar m'n argwaan.
Meer de film is wel redelijk goed, prachtige beelden en een puike Scarlett Johansson.
Het verhaal kon me nu ook weer niet erg boeien, maar de beelden maken dus veel goed, alleszins beter dan toen met de animatie.
Kortom leuk om eens te bekijken, de film heeft een prima sound, in Dolby Atmos, al heeft ook dat me nog niet helemaal overtuigd, maar dat zal waarschijnlijk van film tot film afhangen.

avatar van Donkerwoud
3,0
geplaatst:
'Ghost in the Shell' (2017) doet in ieder geval nog een poging om enigszins in de buurt te komen van het oorspronkelijke bronmateriaal. Al kan ik me ook zo voorstellen dat dit voor een fan van de franchise hinderlijk kan zijn, omdat ze op cruciale punten van elkaar afwijken. Het is een wat statische, emotieloze film met een rommelig plot en de verhoudingen tussen de verschillende personages worden onvoldoende uitgewerkt. Met als gevolg dat de psychologische ontwikkeling die hoofdpersoon Major (Scarlett Johanson) doormaakt te weinig reliëf krijgt tegenover hoe ze zich verhoudt tot sleutelpersonages. Zo blijven Batou (Pilou Asbæk) en Aramaki (Takeshi Kitano) louter functioneel als respectievelijk een bonkige collega-agent en een badass leidinggevende. Ze lijken een band te hebben met de hoofdpersoon, maar meer omdat het plot dit dicteert dan dat het tastbaar wordt. Om dezelfde reden komen Major's moeder/dochter-relatie met Dr. Ouelet (Juliette Binoche) en haar existentiële confrontatie met schurk Kuze (Michael Pitt) ook niet uit de verf. Wat deze adaptatie van GitS mee heeft is dat in live-action het unheimische van die lichaamsprotheses meer op de voorgrond komt. Het is toch anders om wonden, open gaten, holtes, lichaamsmodificaties en uitgescheurde lichamen te zien als ze de warmte missen van handgetekende animatie.

avatar van hader
2,5
geplaatst:
Heeft veel weg van de sfeer van Blade runner. Dacht eerst dat de sfeer gebaseerd was op die film. Maar in werkelijkheid is het gebaseerd op de vele anime films uit japan. De sfeer was uniek. Zowel de performance van Scarlett. Die was subliem. Niemand anders had die rol kunnen spelen. Ze blinkte ook uit als een lid van de Avengers. Geeft de scope van haar aan, en die is alleen maar positief. Een echte 2.5 waard.

Gast
geplaatst: vandaag om 16:14 uur

geplaatst: vandaag om 16:14 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.